Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2018 19:53 - Преднамерена историческа манипулация
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.06.2018 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  В процеса на нашето изследване “Писмените знаци на старите Българи, връзката им с древните цивилизации и реформата им в средата на на ІХ в.”, се наложи да изясним в исторически план носителите и ползвателите на писмените знаци т.е. историята на редица народи. 

 Анализът на резултатите показа системно прилагани умишлени изменения на стари текстове “ИЗВОРИ” и грубо скроени фалшификации.

ЕДИН ОТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ Е СЪВРЕМЕННОТО ТРЕТИРАНЕ НА ИСТОРИОГРАФИЯТА НА ХАЗАРИЯ.

Като особено груб и драстичен пример на фалшификация можем да посочим фрагмент от проеврейското  “научно” съчинение на Артур Кестнер

/изд. “Евроазия Санкт- Петербург”

ISBN : 5-8071-0076-X

С наименование : “ Тринадцатое колено.Крушение империя хазар../.

Привеждайки като доказателствен материал  внушителен брой древни арабски, византийски, както и съвременни автори, главната цел на Артур Кестнер е да внуши достоверност на една ЕВРЕЙСКА ФАЛШИФИКАЦИЯ, КОЯТО Е СЪЧИНЕНА ПРЕЗ 19 ВЕК И СЕ СЪХРАНЯВА КАТО ОСОБЕНО ВАЖНА РЕЛИКВА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

ПРЕДСТАВЯМЕ ФРАГМЕНТ ОТ ТАЗИ ФАЛШИФИКАЦИЯ  МУЛТИПЛИЦИРАНО АПЛИКИРАН В “съчинението” НА КЕСТНЕР:

 «... Традиция приписывает Кириллу изобретение не только кириллицы, но и глаголического алфавита, который, по утверждению Барона, "использовался до XVII в. в Хорватии. Из еврейского алфавита он заимствовал не менее одиннадцати букв, отчасти представляющих славянские звуки, что давно признано" (Это буквы А Б В Г Е К П Р С Ш Т) . Так получает еще одно подтверждение гипотеза о влиянии еврейского алфавита на распространение грамотности среди соседей хазар...».

  При направеният от нас обстоен графичен анализ на писмената система на Евреите във всичките й фази на историческо развитие не установихме еднаквост, нито подобие или сходство между еврейската писмена система и писмената система на Българите и на древните Руси и Украинци.

Това явление можем да го определим като преднамерена манипулация. Главната цел на гореспоменатата творба е да се «докаже», че ако  са имали някъкъв прогрес, култура и развитие  Хазарите, Българите, Русите и Украинците както и много други народи, това го дължат на Евреите!?! Такива натрапвани внушения в наше време считаме за значително по-опасни от идеологическия багаж на Адолф Хитлер.  Горепредставената инсинуация е елементарна и оспорвано доказуема с археологически факти. Артур Кестнер сам признава, че не му е известно Хазарите преди еврейското писмо да са имали писмена система. Или може би се прави, че не знае! Но, предците на Българите, Хазарите, Украинците, Русите и Белорусите, са имали обща писмена система няколко хиляди години преди да се роди г-н Кестнер. Археологическите доказателства са систематизирани в следната

ТАБЛИЦА

 /писмени знаци на древните Българи, Украинци и Руси/.

image

Как г-н Кестнер би обяснил, примерно факта, че в каменните блокове използвани за строителството на крепостни стени на Хазария, които според него са изпълнени от «византийски майстори и еврейски дизайнери», са вградени част от горепредставените писмени знаци, които не са нито еврейски или гръцки? Често цитираният от него М. И. Артамонов, приет за член на КПСС /1939 г./, ОБАЧЕ КАЗВА И СЛЕДНОТО : “...СТРОИТЕЛСТВОТО Е РАЗЛИЧНО ОТ  ВИЗАНТИЙСКИТЕ СТРОИТЕЛНИ ТРАДИЦИИ...РИСУНКИТЕ И ПИСМЕНИТЕ  ЗНАЦИ ВЪРХУ КАМЕННИТЕ БЛОКОВЕ СА КАТО ТЕЗИ НА КАМЕННИТЕ БЛОКОВЕ НА ДРЕВНИТЕ  СТОЛИЦИ НА ДУНАВСКИТЕ БЪЛГАРИ – ПЛИСКА И ПРЕСЛАВ...”. Този  факт  се потвърждава и от редица други коректни изследователи.

ТОЗИ ФАКТ, ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ПОТВЪРЖДАВА И ОТ БЪДЕЩИТЕ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ОТКРИТИЯ В ЕВРОАЗИЯ : В РЕГИОНИТЕ НА НА УРАЛ – КАВКАЗ – ХИМАЛАИТЕ И АЛПИТЕ.  ТОЗИ ФАКТ ЩЕ ДОКАЗВА ОТНОВО И ОТНОВО, ОБЩОТО РОДОНАЧАЛИЕ НА БЪЛГАРИ, УКРАИНЦИ И РУСИ

ТУК БИ СЛЕДВАЛО ДА ЗАДАДЕМ ВЪПРОСЪТ, КОИ СА ВСЪЩНОСТ

ЕВРЕЙТЕ ???...И ЗАЩО СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ МАСКИРАТ, КАТО ОНАЗИ ЧАСТ ОТ ХАЗАРИТЕ, КОИТО СА ЧАСТ ОТ СТАРИТЕ БЪЛГАРИ, ДРЕВНИТЕ УКРАИНЦИ И ДРЕВНИТЕ РУСИ?

 

ЗА ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ТАЗИ СИ ЦЕЛ, НЕ СА ЛИ ТЕ, ЕВРЕЙТЕ, ФАЛШИФИКАТОРИТЕ НА ИСТОРИЯТА НА ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ НАРОДИ?
Боньо Шкодров

Гласувай:
3
2Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 1799890
Постинги: 2623
Коментари: 3975
Гласове: 1747
Календар
«  Март, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031