Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2019 20:24 - Анасази
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1517 Коментари: 3 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Анасази (на английски и испански: anasazi) е индианска култура, съществувала на територията на днешните американски щати Колорадо, Юта, Аризона и Ню Мексико в областта, известна като Четирите ъгъла. Цивилизацията Анасази е интересна и уникална по ред причини. Известна е още като Културата Чако по името на Каньона Чако или Културата Пуебло по името на индианското племе Пуебло, което се явява наследник на индианците анасази заедно с племето хопи. Всъщност този термин не се приема от народите Пуебло. Има съпротива срещу това наименование, защото на езика навахо anaasazi означава древен враг. Индианците анасази са оставили скални жилища, които били обявени за национално културно наследство на САЩ, вписани от 1987 в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Археологическите находки сочат, че анасази имали познания по керамика, текстил и  изкуствено напояване. Те са правили наблюдения на слънцето и оставили интересни рисунки по скалите и в домовете си, включително шестпръстови отпечатъци на ръце и крака. В каньона Чако се намира голямата велика къща Пуебло Бонито, в която били разкрити 96 скелета. Това е бил религиозния и търговски център на индианците анасази. В Пуебло Бонито са живели около 5000 души. Домовете им били многоетажни постройки, строени от камък и суров кирпич. Тази култура отбелязала разцвет между 850 и 1250, след което внезапно и необяснимо изчезнала. Каньонът Чако бил средище на търговия, политическа дейност и церемонии. Културната група на индианците Пуебло включва още три култури: Хохокам, Могольон и Патаян. Останките от тях могат да се видят в Националния парк Меса Верде, Националния монумент Ховенуип и каньоните Чако и Де Шейи. В Меса Верде се намира известния Скален дворец.

image

image

image

image

image

image

image

image






Гласувай:
22


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikoev - Впечатлително. Изглежда истор...
14.05.2019 22:52
Впечатлително. Изглежда историята никога не е такава каквато ни я представят....Поздрави за хубавия постинг!
цитирай
2. bezistena - Декодиращата програма на Свещения ...
15.05.2019 04:02
Декодиращата програма на Свещения шифър, който ви разкриваме чрез
Тайната на Свещения Български език http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 ,
разсекретява безапелационно точно поредните документи на Българските цивилизатори на бившите безкултурни тракийски племена индианци, заселени от тях в Америка:

АНАСАЗИ=Н (кодировъчен назал) + АСАЗИ=АСАЗИ=Исаз=Исуз

ЧАКО=КАЧО=КАТШО=Кан (Жреци) на Диана и Ешуа

ПУЕБЛО=ПУБЕЛ=Пабел=Павел –

Павел е Родоначалникът на новоепохалната генерация на рода Дуло, първородният син на Исус и Мария Магдалена, който е Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333), който е всички т. нар."Римски императори" от Нерон до Диоклециан включително, който е мистериозният Сеяч от новозаветната притча " "Сеячът и Семето", посял с духовна, душевна и материална Любов Божието генетично феноменно семе и имплант сред всички племена по света, както и сред тракийските племена индианци, за дългия си престой на Земята и присъединил ги към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), който е още и Свети Трифон Зарезан, който е Свети граф Сен Жермен, който е Свети Павел от 333 година до сега, Шеф на Небесното светейшество Вси Светии и Император на Божиите светове, който е..., вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел" кой е още

ПУЕБЛО БОНИТО=Павел от Богиня Диана

МАСА ВЕРДЕ=Богиня Мадара и Иса

ДЕ ШЕЙИ=Диана и Ешуа
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Свети Павел е изградил новоепохалната индианска цивилизация и е оставил феноменните си потомци сред тези племена за тяхна жертвена жреческа каста и култиватори – духовен интелектуален прогресивен и управленчески елит на индианците.

Това е истинската причина колонизаторите и поробителите на Америка и на индианците да извършат тоталния геноцид връз тях и избият Българския им жречески елит и около 100 милиона покръстени и невинни праведни индианци.

ИНДИАНЦИ=ДИАН ИЦА=Диана и Иса,

където Диана и Иса са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни интелектуални творчески прогресивни елити и изродените реакционни управленчески елити на всички народи по света.

Конкретна информация за индианците вижте в

Аморе мио!Сакралният алгоритъм на италианския език, заложен от Българските цивилизатори на бившето тракийско племе етруски и италианци.
http://bezistena.blog/history/2018/11/08/amore-mio-sakralniiat-algoritym-na-italianskiia-ezik-zalojen.1634443

Книгата Попол Вух документира как Извънземните генно – инженерни експериментатори проектираха и моделираха хората за да ги цивилизоват Българите!
http://bezistena.blog/history/2018/11/13/knigata-popol-vuh-dokumentira-kak-izvynzemnite-genno-injener.1634914

И още инфо в блога ни с парола на търсачката "безистена и индианци"



цитирай
3. bezistena - laval и bezistena по следите и не...
15.05.2019 04:44
laval и bezistena по следите и неизтриваемите жалони на Българските цивилизатори на индианските племена.Анасази.
http://bezistena.blog/history/2019/05/15/.1657135
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100633
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21962