Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2020 23:20 - Защо не можем и не трябва да бъдем като религиозните
Автор: strvs1 Категория: Други   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Във Фашистбук в една атеистка група стана дума за това как трябва да се отнасяме към религиозните и някои са на мнение, че трябва да ги убиваме, както те са правили с нас в средновековието. Но ние не можем и не трябва да правим същото.
И аз съм на принципа, че когато те ударят, не трябва да обръщаш другата буза, а да отвърнеш, но ако започнем да ги избиваме, ще ги направим мъченици и ние ще станем лошите. Римляните са убили исуската и сега той е мъченик на половината свят, издигнат до култа на божество. Не е важно, че някой друг е убил исуската, а не римляните - факт е, че мъченичеството му е налице и го смятат за бог, който хем е баща, хем е син на себе си. Хитлер уби няколко милиона евреи и сега те също са мъченици на половината свят и неговите идеи се осъждат и дори са криминализирани в повечето от Европа.
Така че ако искаме да унищожим една идея или философия и нейните последователи, убийството ще постигне обратното на желания ефект. Най-добре е да дискредитираме тази идея/философия и последователите ѝ сами да я изоставят. Да, по-бавно ще стане, но само така можем да я изкореним.
Ето и друг пример: едно време християните са избивали езичниците, горели са или са сривали храмовете им със земята, за да наложат християнството, но така и не са успели и са постигнали обратния ефект. Вместо да накарат езичниците да приемат християнството, те са започнали още по-активно да практикуват езичеството и Църквата се е принудила да "осинови" езическите дати и празници и да ги обяви за християнски, за да накара езичниците да скочат от една лъжа на друга. И затова на 25 Декември празнуват рождеството, когато и самите те знаят, че въпросният обикновен човек се е родил някъде през лятото. А на 25 Декември езичниците празнуват зимното равноденствие или слънцестоене - все ги бъркам тези термини. Украсяването на елха също е езически обичай. Великден също беше някакъв езически празник, но му забравих името. Факт е обаче, че целият ритуал на великден е езически обичай и няма нищо общо с християнството. Раздаването на храна по задушниците също е езически обичай. То даже и самата католическа църква признава, че всичките ѝ "празници" са езически, нямащи нищо общо с християнството.
И така, след векове на избиване на хора, Църквата постигнала точно обратното на това, на което се надявала. И да, в наши дни древногръците и норс боговете са само герои от легендите, но техните обичаи са си останали и са се наложили в християнството.
Изводът е, че нищо няма да постигнем, ако избием няколко милиона религиозни. Няма да постигнем абсолютно нищо от това, на което се надяваме - гарантирано! Историята ясно показва това и ще е глупаво и безсмислено да я повтаряме.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: strvs1
Категория: Други
Прочетен: 22059
Постинги: 12
Коментари: 8
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930