Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2019 10:14 - 3 храни, които приличат на органите, които лекуват
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 422 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.07.2019 10:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  3 храни, които приличат на органите, които лекуват

Написано от:  Сайър Джи, основател Видян 19157

Тази статия е защитена с авторски права от GreenMedInfo LLC, 2019 г. 

Посетете нашите указания за повторно публикуване

image

"Природата, която не прави нищо трайно, винаги се повтаря, така че нищо, което тя прави, не може да бъде загубено."

-Оскар Уайлд

https://www.greenmedinfo.com/blog/3-foods-look-organ-they-heal?fbclid=IwAR3l6pmYsC9LbCBGBARzoN1JHHvizJej5viS67IR0KQxjdJRFIuoxCtFW7c

Мислили ли сте някога за естествените закони, които са в основата на нашия свят? Управлени от свещената геометрия, органичните модели са градивни елементи, които оформят нашия опит. Те се появяват отново и отново, молейки да бъдат признати, разбрани и използвани за благото на човечеството.

Това е несъмнен факт: естественият свят има склонност да се повтаря. Подобно на въртящия се модел, наблюдаван в ураганите, морските черупки и спиралните галактики, природата има начин да създава подписи, които се появяват многократно върху хора, места и неща.

Ранните лекари забелязаха тези природни феномени и създадоха фармакопея, която се фокусира около концепцията, която подобно се отразява. Веществата, които изглеждат еднакви, се считат за неразривно свързани и се смята, че притежават сходна природа. Лекарствата бяха разработени въз основа на убеждението, че качествата на един човек ще се свържат хармонично и по този начин ще подобрят и излекуват другото.

Тази идея издържа теста на времето. Първоначално наречена Закон за приликите, идеята по-късно става известна като Доктрината за подписите. Тази доктрина твърди, че Земята е управлявана от принципа на микрокосмоса и макрокосмоса: както вътре, така и без, и както по-горе, така и по-долу.

Тези билкови фармацевти взеха визуални знаци от флората. Ако растението прилича на част от тялото, това е индикация за лечебни свойства за тази част от тялото. Подписи, представени като подобни текстури, форми и цветове, бяха считани за доброжелателни знаци от Божеството, които човечеството може лесно да интерпретира.

Нашият модерен подход към медицината не позволява интуиция, нито признава силата на философските или духовни убеждения в изцелението. Следователно, Доктрината за подписите до голяма степен е изоставена като "магическо мислене" от повечето съвременни медицински специалисти. Но не цялата тази основополагаща мъдрост е загубена.

Проучванията на плацебо ефекта, променящи парадигмата, могат да помогнат за разширяване на ограничените възгледи на съвременната медицина по отношение на силата на вярванията, за да повлияят на лечебните резултати. Дотогава има някои храни, които науката потвърждава като притежаваща силата да изцеляват частта от тялото, която те си приличат. Нека да разгледаме няколко от тези подписващи храни и да научим какви качества притежават, за да запазим човешките си системи функциониращи оптимално.

нар

Народите са ценени заради многобройните си регенеративни свойства, много от които носят поразително сходни подписи на човешките системи, които възстановяват.

Тънкочервеният сладък сок от нар е клинично проучен за повишаване на здравето и жизнеността на нашата кръв. Едно проучване от 2014 г. в Journal of Applied Physiology, Nutrition and Metabolism установи, че консумирането на екстракт от нар 30 минути преди тренировка увеличава диаметъра на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв. Групата, която консумира сок от нар, също отбелязва забавено начало на умора по време на тренировка, както и значително повишаване на жизнеността след тренировка.

Народите са известни в световен мащаб като символи на плодородието, отчасти благодарение на приликата им с човешки яйчници . Удивително е, че наровете не само приличат на човешки яйчници, но и произвеждат едни и същи хормони (например естрон и тестостерон) и са обещали в лечението на менопаузата .

Епителната тъкан се отнася до тънкия слой от клетки, които образуват съединителната тъкан, която свързва вътре и вън от тялото. Плоски във форма и плътно натъпкани заедно, тези епители напомнят на групираните червени семена вътре в нара.

Ако някога сте опитвали сок от нар, вероятно сте забелязали чистото, стягащо действие, което има върху вътрешността на устата. Тук се показват ползите от нар за епителната тъкан.

image

Линиите на епителната тъкан отвътре в устата и гърлата. Когато пиете сок от нар, същото почистващо действие, което усещате и усещате в устата си, също се появява във вашите артерии.

Ефектът е клинично значим. Тригодишно проучване на ефекта от консумацията на сок от нар върху атеросклеротични пациенти показва, че само за 3 месеца от започването на 8-унция. При дневния режим на сок от нар, пациентите демонстрират обрат на натрупването на плаки в каротидните артерии с 13%!

И за разлика от фармацевтичните интервенции, ползите от пиенето на сок от нар се задълбочават, колкото по-дълго я консумирате. Представете си ползата от тази проста (и вкусна!) Интервенция, която може да придаде на милиони хора опасни лекарства за статини .

 

Ленено семе

image

Ленените семена много приличат на епителната тъкан, която лекуват и са слузливи, подобно на епителните тъкани в нашето тяло, които произвеждат хлъзгав, защитен слой от слуз, известен като гликокаликс.

Ленът се консумира от хората в продължение на хиляди години, а многото му терапевтични приложения са добре документирани. Древните аюрведически текстове предвещават ленените семена и богатото, лъскаво масло, което произвеждат, като лечебни за кожата, полезни в борбата с умората и като мощно противовъзпалително средство, наред с други ползи.

 

Съвременните диетолози говорят за високото количество лигнани в семената, отнасящи се до изолираната част на растението, която е идентифицирана като мощен антиоксидант. Доказано е, че поглъщането на лененото масло ускорява зарастването на рани чрез стимулиране на синтеза на колаген, като дава вяра в неговата историческа стойност за състоянието на кожата.

Науката продължава да прибавя към вече дългия списък от причини за награждаването на това чудно растение. Проучванията показват терапевтичната стойност на лененото семе в многобройни клинични изпитвания , включително лечение и профилактика на:

  • прекалена пълнота
  • заболяване на червата
  • диабет
  • заболяване на бъбреците
  • рак и тумори
  • сърдечно-съдови заболявания

Впечатляващото резюме на лена предполагаше използването му при лечението на някои видове рак. Проучванията върху животни показват, че лененото семе инхибира образуването на тумори на дебелото черво, гърдата, кожата и белите дробове. Положителните ефекти върху кръвния инсулин подчертават корелация с намаления риск от рак на панкреаса и колоректалния рак.

Изследване на животни от Chen et al. От 2007 г. показва, че диета от 5% и 10% ленено семе за 8 седмици, инхибира растежа на тумора съответно с 26% и 38% .

Смята се, че високият брой на лигнаните от ленено семе е ключ към успеха му при лечението на рак на млечната жлеза и на простатата. Лигнаните са един от основните класове фитоестрогени, биологично подобни на нашите собствени естрогени. Смята се, че диета с високо съдържание на тези защитни хранителни вещества инхибира растежа на ракови заболявания и тумори, свързани с хормоните.

 

Орехи

image

Орехите могат да бъдат най-поетичните от всички подписи, когато става дума за част от тялото, която подхранват. Невъзможно е да се отрекат сходствата на ореха с нашия човешки мозък по форма, текстура и композиция, до биемисферния "мозък" на ореха!

Богати на здравословни мазнини, орехите са известни с несъразмерно голямо количество специфични мастни киселини, EPA / DHA омега 3 алфа линоленова киселина, която мозъкът изисква за оптимално здраве.

Проучванията показват, че орехите поддържат развитието на повече от три дузини невро-трансмитери в мозъка. Тези неврони увеличават развитието на невронни пътища, които помагат за предотвратяване на свързания с възрастта когнитивен спад, свързан с болестта на Алцхаймер и деменция.

Освен това орехите съдържат добре познати невропротективни съединения, като галова киселина , витамин Е изомери, мелатонин, фолат и полифеноли . Дали тези мозъчно-здрави ефекти са съвпадение, или външният вид на ореха е толкова очевиден, че бихме били ядки, за да го пренебрегнем?

Древна наука за модерните времена

Научаваме много за бъдещето, като изучаваме миналото. Тази древна, магическа наука все още има какво да ни научи за доброто здраве. За да разберем правилно Доктрината за подписите, трябва да погледнем през повърхността и да се опитаме да разберем категоричния характер на нещата.

По думите на известния билкар Матю Ууд: " Подписите представляват конфигурации на енергията или моделите в растенията, и те съответстват на подобни модели в хората. Ние не търсим за повърхностна прилика, а за тази, която работи на нивото на същност. "

Като вземаме знаци от естествения свят, можем да влезем в нова, златна ера на взаимно валидиране, където древните светове и съвременната наука се срещат, за да се потвърдят взаимно, усилвайки съзнанието, че естественото, самолечение е единственият здравословен път напред в здравето пука.

 

 

Препратки

1.  https://en.wikipedia.org/wiki/Paracelsus

2.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4146683/

3.  www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614(03)00213-9/fulltext

4.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25239193

5.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4152533/

6.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22136581

7.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17720953

8.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5222811/

9.  https://forestmedicine.net/blog/2015/11/19/a-doctrine-spycho-spiritual-signatures-patterns-in-plants-and-nature-that-inspire-human-wakening

image

Сайър Джи е основател на  Greenmedinfo.com , рецензент в  Международното списание за човешко хранене и функционална медицина , съосновател и главен изпълнителен директор на Systome Biomed , заместник-председател на борда на  Националната здравна федерация , член на Управителния комитет на Глобалния не- Фондация за ГМО. 




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39946575
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930