Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2020 18:26 - Руски сайт: Лъжа е, че Кирил и Методий са създали славянската писменост!
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2888 Коментари: 24 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

imageСпоред ученическите и вузовските учебници по история и според мнението на Църквата, славянската, руската писменост е създадена от солунските братя Кирил и Методий.

И тази лъжа в Русия се пропагандира с помощта на общорусийския празник Ден на славянската писменост и Култура (Ден на Кирил и Методий), заявява категорично сайтът tainy.net. Макар в Панонското житие на Кирил и Методий черно на бяло да е казано, че братята са видели и използвали за своята азбука книги, написани “ в руски писмена“твърди сайтът.

Има и други данни за руската писменост преди покръстването на Русия. В договора на Великия княз Олег с победените ромеи от 911 година са споменати писмените завещания на русите. В договора на княз Игор от 944 г. също с Византийската империя – княжеските грамоти на търговците и посланиците, които се отправили към Цариград, също са на тази писменост, продължава сайтът.

Езическа Русия е била грамотна – това е исторически факт, при това превъзходството по грамотност на Русия пред варварските кралства в Европа се е съхранило столетия. Там даже кралете и висшите феодали били неграмотни, да не говорим за гражданите и селяните, грамотни били като цяло само представителите на духовенството и юдеите. В Русия грамотни са били значителен брой от гражданите и селските жители. Това потвърждават и намерените от археолозите „брезови писма”.

Последните изследвания на учените извадиха на бял свят фактът, че историята на писмеността на славяно-русите е скрита дълбоко в хилядолетията. Така древните надписи в Крит и Древна Гърция, които не могли да се преведат на нито един от световните езици, се поддали на дешифриране едва при използването на руския език. Руският език е съхранил много корени (повече, отколкото другите езици на идно-европейските народи), които спадат към древния единен език на бялата раса. Именно затова между руския език и санскритския има толкова много общи неща.

Езическа Русия, за разлика от представяното от русофобите, които деформират със своите стереотипи съзнанието на хората, не е била дива страна на блата и гори, където нашите предци тичали в необработени животински кожи и се молели на пъновете, а е била доста развита цивилизация. Русия е могла да отстоява своите граници от най-знаменитите завоеватели, каквито са били персите, войските на Александър Македонски, римските легиони, да строи мощни, дълги стотици километра линии на отбрана – такива като Змийските и Траяновите валове. Била е страна с градове, притежаващи няколко вида писменост, продължава сайтът..

Така до покръстването на Русия е била разпространена така наречената „велесовица” – това била проста, най-разпространената писменост за обикновения народ, за предаване на съобщения, за производствена и търговска дейност. Тъй като тогава славяно-русите живеели в общини, такава начална грамотност са притежавали почти всички, а учителите са били част от руското жречество. Именно книгите, написани на велесовица, попаднали в ръцете на просветителите, в Евангелията и Псалтирите.  Защо за езичниците руси Евангелието и Псалтирите са написани на руски? Отговорът е прост: християнството от столетия прониквало в Русия. В редица градове, особено на юг, имало християнски общини. Така например в Киев те живели в предградието Угорск. Там на гроба на приелия християнството княз Асколд била построена църквата „Св. Николай”. Те превели Библията на руски език.

Константин Философ (Кирил) и Методий, пребивавайки в руския град Корсун, който тогава бил под контрола на хазарите, изучавали тези книги и създали свой вариант на писмеността, който приспособили за облекчаване на преводите от гръцки език на руски. За целта братята добавили още няколко изкуствени букви, а няколко от съществуващите по-рано в руската велесовица букви модернизирали по подобие на гръцките. Така бил създаден този нов език, който бил наречен Кирилица. След християнизацията в Русия била извършена реформа на писмеността и старите книги били унищожени. Новите се пишели на новия език.

 

 

Ние сме длъжни да знаем и помним, че руската писменост е съществувала хилядолетия преди покръстването на Русия. Кирил и Методий не са създатели на руската писменост, а реформатори на писмеността от онова време, твърди сайтът.

Бележка на редактора: Историята наистина може да се манипулира по всякакъв начин. Между редовете в тази статия се подразбира, че русите са имали писменост преди древните гърци. Нещо повече: древните елини са преписали  някои от руските букви. Кой крив, кой прав – един Господ знае. Ясно е едно: не може един малък народ колкото половин руски град да даде писменост на Русия – това наистина е недопустимо и възмутително… Затова ще има да четем и да се чудим на разни неща, които някои наричат исторически факти. Това очевидно е болест на всички велики сили.




Гласувай:
3



1. andrei - Съвременният български език е създаден от Свети Климент Охриски и неговите ученици,който
31.03.2020 18:53
е разпространен,чрез превод на Светото Писание и други църковни книги,на български език в Русия!!!От тогава Русия има писменост и съвременен език и Църква!!!Всичко останало,което се мъчат руските "учени"да изфабрикуват са политически домогвания за неща,които нямат и никога не са били тяхна заслуга!!!
Колкото и да им е мъчно на руснаците,най-накрая ще трябва да преглътнат тази историческа истина и да благодарят на БЪЛГАРИЯ за този безценен дар!!!
цитирай
2. andrei - Съвременният български език е създаден от Свети Климент Охриски и неговите ученици,който
31.03.2020 18:54
е разпространен,чрез превод на Светото Писание и други църковни книги,на български език в Русия!!!От тогава Русия има писменост и съвременен език и Църква!!!Всичко останало,което се мъчат руските "учени"да изфабрикуват са политически домогвания за неща,които нямат и никога не са били тяхна заслуга!!!
Колкото и да им е мъчно на руснаците,най-накрая ще трябва да преглътнат тази историческа истина и да благодарят на БЪЛГАРИЯ за този безценен дар!!!
цитирай
3. radostinalassa - Прочети и написаното от Св. Попов
31.03.2020 19:52
При потопа българите са отишли и в Индия. Но винаги са се връщали тук. Та писмеността и там, и тук, и в Русия е същата.
цитирай
4. radostinalassa - В Магурата от преди 40000 г. преди н.е. ..
31.03.2020 20:28
се намират символи на кирилицата - Ив. Габеров.
цитирай
5. dobrodan - Иван Габеров не го познаваш, недей го пробутва за учен,
31.03.2020 23:43
него други работи го вълнуват.
Пиши на тоя руски сайт да спрат с дивотиите относно дълбоката си древност, че вече са досадни.
Индия говори две групи български езици, санскритът е много слабо застъпен у тях.
Да, имало е азбука подобна на кирилицата къде-къде преди Кирил и Методий. Даже на нея са изписани имената на два римски месеца по времето на Ирник върху входа на храм. Четат се спокойно днес от нас. Сети се за коптите. Глаголицата си е жива етиопска азбука, навремето сравнявах символите.
цитирай
6. shtaparov - Да, но вие днес пишете с Българска ...
01.04.2020 06:58
Да,но вие днес пишете с Българска писменост а не на глаголическото писмо,което ви дадоха Българите Кирил и Методий! Така че от Българската истина не можете да избягате,както и да лъжете!
цитирай
7. bven - По принцип целият текст е фалшива информация.
01.04.2020 10:26
Но за руското мнозинство, а и не само за него, текстът е достатъчно информативен. Нека ние да си оправим нашата история, пък руснаците да се чудят на какъв език са говорили дедите им и на какъв говорят те.
Дано снегът изчисти цялата мръсотия!
цитирай
8. radostinalassa - Българският и руският език са славянски езици
01.04.2020 14:09
Какъв ви е проблемът? Има си генетични изследвания. Запознайте се с тях.
цитирай
9. radostinalassa - Сега ще ви пусна друг пост
01.04.2020 15:37
И преди Кирил е имало писменост. Той просто у превърнал трудната азбука в по - лесна. Никой човек, даже 100 учени не биха могли да създадав българската азбука, камо ли само Кирил. Той се е наричал Киирил, а Кирил е станал преди смъртта си, когато е бил отровен от католиците.
цитирай
10. radostinalassa - 7. shtaparov
01.04.2020 15:47
Ти си запознав с картата на Велика Тартария. Как тази империя няма да има писменост? Възможно ли е това? Не. Дали ще я наречеш България или Русъ е все едно.
цитирай
11. radostinalassa - 7. shtaparov
01.04.2020 19:17
Питам те директно. Великата Тартария - името идва от Тарха / Перун, Велес / и Тара - Богинята Майка. Тези богове наши ли са или на русите, или общи? Ще си превъртиш ли малко мозъка?
цитирай
12. dobrodan - Слушай сега, всезнайке,
03.04.2020 17:20
Тартария са я нарекли от Тартар - провери си що е то - на запад - имало е провинция Тахта, чиито жители - тахтари са сред първите поубити от Юмран/Джумран - Лалугера - той и Чингизхан, да не ти казвам защо е Темуджин. Оттогава тръгва като етноним ТАТАРИ, което съвпада с ТАТОВЕ или дяволи - чаткаш ли? Най-общо "първите за жертване", после са основните сили на армията. И така от тахтар - татари. Ако трябва пак да го обясня? Перун е банално обожествяване на дървен или каменен надгробен идол - паметник или биргюн (бер хун), други са славянските богове, ама не им отърва да ги напишат кои са! Пиразгледай Веда Словена и ще се сетиш!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Радостина, Кирил и Методий имат ...
04.04.2020 00:43
Радостина, Кирил и Методий имат друга заслуга Че поставят нашата азбука сред останалите три свещени азбуки- латинска, гръцка и Христова/ сирийска или финикийска/ Много добре е описано това в " О писменех"
В защитата ,която прави авторът на книгата, на обвиненията на германски монах ,че нашата азбука е незаслужено обявена за свещена
И той доказва ,че символите, които ползваме от Христовата азбука, същите ги ползват в гръцката и римската, например М К и така нататък
Добродан е прав за коптите, но финикийците са създали първата азбука, само от съгласни
Писал съм го и друг път В науката, а създаването на азбука си е наука, се ползва всичко налично до момента И се надгражда В книгата ни за буквите не се крие ,че в азбуката ни са ползвани чужди букви Но са и добавени Че същото са направили и гърците!
Руснаците говорят нашия език и ползват нашите букви Там са запазени нашите книги, пренесени от Святослав в Русия и после от наши свещеници Ако не ти е известно Святославовия сборник самите руснаци доказаха ,че е Симеонов и са сменени имената
Така ,че са ползвали братята чужди букви, това не намалява авторството им Никой от учениците няма претенции за авторство, каквото са допълнили ,приписват го на тях от уважение! В книгата това е описано!
цитирай
14. radostinalassa - 13. dobrodan - Залагам на ерудита Левашов
04.04.2020 08:41
Това не са татари, а тартари. Знаеш ли кой е Велес? Бог на ноосферата, информационното поле. Вещий лес. Стой си при тюрките.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Браво бе, Радостина! А защо Св...
04.04.2020 11:14
Браво бе, Радостина!
А защо Святослав, правнука на Борис от Киевска Рус е отнесъл книгите от библиотеката ни-царската в Киев И защо Симеоновият сборник е прекръстен на Святославов?
И защо Юрий Венелин си задава въпроса, какъв е този Български в руските църкви ти как си отговаряш на него?
Дори гърците си признават ,че не са изобретили азбуката В " за Буквите" също се твърди ,че братята ползват част от буквите на Христовата азбука Русите, наследили българската държавност, никой не споменава защото са световно неизвестни
Ти ги изкара и цивилизатори на света? Римляните не са завладели тези земи, не защото не са могли, а не са искали как се управлява такава огромна територия, като войските например при конфликт, трябва да се предвижват няколко месеца до границата И са ги нарекли презрително-русус- тези отвъд, един от десетината варианти за името им ,признат и от тях Както и другият-за селския им произход, нямали са градове градовете им са дело на Българи, като Киев например
Хубаво е, че четеш фантастики
Дори и държавата им е дело на Българи Тези велики князе са мит Създали държава, каквато изобщо не са имали? Олга, първата руска светича прави реално държавата, а делото и е довържено от Владимир, ясно чие име носи внукът й На бащата на Олга!
Хайде, Рим се уплашил от тях? Рим пет века води вътрешни войни, защото няма реален външен противник От това и загива, изтощен от тях! Руснаците не са никакъв самостоятелен клон това са наследници на клон от Българите, отделили се от тях, наричани по римска време от римляните официално сармати
Да столицата на даките се нарича Сарматигетуза- сармати и гети, това са даките!
цитирай
16. radostinalassa - 16. leonleonovpom2
04.04.2020 11:39
Горният коментар беше за тюркският историк.
Ти ме разбра най - после. Ние сме били една държава с русите и писмеността е обща.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Ами Радостина, аз това отдавна го ...
04.04.2020 12:30
Ами Радостина, аз това отдавна го твърдя, както ,че са и издънка, клон от големия Български род, а не обратното!
цитирай
18. radostinalassa - 18. leonleonovpom2
04.04.2020 13:03
Разбира се, вече съм те поздравявала за това .
цитирай
19. shtaparov - Кирил и Методий не са създали &qu...
05.04.2020 01:27
Кирил и Методий не са създали "славянска" писменост,защото такава просто няма! Те не са създали и американска писменост,нито турска или френска- създали са Българска!
цитирай
20. radostinalassa - 20. shtaparov
05.04.2020 11:01
Акцентът не е на славянска. А на това, че писмеността е съществувала много дълго време преди тях. Те са оформил.и една азбука, на която да пишат европеидните народи.
цитирай
21. shtaparov - Акцентът не е на славянска. А на т...
06.04.2020 21:40
radostinalassa написа:
Акцентът не е на славянска. А на това, че писмеността е съществувала много дълго време преди тях. Те са оформил.и една азбука, на която да пишат европеидните народи.

И тъй да е- не е трудно да приемем че е така. По-старата писменост обаче,която съществувала преди тях не е била руска нито "славянска"- Българска е била и по-конкретно,това са "пра"-Българските руни! В конкретния извор,който говори за това поисмо е написано "РЕЗКИ ПИСМЕНА" сиреч говори се за онези ЧЕРТИ И РЕЗКИ,които споменава "Черноризец Храбър". Разни спекуланти обаче ги прекръщават на "рожки" и на "рошки",за да ги направят руски! Номерът им обаче не минава- ако е имало "руско" писмо преди появата на Русия,това са били Българските "руни" а с по-малка вероятност можем да приемем,че са били тюркските руни или викингските!
цитирай
22. radostinalassa - Разбира се, че руните са български
06.04.2020 21:48
Тюрките са се появили по - късно като смес между европеиди и монголоиди. Има някои букви, които отсъстват при тях, а ги има при славяните и обратно. Според възможностите им.
цитирай
23. radostinalassa - Доколкото съм слушала ...
06.04.2020 21:50
те ги наричат черти и рези. Никой не казва рожки. Те са се наричали руси, а рош ги наричат янките, които са на 200 г.
цитирай
24. shtaparov - те ги наричат черти и рези. Никой не ...
04.05.2020 20:49
radostinalassa написа:
те ги наричат черти и рези. Никой не казва рожки. Те са се наричали руси, а рош ги наричат янките, които са на 200 г.

В Русия има честни хора но има и мошеници,които прекръщават прословутите "черти и резки" от РЕЗКИ на РУСКИ! Тези мошеници за съжаление са на власт и те командват "парада"- не онези честните!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13069421
Постинги: 11525
Коментари: 18285
Гласове: 6653
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години