Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2019 19:35 - ПОЧИВАЙ В МИР, СТЕФАН ДАНАИЛОВ! ПОКЛОН.
Автор: jupel Категория: Изкуство   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Господ види всичко.

ПРОЩАВАМЕ СЕ СЪС СТЕФАН ДАНАИЛОВ
ДНЕС НА ВТОРИ ДЕКЕМВРИ 2019!

Близо пет часа продължи поклонението пред Стефан Данаилов и той бе изпратен от хиляди българи, чакащи на опашка пред Народния театър, за да му се поклонят за последно! Огромната опашка, опечалени негови близки и приятели, колеги, интелектуалци, политици и граждани така и не се радотиде, потънали в сълзи!

image


Големият актьор  почина на 27 ноември 2019 в 00.15 ч  в нощта срещу сряда във ВМА.

Беше поставен в медикаментозна кома в началото на месеца, когато беше приет по спешност във ВМА, защото събираше вода в белите дробове.

На 9 октомври той вече беше постъпил за лечение във военна болница след усложнения от вирус. Впоследствие той разви дихателна недостатъчност, беше интубиран и се наложи да бъде поставен в медикаментозна кома и да се изтегли водата, събрана в дробовете му.
image

Хиляди се редиха часове в студа , за да си везмат последно сбогом. Изпращат Ламбо в затворен ковчег-достолепният актьор се стопил до критичните 55кг. Близките били взели решение да бъда положен в затворен ковчег. Да вярвам ли?!

image

Поклонението е днес на 2 декември от 11 ч. във фоайето на Народен театър "Иван Вазов"  на едно име, което носи със себе си толкова спомени и емоционален заряд на всеки българин. Стефан Данаилов е една от малкото фигури в българския обществен живот, които не е лесно, дори е непосилно да забравиш.


image

image

image

ЛАМБО, СПИ СПОКОЙНО !
За кой политик ще има такава опашка да се простят с него? ЗА НИКОЙ!

image

В дома и в... душата на Ламбо - ГОЛЕМИЯТ СТЕФАН ДАНАИЛОВ https://www.youtube.com/watch?v=3jfic5Hue6w BTA:Последно сбогом с проф. Стефан Данаилов (1942-2019)  https://www.youtube.com/watch?v=jMf6hm_zbTw   Днес се прощаваме със Стефан Данаилов

https://www.youtube.com/watch?v=gvetO374j7o

Прощаваме се със Стефан Данаилов

https://www.youtube.com/watch?v=gpEjLfhlwMc

 

Той е любим актьор на редица поколения, звезда на киното и театъра. Ред най-престижните награди, които е получавал, са Награда за заслужил артист, Награда „Квиети“, Най-популярен актьор в Чехословакия, Аскеер за поддържаща мъжка роля в „Лоренцачо“, Орден „Стара Планина“ за принос в българската култура, Наградата „Паисий Хилендарски“ на Министерството на културата за изключителен принос в българската култура, Награда „Икар 2005“ на Съюза на артистите в България за цялостен принос в сценичните изкуства, „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство, Орден „Златен век“ с огърлие от Министерството на културата за цялостен принос в областта на културата.

Ламбо е добре познат и на политическата трибуна. Данаилов е член на БКП от 1975 г. Делегат е на 44-тия, 45-тия и 46-тия конгрес на БСП. В периода от 2005 до 2009 г. при управлението на коалиционно правителство на БСП, ДПС и НДСВ заема поста на министър на културата. През 2011 г. е кандидат за вицепрезидент с кандидат за президент Ивайло Калфин от БСП.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochina-stefan-danailov.html

https://nova.bg/news/view/2019/11/27/269893/студентите-на-стефан-данаилов-потънаха-в-скръб

Лека му пръст. Беше не само талантлив артист, но и мъж с принципи, нещо рядко срещано в свят на продажници и предатели. Наистина трябва да имаш много талант и доброта, за да можеш, въпреки личните си проблеми, да радваш хората ! Отиде си един много

културен човек. С Апостол Карамитев, Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Тончо Русев си отидоха звезди от световно значение, които не намериха признание на нашата планета, както не намериха признание Йовков, Вазов, Пелин. Светът се е затворил в своето самодоволство и своята нищета - финансова и духовна. Егоизмът на Запада, който игнорира всичко и всички си казва думата.
Истинският съд и истинското признание е там в Отвъдното.

image

Така е , свестните Господ си ги прибира, бърза да си ги прибере, да не се мърсят повече на този свят.


image

 


 image

СЪБРАХТЕ СЕ ВСИЧКИ ВКУПОМ ПО ТОЗИ ПОВОД, ЗА ДА СЕ ВИДИТЕ ЧЕ СТЕ ЖИВИ, ХА, ХА….това е голата истина, лицемери !

А.Х.Т. sekirata cekupama












Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2443814
Постинги: 2836
Коментари: 1224
Гласове: 14315
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031