Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2020 16:04 - Свободата на словото роди диктатура на медиите
Автор: missana Категория: Други   
Прочетен: 1759 Коментари: 4 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този феномен се наблюдава все по-осезаемо в последно време в страните с демократично управление, но у нас споменатата диктатура е в особено опасни размери. В добавка към това немаловажно обстоятелство, българската журналистика е изцяло дирижирана Отгоре. Не е необходимо да уточняваме какво означава Отгоре, защото това понятие включва фактори като директори и главни редактори на медии, които треперят от страх за своите високи и тлъсто платени постове и служат на определени сили, стоящи извън журналистиката /а по-точно - над нея/. Както е добре известно, който плаща той поръчва и музиката. Ние вече видяхме с очите си каква роля изиграха медиите за насаждане на пълна масова психоза в световен план във връзка с т.нар. пандемия - КОВИД 19.  Предполагам, че в хода на тази мащабна кампания много редови граждани получиха психически изменения сходни с параноята. Дано те са само временни, защото в противен случай се касае за извършено престъпление от страна на медиите и то в особено големи размери. Че нашите медии са под тотален контрол още от зората на демокрацията, т.е. след датата 10 ноември 1989г., когато падна Живковият тоталитарен режим, имаме поне едно отявлено и неопровержимо доказателство. Това е случаят с прословутата водна криза на столицата започнала през 1994г., когато кмет беше синият Янчулев и се стигна до небивал и позорен воден режим. Дори се заговори за евакуация на столичани и имаше даже предложение за смяна на столицата на Република България. Но слава богу, че заваляха проливни дъждове и напълниха спадналия под санитарния минимум язовир "Искър", осигуряващ питейната вода на столичани. В тази екстремна ситуация медиите не само, че държаха софиянци в пълно информационно затъмнение по формулата:

"Дръж ги на тъмно да им е ясно!",

но те дори съвсем целенасочено и поръчково ги дезинформираха с твърдения от рода на тези, че:

1) "Змеят "Кремиковци" изпи водата на София";

2) Релефът около язовир "Искър" е претърпял голяма промяна, което пречело да се осъществи водосбор;

3) Водопроводната мрежа на София била стара и износена и не можела да осигури пълноценно питейна вода за столицата;

4) Язовирите се пълнели най-много от мартенските снегове /а такива по това време нямаше/.

Всички тези 4 на брой опашати лъжи се спрягаха денонощно от медиите и хората започнаха уверено да вярват в тях. Пускаха се клипчета с капещи кранове на бани и кухни и ни призоваваха да пестим всяка капка вода.  Канени бяха специалисти от водния сектор, които да повтарят от телевизионния екран упоменатите лъжи с уж научна аргументация и наивници и балъци им повярваха. Водещите столични вестници "Труд" и "24 часа" бълваха денонощно статии в този дух. При такава масирана кампания, ако ти внушат, че си мъртъв и видиш пред себе си благ старец с брада, естествено е да го попиташ дали случайно не се казва Свети Петър. Истината, обаче, беше съвършено друга. А именно, че нашите медии играеха ролята на злокобен Хитър Петър. Чак когато на власт дойде служебният кабинет с премиер г-н Стефан Софиянски, на 9 май 1997г. в предаването "По света и у нас", той оповести, че чрез специални водни помпи е била прехвърляна вода от язовир"Искър" в язовир "Белмекен". След това негово изказване стана пределно ясно как точно е била източена водата на столицата и пренасочена към наша южна съседка. Това е било извършвано ударно и в особено големи размери /ясно срещу какво/, но последствия за властимащите нямаше. Нямаше и за медиите, така ловко прикрили това престъпление.

За жалост медиите се използват като мощен инструмент в най-различни кампании. Една от най-позорните кампании е денонощно тиражираната лъжа, че българите трябва да търсят спасение през Терминал 2 и да ги призовават към нещо като евакуация през същия. Внушава се на масовия българин, че той живее крайно зле в своята страна, а тази страна се представя непрестанно във възможно най-черни краски. Целта е да се осигури голям имиграционен поток навън, който да опразни тази територия. Не е трудно да се досетим, че Онзи, който дирижира и плаща за всичко това зад кадър, цели това обезлюдяване по мирен път, за да може впоследствие да оползотвори тази територия за свои цели. Какви точно, можем само да гадаем. Но не е необходимо да сме Ванги и Касандри. Днес такива редки и апетитни парчета земя, като българската /пълни с подземни води и полезни изкопаеми/, няма да останат неоползотворени. Неслучайно се прокара и закон за изкупуване на българска земя от чужденци. От една страна България се обезлюдява скоростно, а от друга земята й се изкупува на едро - каква по-бързо печеливша стратегия от това. Същевременно се извършва своеобразен геноцид над най-възрастното българско население чрез позорно ниски пенсии, които го заставят да мизерства като руснаците в обсадения от немците Ленинград през втората световна война.

Ще ми се да възкликна на финала като Сенкевич в заглавието на неговия знаменит роман: "Quo vadis" (, Domine)  - в превод: Къде отиваш, Господи? Нали уж беше българин...?!

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - Не виждам защо се визира периода след 10 ноември,
30.05.2020 16:15
да не би преди това медиите да не са били дирижирани Отгоре?

Не помня да е имало предложения за смяна столицата и пр. през 1994г., даже и водната криза не я помня, ерго не е била чак толкова съществена и животозастращаваща.

Пък и за какво сега ще спрягаме водна криза отпреди 26 години, все едно няма по-пресни кризи? Все едно нямаше криза в Перник наскоро та ще се ровим в миналия век?
цитирай
2. rosiela - Младене,
30.05.2020 17:04
И ти си прав, и Тера е права.
цитирай
3. missana - Благодаря Ви за този коментар!
30.05.2020 18:42
tera написа:
Не виждам защо се визира периода след 10 ноември, да не би преди това медиите да не са били дирижирани Отгоре?

Не помня да е имало предложения за смяна столицата и пр. през 1994г., даже и водната криза не я помня, ерго не е била чак толкова съществена и животозастращаваща.

Пък и за какво сега ще спрягаме водна криза отпреди 26 години, все едно няма по-пресни кризи? Все едно нямаше криза в Перник наскоро та ще се ровим в миналия век?



От само себе си се подразбира, че в една тоталитарна държава медиите са пряко подчинени на един лидер /примери: Хитлер, Сталин, Мусолини/. Това не подлежи на съмнение и е тривиален и банален факт. Но в условията на една реална демокрация не може абсолютно всички медии да бъдат дирижирани и манипулирани отвън. С отделни медии това може да се случи, но с абсолютно всички медии не може и не трябва да се случва. Иначе за каква демокрация говорим изобщо.
Приведеният от мен случай е свръхфрапантен в това отношение. Аз за пръв път в няколко свои материала осветлих този въпрос. Никой друг не е наясно с този факт и досега, защото се погрижиха много добре да замаскират следите. Но мен няма как да подведат. Успели са да заблудят и Вас, както и всички други, защото са майстори на заблудата. И точно затова не си и спомняте за този злокобен воден режим. За разлика от Перник, за София нямаше откъде да вземат толкова много вода и със столицата щеше да е свършено веднъж и завинаги. Както написах, дядо Господ спаси положението с много пороен дъжд. Наистина имаше предложение за евакуация на София и за нова столица. Разровете се в пресата оттогава и ще видите. Вестиците "Труд" и "24 часа" са в Националната библиотека. Идете и прочете и ще видите, че съм прав. Кризата в Перник е много неприятна за перничани, но тя е разрешима водна криза, за разлика от тази в София. При кризата в Перник медиите не са скрили ситуацията. Напротив - осветлиха я!
цитирай
4. missana - Благодаря ти, Роси!
30.05.2020 18:46
rosiela написа:
Младене, И ти си прав, и Тера е права.


Вече отговорих на Тера.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5036106
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031