Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 09:08 - Десет невероятни древни технологии, които се считат за прогресивно дори и днес
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Десет невероятни древни технологии, които се считат за прогресивно дори и днес

Преводи за mixstuff - Лина Скок

В тази статия са забележителни примера на древните съвременни технологии, изпреварили времето си. Някои от тези сложни изобретения по-късно отново се вече в модерната епоха, но не всички. Няма съмнение, че нашите предци са имали отлични познания в различни области

Древните перуанци биха могли да омекотят камъни

image


Саксауаман - цитаделата в северните покрайнини на град Куско, древната столица на инките в Перу

Археолозите и uchлnye чесане главите си над догадките за това, как е бил построен мистериозен изграждане на Саксауаман в Перу.

Гигантски камъни, които изграждат тази необикновена древна крепост, толкова тежка, че ще бъде трудно да се транспортира и инсталиране, дори и с помощта на съвременните технологии.

Е ключът се крие в разнищване на тайните на това специално оборудване, което древните перуанци, използвани за омекотяване на каменните блокове, или всичко в тайна древните камъни на технологията синтез?

Според някои изследователи, гранит, от който стените на крепостта, построена през Куско, е бил изложен на много високи температури, така че външната й повърхност става оцъклен и гладка.

Учените стигат до извода, че камъните са омекотени с помощта на някои хай-тек оборудване, а след това всеки блок се полират в съответствие с прорезите на съседния камък, така че те са годни плътно заедно.

звукови ефекти

image
Хал Saflieni Хипогеумът -Sample колективно, примитивни скални гробници

Sanctuary Хал Saflieni Хипогеумът в Малта е известна със забележителната си акустика. Хал представлява Saflieni подземен система от пещери около 500 метра, разположени на три нива. Коридорите и проходите водят до една малка стая, които датират от 3000-2500 г. пр.н.е.. Системата за пещера е открита през 1902 г. и "Стая оракул" веднага привлича вниманието. Този камък стая можете да чуете най-невероятни звукови ефекти, които оказва въздействие върху човешкото тяло. Звучи изрече в тази стая резонира в цялата стая, а след като го пронизва през човешкото тяло.

Хал Saflieni Хипогеумът има тъмна история. Намерените в нейната територия изследователите остава на повече от 7000 души, както и много дълбоки ями, цепнатини и дори погребални камери. Какви експерименти са били извършени в тази странна и загадъчна място?

Ликург Cup: интересни артефакти, които свидетелстват древните познания на нанотехнологиите

image
Ликург Cup

Този невероятен артефакт доказва, че нашите предци са изпреварили времето си. машини за производство Cup е толкова съвършен, че тя вече е господар в момента са запознати с факта, че ние сега наричаме нанотехнологиите.

Това е един необичаен и уникален купа, изработена от двуцветно стъкло, може да променя цвета си в зависимост от светлината - например, с zelлnogo до ярко червено. Тази необичайна ефект произтича от факта, че дихроично стъкло съдържа малко количество от колоидно злато и сребро.

Древна Багдад батерия

image
Древната батерия в Багдад

Учените предполагат, че тази малка и незабележима поява на артефакт на пример на електрозахранването в древния свят. Това е Партянската периода т.нар Багдад батерия.

Електрическа батерия, направена преди близо 2000 години е била открита през 1936 г. от страна на железопътните работници в областта Kudzhut-Rabu близо до Багдад.

Смята се, че първият известен в света на електрическа батерия - галванична батерия, е изобретен от италианския физик Алесандро Волта само през 1799 г., докато повечето източници сочат, че към момента на настъпване на Багдад Батерията датира от около 200 г. пр.н.е..

Невероятни древните чудеса на метал

image
Колона в Индия от 98% се състои от чисто желязо е много високо качество. Смята се, че колоната е излят от едно парче желязо

Възможно е, че древните хора са имали не само технологията на 21-ви век, но такива знания, които ние сме все още само се стремим.

Високотехнологични методи за втвърдяване и обработка на големи парчета метал са били широко разпространени в древността. Нашите предци са притежавали изключително сложни научни знания в металообработването, че те наследени от предишни цивилизации, както е видно от резултатите от цял ​​свят артефакти.

Металургични технологии Esche са били известни в древен Китай, и това беше една от първите цивилизации, където те започнаха да произвеждат чугун.

В древна Индия, са били в състояние да произвеждат желязо, което не е подложено на ръжда поради високото съдържание на фосфор в него. Един такъв железни стълбове височина 7 метра и тегло около 6 т, монтирани в предната част на Кутуб Минар в Делхи, Индия.

Навсякъде по света, ние открихме доказателства за съществуването на пробиване технологични камъни

image
Камъните (дори tvлrdyh) дупки, пробити в архитектурния, ритуал или символични цели

Доказателства за съществуването на тази невероятна технология, широко разпространена в древни времена, може да се намери по целия свят. Още в древни времена, строителите може да prodelyvat перфектно кръгли дупки в скалата и хард рок.

Този впечатляващ техника камък сондажи показват, че нашите предци са били запознати с усъвършенствани технологии - създаване на едри дупки не е възможно без инженерни умения и наличието на оборудване за сондиране е необходимо.

Легендарният "слънце камък" Викинг да им помогне да се движите на моретата

image
В Viking пъти магически "Слънчев камък" помогнаха моряците да намерят своето място в отсъствието на слънцето

В сагите на норвежките викинги намерени споменава за мистериозната и магически "Слънчев камък", с което моряци може да се определи позицията на слънцето.

В разказите за Свети Олав - крал на викингите, заедно с се споменават други магически предмети и някои загадъчни кристали, така че възможността за съществуването на тези камъни от дълго време е под съмнение.

Въпреки това, когато археолози откриха тази необичайна кристал, стана ясно, че легендарните Викинг камъните са истински.

Древните и сложни техники за позлатяване на базата на живак, които не са достигнали Esche модерни технологии

image
Най-често, изкуството на позлата и осребряване използва за украса, но понякога те се използват за измама даде на външния вид на злато или сребро, както ценни предмети

Още в древни времена, бижутери, които работят със сребро и злато, живак се използва за позлатяване на куполи и интериор в много страни на древния свят.

Тези сложни процеси, използвани за производството и покритието на изделия като бижута, фигурки, чар.

Въпреки че повечето от изкуството на позлата и осребряване използва за украса, понякога те се използват за измама даде на външния вид на злато или сребро, както ценни предмети.

От технологична гледна точка, древните майстори преди 2000 години, успя да направи металното покритие е изключително тънък и издръжлив, което спестява благородни метали и за подобряване на тяхната издръжливост.

Последните открития показват високо ниво на компетентност на древните майстори, които могат да се произвеждат предмети от такова качество, че е невъзможно да се победи в онези дни, и които все още не са достигнали дори модерни технологии.

Древен компютър: мистериозния Механизмът на Антикитера е все още пълен с мистерии

image
Изследователите отдавна се спори къде и от кого е построена на това устройство

През 1900 г., в близост до малкия остров Антикитера около 25 мили северозападно от остров Крит е бил открит необикновен бронзов предмет на неизвестно предназначение. След любопитните учени извади артефакта от водата и го почистете, те открили част от сложен механизъм, състоящ се от различни съоръжения.

Съвършено синхронизирани колела на този механизъм, а някои са открили останките на надписи, по всяка вероятност, съответстват на основната му функция.

Най-вероятно механизъм е един астрономически часовник без махало, обаче, както в гръцки и в римската литература не можа да намери всяко споменаване на тази древна система. Артефактът е намерен в близост до korablлm, вероятно потънал в 1-ви век пр.

Силно развити роботи древен Китай

image
Има много примери за роботи, създадени в древен Китай

В древен Китай, имаше силно развити роботи, които могат да пеят, танцуват, да действа като слуги и да изпълнява други сложни задачи.

Някои от тези впечатляващи роботи, съставени от елементи, подобни на човешки органи - костите, мускулите, ставите, кожата и косата.

Много забележителен факт, като се има предвид, че едва наскоро изобретил съвременната цивилизация на хуманоидни роботи. Това показва, че древната китайска инженерство и механика достигнали много високо ниво на развитие.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39757890
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031