Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2017 17:33 - Древната история на славяните въобще - славяни - руси.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3847 Коментари: 14 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Освен Мавро Орбини и Егор .Класен /1854 год. / доказва в труда си ,че скити,сармати,
масагети,роксолани,славяни,руси,алани,сърби,венети - всички тези названия са синоними и се отнасят към един етнос.Същото се отнася и за гуните,които историкът от 19 век Велтман е отъждествявал с Днепровска Русия.Ето напр.миниатюра от 1360 година,която илюстрира
нападението на гуните.Грифонът на щита у един от гунските воини е наш - черен грифон на жълт фонВръщаме се към Причерноморието.А.Рибаков в книгата си "Езичеството на древните славяни" пише,че Аполон се е отъждествявал с Даждбог.И той като Аполон е летял
на грифони.Барелеф с грифони има на Дмитриевският събор във Владимир,който се нарича
Възнесение на Александър Македонски.А ето две сребърни чаши със същия сюжет и назва-
ние,на които Македонски удивлява със своята брада.Ако отчетем,че полетът на грифони е атрибут на Даждбог, то може да се сметне,че за да се избегне конфликт с христианството е бил преименуван на по-безобидното Македонски.Такива подмени се проследяват и в други области.Напр.в днешния вид на църквите.Официалните източници твърдят,че това е било необходимо за укрепването на зданията.
На флага на Тартария е имало черен грифон на жълт фон.Какво ни казва той.
1.Гриф,грифон,дим,древен незаимстван символ на територията на Скития, впоследствие Велика Тартария.Той може да бъде обединителен сакрален символ за славянските ,угорски-те и др.народи,живели на огромна територия от Европа до Тихия океан.
?.Постепенно в Московието грифонът се е стеснявал и изхвърлял от употреба,особено когато на власт идват Романови.А в Руската империя с идването на Петър Първи е забравен.
3. С образа на грифона е тясно свързан славянският Даждбог,който се счита за легендарният прародител на русите.С идването на християнството той е започнал да се подменя с личността на Ал.Македонски.
До възникването на Руската империя народите на Скития,Тартария са били обединени в единна държава ,предтеча на днешна Русия.


Тагове:   подмяна,   грифон,   даждбог,


Гласувай:
3



1. olivie - тая тактика е руската версия на прозореца на Овертон
01.10.2017 19:57
Така беше създаден панславизма, после македонизма. Същината е да се вземе зрънце истина и да се раздуе във вид на всемирна история. Дори Фоменко и Носовски са по - близо до истината с тяхната русь орда, която не е нищо друго освен хунска орда. Русите са мултиетнически наследници на Хазария, където 60% са били християни от български произход. Никакви древни руси и още по - малко предшестващи ги славяни не е имало. Руският език си е чисто и просто черковно-славянски. Лошото на тоя огледален Овертон е, че нарочно хазарите прекаляват с "новостите" и го докарват до абсурд и за смях и несериозно отношение от всички, а не само от учените. Териториално и исторически въпреки действията на Сталин (голодомора) най - много хазари и днес има в Украйна, макар че и родът на г-н Станишев е може би от тях. Въобще нямам намерение да употребявам думите евреи, защото са мноого далеч от Израел а и еврейството не е етнос, както се опитвахте да го представите с теорията за произхода им от сивите и т.н. чрез майката. Хазарите са от бялата раса и исторически май само това твърдение е оцеляло и неизопачено. Така че пак според вас няма как майките им да са почнали да предават енергонни канали еврейски тип (и по майчина линия). Единстевната полза от писанията, които копирате е, че човек започва да си задава въпроси, които кой знае защо преди не е. Като например за "хазарския въпрос" (не е еврейски въпреки религията. Все едно да твърдим, че всички мюсулмани са турци, а всички терористи араби) Ето колко струва и "расологията" ви - ЗЕРО/НУЛА. За това ако някой сега се опита да напише истината, че българите са в основата на европейската цивилизация и са тук поне от 70000 години, ще го обвинят в "македонизъм" а такива като вас вече ще са го изпреварили като са поставили руснаците на мястото на предците им. Няма по - голямо зло от руския шовинизъм, но помнете, че в основата му е хазарския, на който му остава само един ден да се изкара предхождащ руския "етнос". Дори и да се наречете еврейка, не сте.
цитирай
2. radostinalassa - Нищо не разбрах.
01.10.2017 21:04
Уж нямаше да пишете на тема история.Чудинов намира надписи и ги разчита,т.е. има докозателства,поне три,до 10 и тогава говори.У нас е намерен надпис също,в Провадия,сниман е.Вие го отричате май.Има само 4 човешки раси,петата са сивите.но вие не сте запознати явно с тях.Жалко.
цитирай
3. dinkov - Динков
02.10.2017 01:22
olivie - прощавай, но с нещо не съм съгласен с теб. Става дума за понятието "черковно - славянски". Това е просто измислено понятие за да обслужва панславизма и за да се изопачи истината. Богослужебният език който се е използувал в черквите на територията на днешна Украйна, Русия и др. си е просто старобългарски, поради елементарната причина, че когато се е наложело християнството по онези земи то е благодарение на български богослужители, а и светите книги са преведени, писани и пренесени от България, а понятие славяни не е съществувало. По - кратко казано, руския език не е нищо повече от осъвременена форма на старобългарския. Когато руснаците си го признаят официално, тогава ще се освободят от комплексите си.
radostinalassa - извинявам се, че в твой постинг коментирам друг, но теб спрях да те коментирам. Няма смисъл. Ако ти плаща някой за глупостите които пишеш ще те разбера. Имаш нужда от пари и затова пускаш откровени неистини, което се казва не "фалшива новина", а лъжа. Но ако си и вярваш, прощавай за термина който ще използувам, но това е някаква форма на патология, или може би липса на елементарни познания. За това не ти коментирам постингите. Надявам се да почетеш малко повече и да не се обидиш.
Ицко
цитирай
4. radostinalassa - Аз не мога да чета,а слушам филми в ютуб.
02.10.2017 18:03
Думата славяни се е появила по-късно,затова котато руснаците кажат славянски,разбирайте български.Те имат хиляди лекции на тема език,руни.Това 3е праезикът на Земятаот който после са произлезли др.езици.Но те извеждат интересни теми ,св. с науките.Говорят,че всяка буква или звук има по 50 значения и т.н.За мен това са интересни знания.Едва ли има някаква патология в това.Не си мъчете ума в тая насока.А за пари въобще не мислете.
цитирай
5. get - - Момиче, откровенно предовяраващо се на ВЕЛИКО-РУСКАТА ШОВИНИСТИЧНА ... ???
03.10.2017 13:13
... П-С-Е-В-Д-О - НАУКА !!?

radostinalassa написа:
Думата славяни се е появила по-късно,затова котато руснаците кажат славянски,разбирайте български.Те имат хиляди лекции на тема език,руни.Това 3е праезикът на Земятаот който после са произлезли др.езици.Но те извеждат интересни теми ,св. с науките.Говорят,че всяка буква или звук има по 50 значения и т.н.За мен това са интересни знания.Едва ли има някаква патология в това.Не си мъчете ума в тая насока.А за пари въобще не мислете.


- Докато сама за себе си НЕ НАУЧИТЕ ОСНОВНИ(те) НЕЩА ОТ НАУКАТА носеща името ИЗДИРВАНЕ - това е първоначалното и звучение и значение на ИСТОРИЯ ... всичките АБРА-КАДАБРИ са псевдо-исторични и с това науко-образни желания и по същността си НЕИСТИНИ НА ШОВИНИСТИ ... КРАДЯЩИ чужда история а с това доказващи се ТАКИВА КАКВИТО НЕ СА БИЛИ !!
- Още през 1926 год. писалият по въпроса професор М. Покровский в своята "Русская история в самом сжатом очерке" ... е пределно точен и откровен, казвайки:
«в жилах великороссов течёт 80% финской крови».

- Това той не го пише поради своя приумица а защото ... още в 1904 г. се е знаело ТОВА КОЕТО ТВЪРДИ ПОКРОВСКИЙ МИХАИЛ - ето ви откъс от протокол на "Ученой Архивной Комиссии" - в който се казва:

„Большинство РУССКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ И ОТЛИЧИЙ от остальных народов — В ТОМ ЧИСЛЕ И СЛАВЯНСКИХ, ОБЪЯСНЯЕТСЯ именно тем простым ФАКТОМ, что СЛАВЯНЕ ПОЯВИЛИСЬ НА ТЕРРИТОРИИ СОВРЕМЕННОЙ РОССИИ ОТНОСИТЕЛЬНО НЕДАВНО И, ОЧЕВИДНО, БЫЛИ В З-Н-А-Ч-И-Т-Е-Л-Ь-Н-О М-Е-Н-Ь-Ш-Е-М КОЛИЧЕСТВЕ, ЧЕМ ФИННО-УГОРСКИЕ АБОРИГЕНЫ. По крайней мере, НИ О КАКИХ СУЩЕСТВЕННЫХ ПЕРЕСЕЛЕНИЯХ СЛАВЯН НА ТЕРРИТОРИИ РОССИИ (…) .”

1.
С допълнението ми? Никакви летописни данни за преселение на СЛАВЯНИ в земите на ЦЕНТРАЛНА РУСИЯ НЯМА! данные о переселении славян на земли Центральной России не сохранились.
2.
Тайната на всичко това се съдържа, че Россия се явява по-скоро СЛАВО-ЕЗИЧНА(славянизирана-БЪЛГАРИЗИРАНА ПО ЕЗИКВ ПРИЗНАК – б.м.) страна а не СЛОВЕНСКА.
Може да ДОПУСНЕ, ЧЕ „СЛАВЯНИТЕ” са се ПОЯВИЛИ В ЗАЛЕСЕТО (ядре современной России) в XII—XIII векове и НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ КОЛКО МАСОВО Е БИЛО ТОВА ПРЕСЕЛЕНИЕ?
3.
Изменението В ЕЗИКА НА ФИНО-УГОРСКОТО население ПРОДЪЛЖАВАЩО И ДО МОМЕНТА (но все още НЕЗАВЪРШЕНО – д.м.) НЕ ОЗНАЧАВА ПРОМЯНА В ЕТНОСЕН СМЪСЪЛ НА НАСЕЛЕНИЕТО.
Защото ЕЗИКА дори и КУЛТУРАТА МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ но ГЕНИТЕ – НЕ!

п.п.
С молба!
Прочети ВНИМАТЕЛНО настоящото което съм написал. Осмисли го!
- Ако имаш въпроси - питай, не ми се предоверявай - така че и ПРОВЕРЯВАЙ - и ако се окаже, че лъжа - ОПРОВЕРГАЙ ... МЕ!
цитирай
6. radostinalassa - Не се доверявам на никой по отношение на здравето си.
03.10.2017 19:58
Каква генетика имат фино-угрите?Мисля,че в огромен % са Р1а
цитирай
7. get - - Колко "огпомен" е %-та на този прословут ген "Р1а" ... при велико-русите, известни до 17-ти век, като ... ?
04.10.2017 16:44
... като "тартари" още и "московити" ?

radostinalassa написа:
Каква генетика имат фино-угрите?Мисля,че в огромен % са Р1а


Второ - гена Р1а, който НЕ Е ПРЕОБЛАДАВАЩ ПРИ ТЯХ(?) - е на мало-азийско и балканско население ... присъщо и на част от хората до Арабски полуостров - И те ли са "руснаци-московци" ?

- По-скоро за да си отговорите на интересуващият ви въпрос - следва да прочетете за така известната "дяковска" археологическа култура ... КОЯТО СПОРЕД археолога Уваров е просъществувала до 13-ти век на това, което аз ви го изписвам, като "тартария" и "московия" - станали в по-късно(модерно време, по време на цар Петър I-ви - д.м.) известни, като Централна или Велика Руссия?

- Ако прочетете примерно Вилхелм де Рубрук, който през 13-ти век пише за народите населявали НА СЕВЕР ОТ КИЕВ и ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ - ще видите, че той говори за "морденс", а това са "мордва" част/народ от по-голямото езиково и културно семейство, известно в история и етнография, като Угро-финско!

- Пък вие проверете ... защото, не искам да звуча, като някой "гуру" национал-шовинист, каквито се явяват голяма част от велико-руските учени от които вие ПРЕДОВЕРЯВАЙКИ СЕ, безкритично преписвате!

п.п.
По отношение "славянският ген" RIa - същият е на по-старите Балтийски народи, с които измислените в политическите и научни кабинети "славяни" - нямат, почти нищо общо?
- Повече по въпроса - можете да почерпите, ако прочетете "етнографският анализ" който прави на "руският народ", в Историята си един Михайло Ломоносов или ... при изследването на археолога А.С. Уваров.: Меряне и их быт по курганным раскопкам. Труды Первого археологического съезда в Москве в 1869г.
или ... в Меря и Ростовское княжество. Очерки из истории Ростовско-Суздальской земли; Корсаков Дмитрий Александрович

цитирай
8. radostinalassa - ...
04.10.2017 19:23
Р1а ,р1б,са хаплогрупите,няма рИа.Откъде сте го чели.Сега е модерен генетикът Клесев А.А.В тия могили изследвали ли са гени?
цитирай
9. radostinalassa - ре
04.10.2017 19:58
Ще ви напиша едно изследване на хаплогрупи за Русия : 45% - Р1а, 22% - Н, 11% - И2а, 6% - Р1 б,5% -И 1.В Европа най-много % с Р1б има във Франция,Германия,Испания ест.,Дания,Англия,Холандия,Белгия,Португалия,Италия,Швейцария - над 50%.В Австрия - 23%
В Полша са 54% - Р1а,
цитирай
10. get - - За КОЯ РУСИЯ ми говорите във връзка с цитираните хаплогрупи?
04.10.2017 22:58
radostinalassa написа:
Р1а ,р1б,са хаплогрупите,няма рИа.Откъде сте го чели.Сега е модерен генетикът Клесев А.А.В тия могили изследвали ли са гени?


Руската федерация е от Тихият океан до Псков, Велики Новгород и Смоленск? Знаете ли на тази територия КОЛКО НАРОДА ЖИВЕЯТ? - Защо вкарвате под общият знаменател "велико-рус" всички тях?

Този прословут "славянски ген" с изписване при мен: R + лат. цифра I + а - ви обясних, че се среща от централна Русия, Европа, Мала азия и Арабски полуостров - това всичко все "славяни" - ли ще го изкарате, по логиката на така модерният Клесов?

Оценката на изследваните още през 19-ти век, над 7 700 погребални могили, с датировка до 12-ти век от археолога Уваров - са със специфични, погребални практики и др. артефакти НЕПРИСЪЩИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ, така че не нужен ексхумационен материал за генетични проби!

- Но за да не настъпи ОТНОВО ОБЪРКВАНЕ: По отношение ОБЕКТА за който иде реч, в разговора ни ПОЯСНЯВАМ? Говоря за това, което е известно като ЦЕНТРАЛНА РУСИЯ - тоест можем да го отнесем към така нареченото "Золотое кольцо" - чукнете в Гугъл под посоченото понятие и ще ви стане ясно, КАКВО ОБЯСНЯВАМ?
По отношение градовете в този "златен пръстен" всички които са на възраст над 500 год. нямат СЛАВЯНСКА ТОПОНИМИЯ. Същото се отнася и до хидронимите(имена на реки и езера) в този "златен пръстен" - всички те не говорят нищо на нас "славяните" но са преводими през угро-финските езици - ако не вярвате да ви цитирам част от тях: Нева, Волга, Протва, Печора, Кама, Ока ... искате ли насреща, да ви изпиша етимологията в името на същите?
За да не съм голословен ето ви подобен цитат при руският историк Ключевский:
«У одной Камы можно насчитать 20 притоков, которые имели такое окончание. «Вa» по-фински означает вода».

- От тези изброени накратко факти с категоричност мога да твърдя!
За населението обитавало "колцото" - с категоричност твърдя - ТО НЕ Е ЕВРОПЕЙСКО А УГРОФИНСКО, а това е СЪРЦЕТО, от КОЕТО ВЪЗНИКВА В ПОСЛЕДСТВИЕ РУСКАТА(московска) империя?
Това се е знаело от време на първият Историк на Русия, Михаил Ломоносов - който пише същото, че при формирането на руският народ в него определящо с присъствието си е угрофинското население, което в последствие е "русифицирано" - на практика БЪЛГАРИЗИРАНО(след 12-ти век) ... тъй като "старо"-руският, НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ от СТАРО-БЪЛГАРСКИЯТ ЛИТУРГИЧЕН ЕЗИК - който се явява и ОСНОВАТА на която е възникнал "СТАРО" руският? За това се пише с половин уста и от езиковеда Шахматов и Востоков-Остенек ... и вече век по-късно от Грегорий Хуца, известен, като Юрий Венелин и от Дал и ... т.н !


- За руската генетика, ето какво ни казва проф. Н. Янковски директор на Института по обща генетика при РАН ?
«Сейчас мы говорим на языке славянской группы, но означает ли это, что у нас большая часть славянских генов? Не означает! Генетику не изменишь, а язык может меняться. И какая часть генов у нас финская — большая или небольшая — это зависит от того, в каком месте проживают те люди, которые называют себя россиянами. Они все говорят на русском языке, но в некоторых регионах часть финских генов, несомненно, больше, чем часть генов славянских... РАССТОЯНИЕ от россиян до эстонцев МЕНЬШЕ, чем от россиян до хорватов».

- Ето ви връзка, към филмчето където той казва това?
https://www/watch?v=vrHUt3R8d00&list=PL1wH5rBBT740wF_CKMFOoy8wiHH01vqXR

П.П.
А ако не сте разбрали, какво ви обяснявам чрез примера с професор Янковски - Ето ви и ФОЛКЛОРА плюс езика на тези хора - Ако според вас, това е "славянски" - то аз нямам какво да ви отговоря :))!

https://www.com/watch?v=FfR3elY6Se0&list=PL1wH5rBBT740wF_CKMFOoy8wiHH01vqXR&index=19

ППП
Погледнете и картата в десният долен ъгъл - спомнете/прочетете цитата който вече ви дадох от Робрук за "морденс" - в преобладаващата си част, тези които вия наричате "славяни" според Клесов - за мен са "московитите", идващо от самоназванието на мордовците-мокша?
1.
https://www.com/watch?v=FfR3elY6Se0&list=PL1wH5rBBT740wF_CKMFOoy8wiHH01vqXR&index=19
2.
https://www.com/watch?v=v0mMRAxHdIE&list=PL1wH5rBBT740wF_CKMFOoy8wiHH01vqXR&index=20 - ето ви още една песен, на същият народ мордва ... като освен тях има поне още пет народа от угро-финските, които не съм упоменал ... ?
цитирай
11. radostinalassa - Ще ви отговоря с пост
05.10.2017 13:55
Вечната вражда между Р1а и Р1 б.
цитирай
12. didanov - интересно
08.10.2017 10:51
защо Класен пропуска българите или те са претопени в славянското море?
Случайно анализа му наскоро - да - има приемственост в ползването на герба грифон, на територията на Тартария от Скития, но с това май доказателствата му за славянския произход на народите се изчерпват. Достатъчно ли е това?
цитирай
13. radostinalassa - ре
08.10.2017 16:18
Да не е като със содата? 99% от авторите в нета я препоръчват,а това не е правилно.Вярно е ,че нямам дълбоки исторически знания,но май историята ,която ни пробутват е доста изопачена.В момента също прекрояват историята на България.
цитирай
14. radostinalassa - Проф.Цанев е чел оригинални документи във Ватикана.
08.10.2017 17:17
Той казва,че скити,сармати,готи,беси и др.са българи.Егор Класен,Мавро Орбини казват,че са славяни.Какво излиза накрая?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133281
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години