Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11 22:25 - Корейският парадокс
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 200 Коментари: 7 Гласове:
5



В Южна Корея се наблюдава много ниска честота на хипертонията, исхемичната болест на сърцето. Пренебрегвайки този факт, янките са го нарекли корейският парадокс.
Корейците ядат доста солена храна. Днес Южна Корея е световен лидер по най - малка смъртност от сърдечно - съдови заболявания, като същевременно корейците се хранят с много солена храна. 
Знаменитата средиземноморска диета също е доста подсолена.
Употребата на много малко сол в храната има някои нежелани ефекти. Увеличава се риска от повишена честота на сърдечните съкращения,, нарушава се бъбречната функция, снижава се активността на щитовидната жлеза, повишава се риска от диабет и се увеличава нивото на холестерина в кръвта.
Солта несправедливо е демонизирана като бяла отрова.
Причина за болестите е всъщност захарта.
Никъде не срещаме предупреждение, че диетата с употреба на малко сол довежда до повишаване на сърдечната честота. Също така довежда до обезводняването на клетките.Те се нуждаят от повече енергия, ние усещаме умора, храним се повече и напълняваме.
Уверяват ни, че се нуждаем дневно от 6 грама сол дневно.
Човек трябва да се съобразява с желанията на организма си. Ако му се яде солено, то трябва да го направи.
Солта ни помага да се борим с инфекциите. Тя се сравнява с антибиотик. Количеството й се увеличава в стомаха , при необходимост от борба с микробите.
Но нас ни учат да намаляваме солта в храната.
А е толкова елементарно - рибата и хайверът се осоляват, за да не попадне инфекция в тях.


Тагове:   сол,   диабет,   инфекции,   РР,   тахикардия,


Гласувай:
5
0


Вълнообразно


1. zax - Всичко трябва индивидуално да се ...
09.11 22:35
Всичко трябва индивидуално да се балансира и няма "вредно" за здравият организъм, той търси това което не достига и недолюбва това с което е пренаситен в момента.
цитирай
2. radostinalassa - Тука вече играе роля соят
09.11 22:40
Физиологията при белият сой е установена на 0.9 % разтвор на сол. При другите соеве не е така.Ще потърся съответната статия.
Напр. при черният сой не действат нашите лекарства за кръвно. Те си имат свои. Те имат други размери на черния дроб, бъбреците. Затова би трябвало соевете да си живеят отделно и да не се смесват.
цитирай
3. radostinalassa - Затова , когато ме обругават разни блогъри...
09.11 22:42
които ми тъмнеят, аз ги предупреждавам, че пиша само за нас. Те да си намерят техните гуру.
цитирай
4. zax - Някои сами са си Гуругуру, и се по...
09.11 23:43
Някои сами са си Гуругуру, и се помпят за екстаз. :)))
цитирай
5. radostinalassa - Преди време се чудех как става
09.11 23:51
Но след блогърските номера ми мина мерака да съм първа.
цитирай
6. missana - Правдив материал!
10.11 22:33
Има още една положителна страна на солта. Тя намалява риска от отделяне на тромби. Онези, които упорстват в безсолни диети, рискуват да получат емболия.
цитирай
7. radostinalassa - Оказва се, че тромбите са съставени не от...
10.11 22:52
тромбоцити, а от трихомонади. Затова пиенето на биооцет ги държи под контрол. Също така и хлорът в солта. По - скоро в солната киселина от стомаха ги убива.
Излиза, че пропагандата да не ядем сол е диверсия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 1087639
Постинги: 2059
Коментари: 2746
Гласове: 1321
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930