Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2019 18:40 - При Сталин партията трябваше да бъде аут и да заеме мястото, което например заема католическата църква в Ирландия
Автор: radostinalassa Категория: Изкуство   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



 image
 /zen.yandex.ru

През 2004-2005 г. свято вярвах, че кървавият тиранин Сталин просто по чудо не е успял да избие цялата страна, безусловно вярвах в приказките на дядката Никита. За щастие, оттогава се запознах с множество материали от разнообразни изследвания, както за, така и против, и ги съпоставях. Не обичам клеветата. През последните седем или осем години окончателно се убедих, че всички кучета, навесени на Йосиф Висарионович Джугашвили, са чужди. Путин постепенно преодолява в себе си същите заблуди, които преодолявах и аз преди седем-осем години.

Съществуват доста надлежни доказателства, че Сталин се е противопоставял на големия терор с всичките си сили, че терорът е започнал от областните секретари в ЦК и НКВД. Друг въпрос е, че силата и способностите му са били изключително ограничени.

Често се оказваме в плен на картината, рисувана от Хрушчов - според нея имаше един-единствен тиранин, който се разпореждаше с всички и комуто всички се подчиняваха просто от страх. В същото време комисарът по вътрешните работи и секретарят на ЦК - Ежов даже формално не е бил подчинен на Джугашвили. Според порядките на партийната дисциплина той трябваше да следва решенията на ЦК, но по никакъв начин едноличните решения на Генералния секретар.

Протоколът от пленума на Централния комитет от 1937 г. се чете като детективски роман. Сталин излязъл с редица доста радикални инициативи. По-специално било предложено да се въведат алтернативни избори за регионалното партийно ръководство. Да се освободят стопанските ръководители от досадната опека на партията. И като цяло, да се забрави за класовите разпри, и да се обединят хората в полза на развитието на страната. 
Сталин възнамерявал да въведе алтернативни избори чрез закон и новата конституция на СССР, съставени от неговата група. Основната цел била да се замени значителна част от партократите със специалисти, а след това постепенно да се ограничи всевластието на партията, така че властта всъщност да бъде прехвърлена на народа.
За целта Сталин възнамерявал да приеме нова Програма и Устав на партията, оставяйки за нея само две неща: агитация и пропаганда, и участие в подбора на кадрите. Юрий Жуков привежда аналогия: „партията трябваше да заеме същото място в живота на страната, което например католическата църква заема в живота на Ирландия. В текста на Конституцията, приета в 1936 г. и до ден днешен наричана „Сталинска“, партията се споменава един единствен път в 125-та (а не в 1-ва, не в 6-та!) глава за обществените организации. „В избирателните списъци на изборите ще се издигат не само комунистическата партия, но и всевъзможни обществени безпартийни организации. Всеобщите, равни, преки и тайни избори в СССР ще бъдат като камшик в ръцете на населението срещу лошо работещите органи на властта". Това беше публикувано на 5 март 1936 г. във всички вестници, започвайки от „Правда“.

Но апаратчиците, меко казано, не подкрепиха инициативата. Много от тях бяха възпитани от революционната вълна и не искаха да се конкурират. Елиминирането им от стопанските въпроси също категорично не ги устройваше. Един по един се изкачваха на трибуната и казваха, че в техните области класовата борба става все по-остра. Секретарите от всички региони поискаха правото да създават „тройки“, направо посочвайки колко хора да бъдат изселени и колко разстреляни. Първи изпратиха телеграми шест от деветимата секретари, били на приема у Сталин.

Шефът на НКВД (КГБ) Робърт Ейхе поиска квота за екзекуцията на 10,8 хиляди души. Колко е искал да изсели, не уточнил. Другарят Н.С.Хрушчов, който по това време бил първи секретар на районния комитет на Московската област, поискал разрешение: "да бъдат разстреляни: кулаци – 2 000, престъпници – 6 500, за изселване: кулаци – 5 869, престъпници - 26 936“

Естествено, в условия на репресии, не е било до алтернативни избори. Никакъв алтернативен кандидат и не би се осмелил да се кандидатира: местната тройка веднага би го изпрати там, където избори не се провеждат. Говорейки за терора, ние сме далеч от мисълта за състрадание към Сталин. И все пак, той не беше инициатор на вакханалиятя незаконни репресии - инициаторите бяха други. Очевидно е, че "всемогъщият диктатор Сталин" не е съществувал, че е доминирал елитът.

Комисарят на Вътрешните работи Ежов употребяваше в конски дози алкохол и кокаин, и участваше в хомосексуални оргии. А паралелно с това събираше досиета на Сталин и Молотов.

Именно Джугашвили се опитваше активно и по различни начини да се противопостави на „Големия терор“. Именно той с поредица кадрови манипулации проведе замяната на Ежов с Лаврентий Павлович Берия, който успя да спре месомелачката на терора.

- Т.е., Берия спря терора?

- Именно Берия. Ноември 1938 г. той става народен комисар и веднага издава поредица от заповеди, които спират терора. От ноември 1938 г. до юни 1941 г. са преразгледани половината от присъдите по политически статии, внесени по време на „Големия терор“, и 327 400 - една трета са освободени.

После на Берия хвърлиха цялата кръв, пролята от Ежов, но в действителност той извърши т.нар. „Голяма чистка“. През 1939-1940 г. повечето от престъпленията на „Големия терор“ бяха разследвани и повечето от извършителите получиха заслужено наказание. Вярно е, че не всички: например, Хрушчов, на който кръвта плува чак до ноздрите, оцеля. 1941 г. партийните членове са с 1,2 милиона по-малко от 1938 г. Партията е изчистена от троцкистите и кръвожадните болшевики. След войната, до убийството му от Хрушчов, Берия успя да освободи още над 1 милион. По брой екзекутирани на глава от населението на първите места в „Големия терор“ се оказаха региони, ръководени от Хрушчов, Постишев и Ейхе. Постишев и Ейхе ги разстреляха през 1939 г., а Хрушчов именно тях първи реабилитира и ги нарече „невинни жертви на кървавия тиран Сталин“. Така че, извинете, кой е кървавият тиран тук? Хрушчов е изпратил телеграма от Киев до Москва с жалба - иска от центъра да даде разрешение да арестува 12-14 хиляди души, а му слагат лимит „само“ за 2-3 хиляди. Сталин му слага резолюция на телеграмата: "Успокой се, глупако!"
  • Виктор Земсков. На него може да се вярва дори само защото е подготвял статистика за процеса над КПСС, който "демократите" искаха да проведат в началото на 90-те години. И тази работа му беше поверена, тъй като беше известен като пламенен антисталинист. Земсков сравнява архивите на различните отдели и установява, че броят на смъртните присъди от 1922 г. (когато е приет новият Наказателен кодекс) по статиите „Измяна на родината“ и „бандитизъм“ за цялото време е около 800 хиляди. От тях поне сто хиляди не се изпълняват.

СПРАВКА ДО ХРУШЧОВ 
ЗА 32 ГОДИНИ ПРИ СТАЛИН СА РАЗСТРЕЛЯНИ САМО 650 000:


https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_incarceration_rate
https://seansrussiablog.org/2016/03/29/us-and-stalinist-prison-populations-revisited/

Така наречения Гладомор - ако добавим демографския спад във всички региони, засегнати от глад, имаме 7 милиона души, но ако вземем статистиката за страната като цяло, то демографският спад е 3 милиона, а всичко останало е просто миграция. Причината за 3-те милиона умрели е следната:

1. 1925 СССР приема курс на ускорено развитие;

2. 1929 приключва 1-ва петилетка с огромни кредити;

3. 1930-1931 САЩ, Англия и Франция отказват това което има СССР - злато, нефт и дървесина, приемат само зърно.

В САЩ, след Великата депресия населението като цяло е със 7 милиона по-малко.

През последните десетилетия започна да се разкрива във всички подробности тогавашната картина. В масовия научен оборот са въвлечени огромни архивни фондове. Важно е, че са огромни, тъй като 2-3 документа е лесно да се фалшифицират. Цялата знаменита Катинска специална папка се състои изключително от фалшификати, при това е доказано отдавна. Истинска там е само картонената корица.

- Тоест поляците не са застреляни от НКВД?

- Разбира се. Още повече, че самите германци разкриха материални доказателства за вината си през 1943 г., но тогава на това не отдаваха значение. Съвременните изследователи са прегледали германските документи и снимки от 43-та година и са убедени, че съдържат неоспорими доказателства за немската вина. Така че не можете да фалшифицирате голям набор от документи, тъй като документите са свързани помежду си.

- Смъртта на колко примерно хиляди души лежи на неговата съвест, които познаваше лично и с които е работел?

От 1937 до 1941 г. с уволнени около 38 000 офицери. От тях, поради причини, свързани с политическо недоверие, около 9000 души. От тези 9 000 души впоследствие бяха арестувани и осъдени 5 000 души. Останалите отпаднаха от редиците на въоръжените сили поради болест, смърт, достигане на максималната възраст, и най-вече за пиене, гуляи и бойни игри. От общия брой на съкратените, около половината от тях впоследствие бяха върнати във въоръжените сили, включително 5 000 души, които бяха уволнени поради политическо недоверие, а 2 000 от тях бяха осъдени по реда на държавна измяна. Това не прилича на „масово клане“.

Мога да говоря дълго време, но за по-точно ще посоча две книги, в които тогавашната картина е обективно изложена:

„Хрушчев. Творцы террора” от Елена Анатолиевна Прудникова

„Иной Сталин” от Юрий Николаевич Жуков.

Текстът е от следните 2 интервюта:
https://www.eg.ru/politics/478021/

https://topwar.ru/25216-ya-stalinist.html

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13272705
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6688
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК