Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2020 21:48 - Славянската писменост
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 839 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2020 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Безброй конфронтации с враговете на Русия добавиха загуби в съкровищницата на руското историческо наследство. Следователно всяка информация, която не се възприема от официалната история, особено изразена от хора, чийто авторитет е безспорен за просветените хора, струва много.
Ето част от бележките на Екатерина:   „Оказва се, че русите още на  Филип Македонски са помагали , дори триста и десет години преди раждането на Христос, също помогнали на сина му Александър във войната и за тяхната смелост написали грамота  със златни думи, която сякаш се е намирала в архивите на султана Турецки.
Но султановите бани се отопляват с архивни документи, вероятно това писмо е било използвано и дълго време, ако е там. " [Екатерина II.Записки касательно Записки касательно Российской истории. ч.I, СПб, 1787 г.].  

Любопитното тук не е, че тя е знаела за съществуването на златното писмо, което е връчено на русите преди Рождество Христово, не че се е отнасяла с нея като с  истински документ, а че русите са били законни съвременници на Филип Македонски, когато, по мнение на официалната наука славяните още не са съществували.   Официалната историография отхвърли такова изявление на царицата.
И продължава с упоритост да повтаря, че преди Рюрик не е имало Русъ, че славяните са примитивни племена. И така във всички учебници. Съвременната историография пренебрегва и дипломатическата кореспонденция на Александър Велики на руски и латински език с руски и славянски князе, отразявайки факта на участието на руските войски в неговите кампании.
Между другото, за първи път оригиналният текст на писмото на Александър на руски език с превод на латински език е публикуван от A.A. Бичков.

Ето откъси от това писмо:   „Александър, цар над царете Божии над царете, владее целия свят ... в далечната ... непозната земя на вашето величие, чест и мир и милост към вас и за вас към храброто сърце на словенския народ, княз и собственик от Варяжското [Балтийско] море до Хвалимското море [Черно] ... и аз давам тази милост на Ваше величество, тъй като какъв  народ  се забавлява [обитава] в границите на вашето княжество, може вашето семейство и вие да бъдете подложени на вечна работа [подчинена на вашето робство], но краката ви няма да влязат в никакви други граници. Това е похвално дело затворено от нашия лист и подписана от царския владетел с висока мощност за нашия естествен герб, облечен със злато ... "  
Как да се отнасяме към тази информация? Оказва се, че Русия като държава с велик князначело, който притежавал всички правомощия на царя (титла - негово величество) е съществувал по времето на Александър Велики, което потвърждава мнението на Екатерина Велика. Освен това Русия също имаше свой писмен език.
И това въпреки факта, че ни е казано, че Кирил е изобретил кирилицата през 863 година. И така, преди нея е имало  и известна протокирилица?
  Известни са думите на Черноризец Храбр, който през 10 век пише, че „Преди славяните не са имали книги, но с черти и рези, четяха и гадаеха като погани същи“. Това, което днес звучи като: „Преди славяните не са имали книги, но са чели и писали с черти и рези, тъй като са били езичници“. image

  Откъс от Чернозорец (монах) Храбър „За писанията“ Откриването на грамотите  от брезова кора в Новгород, отразяващи най-оживената кореспонденция не толкова на принцовете, колкото на обикновените хора, и в това се опитват да ни убедят, че когато азбуката е току- що измислена, те откриват универсалната грамотност на новгородското население.
За да имаме представа за текстовете върху брезовата кора, можем да посочим един от тях като пример. Това е грамота 724:   „От поклона на Сава до братя и отряд. Оставиха ме хора.
Да, за да остане правилен почит, беше im d (o) есента, а на първия път изпратете и оставете другите .... "   И преводът „От Сава, поклонете се на братята и отряда. Хората ме напуснаха; но от тях зависи да съберат останалата част от данъка до есента, да изпратят и да заминат на първото пътуване .... "   Р. Ключник написа:   „Последните научни открития както и древните, забравени ... доказателства сочат, че предхристиянска Русия, както на север, така и на юг, е била страна с почти пълна грамотност.
И лъжа е, че преди Кирил и Методий сме били неграмотни. Всъщност в житието  на св. Кирил се казва, че е видял Евангелието на руснак в Корсун в Крим, написано с руски букви ”[История преди и след кръщението. Санкт Петербург, PSA "Павел" VOG, 2008].   И ето още едно невероятно мнение от книгата на Е.П. Savelyev:  
„Според проучването на архимандрит Арсений, готите са говорили един от славянските диалекти и тяхното поклонение е било на езика  рушка. Тези  книги на Писанията и намери Св. Кирил в таврически Херсонес през 858 г. (Панонска хроника) ”[Древна история на казаците. М., Вече, 2010 (Novocherkassk, 1915)].   Също така византийците през VI век говорят за северните славяни като за образован народ, който има свои собствени букви, наречени „начални букви“. Дитмар от Мерсенбург (X в.), Описвайки известния славянски храм на Ретра, казва, че вътре в храма е имало идоли, а на всеки от идолите е написано неговото име.
И така, философът Константин (Кирил) не е измислил славянската азбука, но я е намерил вече готова. По-специално за това пише Панонската хроника, описваща живота на този първоучител. Следователно книгите на Светото писание, написани на руски език, съществували в Приазовието преди Кирил и Методий [Е.П. Savelyev].   Информацията за русите, съвременниците на Македония, разбира се, изисква допълнително изучаване. Борис Новицкий



Гласувай:
2



1. shtaparov - Най-ранното сведение за "...
22.02.2020 08:49
Най-ранното сведение за "славяни"е от 1348 г.и не е название на някаква 'народност',а на древен Български е значело"оброзовани хора"!точно затова славяните и склавините нямат друго общо помежду си,освен своя Български произход!
цитирай
2. radostinalassa - 1. shtaparov
22.02.2020 09:01
Кой е този древен източник?
цитирай
3. shtaparov - Това е Лаврентиевия (Иван-Алек...
22.02.2020 11:56
Това е Лаврентиевия (Иван-Александровия) сборник: няма исторически документ,в който думата "словени" да е употребена в по-ранно време.
цитирай
4. radostinalassa - И траките са били българи , но...
22.02.2020 12:03
гърците са ги мразели и са ги наричали така в лош смисъл. Ти мислиш , че словени е някакъв отделен народ. тОВА ИМЕ ИДВА ОТ ДУМАТА СЛОВО. тЕ ГОВОРЯТ НА ЕДИН ЕЗИК. иват един произход. Това са славянските езици. Няма един славянски народ, нали така ? И едва ли руси е било черно племе, защото това черно племе няма да може да преплете езика си на славянски.
цитирай
5. dobrodan - Една мисъл на Станислав Йежи Лец, съотнесена към въпросите за Древная Рус, древнеславянский(ят) язик и древнерусккая(та) писменость...
22.02.2020 12:05
"Ако премахнем всичката лъжа от историята, това съвсем не значи, че ще остане само истината: в резултат може да не остане съвсем нищичко..."
цитирай
6. radostinalassa - 5. dobrodan
22.02.2020 12:46
Лец е бил философ, нали ? А тук става дума за история и наука - генетика, лингвистика, етнография, бит, обичаи, былини.
цитирай
7. radostinalassa - shtaparov - Според тебе коя година е днес по славянския календар , и по нашия ?
22.02.2020 13:11

„ †В името на Отца и Сина и Светия Дух, аз Самуил, раб божий, полагам помен на баща [си] и майка (си) и брат [си] на този кръст. Това са имената на покойните: раб божий Никола, [Рипсимия и] Давид. Написа се в годината от сътворението на света 6501 [992/93
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13125933
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години