Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2019 14:21 - Идеологическото оръжие на Глобализма: възрождението на Марксизма в либерален облик.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1473 Коментари: 13 Гласове:
1

Последна промяна: 12.08.2019 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Западните „леви сили“ отчетоха опита на Съветския Съюз и не започват веднага да отменят частната собственност и да въвеждат диктатура на пролетариата. На въоръжение те са приели „културният марксизъм“ разработен от Франкфуртската школа и внедряват „културна хегемония“ по теорията на Антонио Грамши  . Но за да разберем логиката на тези процеси е нужно да си примомним, какво е Марксизъм и да направим една кратка екскурзия в историята.

Ключовите цели на марксизма са изложени в „Манифест на комунистическата партия“ (1848г) написан от Карл Маркс  (истинско име Моисей Мордекхай Леви (Moses Mordecai Levy), евреин, син на равин) и Фридрих Енгелс (син на богато семейство индустриалци, запален по идеите на комунизма от Мориц Хесс , ционист, един от ранните радетели за създаването на държавата Израел). Основните постулати на Марксизма включват:
  1. Унищожение на частната собственност.  Въпреки че това е най-известната, това не е основната цел на марксизма. Не е нужно да обясняваме, че човекът лишен от частна собственност се превръща в животно оставено на милостта на властта. Той не може да произвежда дори елементарните неща, които са нужни за ежедневното му съществуване.
     
  2. Унищожаване на семейството.  Даже най-крайно настроените радикали се възмущавали от това мерзко намерение на комунистите. Въпреки това, новата власт на болшевиките в Русия, вярна на теорията на Марксизма веднага създава първият в историята на света закон легализиращ абортите, въвежда радикални мерки по въпроса за развода – само единият съпруг/съпруга е било нужно да напише заявление в областният комитет (дори не е трябвало да уведомява партньора си!) и бракът се е считал за легитимно разтрогнат. Въвеждат нови „норми“ на сексуалният морал. 
    (превод: „Половият Въпрос. Всеки комсомолец може и е длъжен да удовлетворява своите полови влечения. Всяка комсомолка е ДЛЪЖНА да му окаже съгласие, иначе тя е „мещанка“ (страшно клеймо по времето на комунизма, означава човек „без отговорност към обществото“.)image


    Последва масов разпад на християнското патриархално семейство, основна организационна единица на русския народ по времето на Руската Империя. Милиони бебета са абортирани, милиони безпризорни деца също стават „продукт“ на тази философия. Съюзът между мъжът и жената вече не се разглежда като резултат на Божествения дизайн, семейството вече не се разглежда като структура, в която децата се раждат и се отглеждат в любов и безопасност. Марксизмът дефакто твърди, че хората са маймуни, които могат да си търкат гениталиите без повод, без последствия и без отговорности. Марксизмът като механизъм за контрол над хората използва методът на принизяването им до животни в най-различни области. И това е повтаряща се тема, както ще видим по нататък. 

    Между самите себе си – комунистите не е имало нужда да правят всички жени „общи“, тази особенност конкретно в тяхната среда е съществувала винаги. Те (както ще забележим и по нататък в множество други въпроси) целят да наложат СВОИТЕ мислене и начин на живот на ДРУГИТЕ хора. 
     
  3. Унищожаване на понятията „отечество“ и „нация“. Човечеството се е обособило исторически в сложни колективни организации, наречени народ или нация. Хората в тези организации имат общ език, обща историческа памет, общ биологически генофонд, общи цели, общ начин на живот, общи ценности (често предавани през поколенията като народни мъдрости), често обща вяра.  С лицемерната си теза Работническата класа няма отечество и националност, как можем да им отменим това което нямат?“ болшевиките-марксисти разрушават нацията с измисленият от тях термин „интернационална работническа класа“. Марксистите по своята философия винаги са били „интернационалисти“. Да не забравяме творението им „Комунистическият Интернационал“ известен със съкращението Коминтерн, който представлява обединение на комунистически партии от цял свят, признаващи марксизма-ленинизма за своя водеща идеология. Има цел да мобилизира и финансира „комунистическите партии в цял свят за световна революция, ликвидиране на капитализма, установяване на диктатура на пролетариата, изграждане на социализма и комунизма в цял свят“. Тоест още в годината на своето създаване 1919 (точно преди сто години) марксистите са искали да унищожат всички нации по света и да ги превърнат в нещо друго.
     
  4. Унищожаване на религията. Религията и в частност Православието е исторически обусловен, морален фундамент на обществото както в Руската Империя така и в България. Унищожаването на религията от марксистите има два апсекта:
    1. Чисто практически. Вярващи или не, хората живеещи в християнско общество се управляват от нормите му. Това са общественни норми, без значение какви могат да бъдат личните убеждения, вярания и ценности на индивида. Разрушавайки общественните норми, общественният морал, общоприетите понятия за добро и зло – се отваря кутията на Пандора за всякакви престъпления между хората.  Тезата на марксистите е: 
    Вие казвате, че комунизма отменя вечните истини, той отменя религията, нравственността вместо да ги обнови. Комунистическата революция е най-решителното скъсване с унаследените от миналото взаимоотношения на собственност. Не е удивително че в хода на своето развитие комунизмът къса най-решително с идеите от миналото.“ 

    „Късането“ с миналото, с „всичко старо“ е повтаряща се тема на марксистите.

    Това, което е постигнала човешката цивилизация в хилядолетната си история – често чрез горчив опит, страдания и много труд бързо се обявява за „старо“ и „ненужно“ базирано единственно на желанието на марксистите да въведат своите „морални норми“ и „ценности“. Все едно преди марксистите други хора не са живяли на земята и не са се сблъсквали със основните проблеми на човешкото съществуване, с проблемите на развитието на обществото и цивилизацията. Марксизмът като всяка робовладелска теория има нужда бързо да лиши новите си роби от всичко, което ги определя и от всяко натрупано знание което може им помогне да оцеляват извън робовладелческия строй.

    2. Духовен. Религията за много хора е нещо много повече от събрани нравствени норми. Тя дава отговор на въпроса защо човечеството съществува, каква е целта на битието, на живота на всеки един от нас. Православието твърди, че ние сме създадени от любящ Бог, който създавайки ни да живеем на тази Земя ни дава възможност да изпитаме всички апсекти на човешкият живот – радост, щастие, удоволствие – но същевременно и болка, мъка, страдание – всичко в зависимост от свободната ни воля – от нашите решения или решенията на другите хора около нас. По важно, дава ни ежедневна възможност да вземаме морални (или неморални) решения по собственната си воля. Дава ни възможност да изживеем живота си по силата (и с последствията) на собствения си свободен избор. Православието твърди, че има абсолютно добро и зло и животът на човека трябва да премине в стремеж към доброто с мисли и действия. Дори за тези, които по своята си воля изберат пътят на злото, още не е късно ако те разберат грешката си и се покаят преди смъртта си. След като приключат живота си, Бог ще съди хората за делата им, защото Бог е абсолютното добро и е длъжен да осъди злото в съзнателните действия на хората. Тези които са се провалили на моралния си изпит – ще бъдат изхвърлени в огнената Геена (Геена е било реално място извън Ерусалим където са горяли боклука на града). Останалите ще бъдат с Господ в присъствието на абсолютното добро. Марксизмът отрича Божественния промисъл, отрича самото съществуване на Бога – превръщайки човека отново в животно съвсем в прекия смисъл –  „произлязло от маймуните“. Без любящ създател, без интелигентен дизайн на тялото, без душа, без смисъл, без цел, без какъвто и да е план за съществуване освен задоволяването на ежедневните си телесни нужди. Марксизмът отрича божественното в човека, отрича човека като одушевена искра от огъня на самия Бог, която също като създателя си може да създава, да изобретява и да твори добро.



Гласувай:
3



1. germantiger - +
12.08.2019 14:33
АБСОЛЮТНО ВЯРНО

ако добре помня - това инфо от нета, преди време го беше публикувал и захариада
цитирай
2. radostinalassa - Аз критикувам либерастите, които ...
12.08.2019 14:38
germantiger написа:
АБСОЛЮТНО ВЯРНО

ако добре помня - това инфо от нета, преди време го беше публикувал и захариада

ни пробутват марксистките еврейски идеи. Това е гнилия Запад.
цитирай
3. kvg55 - radostinalassa,
12.08.2019 15:22
Откъде ги преписа тези глупости и клевети?
цитирай
4. radostinalassa - Евреите смятат, че са богоизбраният народ
12.08.2019 15:44
kvg55 написа:
Откъде ги преписа тези глупости и клевети?

Не се учудвай, че сме на този хал. Ще пусна втори пост с други мислители.
цитирай
5. balar - кое е клевета?
12.08.2019 15:50
kvg55 написа:
Откъде ги преписа тези глупости и клевети?


Чистата истина си е, като се загледа човек.
цитирай
6. radostinalassa - А науката доказа съществуването на Бога
12.08.2019 22:48
Марксизмът отрича божественното в човека, отрича човека като одушевена искра от огъня на самия Бог, която също като създателя си може да създава, да изобретява и да твори добро. Ние сме деца на Бога, сътворени по негов образ и подобие. Не говоря за биороботите, а точно за нас.
цитирай
7. krumbelosvet - Драга Радостина,
14.08.2019 07:07
Ти писа веднъж, че си чела САМО ОТРИЦАТЕЛНИ неща за Маркс. И това не те смущава!!! А то е признание за невежество, то е Д И А Г Н О З А.
Отдавна НЯМА ПЕЩЕРНИ КОМУНИСТИ. Освен в главите на ПЕЩЕРНИТЕ АНТИКОМУНИСТИ. А ти само тях си чела.
Д Н Е С, днес бившите комунисти и бивша комунистическа Русия, ТЕ, те са ДНЕС защитниците на семейството и нацията. А ти, Радостина, услужваш на либерастите. Ти СТРЕЛЯШ по е д и н с т в е н и я СЕРИОЗЕН враг на либерастите..
цитирай
8. krumbelosvet - И
14.08.2019 07:10
Гергер е съгласен....
Честит ти съмишленик.
цитирай
9. radostinalassa - Не те разбирам
14.08.2019 14:36
krumbelosvet написа:
Ти писа веднъж, че си чела САМО ОТРИЦАТЕЛНИ неща за Маркс. И това не те смущава!!! А то е признание за невежество, то е Д И А Г Н О З А.
Отдавна НЯМА ПЕЩЕРНИ КОМУНИСТИ. Освен в главите на ПЕЩЕРНИТЕ АНТИКОМУНИСТИ. А ти само тях си чела.
Д Н Е С, днес бившите комунисти и бивша комунистическа Русия, ТЕ, те са ДНЕС защитниците на семейството и нацията. А ти, Радостина, услужваш на либерастите. Ти СТРЕЛЯШ по е д и н с т в е н и я СЕРИОЗЕН враг на либерастите..

Аз не съм либерастка. Това са фантазии. А на ГТ съм написала мнението си. Прочети го.
Пак повтарям, че това е Библейският проект за унищожаване на бялата раса, която единствено може да се противопостави на юдеите, защото е генетично устойчива, по - умна от тях и трудно може да се купи с пари. Тя има морални ценности, които поставя над парите. Сега по - ясна ли съм за тебе ?
цитирай
10. krumbelosvet - Не съм казал, че си либераст,
17.08.2019 09:09
а че работиш за тях, като прехвърляш тяхното престъпление на Маркс и на комунистите.
Прочел съм мнението ти за гергер. И кво? Той е съгласен с тебе. Затова ти го честитя. Квото да мислиш за себе си, антикомунизма и анти-марксизма ти , са в услуга на гергер и либерастите. Не разбираш ли?
цитирай
11. radostinalassa - С Гт никога няма да сме на едно мнение, той е от другите.
17.08.2019 12:58
krumbelosvet написа:
а че работиш за тях, като прехвърляш тяхното престъпление на Маркс и на комунистите.
Прочел съм мнението ти за гергер. И кво? Той е съгласен с тебе. Затова ти го честитя. Квото да мислиш за себе си, антикомунизма и анти-марксизма ти , са в услуга на гергер и либерастите. Не разбираш ли?

И не може да бъде от нашите. А ти от кои си не знам.
цитирай
12. krumbelosvet - Ама за трети път ти казвам
17.08.2019 18:13
Мнението ти го знам. За тебе свръх-човеци са славяните, за него - немците от преди ВСВ. Но антикомунизмът ви праща И ДВАМАТА в услуга на либерастите.
цитирай
13. radostinalassa - Либерализмът е последният стадий на капитализма
17.08.2019 18:51
krumbelosvet написа:
Мнението ти го знам. За тебе свръх-човеци са славяните, за него - немците от преди ВСВ. Но антикомунизмът ви праща И ДВАМАТА в услуга на либерастите.

След това ще измислят друг строй. Но не е възможно той да е комунизъм, поне за нашите условия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13134376
Постинги: 11560
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години