Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2020 19:12 - Агриани и траки. Част от славянската етническа група
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1493 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image   Агрианите са тракийско племе, живеещо на север от Македония. Техният цар Лангар разпределя на Александър Велики 1000 от най-добрите си воини. Мавро Орбини го нарича и Лагар (Lagaro с. 196 Mavro Orbini)   между другото, името Lagar стана много често във Франция (под формата на Легар, провинция Logar в Афганистан)   В македонската армия тези войски се считали за елитни и действали заедно с конницата на хетайрите. Те участваха във всички големи битки и се изявявяха особено добре в битки в планините и по време на щурмуването на градове. В битката при Гавгамела агрийците отблъснаха атака от части на персийската конница, които бяха заобиколили конницата на хетайрите от тила. Агрианите принадлежали на леката конница и пехота, слизали при необходимост и били въоръжени с стрели и меч. Те бяха защитени от малък щит и шлем ,и лека броня.     image


Командвани били от македонският командир Атал . Агрианите бяха една от любимите части на армията на Александър. Дълбоките набези на територията на врага често се уреждали от тях. Тит Ливий нарича агрийците  неукротими във войните.   С тях е свързан и градът Агрия, който се е намирал в Дакия, според Бонфини (с. 199), и те са живеели според Стефан Византийски между планините Хем и Родопите близо до  Македония.   Мавро Орбини смята, че известната Грамота на Александър към славяните е била връчена специално на агрийците и други траки (с.198)   Гръцкият философ Ксенофан описва траките като външно различаващи се от гърците поради тяхната светла коса и сини очи:     Траките ги мислят за хора със сини очи и светлокоси ... Близостта на траките със скитите е очевидна и дори  по-скоро със сарматите (саките). След смъртта тракийските царе , подобно на македонските, били украсени с посмъртни златни маски; шапката на траките и фригите не се отличавала от скитската.   Траките си пускали  мустаци и брада, а косата на главите им се носеше на фонтанелата, а останалата част на главата беше обръсната; Траките се наричат ​​ακροκόμαι (повдигащи   косата си на фонтанелата) (Омир, Илиада IV, 533) Тоест, прическата на траките е била идентична с прическите на саките - ортокорибантии .
image


Мумия от могилите на Пазарык. и прически на вайшнавите  от Индия     Същата прическа носеха критяните и критянките от бронзовата епоха     image

      Имената на траките често са идентични с тези на скитите - царят на Одрис Терес (Тарас е често срещано име в Украйна), боспорския цар Спарток.   Тоест, на външен вид траките малко се различавали от скитите.   В полза на причисляването на траките към славяните или близките до тях народи се казва още, че след нашествието на славяните на Балканите езикът се променя на славянски в миг, докато в Румъния, през която преминават хиляди и хиляди варвари, езикът остава романски. Езиците останаха романски и в Британия,  Франция и Испания.   Дори в Македония славянският език стана, но Мавро Орбини също счита македонците за славяни. Между другото, много славяни се преместиха в Гърция, но, както изглежда, гръцкият език е запазен. Тоест, тракийският и илирийският език са клон на славянските езици и затова лесно се разтварят в славянските езици.   Ватикана  унищожава или скрива съчиненията на самите автори, посочени от Орбини, защото рецензията му за нас сякаш виси във въздуха: ние не познаваме такива автори. Но Мавро Орбини ни показа ясно примери за унищожаването на исторически източници.
Историк античности



Гласувай:
1



1. dobrodan - Нищо ново. Факти и на тяхна основа
02.07.2020 11:33
неверни изводи. Савецкая наука опят чудо-юдо натварила като всегда.
цитирай
2. radostinalassa - Значи русите не са траки?
02.07.2020 13:50
Да не са негроиди?
цитирай
3. dobrodan - Имаме много тясно разбиране за това понятие "траки",
02.07.2020 14:50
погледнато цялостно - почти нищо общо нямат русите с траките. По-точно - някога преди над 10 000 години има група общи предци, така да се изразя, между "траки" и ония на север "руси". В културно и цивилизационно отношение връзката опира май само в отглеждането на говедото и птиците.
цитирай
4. radostinalassa - Да не говорищ за янките?
02.07.2020 15:21
Те са видова палитра.
цитирай
5. radostinalassa - При потопа българите са тръгнали от тук в 3 посоки.
02.07.2020 15:23
Едната е на север, също изток и запад. В Индия са въвели кастите и са спрели смесването. Така е било и с финоугрите.Какво те притеснява?
цитирай
6. dobrodan - Много неща все още са притеснителни.
02.07.2020 16:34
Тракийски елементи влизат при съвременните руси през Украйна, Кавказ и чувашите. По-ранни не откривам. Самите чуваши не са моноетнос. Интересен въпрос зададе, признавам.
цитирай
7. radostinalassa - Слушала съм част от Ведите
02.07.2020 17:23
Децата до 7 г. са отглеждани заедно, следели са за способностите им. И веднага биха забелязали намаляването им , ако биха се смесили с монголоиди. Те имат свои особености.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13135670
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години