Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2020 13:28 - Славянските предци: кои са те?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 4277 Коментари: 11 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Различните народи водят родословието си от изключителен пълководец, известна историческа фигура, от известно племе. Кой беше прародителят на нашите предци, славяните? Нека се опитаме да го разберем.   Живопис от Игор Ожиганов. Нашите съвременници знаят, че славяните са почитали езическите богове. Тесен кръг от съвременници може да назове някои от тези богове и само малцина могат да си представят кои са били тези небесни жители и какво означават за нашите предци.   Отец - Съзидател Сварог Той  е синът на върховния бог прародител Род. Род изплува от нищото и започна да създава материя около себе си. От първото му издишване възникна първородният, Стрибог, господар на вятъра и въздушната стихия. Той започна да помага на баща си. Но на двамата им беше много тежко и Първият Бог сам създаде сина на Сварог. Властелин на огъня и огнените стихии. Властелинът на огнената стихия започна да създава планети и да ги населява с живи същества.   Земята (Мидгард) се е превърнала в една от тях. Хората са създадени върху нея, родът на великата  раса. И предишните ни поколения считаха огнения господар за техен прародител. Тоест, нито господар, нито хазаин , а баща . Вярата във вашия небесен баща не е била изградена върху страха и робската зависимост, а върху любовта на бащата към децата му.       Смята се, че Сварог е дал на хората желязото и ти е научил на ковачеството. Затова нашите предци много почитали ковачите. Освен умението да коват метал, да правят инструменти и оръжия, ковачите изпълнявали и функциите на жреци. В храмовете и светилищата, където се намираха лицата на боговете, те предлагаха ритуална храна и ги прославяха.   Да, между другото, нашите предци са били вегетарианци. Бог Сварог даде на хората зърнените култури, показа как да ги отглеждат, прибират реколтата, обработват. Той показа как се готви извара от мляко. Зверовете и птиците също бяха негови създания и се считаха за по-малките братя на славяните.  
image



Създавайки божествена обител, Сварог Велики, а след това и планетите наоколо, огненият господар използвал Алатир, универсалния камък. Той ударил веществото с чук и се появили искри, които се превърнали в небесните звезди и боговете. Един от тях беше огневълк (Semargl).   image   Най-големият син на огнения господар Това беше огнено крилато вълк, покровител на хората. към него се обръщали  за помощ, за лечение. Заговорите , които споменаваха името на firewalker, се смятаха за най-чудотворните. Това беше само неговият нрав. Той помагаше на  силните  духом, но на  слабите, с  и отпуснати ръце ... Не винаги идваше.   Огненият вълк имаше брат Перун. И той се появи от искрите  на камъка Алатир.   image



Перун, господарят  на мълниите  и гърма Той е един от най-почитаните богове на славянския пантеон. Ужасен войн, пазител  на рода на великата раса.   Когато великият Род създаде всичко около себе си, другите му творения започнаха да унищожават себеподобните си. Така е създаден адският свят, обитателите на който се бият помежду си, но винаги се обединяват, за да се борят със силите на доброто. Сред които са боговете, покровители на славяните. Гръмовержецът Перун посещава Мидгард-Земята три пъти в материална форма, за да се бори с „риданията на ада“. Той спаси предците ни от завоевания и поробители.   Възниква въпросът, защо нашата планета стана арена на борбата на две сили? В книгите на Перун се казва, че тук са установени портите на междувремието, през които враговете лесно попадат не само на Мидгард, но и в други пространства. И нашият свят е граничен, разположен на кръстопътя на два свята. Ето защо тук непрекъснато се води борба на доброто и злото.     image





  Децата на Сварог и съпругата му Лада, богинята на любовта, богатството и плодородието Сварог и Лада (Слава) се появиха Леля - пролетна богиня; Жива - дава на живот през лятото; Морена - царува през зимата; завинаги млад Лел - замайва  от любов хората през пролетта; а брат му Полел е покровител на семейството.   Би било погрешно да се каже, че нашите предци са отделяли един от боговете и са го почитали особено, а някой са  заобикаляли. Не можете да изберете едната страна на живата и да зачеркнете другата. Жива дава ръст на  на растения и ... животни (Жива даде живот). И Морена го отнема  през зимата. Гората през зимата стои като омагьосана, като мъртва (Морена омаяна). Lel надари всички живи същества със страст към репродукцията, без която животът не може да продължи. Полел пазел съпрузите, защото без пълно семейство, без баща и майка е невъзможно да се отглеждат потомство.       Така се оказва, че вярванията на нашите предци са много по-богати, образни и многостранни, отколкото се опитват да ги представят съвременните изследователи. Смята се, че примитивните славяни почитали примитивните божества, бягайки от силите на природата. Но ако се замислите, мирогледът на нашите предци беше космогоничен - той се основаваше на връзката на боговете и Вселената, звездите и всичко, което съществува наоколо. А думата „примитивен“ явно не е подходяща за такова представяне.


Тагове:   леля,   Морена,   жива,   сварог,   перян,   лел,


Гласувай:
2



1. tres1 - славяни ?
07.06.2020 14:15
За произхода и етимологията на думата славяни има достатъчно и изчерпателни материали и никъде в историята не се посочва, че са един народ /в днешното понятие на тази дума/ Колкото до самопровъзгласяващите се днес за славяни трявба да уточним, че в повечето от историографиите на отделните народи се отбелязва, че ние българите не сме славяни като племе или народ, а смесица от прерийни катунари и така наричащите се славяни. Кое и до колко е вярно в такова твърдение може да се търси в аналите на историята, но едно нещо безспорно ярко се откроява - силното желание на едно или няколко такива племена да си присвоят историята и миналото на белите хора /арии/ от които ние поне името сме запазили /белите арии/ българи. От там нататък се развихрят скрупулите - кой по, по, та най ....било Умен, красив, голям и т.н. Нещо от характерното за сегашното ни време като да речем : - "Луно, луно...земьо македонска.
Иначе митовете и легендите /като приказки/ носят определено послание и познание. Друг е въпроса колко от това послание и познание разбираме приемаме или игнорираме.
цитирай
2. germantiger - +
07.06.2020 14:25
тоя маниер или "стил" рисуване, разбира се, ми е познат - изображенията също

поздравления, зщаото са красиви, видях ги преди години или подобни на тия

първия Сварог с крилатия шлем е взаимстван от германските крилати шлемове, които са цяла епоха и характерни за маса епоси като например Нибелубнгенлийд

позиционирането на крилата нагоре също е да го наречем германо-скади

от друга страна крилатите шлемове древните германи вероятно заимстват от медитераните и Античността
цитирай
3. radostinalassa - 1. tres1
07.06.2020 15:16
Това е историята на великата бяла раса. А Библията е историята на евреите. Евер е човек, който е прегрешил с инородци или е престъпник, и е бил изгонван от племето.
Само ние имаме буквата Ж - бог или богиня Жива. А семитите са го прекръстили на Зевс, за да могат да го произнесат.
цитирай
4. radostinalassa - 2. germantiger
07.06.2020 15:17
Руските историци признават източните германци за свои. А западните се отнасят по различен начин към живота.
цитирай
5. raders - :) Добро свободно съчинение.
07.06.2020 18:31
:) Добро свободно съчинение.
цитирай
6. tres1 - radostinalassa
07.06.2020 22:24
Казваш: -"Това е историята на великата бяла раса". Тоест славяните са потомците на бялата раса, а останалите са избушляци. Ако е така запитай индийците защо в северна Индия има умалено копие на великата Китайска стена, която се нарича КУМБАЛГАРХ и не примерно кумславианарх.
цитирай
7. radostinalassa - Славяни са наричали бялата раса гърците
08.06.2020 15:31
А всъщност те са словени- хора на словото, или славещи Ин и Ян. А българите са стигнали до Индия и Китай, така е . Победили са китайците, които били прост народ. Тази история си я приписват и русите. Изводът е , че не те са ни откраднали историята, а че сме един народ.
цитирай
8. tres1 - radostinalassa - ММмммм.... да, ама не
11.06.2020 21:10
Колкото до гърците - те са използвали думата склавини или склави /в превод-роби/ Що се отнася до руссите, те историята не са я открадндали, но смело си я приписват, защото се мислят за най.... А в историята си пише къде и колко е имало Велики Българии, когато е нямало никаква Рус на света.
цитирай
9. radostinalassa - Казах ли, че сме били една държава с Русъ
11.06.2020 21:15
Успели са да ни разединят ест. Напр. и Ал. Стойчев твърди същото. Кой може да цели да не знаем това? Тези, които се правят на богоизбрания народ, а всъщност са мелези.
цитирай
10. radostinalassa - Само с копиране мога да поместя коментарите
12.06.2020 16:46
00:12 - Едва ли някой ни е разединявал
от: tres1 За постинг: Славянските предци: кои са те?

Това ние сами сме си го направили с особената си глупост, за да показваме кой е по-по, та най. Иначе някога този огромен букет от племена и народи добре си е живял без някой да натрива своето его другиму. Относно т.н. мелези - те са наши близки и роднини - на Калоян велики родословието е от там и колкото и да ни е неудобно - монетата си има две страни и по отделно ни една от тях не върви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133769
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години