Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2018 15:59 - ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ - 3
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 6000 Коментари: 34 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ИСТОРИЧЕСКИ ОСНОВАНИЯ И ДИСКУСИЯ. Съгласно горните резултати, чувашкото население е най-тясно свързано с населението на Централна Европа (чехи, австрийци, белгийци, финландци, руснаци), а също със средиземноморското население и Кавказ (грузинци). Тези данни изтъкват европейския и близко-източен (Кавказ, Иран) произход на чувашите в контраст на по-рано постулирания централно-азиатски (прабългарски) произход на този народ. 

        Нещо повече, специфичните тюркски алели или хаплотипове (в сравнение с днешното население на Турция) [Arnaiz-Villena et al., 2001b] не се откриват при съвременните чуваши. Получените резултати показват, че сибирските народи остават далеч от групата на кавказските и близкоизточни народи и не показват генетично родство с чувашите. Всички сибирски народи се събират заедно в отделна група, към която влизат ескимосите и индианските народи, говорещи езика на-дене (атабаски и тлингити). Тези резултати се съгласуват с данните от предишни изследвания с други генетични маркери, говорещи за чувашко-сибирска разлика от около 30-50%.     Макар и с ниска честота, определени уралски хаплотипове бяха открити в чувашкото население:  (1) част от A*02-B*27-DRB1*0801-DQB1*0402 и (2) A*03-B*07-DRB1*0101-DQB1*0501. Това показва извесно влияние на населението с уралски произход, живеещо в близката околност до Чувашия.   Връзката на чувашите с кавказките (грузини) и близко-източни народи предполага, че генетичният фонд на чувашите има характеристиките на древните народи на Кавказ и Месопотамия.  Народите на Близкия Изток, Анатолия и Кавказ вероятно представят генетически древното население на района, хитити и месопотамци. Многобройните нашественици в района могат да имат значително културно но не и генетично влияние [Arnaiz-Villena et al., 2001c, 2002].

 Чуваши, българи, кавказци и прабългари. Вярва се, че чувашите произхождат от древните българи, които са населявали западната област на река Волга и са дошли от Централна Азия в IV -ти век. Велика България се разделя на различни орди, като четвъртата съответства на чувашите, а петата представя съвременните българи. От данните получени в настоящото изследване обаче следва, че генетичните основи на съвременните българи и чуваши силно се отличават. Чувашите имат централно-европейски и в известна степен, средиземноморски, генетичен произход (вероятно те произхождат от Кавказ), докато българите имат класически средиземноморски състав, групирайки се плътно до македонците и иранците (и руснаците - допълнение). Това се доказва както чрез дървото на съседското родство (не е представено по-горе, виж оригинала на статията), така и чрез анализа на генетичното сечение (Фиг. 3).  Твърдението, че чувашите са остатъци от българската орда не може да се потвърди с данните от тази статия и още изследвания в тази насока са необходими. 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Макар статията да се отнася основно за чувашите, тя се отнася в същата степен и за българите, древни и съвременни. Съгласно използвания генетичен маркер (а той е изключително специфичен и достоверен за откриване на родство и бащинство), българите нямат нищо общо със централно-азиатските (алтайски) народи, още повече със сибирските народи.  Най-близките, почти генетично-тъждествени до съвременните българи са съвременните иранци и руснаци (за македонците това се знае и без генетични маркери). До голяма степен това отговаря на парадоксалния въпрос - защо руския език е много по-близък до българския, а украинския и белоруския са много далечни? Защото етническото родство на българите и руснаците е почти пълно, а основа на това родство са антите и утигурите, двете крила на един и същи ирански народ.



Тагове:   един,   два,   ТРИ,


Гласувай:
3



1. soeasy - Нахалство!
13.05.2018 16:32
Спам без срам.
цитирай
2. radostinalassa - Не е спам
13.05.2018 16:43
http://protobulgarians
цитирай
3. krumbelosvet - Който
13.05.2018 17:49
Който ПЛАЩА генетичните изследвания, запазва истината за себе си, и публикува манипулация. А сложността на тълкуването, позволява ВСЯКАКВИ изводи.
цитирай
4. radostinalassa - Тук се твърди, че русите са фино угри. А ние не сме такива.
13.05.2018 18:15
И имали примес от тюрки. А на практика такива са англосаксите, ако тюрки значи монголоидни. Искам и това да се изтъква. Затова са коварни, измислят непрекъснато отравяния и др., нападат мирни араби заради петрола и за да си строят нови оръжия.
цитирай
5. get - Твърдението, че чувашите са ост...
14.05.2018 06:45
Твърдението, че чувашите са остатъци от българската орда не може да се потвърди с данните от тази статия и още изследвания в тази насока са необходими.

http://wwwrians/Statii%20za%20prabaalgarite/Genetichni%20izsledvaniya/Chuvash%20-%20origin

П.П.
Руснака е МИКС - от Угро-фини, тюрки и малко КИЕВСКИ русо-българи
цитирай
6. radostinalassa - Ти знаеш ли кой е Иво Инджев?
14.05.2018 13:59
По добре прочети Клесев. https://www/watch?v=RERdoL_V3IE
Разбра ли, че става дума за саботаж или некомпетентност. Къде са 14 % , къде са повече според тебе. Монголоидност има при англосаксите.
цитирай
7. get - По добре прочети Клесев. http...
14.05.2018 15:21
radostinalassa написа:

По добре прочети Клесев. https://www/watch?v=RERdoL_V3IE
Разбра ли, че става дума за саботаж или некомпетентност. Къде са 14 % , къде са повече според тебе. Монголоидност има при англосаксите.

- Първо: - пращаш ме да ГЛЕДАМ - НЕ ДА ЧЕТА?
II-ро: - Ако НЕ-образоваността на пишещият по въпроса АВТОР(?) - може да служи за АРГУМЕНТУМ - то НАУКА НЯМА!
III-то: "монголоидност" - има при не-само при АНГЛИ + САКСИ, а при СЕВЕРНИТЕ "СЛАВЯНИ" ... ЗАЩОТО ... можеш ли да продължиш изречението!?
IV-то: Чети СЕРИОЗНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ ПО ВЪПРОСА + исторически източници(очевидци - като един Вилхелм де Рубрук ?) и др. автори ОТ СЪОЕТВЕТНО ИНТЕРЕСУВАЩИЯТ ТЕ ПЕРИОД(хроно) и МЯСТО(топос-ареал) по въпроса?

- Но по-добре ЧЕТИ О-Б-Е-К-Т-И-В-Н-И - учени изследователи, МОЖЕ И РУСКИ - но със задължително УСЛОВИЕ: НЕ-страдащи от велико-руски НАЦИОНАЛИЗЪМ ... такива са: В. Ключевски, М. Покровский, Владимир Белинский, М. Грушевский(все "РУСКИ" + един УКРАИНСКИ(в действителност ТОЙ ЕДИНСТВЕНО Е РУСНАК !) ... след като ги прочетеш - обади ми се ... да ти дам още ?!

- Но на първо време МОЖЕШ МИ ОТГОВОРИ НА ПРОСТИЧКИЯ ВЪПРОС - ?
radostinalassa написа:

Монголоидност има при англосаксите.


... И АЗ - ЩЕ ОБЯСНЯ, отде ИДВА "МОНГОЛОИДНОСТТА" - при СЕВЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ :)))!
цитирай
8. radostinalassa - - Но по-добре ЧЕТИ О-Б-Е-К-Т-И-В-Н-И - учени изследователи, МОЖЕ И РУСКИ - но със задължително УСЛОВИЕ: НЕ-страдащи от велико-руски НАЦИОНАЛИЗЪМ ... такива са:
14.05.2018 15:37
Какви специалисти са те? Искаш да кажеш , че Клесев фалшифицира изследванията, а твоите автори не? Докажи го. Ключевски е историк, либерал
Клесев е натрупал пари в САЩ, и е дошъл в Русия. Той не се нуждае от заплата като твоите автори. Може би те са шовинисти май на практика.
цитирай
9. radostinalassa - Покровски - историк,
14.05.2018 15:55
Белински - артист, Грушевский - историк, революционер. Ние говорим за ДНК - генеалогия, антрополотия, не ме пращай при допотопни историци и артист.
цитирай
10. get - Белински - артист, Грушевский - ...
14.05.2018 16:18
radostinalassa написа:

Белински - артист, Грушевский - историк, революционер. Ние говорим за ДНК - генеалогия, антрополотия, не ме пращай при допотопни историци и артист.


- Не само само сте твърде ФНОГО УМНА ... но и ОЩЕ "ПО" ... ВЪЗПИТАНА ... !
Това поради присъщото ВИ КАЧЕСТВО:))) - за което на няколко пъти - съветвам?
- Преди да говориш(пишеш) ЧЕТИ, МИСЛИ - па после ПИШИ и "опровергавай" - с твърдения, като това за АРТИСТА Белински?
- Не говоря за театър(въпреки че разговорите ми с теб - често добиват вид на теотрална-гротеска:))) ... и артиста Белинский, Александър Аркадеивич ... а за руско-съветския ИСТОРИК Владимир Б. Белинский :))) !

Чакам отговор - на безапелационното ти(поради не-аргументираността му) твърдение?
radostinalassa написа:

Монголоидност има при англосаксите.


- Инак ставаш, като историчарите от МАНУ - работещи по челния почин на СаВЕТСКИТЕ си ОБРАЗЦИ за "учени" ... които често "подкрепят" научните си "теории" с аргументум от следния вид:))))
...
- Аз немам докази - али твърдим :)))) ! От този вид е и така любимият ти ОТКРИВАТЕЛ(?) и СЪЗДАТЕЛ НА НОВАТА НАУКА ... «ДНК-генеалогии» ... ДОСУЩ, КАТО другия ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ В ЛИНГВИСТИКАТА - грузинския му РОДНИНА от "шотландски произход" - Н. Марр :))))

- За Клесьов ... в специализираната и АКАДЕМИЧНА англо-саксонска(без монголоидност) генетична НАУКА - можеш да прочетеш за КЛЕСЬОВСКАТА НАУКА - Следното?

"In 2008 he began publishing work about what he calls "DNA genealogy" that has been dismissed as pseudoscience." - ПРОЧЕТЕ ЛИ ГО ... и тъй като съм се ТВЪРДО убедил, че имаш(те) проблем С РАЗБИРАНЕТО(осмислянето !) - следва ли да (ти/ви) обясня - на ДОСТЪПЕН ЗА ВАС ЕЗИК?

- Поздравявам те с една "българска-народна" песня!

Эх, дубинушка, ухнем!
Эх, зеленая сама пойдет!
Подернем, подернем,
Да ухнем! - :)))))
цитирай
11. radostinalassa - Отдавна съм публикувала
14.05.2018 16:29
Първо - Платон Лукашевич.Той твърди, че монголоидите, стигайки до Англия покоряват живеещиге там славяни. Това подобрява способността им да учат, но жестокостта се запазва. Второ - Съвременни изследвания на тяхното ДНК.
цитирай
12. get - - Значи Платон Лукашевич - за който в ...
14.05.2018 16:41
- Значи Платон Лукашевич - за който в БСЭ - пише?
radostinalassa написа:

Първо - Платон Лукашевич.Той твърди, че монголоидите, стигайки до Англия покоряват живеещиге там славяни. Това подобрява способността им да учат, но жестокостта се запазва. Второ - Съвременни изследвания на тяхното ДНК.


Лукашевич, Платон Акимович (около 1809 — 1887) — русский этнограф и лингвист-любитель, автор МАРГИНАЛЬНЫХ теорий.
- Само ЦИТИРАМ - същите руснаци ... които за теб - са ПЪТЕВОДНА ЗВЕЗДА ... в изследванията (ти) за "РОДСТВЕНОСТ" между НАС ... БЪЛГАРИТЕ-ЕВРОПЕЙЦИ и ТЯХ ... фино-угрите САМОНАЗВАЛИ се РУССКИ-СЛАВЯНИ :))) !
цитирай
13. radostinalassa - Лукашевич, Платон Акимович
14.05.2018 16:49
Знае 16 езика - свободно превежда и открива монголоидни думи в английския език. Той е писал и за нас, за зверствата на турците. Автор е на " Чаромутие" - как единният изначален език на ариите се е превърнал в много езици, открил е без апаратура планета в Слънчевата с-ма. Сега търся постингите си, но едва ли ще ги прочетеш.
цитирай
14. get - Знае 16 езика - свободно превежда ...
14.05.2018 17:14
radostinalassa написа:

Знае 16 езика - свободно превежда и открива монголоидни думи в английския език. Той е писал и за нас, за зверствата на турците. Автор е на " Чаромутие" - как единният изначален език на ариите се е превърнал в много езици, открил е без апаратура планета в Слънчевата с-ма. Сега търся постингите си, но едва ли ще ги прочетеш.


- Определено НЯМА ДА ПРОЧЕТА! ... СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ "аргументираното" ти - Това?
radostinalassa написа:

Първо - Платон Лукашевич.Той твърди, че монголоидите, стигайки до Англия покоряват живеещиге там славяни.


- В науката - каквато определено Платон-лукашевската - НЕ Е ! - има п-о-н-я-т-и-е(!) ВЪЗПРИЕТО ОТ ФОРМАЛНАТА (каквато е и научно-историческата) ЛОГИКА?

- Нарича се "non-argumentum" - това понятие ти е ТОТАЛНО НЕИЗВЕСТНО - Определено!

Справка за Лукашевич Платона Акимовича от "Энциклопедия Брокгауза и Ефрона":

"(ум. в 1887 г.) — малорусский этнограф; учился в Нежинской гимназии (товарищ Гоголя) и Ришельевском лицее. В 1836 г. издан (без обозначения его имени) его сборник песен "Малороссийские и червонорусские народные думы и песни". Л. был одним из самых ранних собирателей песен (раньше были изданы только сборники Срезневского и Максимовича); в то время как другие собиратели изумлялись богатству живущих в памяти народной песен, он указывал уже на упадок народной песни и горько жаловался на замену ее песней великорусской или даже солдатской. Последующие произведения Л. ("Чаромутие или священный язык магов, волхвов и жрецов", несколько quasi-филологических исследований, вроде "Объяснения ассирийских имен", "Микроскопическая астрономия" и друг.) обязаны своим появлением НЕНОРМАЛЬНОМУ ПСИХИЧЕСКОМУ СОСТОЯНИЮ, В КОТОРОЕ ОН ВПАЛ.

- Без коментариев!
цитирай
15. radostinalassa - А откъде са се взели монголските думи в английския?
14.05.2018 17:18
Знаеш ли къде е Англия? Русия, и ние спирахме в миналото и монголците, и турците, за да си живее спокойно Европа - Пл. Лукашевич.
http://radostinalassa.blog/history/2018/03/25/kak-raboti-nashata-genetika-g-sidorov.1600752
цитирай
16. get - А откъде са се взели монголските ...
14.05.2018 17:24
radostinalassa написа:

А откъде са се взели монголските думи в английския?
......
Знаеш ли къде е Англия? Русия, и ние спирахме в миналото и монголците, и турците, за да си живее спокойно Европа - Пл. Лукашевич.



Монголские слова в английского языка - своим появлением обязаны - Н-Е-Н-О-Р-М-А-Л-Ь-Н-О-М-У ПСИХИЧЕСКОМУ С-О-С-Т-О-Я-Н-И-Ю, В КОТОРОЕ - Лукашевич, Платон Акимовича ВПАЛ!

Адрес на източника:
http://endic/brokgause/Lukashevich-platon-akimovich-129063
цитирай
17. radostinalassa - Това е най - лесното обяснение
14.05.2018 17:28
А откъде са се взели африкански гени в англичаните? това е по - лесно да се обясни. Напр. с потентността им.
цитирай
18. get - @ radostinalassa - това(твоето) - Е ... ?
14.05.2018 17:40
radostinalassa написа:
А откъде са се взели африкански гени в англичаните? това е по - лесно да се обясни. Напр. с потентността им.


... пример за предикат/"аргумент" от твоята псевдо-формална-логика - отговарящ по своята дълбока съдържателност на подобния:
- А откъде се появяват бебетата? :)))!
цитирай
19. radostinalassa - Ако Пл.Лукашевич е бил луд,
14.05.2018 17:42
То С. Данилов умря от рак. Той твърди същото за англичаните. Така се обяснява тенетичната им вражда със славяните - 16 пъти Англия е насъсквала Турция и Германия за войни с Русия.
цитирай
20. radostinalassa - Сега ти написвам http://radostinalassa.blog.bg/history/2018/04/07/geneticheskite-taini-na-ariite-slavianite-i-evreite.1602845
14.05.2018 17:51
Това е противникът на Клесев - Виталий Кубарев от Новата хронология. Също е генетик и ни изкарва най - старите европейци. Но не знае, че и ние сме арии. А те са били 4 групи. Той твърди, / на 6 минута / че напразно са ни освобождавали, че сме славяни колкото китайците - говори за хаплогрупата И2. Затова харесвам НЛА системата. Чрез нея може да се докаже родството напълно.
цитирай
21. get - - ПОСТАВИЛ СЪМ въпроси - на които ... ?
14.05.2018 18:01
radostinalassa написа:
То С. Данилов умря от рак. Той твърди същото за англичаните. Така се обяснява тенетичната им вражда със славяните - 16 пъти Англия е насъсквала Турция и Германия за войни с Русия.

... до МОМЕНТА НЕ БЛАГОВОЛИ ДА ОТГОВОРИШ?

- Сега ОТНОВО ОТКЛОНЯВАЙКИ РАЗГОВОРА - отново приказваш БЕЗДОКАЗАТЕЛСТВЕНИ и про-руски ГЛУПОСТИ!
- Защото КАКТО АНГЛИЯ - ТАКА И РУСИЯ СА ИМПЕРИИ - за такива народа ни казва: Хвани единия - удари другия!

- А какво представлява ИМПЕРСКА РУСИЯ - дано имаш способността да разбереш ОТ ТЕЗИ СЛОВА - КОИТО ДАВАМ И ПРИНАДЛЕЖАТ на един от РУСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ?

«Россия - государство НЕ ТОРГОВОЕ, и НЕ ЗЕМЛЕДЕЛЬЧЕСКОЕ - А ВОЕННОЕ, и ПРИЗВАНИЕ ЕЕ - БЫТЬ ГРОЗОЮ СВЕТА»! - слова российского императора Александра III(1881 – 1894)
- Государственная идеология России: идеология вечной войны ... ЗАЩОТО АКО НЯМА ВОЙНИ - не-произвеждащата и не-търгуваща РУСКА ИМПЕРИЯ ЩЕ ЗАГИНЕ - поради ЛИПСА НА ИЗТОЧНИЦИ - които осигуряват съществунането й!

- Ако продължаваш поради безпросветно-русофилската си нахалност - обиждайки да досаждаш с някакъв псевдо-наукообразен спор - Ще цитирам военния министър на Русия - Какво казва за МИРНАТА ПОЛИТИКА - на същата?!!!!!!!!!?
цитирай
22. get - - В такива случаи - шопите казват: Я му окам - а то рупа ли рупа, гачи иде чиколад!
14.05.2018 18:06
radostinalassa написа:
Това е противникът на Клесев - Виталий Кубарев от Новата хронология. Също е генетик и ни изкарва най - старите европейци. Но не знае, че и ние сме арии. А те са били 4 групи. Той твърди, / на 6 минута / че напразно са ни освобождавали, че сме славяни колкото китайците - говори за хаплогрупата И2. Затова харесвам НЛА системата. Чрез нея може да се докаже родството напълно.


- БЪЛГАРСКИЯТ, СТОЯЩ В НАЧАЛАТА НА ИСТОРИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ И КУЛТУРА - НАРОД ... НЯМА НИЩО ОБЩО с ТЮРКО-УГРО-ФИНИТЕ ... които са узурпирали В С-Е-Д-Е-М-Н-А-Д-Е-С-Е-Т-И ВЕК (!) ... ИЗКОННИТЕ ЗА "КИЕВО-БЪЛГАРСКИТЕ-РУСИ" - термини/етно-наименования РУСЬ и СКЛАВИНИН!
цитирай
23. radostinalassa - Да разбирам, че си историк
14.05.2018 18:21
Но историята лесно се фалшифицира, а аз говоря за генетиката. Тя е точна наука. Какво значи русь?
цитирай
24. radostinalassa - Напиши ми поименно кои са
14.05.2018 18:39
Тюрките, фините и угрите, моля.
цитирай
25. radostinalassa - ... пример за предикат/"аргумент" от твоята псевдо-формална-логика - отговарящ по своята дълбока съдържателност на подобния: - А откъде се появяват бе
14.05.2018 19:03
Тази логика не е моя, а на генетици. Става дума дали в тези бебета има африкански , или монголски гени. Това променя много неща, ако ти е известно.
цитирай
26. get - Тюрките, фините и угрите, моля. 1. ...
14.05.2018 19:25
radostinalassa написа:
Тюрките, фините и угрите, моля.

1.
http://сувары.рф/ru/content/vvedenie-v-etnogenez-narodov-povolzhya-i-priuralya-chast-i-istoki-etnogeneza-finskih-narodov - Введение в этногенез народов Поволжья и Приуралья. Часть I. Истоки этногенеза финских народов
2.
http://philology/linguistics4/khelimsky-91 - К ТОПОХРОНОЛОГИИ УРАЛЬСКО-АЛТАЙСКИХ ЭТНОЯЗЫКОВЫХ СВЯЗЕЙ; Е. А. Хелимский
3.
Виж и Бартольд - един от най-добрите специалисти по ТЮРКСКИ ЕЗИЦИ и ИСТОРИЯ
4.
http://vatandash/index?article=2190 - Р.Г. Кузеев О проблеме ранних тюрков
в волго-уральском регионе*
5.
ГРАФ УВАРОВ - Финские курганы
6.
Степные империи Евразии; С.Г. Кляшторный, Д.Г. Савинов; Древнетюркские племенные союзы и государства Великой Степи
... - за начало ... е достатъчно :))) !
цитирай
27. radostinalassa - Аз ти прилагам постинг за изследване на янките
14.05.2018 19:32
Виж го и кажи дали е вярно.
цитирай
28. get - Виж го и кажи дали е вярно. - Несир...
14.05.2018 20:14
radostinalassa написа:
Виж го и кажи дали е вярно.


- Несириозно е еодно позоваване на филми изнесени в ю-туб ... в горният си пост давам отпратките към произведения и автори ... защитили трудовете си пред АКАДЕМИЧЕН съвет.
- Това е поредната партенка(а в казарменият ни фолклор - наричахме така новина от която се носи, миризма на фалшивост:)))!

- Подхода на Клесьов - НЕ ПОЧИВА НА НАУЧНА МЕТОДОЛОГИЯ ... а следва ЕВРЕЙСКАТА "ДОКАЗАТЕЛСТВЕНА" МЕТОДа - ползвана още от времена на Стар завет - да изкарват произхода НА ЗАГУБЕНИ и НАМЕРЕНИ дванадесет КОЛЕНА ИЗРАИЛЕВИ :))) ... междувпрочем БИО-ХИМИКА(такъв е Клесьов) правещ се на ГЕНЕТИК методиката му и той самият е от такъв произход :(((

- Ако прочетеш - А ЗА ТОВА Е НУЖНО ДА НАПРАВИШ УСИЛИЕ - ДА ПРОЧЕТЕШ посочените от мен историци - най-вече Ключевски? При него има дадено ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЧНО - ареала на разпределение в РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ(сегашна) на народи и територии - населявани от европейците-киевски: българо-руси и угро-фини+тюрки=велико-руси ... дори посочва и местата където ПОНЕ ДО НЕГОВО ВРЕМЕ СЕ Е ЗНАЕЛО - че преминава КОНТАКТНАТА ЗОНА ГРАНИЦА между тези две групи население от ТЕЗИ ДВЕ - културно-етносно и езиково различни народи населяващи тогавашната РУСКА ИМПЕРИЯ ... с по-старо име МОСКОВИЯ ... станала Россия с Указа на Петър Първи от 1721 година.
цитирай
29. radostinalassa - Значи, ако си изследваме гените, това ще е несериозно,
14.05.2018 20:27
трябва да се доверим на комшиите, че нашите са си били верни? Сигурна съм, че никога не си слушал многото филми на Клесев. И ЗА ЕВРЕИТЕ И АРАБИТЕ / КОИТО ИМАТ ЕДИН ПРЕДШЕСТВЕНИК / ЛИ ГРЕШИ - / случайно буквите ми станаха големи /. Не виждам смисъл тогава. Във филма пак се позовават на чужди изследвания. Преди много години бунак изследма 8000 войници, и само в 7-8 намира малки антропологични изменения. Те не са имали епикантус, който е характерен за монголците. А какво се пише за французите? При тях компютърът блокирал и не можал да намери общ антропологичен тип. А тук се нападат чрез клюки, а не чрез наука русите.
цитирай
30. get - - Бунак е име на човек - затова С ГЛАВНА БУКВА! - за разлика от бунак(турско).
14.05.2018 21:03
radostinalassa написа:
трябва да се доверим на комшиите, че нашите са си били верни? Сигурна съм, че никога не си слушал многото филми на Клесев. И ЗА ЕВРЕИТЕ И АРАБИТЕ / КОИТО ИМАТ ЕДИН ПРЕДШЕСТВЕНИК / ЛИ ГРЕШИ - / случайно буквите ми станаха големи /. Не виждам смисъл тогава. Във филма пак се позовават на чужди изследвания. Преди много години бунак изследма 8000 войници, и само в 7-8 намира малки антропологични изменения. Те не са имали епикантус, който е характерен за монголците. А какво се пише за французите? При тях компютърът блокирал и не можал да намери общ антропологичен тип. А тук се нападат чрез клюки, а не чрез наука русите.


- Един от водещите РАСИСТИ В РУСКАТА(най-вече) С-Ъ-ВЕ-Т-С-К-А АНТРОПОЛОГИЧЕСКА Не-УКА - името и се нарича ЕВГЕНИКА ... А бащата на ЕВГЕНИКАТА е Френсис Галтън - станал "сър" - благодарение изследванията си по "приложна" евгеника.
- Братовчед(първи) на Чарлз Дарвин ... от него взема ИДЕЯТА ЗА МЕЖДУ-ВИДОВАТА БОРБА, като причина за ЕВОЛЮЦИЯТА!
- От "идеите" на Галтън и сие(пиша сие защото поддръжниците на тази лъже-наука са много) - вземат основните си "идеи" радетелите за "расовата чистота" на арийските(под вида "англо-САКСОНСКИ") - вземат я и "теоритиците" на Третия ХИТЛЕРОВ РАЙХ ... пък ги прилагат към СЕМИТИТЕ и първи БРАТОВЧЕДИ НА АРАБИТЕ , тоест ЕВРЕИТЕ ... от Стария завет пък, на кото са заели ПРИНЦИПИТЕ ЗА РАСОВА И ВЕРСКА ЧИСТОТА ... да продължавам ли с обясненията или ... схемета която обяснявам за ТЕЗИ ВИСОКО-НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ ... започва да ти се прояснява ... последователко ВЕРНА на нео-фашистките и расови "теории" на ВЕЛИКО-РУСИТЕ - които НЕ СА НИ РОДСТВЕНИ - на нас БЪЛГАРИТЕ, НИЕ КАТО народ СТОЯЩ в началата на ИНДО-ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ-КУЛТУРА-ЕЗИК традиции и мн. други неща !

- Много си объркана - ще знайш ... а от там пишеш работи - които след години, ще придизвикват усмивка при теб - стига да започнеш да ПОПЪЛВАШ ОБЩАТА СИ КУЛТУРА ... а след това и знанията по История и др. съпределни ней науки - където си ... айде няма да изказвам на глас становищети си - по отношение на "историческите знания" - които демонстрираш :((( !

Малко уроци по турски :)))
- Здраствуйте, братушки” - “Мара ба, аркадашларъ”
- бунак - ограничен човек, тъп, малоумен, ахмак, абдал, глупак - тюркско

Написах аз Рицарят на печалния образ - до там ме докара "научната" ни дискусия ... или казано на финско-тюркски?
- Дон Кихот, рицарят на печалния образ - Кихот ефенди, кахър суратлъ бабаит

П.П.
- Отново ОТКАЗВАШ ДА РАЗБЕРЕШ - ГЕНИТЕ МОЖЕМ И СЛЕДВА ДА ИЗСЛЕДВАМЕ - но ГЕНЕТИКАТА СЕ ЯВЯВА СЪПЪТСТВАЩА - не основна В НАУКАТА ИСТОРИЯ НА НАРОДИТЕ!
- Но едно БЕЗДОКАЗАТЕЛСТВЕНО "РАЗХОЖДАНЕ НА ГЕНИ" както е при Клесьов - направо е за бой, с оглед ИЗИСКВАНИЯ ЧИСТОТА НА МЕТОД ПРИ ПОСТАВЯНЕ ЕКСПЕРИМЕНТ - НАУЧЕН ... инак става политика и расизъм!
цитирай
31. radostinalassa - Залепнал ми е клавишът, не се вживявай в това.
14.05.2018 21:28
А какви са твоите исторически знания? Историята не може да си съществува сама по себе си в днешно време без да й помагат други науки. Ти отричаш явно съществуването на расите. Това е много вреден уклон. Има четири вида човек, които са от един род. Това са основни неща.Не желая да си попълвам общата култура с фалшиви знания.А за тебе мисля, че си педант. Даже не можеш да разбереш, че грешката в буквите е случайна. Трябва да изчистиш тези неща.
цитирай
32. get - - Не само клавиша ти ... ?
14.05.2018 21:37
radostinalassa написа:

Залепнал ми е клавишът, не се вживявай.


... е залепнал!

- Не случайно ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ НА БУНАК - фамилия ... от ЕВРОПЕЙСКА ДУМА ЛИ идва ТАЗИ славянско-руска ФАМИЛИЯ - или от ТЮРКСКА?
... а другите КОИТО ГИ НЯМА В БЪЛГАРСКИ - а има в СЛАВЯНСКИЯ РУСКИ - башмак, баскак, денги, тавар, терем, каблук ... мога ди ти посоча НАД ТРИСТА ДУМИ ТЮРКСКА ЛЕКСИКА В "славянския" език на угро-фините ОТ МОСКОВИЯТА!

- Предавам се ... поради безсмислеността - до която стигна разговора ми НА СНОБ и НЕ-ИСТОРИК с теб ОБРАЗЕЦА за всико по-по-най ... :((
цитирай
33. radostinalassa - А може да е придошъл от някъде с чуждата си фамилия?
14.05.2018 21:43
Може ли да прочетеш това? Мисля, че е по - важно.
27.03 17:07 - Генетическата устойчивост и гибел на бялата раса. Чуждите гени и последствията от тях - Алексей Кунгуров.
Сега се говори за това, какви красиви и умни деца се раждат от смесването на негри и бели хора. Но ние трябва да разберем, че всички негри се отнасят към друг биологичен вид. Плътността на костите у всички африкански народи е друга, в сравнение с всички земни биологични видове
Обмяната на веществата им е друга и за тях се пускат специални лекарства. Т.е. те просто са други. По отношение на красивите и умни метиси : от този момент нататък започва процесна деградация. В началото той има скрита форма, т.е. процес на натрупване на грешки. В началото деградацията не се проявява външно, а в поведенческия алгоритъм на човека - това е
отношението към властта, парите и секса. След това процесът на дегенерация преминава в открита форма.Напр. в Америка 95% от престъпността се дължи на потомците на смесените бракове. На следващия етап започва деградация на имунната способност, умствените способности и генетически отклонения. Сега се забелязва,че броят на раково болните в целия свят непрекъснато нараства. Една от причините е нарушаването на структурните блокове в
нашия организъм и неспособността да се съпротивляваме на болестите,т.е.угнетение на имунната система. Подобно влияние наистина имат и лекарствата, неправилното хранене, ГМО , ваксините .Но те само се натрупват върху тия генетични проблеми, които вече има.Ако погледнем на броя на родените през последните години олигофрени, идиоти и дебили, ще видим, че броя на болниците за тях нараства по целия свят. Ако видим средния бал на коефициента на интелигентност в Америка, то той неотклонно пада, намалява се образованноста на хората и главно способността за самообучение.
цитирай
34. radostinalassa - Аз се поправих на педант, може би малко късно.
14.05.2018 21:56
Да не забравяме колко евреи живеят в Русия. Обаче със сигурност знам, че в руския език има само две монголски думи - монгол и още една.Това отрича монголското робство. а имало ли е тюркско робство? Аз не съм чувала такова.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13130600
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години