Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2018 07:46 - Българи или славяни
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1094 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В 1601 г. е издадена книгата на Мавро Урбини “СЛАВИ”. Импера­тор Петър І проявява особен интерес към нея и по негово лично указание тя е преведена на руски език и издадена в 1722 г. В нея накратко е казано: СЛАВЯНСКИЯТ НАРОД е владеел Азия, Африка и Европа. В частност - Франция, Англия, Испания, Италия, Гърция, Балканите и Македония, илирическите земи, Балтийското крайбрежие и др. От СЛАВЯНИТЕ са произлезли много европейски народи - бургунди, шведи, фини, готи, ала-ни, даки, нормани, траки, авари, британци и др. Очертавайки границите на руското царство, Орбини съобщава за неговата северна провинция Юг­р­а и описва как росияните под ръководството на Атила завоювали много страни в Европа. Оригиналът на книгата на Мавро Урбини не е запазен. По наше мнение, това е началото на СЛАВЯНСКАТА ХИПОТЕЗА. Срав­ни­телният анализ на някои факти от българските летописи “Джагфар та­рихи” (ХІІ в.) и руският вариант на Мавро Урбини (ХVІІІ в.) доказва об­себване на части от българската история и приписването й на “сла-вяните и руския народ”! Фалшификацията е дотолкова излязла извън историческите факти, че е превърната в абсурд. Това, разбира се, съвсем не пречи на някои съвременни автори, като Носовски и Фоменко, да пред­ставят нови, още по абсурдни модификации на по-старата фалшификация (Г. В. Носовски, А. Т. Фоменко, “Библейская Рус”, М., 1998 г.). Кой е всъщност Мавро Урбини? В “Советский енциклопедический словарь”, М.,1984 г., стр.931/, за него се казва, че той е далматинец, т.е. славянин и “родоначалник на югославската историческа наука”!
Сякаш странно звучи в заглавието си книгата на Отец Пайсий “ИСТОРИЯ СЛАВЯНО-БОЛГАРСКАЯ”, както и в заглавието си, книгата на Спиридон Иеросхимонах, “ИСТОРИЯ ВО КРАТЦЕ О БОЛГАРСКОМ НАРОДЕ СЛАВЕНСКОМ”. При нашия внимателен графичен преглед на втората книга на титулната страница като заглавен текст на книгата от-крихме “ИСТОРИЯ ВО КРАТЦЕ БЪЛГАРСКА” Заглавие на книгата в оригинал Там липсва обаче една стара българска падежна форма, която все още се използва в най-славянската страна: “…БолгарскОМ НАРОДЕ СЛА­ВЕНСКОМ”, т.е. налице е ФАЛШИФИКАЦИЯ. Редно е и е основа­телно да бъде зададен въпросът: Кой си е позволил такова изменение на оригиналния графичен вид и смислово значение на автора?
Ако се приеме, че Мавро Урбини (1601г.) е основоположникът на СЛАВЯНСКАТА ХИПОТЕЗА ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА СЛАВЯНИТЕ бихме могли да направим равносметка за дълговековната защита на ВЕЛИЧИЕТО НА ФАЛШИФИКАЦИЯТА! Тържеството на фалшификацията в продължение на повече от ЧЕТИРИ ВЕКА продължава и досега! В българските летописи, от изпепелените останки на последна-та българска столица Казан, унищожена от Иван Василевич ІV Грозни, описаните факти за БЪЛГАРИТЕ и много други народи, включително и СЛАВЯНИТЕ, изглеждат различно. На добрината и покровителството на българите спрямо славяните, вместо да отвърнат с благодарност, ТЕ, В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЧТИ ПЕТ ВЕКА, СА БЕЗЧЕСТНИ както към своите покровители, създатели на държавност и култура, така и към предците си.
Боно Шкодров



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13137875
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години