Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2018 21:59 - Пътищата на ариите - маркери
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 939 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Има четири маркери за пътя на ариите.
Това сда: двуглавият орел,  свещеният огън - на когото се покланят като очистващо и възраждащо средство, белият бог на бял кон, определен вид писменост, която ги съпътства, където и да се намират - в Азия или Европа.
Най - напред двуглавият орел се появява преди 4000 години в Серпурла, Месопотамски град, където е изобразен на банер на стена.
Двуглавият орел е символ, свързан с донасянето на Земята на свещения огън. Ариите са вярвали в един Бог Творец, чийто символ е Слънцето , което изпраща на Земята своя огън и орелът, за да изчисти и възроди бъдещият живот. Т.е. това е птицата Феникс, която се възражда от огъня.
От сирийско - турската граница тези три племена отиват в Мала Азия, където създават Великата Хетска империя, която си съперничела със Сирия и Египет. Орелът е бил герб на хетите. Обозначен на скали, той определял границите на хетите.
Чингизидите имали орела за родов символ, изобразяван на оръжието, доспехите, шлемовете,даже на пистолетите у татарите. Той е приет и от Византия.
Свещеният огън е почитан у зороастрийците, персите, кюрдите като инструмент за погребение.
Зороастризмът е учел на 99:% това, което днес проповядва църквата - за Бог Творец, Бог Син, роден от земна жена, превърнал се в бял Бог на бял кон, който пробожда с копие Дракона. Той се появява у хетите като маст от религията им. Те празнували на 25 декември победата над злото с вечнозелено дърво. Същото е било у родствените на хетите пеласги, у русите - Георги Победоносец.
Писмеността се появява веднага след завладяването на Мала Азия от хетите. Тя е идентична у хетите и пеласгите - като азбуката на културата Винчи , намерена на Балканите, пеласгийската стела с надписи,  могилите на златният човек в Казахстан / скити /,  Велесовата книга, Новгородски кодекс, намерен в 10 век, етруските надписи, табличките с надписи на венетите в Алпийските планини, надписите в Полша и Южна Балтика. Навсякъде писмеността е много идентична, т.е. изменяла се е речта , но се е запазвала азбуката.
Хетите създали империя с център около река Галес, която днес е в Турция и се влива в Черно море. Те се наричали алезони или алазони . Ломоносов пише, че гърците просто превели това име алазон на своя език и получили славещи се, славяни. Тези алазони намираме и в Централна Азия и Източна Европа. След 1000 год. хетите били разгромени в Троянската война. Хетите отишли на изток в Централна Азия. Сто - 150 години след Троянската война се появява нов народ - арийци. Ари означава благороден. Това име не може да се използва за германците в научен смисъл. Част от арийците отишли в Индия, други на североизток...





Тагове:   Славяни,   арии,   благородни,


Гласувай:
3



1. syrmaepon - Какво общо има с "пътя на ариите" ? Пътят на ариите не беше ли от север към Индия ?
08.05.2018 14:00
Двуглавите митологични зверове са много чести в епохата на бронзовата епоха до епохата на желязната епоха, изобразявани в Близкия Изток, особено в асирийската сфера и оттам приети от хетейците. Използването на двуглавия орел в хетейските изображения се тълкува като "кралски емблеми". [1] Един монументален хетейски релеф на двуглав орел, хващащ два заека, се намира в източния кей на Сфинксовата порта в Алкака Хююк. [2]


След разпадането на бронзовата епоха има разлика от повече от две хилядолетия преди възобновяването на двойния орел като мотив. Най-ранното възникване в контекста на Византийската империя изглежда е на копринен брокат датиращ от 10 век, който обаче вероятно е произведен в ислямска Испания; [3] подобни ранни примери от 10-ия или 11-и век са от България [4] и от Франция [5].
цитирай
2. radostinalassa - Понеже и ние сме арии, а
08.05.2018 14:42
Един блогър настоява, че ние сме най - древният народ, публикувам тезата на В. Манягин. Той смята също, че оттук е тръгнало всичко / Балканите / . А другите твърдят, че далече на север са живеели ариите.Това си е негово мнение, не е догма.Три от маркерите ги имаме, а за орела - той е герб на Великата Тартария, и Волжска България мисля.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13336764
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК