Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 19:41 - Триглав - основното божество на славяните
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2073 Коментари: 17 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image    Кркачевски камък Триглав - основното славянско божество на небето, земята и подземния свят.   Правъ, Явъ и Навъ Славяните вярвали, че има три свята - небесният, земният и отвъдния живот, които се наричали - Правъ, Явъ  и Навъ. Светлите богове са живели в Правъ, хората в Явъ (следователно изразът "в действителност" все още съществува). Тъмните богове и мъртвите били в Навъ.   Триглав  може да се появи както в мъжки, така и в женски облик.   Например Триглав като жена с три глави е описан от А. С. Кайсаров в трактата си „Славянска и руска митология“ (1804 г.) Славянското божество на име Триглав е споменато за първи път от католическия свещеник Отон, епископ на Бамберг, който насажда християнството в Померания.   Померания е територията в южната част на Балтийско море, която по това време (XII в. Сл. Хр.) е била в рамките на Римската империя. На  славянски Померания се е наричала Поморяния или Поморъе. Районът е получил името си от името на западнославянското племе поморянци, живеещо там. Понастоящем Западна Померания е част от германската държава Мекленбург-Предна Померания, останалата част е полска територия.   Ако не беше желанието на епископ Отон да докладва на папата (Роман) за „работата, която е свършил“, а не за последвалите записи на неговия „живот“, направени от германските монаси Херборд, които са споменати от съвременниците на Отон - Ебон Михелсберг и друг (безименният) монах от Прифлингенския манастир, щяхме да знаем още по-малко за мистериозния Триглав и културата на славяните.   Изненадващо е, че докладите на онези, които са унищожили славянската култура, сега са основните исторически източници на информация за нея. Ето какво съобщава Херборд:   "В град Щецин (град в Северозападна Полша) имаше четири величествени храма (контини), основният от които беше посветен на Триглав. Храмът Триглав беше построен около (или под формата на) планина с невероятно старание и умение. Вътре и отвън имаше скулптури, т.е. изображения на хора, птици и животни, стърчащи от стените, така предадени по подходящ начин, че те изглеждаха дишащи и живи ... Имаше и триглава статуя с три глави на едно тяло, наречена Триглав.Очите и устата на Триглав бяха покрити със златна превръзка.   Основният бог, Померански Триглав, имал три глави, тъй като той надзиравал трите царства - небето, земята и подземния свят , а лицето му било покрито с превръзка, защото той крие греховете на хората, сякаш не ги вижда и не говори за тях.   След като унищожи тялото, Отон взе главата на Триглав със себе си като трофей, който по-късно изпрати в Рим. "     image



Триглав Кркачевски камък В Krkavce (Словения), на полуостров Истрия, има 2,5-метров тристранен релефен каменен мегалит, създаден през първия век (н.е.). От северозападната страна на камъка е запазено отчетливо изображение на жена (богиня) с протегнати ръце и символ на слънцето около главата. Смята се, че този мегалит е увенчан с образа на Триглав (който не е оцелял).   Потвърждаващият факт, че това е Триглав, е фактът, че около камъка са построени 4 църкви, за да се „отслабят силите на дявола в камъка с църковен звън“. Църквите (традиционно) са били изградени на мястото на второстепенни езически храмове (капища), центърът на които е бил Триглав.     image



Тримуртъ Троица Съвременните езичници смятат, че трите глави на Триглав олицетворявали три славянски бога: Перун, Сварог и Свентовит. А символът на Триглав е трилистникът, който всъщност символизира славянския бог Велес. Всъщност Триглав няма нищо общо с Перун, богът на гръмотевиците, нито Сварог, богът на огъня, нито Свентовит, богът на знанието и още повече Велес, богът на дивата природа и на Земята.   Триглав е по-древен от всички тези богове. Най-вероятно всички славянски богове са негови ипостаси. Подобно на многобройния пантеон на индуистките богове, които са ипостасите (проявите) на Брахма.   Между другото, Брахма (главният бог-създател в индуизма), заедно с Вишну и Шива, съставляват така наречения Тримурт - индуистката Троица.   Очевидно именно Триглав е първообразът на православната Троица и следователно основното божество на всички славяни.


Тагове:   Триглав,   навъ,   Явъ,   правъ,


Гласувай:
5



1. dobrodan - Това цвете там, с шестте венчелистчета върху идола,
18.06.2020 20:03
знаеш ли кое е и на какви места още го има този символ?
Виждам, че си постнала и много правилна снимка, правена май доста далеч от славянските земи. Да, така е. Кльосов потвърждава преселение на народи от Индустан насам. Страшно отдавна, даже не съм сигурен за датировката.
Това дефакто са и славяните. Или дядовците им :).
цитирай
2. radostinalassa - Славянине са българите
18.06.2020 21:00
За други защо ли бих писала?
цитирай
3. dobrodan - Има много още подробности, но да,
18.06.2020 21:52
славяните са станали част от българите. Не всичките, но достатъчно много на брой. Интересно е това преселение и най-вече причините за него. Ще рече, прадедите на славяните не са били бели и руси, ама никак :). И не точно европеиди :).
Колко още има за четене...два живота време трябва... Продължавай така, добре се получава от известно време при теб!
цитирай
4. radostinalassa - Да не се изживяваш като учител?
18.06.2020 22:51
Опитай пак с Функа. Тя май знае и тюркски.
цитирай
5. radostinalassa - Абе, ти да не си неевропеид
18.06.2020 22:52
Ние обаче не сме. Това обяснява и надареността ти, но не в мозъчната част.
цитирай
6. dobrodan - Аз сега не разбрах последно аз ли не съм европеид,
19.06.2020 10:23
вие ли не сте (кои вие)?
Учител съм зер....от взаимноспомагателното училище....горния клас.
цитирай
7. radostinalassa - Пишеш, че прадедите на славяните не са точно европеиди
19.06.2020 14:51
А славяните са българите.Нещо си се пообъркал. Хаплогрупата от Игрек хр. определя около 100 гени в половата хромозома. А къде слагаш 98.5 % мусорна ДНК?Външният вид не е всичко. Чатна ли сега?
цитирай
8. radostinalassa - Ако ми кажеш, как може да се определи...
19.06.2020 18:23
каква е мусорната ДНК на човек ще те призная за мислещ човек.
цитирай
9. dobrodan - Тази част от структурата на ДНК, която
20.06.2020 11:05
не носи (не знам кой реши така) информация (защото е хаотично подредена), наричат "боклук" или отпадъчна част от молекулата. Може да е така, а може и да не е. Много често учените знаят доста повече, отколкото съобщават.
В сорс-кода на Уиндоус 98 има вплетено едно изречение, което възхвалява художника Василий Кандински. Защо е сложено там ли? Ами въпросният програмист явно много е харесвал работите на този художник.
Аз бих изследвал по-внимателно точно тази отпадъчна част от ДНК и бих я разнищил по всеки възможен начин, съвременната техника го позволява.
Следователно, някой вече го е направил. Ако има творец на живота на Земята (в което съм сигурен, не може ей-така да изгреят хиляди нови видове без междинни звена), то някъде трябва да има нещо от него оставено, поне да се похвали на колегите :).
Аз не съм генетик и не мога да определя ненужната част от ДНК. Обаче. Ако наистина беше ненужна, нямаше да е там. Това са 3/4 от цялата молекула!

Относно горния ти коментар. Славяните станаха българи, защото нямаше какво друго да станат. Насреща им Рим, отдолу араби и т. н. Дали сме им най-приемливи за времето условия и от родова община са влезли в развита държавност. Впоследствие тъпкано ни го връщат (балканските "пишман" славяни)...
цитирай
10. radostinalassa - Мусорната ДНК не кодира белтъците
20.06.2020 12:24
Но след като е толкова огромна, значи има важна роля. По нея се определя разликата напр. между човека и свинята, които са генетично много близки.С електронен микроскоп се определя формата и, но това е забранено за хората. Има химични реакции, които могат да я докажат.
цитирай
11. radostinalassa - Славяните са българите
20.06.2020 12:25
Те не са станали българи. Как семитът ще стане славянин . Та той не може да говори като нас.Напр. сиганите.
цитирай
12. dobrodan - Циганите говорят индо-европейски език, ако не си забелязала. Това
20.06.2020 12:46
не е валидно за всички цигани и навсякъде, но у нас и не само у нас е така.
За едни 15 000 години всеки може да стане всеки. Особено ако се смесва с околните народи. Наближава време, в което и това ще се изясни.
Попадна ми снимка на едно момиченце от Бурятия ли, от Якутия ли беше, албинос. По-красива скандинавка не си виждала :), чистокръвна норманска викингска принцеса. Руса, пъстроока, бяла, едва я овардили техните от детско манекенстване, умни хора.
цитирай
13. radostinalassa - Защо им казват сигани?
20.06.2020 14:05
Буквата ц е трудна. Скоро слушах един такъв, който казваше Отец Паисий. Не се разбираше нищо. Външният вид е плод на кодиране на белтъците. Но моралът и психотипът са друго нещо. Трудно се обучават , когато настъпи пубертета. Знаеш ли защо?
цитирай
14. dobrodan - Знам, знам. Когато баща ви ти прави брат заедно със сестра ти
20.06.2020 16:14
на съседното легло, а ти си се качил върху майка си, която няма нищо против...........моралът и психотипът остават лееееееееко встрани. Казват им кенгерес или по нашенски ченгене. Това е отпреди палатализациите, смятай за кое време става въпрос.
Много ми се иска да мисля, че тогавашните преселници насам не са точно като тях :). Но, кой знае?
Бъди сигурна в едно: не славяните ходиха до Индия. Посоката е обратната. Поне засега така се получава.
цитирай
15. radostinalassa - Не харесвам хора с десни мозъци
20.06.2020 17:08
Просто челните шевове на мозъка на сиганчето срастват и мозъчето му остава малко. А педофилията и кръвосмешението упорито се насаждат на Запад и на янките, в замяна на материални ценности.
Индусите си казват, че при тях са дошли бели богове. Дали са им знанията си. Те и днес са си така ограничени, както тогава.
цитирай
16. dobrodan - Да, идвали са. Тия с мегалитните постройки.
20.06.2020 17:38
Там засега ще се въздържа да коментирам, че нещата отиват в много посоки.
Четеш за Ведите... я разбутай Махабхарата, че да видиш :).
Надявах се в старите книги да има нещо повече, но не би. И там е играла брадвата или ножицата. Е, ще стигнем докъдето можем.
цитирай
17. radostinalassa - Слушала съм много често Андрей Верба
20.06.2020 18:14
Той разказва части от Махабхарата, а Вайшнава за Бхаванага.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13281091
Постинги: 11654
Коментари: 18466
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК