Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.12.2019 08:24 - КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ датира от 2004 година!
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1094 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                               ВСИЧКИ ВИСОЧАЙШИ НОМЕНКЛАТУРИ
се "борят" с инфаркните корупционни сделки и досега никой не е победил

Какво ще промени Цацаров, ако бъде сложен на поста Председател на КОНПИ?
                                                 Отговора е - ЕСНО ГОЛЯМО НИЩО.

ЗАЩОТО за 7 години Цацаров като гл. прокурор остави престъпните групировки да си живеят живота свободно и да си перат парите в чужбина и у нас.

ЗАЩОТО този гл. прокурор все пак е зависим от политическите сили на управляващите вече 10 години, с малки промени в състава си правителство, съдебна система и прокуратура.

ЕДВА ЛИ Гешев ще тръгне срещу силоваците и ще ги компрометира чрез съда.

                    Хората казват: ГАРВАН гарвана, око НЕ ВАДИ!


КОРУПЦИЯТА
Законът за корупцията е приет през 2004 г,
досега продължава косвено да способства за масовизиране на корупционните практики в държавната и общинската администрация. .....

СУБСИДИИТЕ
1. В родното ни земеделие далаверата с европомощите (субсидиите) е още по-голяма. Чудното е - къде отиват субсидиите,в чий дълбок джоб потъват, след като родният ни пазар е беден от към продукция произведена от родните ни фирми и защо цените са толкова високи, нали субсидирането е заради това,цените да не се вдигат непрекъснато.

СЕМЕЙНИТЕ ДАЛАВЕРИ С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ
2. Семейни фирми - приближени на министри,кметове,депутати, печелят обществени поръчки за милиони

МОНОПОЛ В ДЪРВОДОБИВА
3. Монополът при дърводобива

ДАЛАВЕРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА
4. Далаверата - енергетика

ДАЛАВЕРИ В ИКОНОМИКАТА НИ
5. Далаверата - земеделие и месопроизводство
6. Държавната АЕЦ Козлодуй има договорни отношения с руския държавен концерн ТВЕЛ,който доставя на българския ядрено гориво за милиони евро.




Гласувай:
6



1. dalida - И за да не бъда голословна спрямо Цацаров ще ви покажа статистиката каквато е в действителност
02.12.2019 08:30
С встъпването си в длъжност като главен прокурор Сотир Цацаров дава заявка, че ще действа реактивно на обществените скандали. След като сайтът "Биволъ" разкрива аферата "Дюнигейт" - за строителство в защитена местност край Несебър, обвинение получава кметът на града Николай Димитров. Разследването е прекратено тихомълком, а мотивите за това не са обявени публично.

Февруари 2013 г.

Прокуратурата обявява, че е започнала разследване за престъпление срещу правосъдието срещу прокурора от Софийската апелативна прокуратура Стойчо Ненков. Поводът е оттегленият от него протест по едно от делата САПАРД. Разследването е прекратено. Мотивите никога не са обявени публично.

Март 2013 г.

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов е привлечен като обвиняем за корупция. Разследването срещу него, което е започнало през 2009 г., е прекратено тихомълком впоследствие. Прокураутрата така и не публикува мотивите си.

Май 2014 г.

Под ръководството на Цацаров държавното обвинение прави безпрецедентен опит да разследва президента Росен Плевнелиев. По това време на власт е правителството на Орешарски, а президентството е единствената държавна институция, която открито му се противопоставя. Проверката е образувана по абсурден сигнал на Николай Бареков и въпреки ясните норми на конституцията, че държавния глава не носи отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна или нарушение на конституцията. С тях обаче се занимава не прокуратурата, а парламентът. След като случаят се разшумява, проверката е прекратена.....

и още много тук : Танцът на ЦАЦАРОВ - https://www.capital/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/11/22/3995613_tancut_na_cacarov_s_korupciiata_-_hronologiia/
цитирай
2. dalida - Президентът РАДЕВ се изказа след като подписа указа за Гешев, че ще се "бори" за да промени КОНСТИТУЦИЯТА
02.12.2019 08:34
С ПРАВОМОЩИЯТА НА гл. прокурор и съдебните изпълнители - ВАС, ВСС, ВИС, ВКС, за мандатите и политическите им правомощия.

Дали обаче НС ще ги гласува е - друг въпрос с много неизвестни.

цитирай
3. dobronameren - Корупцията?
02.12.2019 11:44
Корупцията е позната в света вероятно преди проституцията. Пиша това, съвсем не заради несъгласието си с тезата на авторката, а за да прекъсна още отначало твърденията, че тя била присъща единствено на пазарната икономика. Нищо такова нямало било в комунистическа България, разправят новите ни социалисти и старите ни комунисти. Бре! Ами да предложиш цялата си държава, барабар с планините, горите, реките, жените, мъжете, децата й, да влезе в състава на СССР, само за да се задържиш на власт още няколко години, какво е? Корупция на коя степен е това?!
Пак повтарям: Който очаква при пазарната икономика корупция да няма, е мечтател. Всички големи корупционни скандали за които новата ни История говори, ВЕЧЕ СА СЕ СЛУЧИЛИ. Просто ние, гражданите, научаваме за тях постфактум и им се гневим тогава, без да запомним тези факти. Защо?
Моят отговор е: Защото си мислим за корупцията като за нещо странично, различно от Нещата, които определят качеството на живота ни. Не правим никаква връзка (добре де - много далечна) между кражбите “на дребно” (напр. приватизациите на “Плама”, “Химко”, Техноимпекс, Булгартабак, КТБ, изредените в горния постинг) и кражбите “на едро” (напр. “танцът на долара”, политическата ориентация на поредното правителство, резултатите на политическите партии на поредните избори). А нещата са дълбоко свързани.
цитирай
4. dalida - Благодаря за откровението ви, добронамерен!
03.12.2019 08:44
Това е статистиката, това са фактиге, поместени в поста. Съвсем друго е нашето мнение за корупцията. Доказателствата пак са документирани в пресата: съдебната ни система и прокуратурата са две звена абсолютно зависими от управлението( правителството на момента) на страната ни. Последно доказателство за това е - срещата на високо ниво в ЕП - на Цацаров и Гешев...щели да направят така, че да носят отговорност...моля, нещо май не разбрах. След като КОНСТИТУЦИЯТА им дава правото на имунитет, да не носят отговорност за действията си по време на мандат, и след като тези институции прекратяват всички дела, свързани с престъпници от високо властово ниво, как не ги е срам да се рекламират чрез пресата, поне да си замълчат, а не да плещят празни приказки. Разслудващите журналисти - разследват само ако някой им плати солидно, по този начин и ПИК, и Биволъ и Афера, печелят доверието на част от аудиторията си. Истината за изборите - не народа избира, "избраните" вече са номинирани,предварително, са се договорили на кого - какво, а ние сме само за "цвят" на демократичните избори. Щом правителствата назначават хора, близки до властта на управляващите, какво да говорим за "избори"?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158910
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031