Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2019 11:56 - Къде си Круме, че изгубихме държавата?
Автор: jitanosten Категория: Изкуство   
Прочетен: 860 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Къде  си  Круме,  че  изгубихме  държавата?

         Категорично твърдя, че няма по-крадливо и нагло племе от българското! Още при създаването на първата българска държава, хан Крум въвежда нулева толерантност срещу престъпността. Всеизвестно е, че на крадците по онова време са режели едната ръка, та да се виждат отдалече и другите да се пазят от тях. Необяснимо как, от генната структура на предците ни, се е запазил до днес и дори е прогресирал, недостатъка да крадем! Излишно е да уточнявам, че сме световни шампиони по крадене на пари от европейски проекти, от къщи за гости, от асфалт, водопровод и канализация, мобилни услуги, електропреносна мрежа, безумно завишени цени в магазините на всякакви стоки, туризъм, спорт, национална сигурност, горива и най-вече болнични услуги! Краде се от чистачка до премиер, сръчно, безсрамно и квалифицирано! Ние българите сме паталогични крадци! И ако владетелят Крум е успял да приложи жестоките си закони против крадците и благодарение на това държавата е оцеляла до днес, то последната ни „държава“ изчезва с вихрени темпове! Дори нашенските цигани са жалки аматьори, в сравнение с майсторите на краденето от български корен!

         И за да не звуча голословно, ще приведа няколко примера от патилата ми като клиент на LIDL! Някой може да има основание за спор, но лично за мен продавачите от тази верига са най-крадливите и нагли твари, на територията БГ!

-         Още от откриването на първите магазини на търговската верига, се научих да си гледам касовата бележка, защото се оказваше, че почти при всяко пазаруване има сгрешен артикул, ВИНАГИ в мой ущърб и в полза на касиера! НИТО ВЕДНЪЖ не ми бе върнато повече ресто или да ми таксуват по-малко стоки от закупените! Това ясно показва, че „грешките“ на касиерите са тенденциозни и откровено преднамерени!

-         Десетки пъти се случваше, цената на касата да не съответства на промоционалната цена на някоя стока! Оправданието бе, че все още не била отразена промяната на цената в касите! Може би дядо Коледа трябва да дойде, за да направи тази корекция?!

-         Само веднъж намерих изправна контролна везна, на щанда на зеленчуците! Десетки пъти контролните везни показват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО повече грамаж, от действителния!Оправданието на управителя бе, че от метроложката служба не са ги проверили и коригирали! Абе, таранколу! Ти за какво получаваш заплата като шеф в тоя магазин? Да стоиш и да си бъркаш в носа ли? Нали е твое задължението, всяка сутрин да провериш, всичко изправно ли е в повереният ти магазин!

-         Имаше едно, доста яко момче на касите, в един от магазините на LIDL. Забелязах, че винаги ме крадеше с определена сума. Започнах да го избягвам, щом го видя и дори го дадох за пример на мой приятел, при едно пазаруване. Той не повярва и го убедих на момента, след като плати сметката си при момчето. Беше му надписало над четири лева за покупките!След това нарочно заставах на касата, където той маркираше и ако щете вярвайте, винаги все нещо беше сгрешено, в мой ущърб! След петата „грешка“ се отказах от услугите му. По-късно забелязах, че вече го няма в магазина и предположих, че са го уволнили, заради системните кражби. Уви, няколко месеца по-късно, при пазаруване в друг магазин на същата верига, го съзрях на касата и макар вече да бях си сложил стоките на лентата, ги върнах обратно в количката и се преместих на друга каса.

-         В новият магазин на LIDL във Варна, на мястото на бившето „Пикадили“ ме лъжат и крадат повече от пет пъти до сега! Лятото бях свидетел, как на руски туристи, бяха надписали цяла бутилка уиски повече в сметката! Днес една касиерка, вместо една салата от 99 стотинки, ми надписа цели три, за два лева и деветдесет и седем стотинки! Когато се върнах и предявих претенциите си, тя се опита да ме излъже, че това не била салата от 99 стотинки, а по-скъпа от лев и нещо. Тъй като обаче сумата не съответстваше на маркираното, се наложи да ми върне откраднатите два лева. Обаче дори тогава се опита, вместо два лева, да ми върне само четиридесет и седем стотинки! УНИКАЛНА КРАДЛА!!!

Ако някой неграмотен чужденец прояви интерес към нашите водещи технологии в кражбите, трябва да разбере, че се крадат не само пари! В България се краде морски плаж, планински върхове, гори, пътища, жилища и земеделски земи! Краде се поголовно и безнаказано!Водещи в кражбите са депутатите, министрите и шефовете на различни агенции и дружества, с държавно участие. Държавните и общинските служители от среден и нисък ранг също не изостават в краденето!Някои успяват да докопат по няколко милиона за отрицателно време и ежедневно се наслаждаваме на челният им опит по новините в телевизията! И което е най-обидно за всички честни, почтени българи, защото и такива се намират на територията БГ е, че не използват думата „кражба“, а са я заменили с „източване“или„усвояване“, за да звучи модерно и не чак тъй грозно!

     И след като се прибрах от магазина на LIDL, влязох в двора на новата църква, която се строи от почти десет години в квартала ни и запалих свещ отвън. Помолих се, да се появи някой наследник на Крум, за да запази окрадената ни, като цигански бостан държава! Да реже ръце, крака, ако трябва и глави, но да спре тази анархия! И както си гореше свещичката, щом погледнах към позлатеното кубе, изведнъж без вятър пламъка угасна. До мен бе застанала една възрастна жена, която запали със своята свещичка, моята угаснала свещ. Тя поклати глава и тихо каза:

-         Грехота е, че толкова години строят църквата, а все още не е готова! То бива кражба, ама толкова не бива!

Смятам, че и Господ вече няма да ни търпи кражбите и безобразията! Заради инфантилните ни кражби, от най-старата държава в Европа, ще станем първата в най-новата ни история, самоунищожила се с кражби и безнаказаност!

 

                                                                                                 Красимир  Бачков




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Много мръсна гад се навъди!
11.12.2019 12:25
От главата е всичко. От Тиквата! Престъпник и мутра може ли да предложи или свърши нещо нормално?
цитирай
2. bumerang - Аха,
11.12.2019 16:56
Тиква до тиква да искаш.
От студентските си години си спомням част от песничка, която пеехме.
"..... на полянка
Хан ювиги си .бе славянка
И се роди племе диво
Хем .бливо, хем крадливо." :-)

Нищо, вие вървете за риба, ще компенсирате лошите емоции.




цитирай
3. apostapostoloff - И какво като е въвел Крум
12.12.2019 19:34
нулевата толерантност? Какво е постигнал? НИЩО.

Хората не се променят и толкоз. Каквито и закони да въвеждаш, българите са и си остават генетично увредени типове- крадци, курви, пияници и простаци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430235
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031