Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2017 19:18 - БЕЗЦЕРЕМОННО И СКАНДАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИТНИЦА - СОФИЯ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1291 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.08.2017 01:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

БЕЗЦЕРЕМОННО И СКАНДАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИТНИЦА - СОФИЯ

Шок, ужас и гняв! Това изпитах днес вследствие на контакта си с митнически служители в София.

Пристигнах в 17:00 ч. в Разменната пощенска станция при Митница София - на ул. Веслец № 84, като се насочих към гише № 13. Имах уведомително писмо да си получа пощенска пратка. Представих документите и себе си, за да получа изпратеното до мен от САЩ. След като попълних данните си и попитах каква е процедурата, за да си получа пратката, бях подложен на серия от безпардонни, груби и обвинителни въпроси, сред които и тези: "Вие кой сте?", "Как изглежда пакетът, който чакате?", "Каква Ви е на Вас жената, която Ви го изпраща и защо?" и т.н. Останал в почуда и ступор от това нагло и грубо отношение от служителката на гише № 13, а в това време колегата й разсеяно пишеше нещо на компютъра си и се подсмихваше, поисках да получа подробно обяснение каква е процедурата и какво следва да направя, за да се сдобия с изпратения до мен пакет. На служителката се притече на помощ митничарка, която започна да ми подвиква зад стъклото. Настоятелно я помолих да си свали тона, да не крещи зад стъклото и да се видим очи в очи, за да разбера какво точно се случва, та е толкова труден и объркан казусът? Така се отзовах на гише № 12, прекрачих вратата на стъкления офис и се отзовах лице в лице със служителка, която се представи за Мариела Илиева и е с номер на служебна карта 1445. Тя ме пое, за да ме обслужи, като освен укорителния поглед заваляха още обвинения, придружени с обяснения за това как положението можело да стане още по-тежко за мен. Така и не разбирах какво ставаше. Попитах я: "Госпожо, идвам по писмо от пощата, за да си получа пратка от САЩ. Може ли да ми я предоставите, да си платя каквото е необходимо и да приключваме?". Словесната атака към мен продължи: "Какво има вътре в плика?", "Вие за какво ще го използвате?", "Защо не знаете как изглежда пакетът и какво има в него?", "Как се казва изпращачът?", "Защо е декларирана стойността за 100 долара, ами ако вътре има нещо на по-голяма стойност?"... Естествено, не можех да издържам повече на това издевателство и гавра. Прибрах си документите и си тръгнах.

image

Е, колеги и приятели? Как Ви изглежда всичко това?

Уважаеми господин Георги Костов - директор на Агенция "Митници", естествено, че ще получите в понеделник подробна констативна записка за случая с настояване за пълна проверка и налагането на административни наказания.С копие до Министъра на финансите, Комисията за защита на потребителите и Инспектората на Министерски съвет.

Извън моя частен случай, на база на фактите и на преживяното, в интерес на защитата на обществения интерес и в качеството ми на български журналист Ви питам:

1. Така ли работят служителите на Агенция Митници?
2. Случилото се с мен форма на рекет, тормоз и превишаване на служебно положение ли е от страна на дежурните служители на Митница - София?
3. Кой следи за спазването на административния и законов ред в офиса Ви на ул. Веслец № 84 и кой носи отговорността при констатиране на драстични нарушения като гореописания?
4. На какво основание Вашите служители си позволяват безпрецедентно и нагло скандално поведение, като третират гражданите като криминални субекти, контрабандисти и дори престъпници? Кой и по силата на какъв административен нормативен документ или наредба дава право и/или изисква от митническата администрация и служителите в процеса на обслужване на гражданите, към последните да бъдат отправяни квалификации, да им бъдат вменявани подозрения, да бъдат дискриминирани, унижавани и обвинявани в евентуална съпричастност към някакви незаконосъобразни деяния?

Бих искал да уточня, че пратката, би трябвало да получа на посочения на плика адрес от подателя: София, бул. Граф Игнатиев 4, Съюз на българските журналисти.

ЩЕ сезирам всички компетентни органи, за да бъде направена пълна проверка на този скандален инцидент и да бъдат наложени съответните административни наказания. Не може така! Не може да бъдат подлагани български граждани на такъв тормоз!

Омерзен съм, че трябваше да преживя гореописаното от служители на държавната администрация на законовата и правово държава България, която ще бъде и председател на Съвета на ЕС.

Сакндално и срамно!

21/07/2017 
Разменна пощенска станция при Митница София - ул. Веслец № 24

----------
2 автуст 2017 г. 


      Благодаря за личната намеса на министър Владислав Горанов и екипа му за справедливото разрешаване на моя казус с Митница Столична!
      Има държава и отново вярвам в институциите!
      Младите трябва да променяме системата към по- добро!
      Вярвам, че резултатите от проверката
 ще доведат до по- висока дисциплина и отстояване на законността и интереса на гражданите! Очаквам подробностите, които ще оглася тук.
       

     

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529620
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031