Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2020 21:40 - Асирийците изгониха почти всички евреи. Нови доказателства за депортирането на народите.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Експертите са установили, че две глинени таблети, открити в Хадид, които са били предназначени за записване на заеми и продажби на земя през седми век пр. Н. Е., показват, че повечето от хората, живеещи в града, между днешния Тел Авив и Йерусалим, са чужденци. а не евреи.   Изненадващо е, че на територията на бившето царство Израел през VII в. Пр. Н. Е. може да е имало много малко „синове на Израел“, както се вижда от археологическите доказателства.   Две глинени плочи с клинописна писменост, датирани от времето на асирийската власт над южния Левант: осми и седми век преди Христа. съдържат имената на няколко души, никой от които няма типични еврейски имена.    
image



Град Хадид е разположен на хълм, обхващащ 50 хектара, което го прави едно от най-големите археологически обекти в Израел. Той възниква през второто хилядолетие пр.н.е. Може би именно това селище е имало предвид Худити, споменат в списъка на Карнакските градове, завладян от египетския фараон Тутмос III.   През библейския период селището се разраства извън насипа. Сред разкритите по време на разкопките конструкции е четириетажна, колонирана къща, характерна за желязната епоха в Леванта. И както беше посочено, археолозите са разкрили доказателства за не-израелско влияние.   Освен таблички с информация за продажбата на земя на хора със странни имена, през 2019 г. бе открит печат с емблемата на асирийския бог на луната Син. Имало е  два основни центъра на поклонение на лунния бог Син: Ур на юг и Харан на север. И когато Асирийската империя разпери крила над земите на Сирия и Палестина, нейните богове също дойдоха там.   Една табличка, намерена в двора на колонирана къща, показва продажбата на земя през 698 или 697 г. пр. Н. Е. Друга свидетелствува  за издаването на заем през 665 или 664 г. пр. Н. Е.   Парите бяха отпуснати на заем за три месеца на заселници от Месопотамия, живеещи в района на бившето израелско царство. Кредитополучателят, според документа, използвал съпругата и сестра си като обезпечение и обещал да плати глоба в размер на една трета от сумата, ако не изплати заема навреме.   И двата документа съдържат акадски, вероятно вавилонски и арамейски имена. Но те не споменават местни, яхвистични имена.   Защо северът на бившето царство Израел се претрупа с чужденци?   В средата на VIII в. Пр. Н. Е. Асирия, под ръководството на Тиглат-Пайлезер III, нараства във всички посоки. Редът в империята се поддържаше чрез програма за масово депортиране и преселване на завладени народи.     image



Асирийска империя Учените интерпретираха глинените таблетки, открити при Хадид, като доказателство за тези миграции. Подобни доказателства за принудителна миграция бяха открити в съседния регионален център - град Гезер.   Намира се само на няколко километра от Хадид. Гезер вероятно е завладян от Тиглат-Пелезер III през 734 г. пр.н.е. и е възстановен след няколко години. В него са открити още две глинени плочи, направени в асирийски стил, които също са свързани с продажбата на земя в средата на VII в. Пр. Н. Е. Сред споменатите лица 12 месопотамски имена, пет вероятно арамейски, един египетски и още едно  носи яхвистко име: Нетаняху.   Според учени доказателствата от Хадид и Гезер предоставят сериозни доказателства за известната асирийска политика за депортиране.   За пореден път се потвърждава, че асирийците насилствено преселват стотици хиляди хора в завоюваните земи по време на стогодишното си управление над Леванта. Очевидната цел на твърдите политики беше да се разруши духът на етническите групи и да се намали или премахне рискът от въстания.     image



Преселването на завладени народи в библейските времена беше норма. Нещо подобно, очевидно, се е случило на територията на Кралство Израел.   През 722 г. пр. Н. Е., След като синът на Тиглата-Пилезер III, Шалманезер V, завладява кралството, той продължава политиката на баща си да изгонва местните жители и да ги заменя с чужденци.   През следващите векове, чак до персийския период (539 г. пр.н.е.-332 г. пр.н.е.), населението на Асирия и победен Израел изглежда се смесва.   Например, няколко владетели на Израел през персийския период се наричат ​​Санбалат, акадско име (което означава „Грех-Убалит“ = „Бог на Луната, роден от греха“). Писма, открити в архивите на остров Елефантин в Южен Египет, показват, че един от тези владетели, управлявали в края на V в. Пр. Н. Е., Имал деца с яхвистични имена: Далила и Шелемия. Допълнителни доказателства, че израелците и месопотамците се смесиха в тази област.


Тагове:   евреи,   вън,   адирийци,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13290459
Постинги: 11657
Коментари: 18470
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК