Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2019 16:09 - Чудо! Македонският президент призна Гоце Делчев за българин
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 788 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гоце Делчев се е обявявал и се е определял като българин. Той се е борел за самостоятелна автономна Македония.
Това каза македонският президент Стево Пендаровски в интервю, което ще бъде излъчено тази вечер по местна телевизия, съобщава БГНЕС.
Има два неоспорими исторически факта и това трябва да бъде като компромисен вариант за личността и делото на големия революционер, който създаде напрежение в отношенията между Скопие и София и който заплашва да създаде отново нови противоречия между двете държави”, каза Пендаровски

В интервюто пред телевизия “Алсат“, той заяви, че исторически неоспорим е фактът, че Гоце Делчев се е определял като българин. Според Пендаровски, в същото време няма нито един исторически факт, че се е борел за Велика България или Санстефанска България.

 

„Гоце Делчев се е борел за автономия на Македония, за независима държава, та дори в края на живота си прави завещание неговите кости да почиват в независима македонска държава. С една дума както казват някои политици: истината и само истината – така да бъде. Безспорна историческа истина е, че той се е определял като българин. Безспорна историческа истина е фактът, че се е борел за македонска държава. Ето я формулировката, дайте да я подпишем и да не създаваме проблеми там, където не трябва да има. Ние като държава не може да преглътнем тезата, че през 1944 г. сме се събудили една сутрин като македонци. Дайте оттук нататък да разговаряме, защото този политически подход няма да ни доведе до никъде“, казва още Пендаровски.
 




Гласувай:
1



1. tota - Гоце Делчев не се е декларирал, той е ...
22.06.2019 08:46
Гоце Делчев не се е декларирал, той е българин и слава Богу, че го изричал на глас и писал. Борил се е, не за македонска държава - Татковина, а за автономия на Македония и впоследствие присъединяване към майка България! Стево Пандарски, би следвало да знае историята и да пише и говори, това, което му подобава, за да е достоен за делото на предците си.
цитирай
2. tota - "Македонският президент: ...
22.06.2019 08:46
"Македонският президент: Исторически факт е, че Гоце Делчев се е определял като българин
По думите му той се е борел за автономна Македония, няма нито един исторически факт, че се е борел за Велика България, казва президентът" И тако и вако... Хем българин, хем не знаел, за какво се борил. Хайде, спрете с тази игра на думи! Никой не Ви принуждава да се наричате българи, наричайте се каквито искате, но не присвоявайте историята ни! В гроба ще се обърнат всички ония млади хора, носили в сърцето си майка България и дали живота си за да а видят свободна и цяла. Но, простено да Ви е, Вие сте в играта на онези, които винаги раздробявали Балканите и са разделяли брат от брата прокарвайки браздата, където им дойде. Заради интереси.
цитирай
3. tota - И още едно вярно виждане за изреченотго от президента на Северна Македония
22.06.2019 09:47
Пламен Вълов Не за някаква си македонска държава, а автономна държава на българите в Македония се е борил Гоце Делчев. Не му е идвало и на ум за някаква си държава на "македонците", както се разбира от изказването на президента. Тогава не е имало "македонци", а всички са се самоопределяли като българи. Затова и Гоце се е самоопределял като българин, защото е бил част от македонските българи. Това е истината и тя трябва да се приеме в Македония. Да се приеме, че Гоце е бил българин сред "македонци", каквото намеква президента е още по-нагла лъжа от тази за принадлежността на Гоце Делчев. Двете истини са неразривно свързани, следват една от друга и не могат една без друга. От изказването на президента обаче става ясно, че поддръжниците на македонистката лъжа мимикрират, но не се отказват. Независимо дали става дума за "антички македонци" или "славо-македонци" (каквото е сръбско-коминтерновската версия), македонските управници при всички случаи не искат да признаят историческата истина за българската същност на населението на Македония преди масовия терор и насилствената сърбо-комунистическа денационализация на българите в Македония. Ясно е, че целта подписания договор (от македонска страна) е само опит по друг начин да се обоснове антибългаризма в Македония. И във всички случаи се върви към все по-голямо отдалечаване от българите и България. Същите сърбомански мутри, същите сърбомански лъжи. Вече е пределно ясно, че единствения начин да се признае не половинчатата, а на цялата истина, е замразяване на договора от страна на България, докато Македония не признае истината. И отново и отново да се публикуват по всички медии, комисии и навсякъде, където е нужно документите за сърбо-коминтерновския геноцид върху българите и българската интелигенция в Македония след 1945 г. За да види и Пендаревски, как е създадена измислената "македонска" нация след 1945 г. и да не говори глупости. И да се определи дата на която в България да се отбелязва тази национална трагедия (подобно на 2 юни) и се честват българските герои, загинали в името на българския си род. Твърд и безкомпромисен подход, така както направи Гърция. И никакво НАТО и ЕС. Иначе коминтерновците и сърбоманите ще победят. Ясно е, че со кротце и со благо няма да бъдат премахнати лъжите. Жалко е, но е нужно да се премине към шокова терапия. Иначе тази шизофрения ще продължава до безкрай.
цитирай
4. radostinalassa - Играта на тези, които са раздробили България...
22.06.2019 10:12
е англосаксонска. Няма каква друга да е . А доколкото и българските , и руските царе от Романови са немски, става ясно, че Германия е тяхна слуга.
Как да се бориб с техните интереси, като те са си назначили слуги у нас ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133020
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години