Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2018 11:22 - НАШИЯТ НЕПОВТОРИМ ЮЛИЯН ВУЧКОВ
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1478 Коментари: 7 Гласове:
-5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 в последното предаване патетично анализира и чете от поезията на Никола Вапцаров и Христо Ботев. Няма лошо, хубави стихове, мощни, макар аз да не съм съгласна с някои изречения в анализите Вучкови.
Финалът обаче беше потресаващ. Днес поетите били затворени в личните си чувства и проблеми, анализира пишман професорът, нямало социална поезия.Има, има, Вучков. И по време на Тато подлизурската, и след падането му - пак има. Четете повече! И днес има много силна социална поезия, но аз няма да Ви подсказвам автори. Нали сте професор почти по всичкология, все пак!



Гласувай:
9



1. missana - Социална поезия днес има. И то каква!
21.02.2018 16:13
Аз написах цял цикъл социални стихотворения, озаглавен "Ограбена България".
Да е жив и здрав екипът на фондация БУКВИТЕ, че ми ги издаде, в един от алманасите си за поезия, та видяха бял свят. Защото това са безпощадни стихове и в квартала, където живея, непрестанно ме молеха да ги размножавам на ксерокс, за да ги четат хората. Дори бяха включени в предизборната агитация.
Така че проф. Вучкова да си гледа работата. Да дам и пример с поета Биньо Иванов, който умря при протестна гладна стачка, траяла повече от месец.

Поздравявам те, Роси, че громиш лъжците, в частност и този тв-пуяк, дето пръска по околните слюнка, докато се изговори!
цитирай
2. rosiela - А така!
21.02.2018 16:21
И продължавай, Мисана. И аз имам много социална поезия. И поети преди нас имат и силни, и близални. Обаче наш Вучкова върви за възхита при посредствениците, дето малко или нищо не четат, Вучката им капацитет, а пък Лили секретарката им пише на половината поне обадили се в предаването му големите тъпотии и неграмотно зададени въпроси. А някой оспори, а професорът е в криза.
Сега той иска да убеди, че съвременните нищо не важат. Е, как ще знае какво пишат - като не чете актуална поезия. От обикаляне по телевизии и без Диана му време не остана.
цитирай
3. missana - То че не чете съвременна поезия е ясно.
21.02.2018 17:47
rosiela написа:
А така! И продължавай, Мисана. И аз имам много социална поезия. И поети преди нас имат и силни, и близални. Обаче наш Вучкова върви за възхита при посредствениците, дето малко или нищо не четат, Вучката им капацитет, а пък Лили секретарката им пише на половината поне обадили се в предаването му големите тъпотии и неграмотно зададени въпроси. А някой оспори, а професорът е в криза.
Сега той иска да убеди, че съвременните нищо не важат. Е, как ще знае какво пишат - като не чете актуална поезия. От обикаляне по телевизии и без Диана му време не остана.


Няма кратунка за такава. Но в две различни свои предавания, преди няколко години, ме шашна с невежеството си и в областта на класиката. С апломб твърдеше, че:
"Кат Русия няма втора тъй могъща на света..." бил текст на Вазов, а и децата знаят, че е на дядо Славейкова. В другото си предаване постави въпроса за любовта и свободата. Искаше му се да докаже, че любовта стои над свободата. Обади се по тел. някаква женица и му зарецитира Шандор Петьофи:

"Две неща ми трябват на Земята. Те са любовта и свободата. Жертвал бих живота безвъзвратно за любов. Любовта да дам за свободата съм готов!"

Та като кипна пустият му проф. Вучкова. Запени се, закрещя. Грозните му и зли очи ще изскочат от орбитите. И вцепени аудиторията на предаването си с твърдението, че това бил стих от Юлиус Фучик. Гледам, слушам и не вярвам нито на очите си, нито на ушите си. Не съм чувал Фучик да е писал поезия, но човек с претенциите на Вучкова да не знае четирите най-гениални реда от Петьофи си е чист позор. Ашколсун, машалах, аферим, "професоре". Че той и павианът стои по-високо от теб интелектуално, въпреки, че си приличате като близнаци. Гепи едно яко ръкостискане от мен и продължавай в същия дух. Хич няма да се учудя, ако утре ще сбъркаш Ботьова с Пишурката.
цитирай
4. rosiela - Той не знае как дипломатично да излезе от ситуация,
21.02.2018 18:10
когато сгреши. Да не му падне маската на Величието. Поне, където не е сигурен, да не нагазва в небрано лозе, ама нали зор да мине за гений.
цитирай
5. missana - Вучков и гений...!
21.02.2018 21:33
rosiela написа:
Той не знае как дипломатично да излезе от ситуация, когато сгреши. Да не му падне маската на Величието. Поне, където не е сигурен, да не нагазва в небрано лозе, ама нали зор да мине за гений.


Та той и за шут на владетел не става. В най-добрият случай е олигофрен с частични проблясъци.
цитирай
6. rosiela - Ама я питай него?!
21.02.2018 22:02
missana написа:
rosiela написа:
Той не знае как дипломатично да излезе от ситуация, когато сгреши. Да не му падне маската на Величието. Поне, където не е сигурен, да не нагазва в небрано лозе, ама нали зор да мине за гений.


Та той и за шут на владетел не става. В най-добрият случай е олигофрен с частични проблясъци.

цитирай
7. apostapostoloff - Литературознанието изучава
23.02.2018 10:38
поезията, прозата и драматургията.

Вучков има професура по драматургия и затова не бива да се изказва с такава категоричност за поезията. Все едно педиатър да лекува луди.

Ама на наглеца Вучков не му пука- не само че се произнася за неща, които не разбира, ами и присъди раздава. Говедо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6649733
Постинги: 5062
Коментари: 24007
Гласове: 9802
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930