Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
08.04.2018 06:01 - Христос воскресе!
Автор: blagovestie Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2971 Коментари: 19 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Господ, Когото хората убихме и убиваме връз Кръста, възкръсна!

Умъртви смъртта и ни изкупи за Себе Си и вечен Живот по силата на изумителната и неописуема Любов, която има за нас.

Йоан 11:25-26
Иисус и рече: Аз съм възкресението и животът, който вярва в Мене, и да умре, ще оживее. И всеки, който живее и вярва в Мене, няма да умре вовеки. Вярваш ли това?




Гласувай:
7



1. apostapostoloff - По всичко личи, че
08.04.2018 07:06
Христос изобщо не е съществувал.
цитирай
2. blagovestie - Апостолов,
08.04.2018 09:56
жал ми е за теб и хората като теб. До последен дъх всички имаме шанс да се обърнем към Господ. Защото е добър Бог. Дано не пропуснеш възможността, продължавайки да се бунтуваш самоунищожително.

А направо е странно как пропагандата ти се лепи и те завлича. И говоря за всяка пропаганда...
цитирай
3. blagovestie - Цензурата щеше да е по-добре
08.04.2018 16:54
да си стои, Николай. Щеше да държи блогът ми чистичък ;)

Спри се с това писане.

Езикът не е прабългарски, а църковнославянски.

Ти трябва да се радваш на Божията любов и саможертва за теб. Това е между Господ и теб. Радвам се за спасението ти, ако вярата ти не е само умствена. И внимавай да не богохулстваш (знаеш какво имам предвид).
цитирай
4. roden - Во истину воскресе! :)
09.04.2018 18:15
Lightwatet7, какво против православието имаш? Познаваш ли го или просто ей тъй?
цитирай
5. blagovestie - :) Амин, амин и амин!
09.04.2018 18:42
http://www.youtube/watch?v=AEXxGZsBZl4
цитирай
6. blagovestie - Коментарче? Онзи ферман,
09.04.2018 22:28
който изтрих без да чета докрай от "лични" от otherwise и тук, дето е поредното ти манипулативно изкривяване на Словото? В моят храм? Забрави!
цитирай
7. blagovestie - @11
10.04.2018 09:16
Не е трудно да се схванат извъртанията ти, Николай, а по отношение на Писанията е характерно за теб. Останалото ме разсмя. Това някакъв опит за психоанализа ли е? Ти просто спри да ми пишеш и няма да има какво да трия. Няма да се налага да носиш и от девет локви вода, за да ми доказваш какво съм, си, не съм и т.н.

Отговорът ти към Roden е така неосмислено изпапагалстван (заучен и невеж), както и надменен и горделив, че се поколебах дали да го пусна. Не за друго, а защото не се усещаш как можеш да похулиш Духът.

"Като си много веща в занаята искам да посочиш къде в Евангелията Исус е казал: "Ако някой те удари по едната страна, обърни му и другата, освен ако ако удрящият те не те удря манипулативно. Ако е манипулатор тогава хич недей му позволява да те удря, ами напротив, противи му се бясно, даже гледай да му счупиш главата."?" - ще ти отговоря след като ти ми посочиш къде е казано да обясниш вярата или невярата си с коментарът ти @12.
цитирай
8. roden - Lightwatet7, какво против прав...
10.04.2018 10:33
lightwater7 написа:
roden написа:
Lightwatet7, какво против православието имаш? Познаваш ли го или просто ей тъй?


православието е меко казано един израз и показнО докъде може да стигне неновородената човешка плът и греховно естествео, в опитите си да търси Бог. На човекът с неговото паднало самосъзнание не е дадено да намери Бог, чрез каквито и да е опити. Равносилно е глухонямо-слепороден човек в София да намери сам Айфеловата кула. Опитвайки се, определено ще направи много глупости. Православието е точно една такава глупост. Показва, колко невъзможно е човекът заключен в сферата на душевно-физическото си самосъзнание, да се свърже с Бог. Човекът се ражда с мъртав дух, което е същата тази слепороденост само че за Божията реалност. Истината е, че Бог потърси човека и го намери там в греха му, възлюби го и го спаси. А човешките опити да бъде намерен Бог, раждат тъпото православие, което е само едни церемониални проформи, от които се затъпява.


Мдааа... Ако пък разбрах нещо. Макар че "тъпото православие" ме и вбеси, и натъжи. Все пак от една страна сме в Светлата седмица, а от друга сърдечно уважавам автора на този блог, та ще премълча.
Желая Ви Светлина и Жива вода през тази важна седмица, Lightwater7!
цитирай
9. blagovestie - По нов начин осъзнах истината, че Господ на горделивия се противи. И за слепотата, за която човек самонадеяно си казва "Не съм сляп!", и затова грехът
10.04.2018 10:45
му остава. Непокрит.
И познавам това и от себе си преди. Защото и моето време минаваше да споря и да се доказвам. Мене си. Не само Истината.

„Благословени/блажени са хората, които знаят, че са духовно бедни, защото небесното царство им принадлежи. Благословени са хората, които скърбят, защото Бог ще ги утеши. Благословени са хората, които са кротки, защото те ще наследят земята. Благословени са хората, които гладуват и жадуват да вършат Божията воля, защото Бог напълно ще ги насити. Благословени са хората, които са милостиви към другите, защото Бог ще се смили над тях. Благословени са хората, които имат чисти сърца, защото те ще видят Бога. Благословени са миротворците, защото Бог ще ги нарече свои деца. Благословени са хората, които са преследвани за това, че вършат Божията воля, защото небесното царство им принадлежи. Благословени сте, когато ви оскърбяват, преследват и злословят неоснователно за това, че сте Мои последователи. Радвайте се и се веселете, защото голяма ще бъде наградата ви в небесата. Така преследваха и пророците, живели преди вас.

Евангелието според Матей 5:3-12 SPB


Roden, благодаря ти! Светлината е в теб и чрез теб.
цитирай
10. blagovestie - Нека!
10.04.2018 10:49

цитирай
11. roden - :)
11.04.2018 10:13
"Източните народи и нации затова тънат в мизерия и нищета - главно заради духовната общоприета основа, върху която са построени, т.е. православието."

Lightwater7, вероятно добре познавате историята и сте чували за Византия. И знаете за високия стандарт на живот там в продължение на хилядолетие в сравнение с дивите тогава територии на Швейцария, Норвегия, САЩ, Дубай и т.н. Византия е била православна. Империя. Всемогъща. Но е пропаднала точно поради увличането си към земното и постепенна забрава за Небесното богатство. Господ не е финансов министър и несъизмерва вярата в Него със съответни материални придобивки. А напротив - Той отнема. И все повече отнема от този, който обича. Както се отнема златно перде на очите. За да се прогледне и да се види, и да се изпита, и да се се заживее в неизменното щастие. Ех, какво ли обяснявам - вижте как самия Господ тук бе най-бедният материално!
Т. нар. "източни народи" ще спасят света. Защото нищета охранява душата.
цитирай
12. blagovestie - Ей, голям зор да си покажеш коментара, Николай.
14.04.2018 14:37
А той само говори колко си непомръднал от бебешката възраст в християнството, което е от години, поне отколкото споря с теб, когато бебето настоява, че се нуждае да получава и да го обгрижват всячески.
Сякаш всичко е тебецентрирано, или човекоцентрирано. Пак си пропуснал главното: всичко е за Господ. От Него. Чрез Него. Създадено за Него. Друго е любовта и милостта Му. Стига с тях да не се злоупотребява, както се случва, особено с дяволското евангелие на просперитета. Така ще видиш Невидимия, ама друг път. Друго пише в Словото, Николай, съвсем друго. Съжалявам, че така четеш. През покривалото на онзи, дето се преправя на светъл ангел. И дето обещава, че може да ти даде всичко в този свят, защото все още има власт над тези богатства.
Но Бог жадува за пълно отдаване и любов без пестене, без отклонение, посветена Нему. Бог иска така ненормално да се влюбим в Него, че да не ни интересува нищо друго. Да не гледаме дали и какво имаме и получаваме, а Него, Него, Него.
Както Той вече е възлюбил нас.
цитирай
13. roden - lightwater7 - roden, съжалявам, че си стагниран в този бедняшки дух, който всъщност е религиозен дух.
14.04.2018 21:35
:))) Смешно ми стана от това Ваше "ти" :) Като че ли чух глас от сияен връх.

"... Бог не отнема - Бог ДАДЕ Сина Си!..." Ами точно за това писах като за отнемане. Но понеже няма кой на Бог да отнеме каквото и да е, Той Го даде, отнемайки Го от себе си.
Човек е паднал и поради това обичащият го Господ понякога му отнема заблудата, в каквато и форма да е тя, за да го върне в пътя към Себе Си. Разумният човек сам отнема от себе си, но това се среща все по-рядко.
Не съм против материалното благополучие, но малцина са способните да го подчинят на духа си в Господ.
Не искам да споря - губи време е. А и Вярата не е продукт на интелект, а на сърце. Онези рибари не бяха умници, но бяха избрани и то от Бог.
Не Ви съветвам да се подигравате с Православието, защото то е ония рибари, митар... Не смесвайте чистата Вяра с отделни личности, както и с институция. Така е много лесно за издигане на Аз. Православието е Христа и Неговите Апостоли. Просто това е!
Всичко най-хубаво :)
цитирай
14. blagovestie - Уж светла вода7,
15.04.2018 00:00
що за липса на връзка с темата. И връзка с главния мозък. Издразни се. Разбрах защо. Но нищо. Може пък аз да съм проверката на търпението ти и способността да останеш добър ;)

Различни езици, Николай. Различни разбирания. Да, и вяра също. Различни личности.
За някои отровни семена няма почва. Сигурно го проумяваш след толкова време.
Нямам нужда от цитатите ти, знам ти репертоара наизуст. Не е сложен, не друго.

Ако тръгна да ти анализирам коментара в контекста на Словото, нищо няма да остане. Като се започне от това, че в НЗ, който цитираш, става въпрос за духовни неща, които ти обръщаш в друго, и за рождение свише, което ти обезценяваш. Пързаляш се по повърхността някак.
И сигурно си мислиш, че щом вмъкнеш няколко "Бог е велик, щедър, могъщ...", Той ще се трогне ли, що ли. Ще се... поласкае, че е твой Бог?
Непознаването на Бог е проклятие. Ако питаш мен...
цитирай
15. blagovestie - "православието е меко казано ...
15.04.2018 06:37
"православието е меко казано един израз и показнО докъде може да стигне неновородената човешка плът и греховно естествео, в опитите си да търси Бог"

"Православната религия казва, че Бог смирява човека чрез болести и бедност, което е долна гнусна сатанинска лъжа. Лъжа, която е анти-Христос. "

"..................."

"Ако не приемеш, то поне се замисли върху следното, а именно, че строго запазена марка на плътта е да се опитва винаги да определя кой как вярва или не вярва, да определя кой е под проклятие и кой не, тя винаги определя хората кой прав, кой крив и то на база на земно равнище. А Духовният човек е нещо съвсем различно, той се движи на друго ниво и равнище. " - виждаш, нали?
Честно казано очаквах и те водех към този коментар, Николай. Е, сега вече нека наистина ти говори Духът.
цитирай
16. roden - "..................."
15.04.2018 14:59
По-добре е за човека да седне насред поляна и да наблюдава калинка на глухарче. Там има неимоверно повече Бог, любов и знание, отколкото в спора за Него.
цитирай
17. blagovestie - :)
15.04.2018 15:05
Така си е. Или две божи кравички. Или каквото и да е.
Мто
цитирай
18. blagovestie - Предвид това,
16.04.2018 11:23
че предлагането има смисъл само ако има и търсене...
На теб бих ти плащала да не пишеш.
Темата е изчерпана. Край на коментирането!
цитирай
19. blagovestie - хаха, ама че продажност, знаех си,
16.04.2018 14:19
но бая се надценяваш.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887483
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди