Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2019 17:48 - Предание «Поучений Святослава» за началото на Дунавска България
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 890 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 25.09.2019 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предание за „Поученията на Святослав” за началото на Дунавска България
JK Бегунов (Санкт Петербург), Г.-К. Нурутдинов (Казан)    

Дунавска България (тя  е Овеч, Юраш, Мизия, Тракия) като държава и цивилизация възникна през VII век. не от нулата.
Тя започва от прабългарите, както разказват аналите, над 35 000 години от легендарния Алп Локбир в Урус-Суба или Кавил (Северен Каспий). Роден по волята на върховния бог Тангра, Великият Булгар покори Идел-Урал, Агил (Балканите) и Балин (Източна Европа). Пред нас е поредица от древни прабългарски цивилизации. Но една е най-скъпата: Дунавска България.
Много се разказва за това в българските тарихи (анали) и наеми (стихове).  Една от тях е открита от българския учен Фаргат Нурутдинов.
Това са  „Поученията  на Святослав“, 965 г., за което се твърди, че е произнесено от великия херцог на Киев в навечерието на Балканския поход.
„Поученията“ бяха запазени като част от Берсала Тарихи, т.е. „Хроника на Переяслав“ с български произход, която от своя страна е била част от Нариман Тарихи, XV-XVI в. I
В „Поученията ...“ беше подчертано, че при българския кан  на Кара-Саклан (Аскип, или Скития или Украйна) Урус-Айдар (815-855) „ние, Уруси, започнахме да имаме своята слава“ във връзка с провъзгласяването през 852 г. Руски бейлик (княжество) на средния Днепър със столица в Киев.
Тогава представителят на рода Дуло Дир (или Ас-Джир), синът на Будима, внукът на Крум III (852-876 г.) става руски княз.
Този факт в най-обща форма е отбелязан в руската „Повест  за временни години“, под 852: „... когато Михаил започна да царува, започна да се нарича Руската земя ; а българите янаричаха Урускала и я смятаха за тяхна.
Никога не може да се забрави, че от българския корен, израсна и  побягна   славното племе руси, живеещо в Кара-Саклан и Ак-Саклан (т.е. в Скития на Северен Кавказ и в Идел-Урал). От най-древни времена  Чернолеската археологическа култура винаги е била редом до  булимерите-българи, техните братя.
А когато дойде война, русите заедно с българските племена защитават своята земя - Аскип, която се разпростира върху огромни области от Алтай до Дунав.
Там бродели тюря -булгари или кибя-булгари , с други думи доминиращите българи, които русите наричаха буржани.
Те вземали  от другите племена (а според Херодот в Скития имаше много такива) данък под формата на една десета зърно и добитък. Но те не взимали нищо от русите, защото българите бяха честни и любезни и живееха според Торе, древния закон. Русите нарекли българите халиби, както свидетелства древната книга „Приникание“, те били приятели с тях, давали храна и кръвта си, когато се налагало, те воювали срещу гърците и римляните в един и същи Степен съюз, мразели робството и обичали свободата.
„И така беше, докато чудната птица Кунгош, или също Куккош и Менкош, дойде при нас,  кацна на едно дърво и започна да пее за подвизите на древните Бахадири.
Нейните пера горяха ден и нощ, а песента призоваваше за мир и дела, за справедлива война на светлите сили с тъмните дивоти начело на Маджарските воини с Алп Барин (известен още като Барис, Кубар, Маджар, Урус), галопирайки на бял кон през въздуха с искрящо копие - мълния  в ръка.
И когато Алп Барин разсичал  облаците, гръмвал гръм и от небето се стичаше жива вода. И ние бяхме щастливи да пием тази вода: тя ни дава живот и сила. “ Този прекрасен войн, пратеникът на Тангра, е запечатан в камък във формата на Мадарския конник.
Хайджин го  запечата  в поезията.
Така пеел на трех - български език Бек Хайджин Муса Балтаварли , а на руски - тмутараканският княз Мстислав Владимирович, син на Владимир I, внук на Святослав (години живот - 989-1036).
За стихотворението си той използвал „Поученията на Святослав“, казани преди началото на Балканската кампания през 965 г. Те са написани с кириловски букви  върху древни плочи на агилския (балкански) език; тук е запазена фолклорната традиция на прарусите и прабългарите от древни времена.
Първо, Тангра и неговите дела са разказани със следните думи: „Напразно е да си припомним нашите щастливи времена преди дълго пътуване, напразно да погледнем назад, ако хората не знаят почти нищо за Наджи (Подземен свят), Сувар (Небето) и Джамир (Земята или реалния свят) , за два аспекта на живота - за Светлината иТъмнината, за Доброто и Злото - и дори се колебае да мисли за това. Тангра създаде Сувар, Наджи, купа с Джамир (гранит), която наричаме Джамир Савит и Джир (Земята), Алпи (духове), Слънцето, Луната и звездите. Jamyr Savet Tangra висеше на клона на Tyt, или Boy-Terek (Дървото на Вселената), на което Jamyr Savet виси от това време. От Сувар тече Тия (източник на живот), раждащ по волята на Тангра живот. Когато сокът на Тия изсъхне в живота, всички живи същества умират и попадат в Наджи, или Тамму (Подземен свят). А в Сувар - вечен живот, но там попадат само героите и праведните, които Тангра превръща в Алпите след смъртта им. Нека урусите запомнят това българско знание, защото то ще остане при нас. В това виждам нашия Кулай (Съдбата). 


Тагове:   българи,   Руси,   бегунов,


Гласувай:
3



1. dobrodan - Я?! Приятна изненада!
25.09.2019 20:54
Видя ли, че не е толкова страшно :)? Давай смело, браво!
цитирай
2. radostinalassa - Прочете ли какво пише горе?
25.09.2019 21:02
Имало е трех - български език и руски език. Никъде не пише за тюркски езици.
цитирай
3. dobrodan - Е те точно този трьок-български език
25.09.2019 22:22
е българският тюрки език:) и не прилича много на днешните тюркски езици. Той е в основата им. Може би започваш полека да разбираш за какво става дума?
цитирай
4. dobrodan - За руския език отделно ще се сетиш отде е дошъл :).
25.09.2019 22:30
Има едни племена анти и уличи. За тях - по-нататък.
цитирай
5. radostinalassa - Чел ли си Всеясветната Грамота, по филмите на Шубин ?
26.09.2019 13:56
Това са над 140 звуци и букви. Това е праезика на земята. От нея са се образували другите езици , разбира се в съкратен вид. Според възможностите на племената.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133704
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години