Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2019 01:11 - Кой отмъкна данните за мойта данъчна декларация от НАП, и знай ли какво ще му се случи?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.07.2019 23:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
(с продължение, по-долу)

Да, колеги, точно за мойта декларация става въпрос, която попълвах с такива усилия, с такава мъка, чак съжаление извиках у данъчните служители, с някои скромни подробности по нея, ама си й моята, да, и сега, таз декларация, заедно с декларациите, справките, цялата документария на пет милиона души у нас, йе излязла "на светло" (искам да кажа, дето ЕГН-то вече са ми го откраднали отдавна, както пише в разни статии по въпроса в повечето медии, както и ЕГН-то на мнозина, да не кажа повечето български граждани, то ЕГН-то на всеки от нас присъстваше, допреди година, дори и върху картата за намаление в БДЖ; то даже вече и виц има във фейсбука - "НАП предупреждава, че тъй като е имало пробив в системата, йе необходимо да си смените ЕГН-то", хихи, майтап голям, тия знаят ли как се сменя ЕГН, никой йощ не йе хакнал тая система точно...). Обаче, колеги, да откраднат, моя единствен труд в сферата на данъчното счетоводство, връщан два пъти от НАП, носен там веднъж от майка ми, през годините, и връщан, и писан пак от мен лично на място, какво е това, питам аз?! 
Това не йе, колеги, обичайното - хакерите да изпращат на счетоводителите и фирмите фалшиви писма от името на НАП, това с години (все едно, някой вече им се хваща))), не йе като да се срине системата, при рязко подаване на някои счетоводни документи, не йе като да можем да си седим, и да си мълчим, гледайки тая работа, съзнавайки, че Националната агенция за приходите май била много важен орган, но не по-важен от Министерството на финансите, а, или йе обратното, кой знай? Щото, снощи Министерството на финасите, колеги, не падна)))
Падна мойта данъчна декларация, както и документите на още пет милиона души, дори и пет хилади да са били, пак си йе много, колеги.  Да ви кажа, родителите ми например вече не се хващат на телефонните измамници, ама знай ли някой... 
И отгоре на това, днес сички гледат един младеж, който уж бил разбил системата на НАП, дори премиерът г-н Бойко Борисов го похвали, че разбирал от образование, ами зачто тогаз го запреха, но на нас, с образованието, не ни върви - него го хванаха, па адвокатът му заяви, че ще съди който трябва, за спирането на работата на фирмата (ааа?), в която работел младият мъж. А язе, цела вечер съм си говорила, колеги, с разузнаването, разхождах се, поизпъчих се, дигнах гащите, опънах ги,  и защитих, дето се вика, достойнството на целия хакерски род у нази, напреки, дето съм само един трол, бил той и полковник, от публичното разузнаване у нас, дето се вика, дето не знай, кой Линукс. Па не откриха и тизе, да ви кажа, кой й Линукс. 
Днеска гледам, се обадили и някакви колеги, види се, на Мякий, от младежка руска организация у нас, на самишлениците. Те се обидили, задето, както нещо намекват от днес. бг, се оказало, дето господинът, който хакнал НАП, не бил женен за рускиня. Аз мисля, че тая работа, предвид всички други неясноти, не се йе изяснила още, тъй като не се знай, кой има сестра, например, то у нас, ако трябва да цитирам вчерашния брой на в-к "Труд" последна страница, последен ред на статията))), тия работи са много важни, и йе добре, да се не намесваш в тях, щото не се знай, какво ще излезе... Да не излезе някой страшен трол, колеги, с голямата шапка с мечешките Уши). Пазя си я шапката в гардероба, колеги, опрах я, турила съм пакетче против молци, само ще я турим есенес, когато паднат първите снегове и задръстят центъра на България, досега никой не йе припаднал от смях от нея, само моите приятели се усмихват. 
Интересно, дали ще ме карат, колеги, да попълвам пак тая декларация? Само тва май страх, ама не много, има указания при данъчните, ние тук в Карлово ще се спасим някак, ама в София... Само не ми казвайте, колеги, че няма да пишем. А на бас, че ще пишем, може с друга дата, изпортените данъчни документи си остават изпортени, за историята, защото, единственото, което по закон е неизменно, май бяха данъците и смъртта))). 


Продължение, 19.07.2019 г. 
Току - що прочетох, колеги, една статия в дир.бг, по интервю на г-н Горанов, министър на финансите за предаването "Панорама" на БНТ. (не мога да пусна тук линк, но статията е със заглавие "Владислав Горанов за теча от НАП: Да не героизираме едно престъпление". Аз лично, не разбирам, кой е героят в това престъпление, защото пуснаха обвиняемия вече, тойест, той не е героят, не е героят и г-н Горанов, защото пък, според статията, той едва наскоро научил, че "да направиш такава беля, на практика е ненаказуемо", тоест, той не е направил никаква беля, което се вижда - именно, защото г-н Горанов знае, че "най-лесно е да уволним 3-4 от оскъдния брой IT специалисти, но това няма да даде отговор на проблема")))). Колеги, аз не дочетох тази статия, защото честно казано, така и не разбрах, де е героят в нея, човек би си помислил, че това е самата НАП, тъй като преди ден, може би, излезе изявление на агенцията, в която тя единствена от всички засегнати държавни институции се извини, един вид, пое своята отговорност, а може би и чуждата, но тъй, като никой не го отбеляза, нито пък се възползва от това извинение, смятам, че е била само нейната))). Тогава, колеги, смятах да напиша - тоест вчера, като продължение и завършек на тази история именно нещо за извинението на Националната агенция за приходите, което според мен, както написах и  в един коментар, е най-жалкото и най-достойното нещо в тази история, защото показа, че някой, който е в състояние да се извини, работи в агенцията, но, днес прочетох тази знаменателна статия за "героизиране"-то от страна на финансовия министър, началник на тази агенция,  "на едно престъпление" без герои, което дори не беше описано като престъпление, а като шега, за сметка на "образованието", тц.... Впрочем, колеги, говорейки именно за образованието, се сетих, че там, в литературознанието, ние говорим за "героизация" и за "престъпление" в подобни контексти, дам, жалко, че г-н Горанов, е финансист, да)).
А аз си оставам обикновен трол, полковник от публичното разузнаване на държавата, чиято декларация данъчна е била задигната от някого, който го няма, а всички институции твърдят, че това не било истинско задигане, ами било майтап, а финансовият министър на правителството дори твърди, че било "героизирано". Йоо?
А аз, колеги, си мислех, че с извинението на НАП, ще завърша тая статия.... Хихи, винаги има едно но, и действително, тоя път, то дойде точно оттам, откъдето трябваше да дойде, като едновременно и се видя, защо не падна финансовото министерство в нощта на атаката))). Е, поне това, колеги, е ясно). 
Още един поздрав, колеги, за всички тролоци, и за Финансовото министерство) 
 
















Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660459
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930