Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2018 19:25 - Запознайте се с един мой поддръжник, който не е от Русия
Автор: radostinalassa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1851 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 

Каравана, лаптоп на слънчеви батерии и паста за зъби, изработена от кости на сепия. Така живее Марк Бойл, който напълно се е отказал от парите.

„След шест години изучаване на икономика, нито веднъж не чух думата екология", казва Бойл. Ако не бях попаднал на едно видео на Ганди в края на образованието си, щях в момента да живея от почтена работа, като убеждавам индийските фермери да отглеждат ГМО или нещо в този дух. Този дребен индиец обаче ме научи огромен урок, а именно, че аз трябва да бъда промяната, която искам да видя в света. Бедата беше, че аз тогава нямах представа, каква е тази промяна, казва Бойл пред «Гардиън».

След управлението на няколко хранителни компании, занимаващи се с биохрани, осъзнах, че дори и "етичния бизнес" не е съвсем достатъчен, за това което исках да направя. Един следобед философствахме с приятел. Обсъждахме световните проблеми, като унищожаването на природата, експлоататорските фабрики в третия свят, войните за ресурсите на планетата – и се чудехме на кое да посветим живота си.

Тогава осъзнах, че гледам на света по същия начин, по който западните медици третират пациентите си – като лекуват симптомите им, а не търсят първопричината за техните оплаквания. Затова реших да стана социален хомеопат, про-активист, който търси първопричина за тези симптоми.

Ние отдавна вече не виждаме преките последици, които нашите покупки оказват върху хората, околната среда и животните. Пропастта между потребителя и консумираното се е увеличила толкова много, че ние нямаме представа какво е нивото на разрушения и страдание, свързани с нещата, които купуваме. Инструментът, който е помогнал на тази пропаст да се отвори са парите.

Ако ние сами отглеждахме нашата собствена храна, нямаше да си позволим да хвърляме една трета от нея, както правим и сега. Ако ние правехме сами нашите маси и столове, нямаше да ги хвърляме в момента, в който решим да променим интериора. Ако ни се налагаше да изчистим нашата собствена питейна вода, ние вероятно нямаше да позволим да се замърсява, както става това сега.

Така че, за да бъда аз промяната, която исках да видя в света, трябваше да се откажа от парите. Първоначално реших да го направя за година. Взех си каравана, паркирах я в една биоферма, където бях доброволец. Реших, че готвенето ще е навън – зиме и лете на печка на дърва, а лаптопа ми ще се захранва от слънчева батерия. Щях да се топля на дърва и да компостирам отпадъците си.

Трябваше да реша как да осигурявам храната си без пари. Има 4 начина – да търсиш храна в дивата природа, да отглеждаш сам свои продукти, да заменяш нещо за храна или да използваш изхвърлена храна – която е в изобилие в Обединеното кралство. Още на първия ден нахраних 150 души с отпадъци и с храна намерена в природата. По-голямата част от годината, обаче ядях мои собствени продукти, които отглеждах сам. За придвижване използвах колело и 34–те мили до града ги приемах като фитнеса ми за деня.

За тоалетна ролка използвах хартията от местните будки за вестници (веднъж дори си избърсах задника с история за себе си). Не е като двупластовата хартия, но бързо се свиква с нея.

Това, което научих от новия си начин на живот е, че приятелството, а не парите са истинската сигурност, от която се нуждае човек. Че бедността в западния свят е само духовна. Че независимостта всъщност означава взаимозависимост. И че, ако не притежавате плазмен телевизор, хората мислят, че сте екстремист.

Много често ме питат, липсва ли ми стария начин на живот и бизнесът, който съм управлявал. Но на вас биха ли ви липсвали стресът, задръстванията, битовите сметки....

Марк Бойл е основател на Общността на свободната икономика (The Freeconomy Community)






Тагове:   ГМО,   бизнес,   плазма,   екстремист,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samarinof - А Марк Бойл чувал ли е нещо за вас, та да го титулувате "мой поддържник"
27.10.2018 19:32
Вие каква храна си отглеждате сама, от кофите за боклук ли я добивате, също като вашият почитател? И са какво си бършете задника, с царевичак може би?
цитирай
2. radostinalassa - Не става дума за това
27.10.2018 19:39
Става дума за :
като убеждавам индийските фермери да отглеждат ГМО или нещо в този дух.
същия начин, по който западните медици третират пациентите си – като лекуват симптомите им, а не търсят първопричината за техните оплаквания.
че приятелството, а не парите са истинската сигурност, от която се нуждае човек. Че бедността в западния свят е само духовна.
цитирай
3. samarinof - А не е ли по-коректно да кажете, че вие сте негов поддръжник?
28.10.2018 06:34
Имам и още един въпрос: Вие колко пъти сте била в "Западния свят"? Дни, седмици, месеци, години? Не ви ли е минавало на ум, че за да да твърди човек че бедността на Западния свят е само духовна, трябва да има преки впечатления, а не да повтаря като папагал мантрите на разни набедени шамани? Трябва да познавате живота на хората отблизо за да се наемете да твърдите каквото и да било относно тях и живота им. Бездуховност съществува навсякъде, където има хора - и на Запад и на Изток, и на Север, и на Юг. По същият начин Духовността съществува също така там, където има хора, в същите посоки. Духовността не е собственост на никоя от посоките на Света, нито пък на някоя нация или религия.
цитирай
4. radostinalassa - Сега има интернет
28.10.2018 07:42
А и да отида на Запад, едва ли ще мога да обхвана така цялостно проблемите, които ни натрисат заради малкото си суровини и бездуховността си.Тя е заложена генетично в голяма част от тях. Особено в тъмния сой - тук нищо не може да се направи. Само църквата успява да ги обсеби.
цитирай
5. radostinalassa - Мога да съм по - конкретна.
28.10.2018 07:45
Човек има аура със седем тънки обвивки. Така е при нас. А когато Бог не е дал душа и съвест, те са по - малко. Какво можем ние да направим срещу божият промисъл? Първата варна са хора , които са били животни в предишният си живот . И те ядат и се размножават. Ние сме безсилни срещу Твореца. Нещо против?
цитирай
6. samarinof - Против съм някой да пише нещо, от което нищо не разбира. На вас ви се случва не за пръв път.
28.10.2018 11:39
radostinalassa написа:
Човек има аура със седем тънки обвивки. Така е при нас. А когато Бог не е дал душа и съвест, те са по - малко. Какво можем ние да направим срещу божият промисъл? Първата варна са хора , които са били животни в предишният си живот . И те ядат и се размножават. Ние сме безсилни срещу Твореца. Нещо против?

цитирай
7. radostinalassa - сЕРИОЗНО ЛИ МИСЛИШ, ЧЕ ТОВА СЪМ ГО ИЗМИСЛИЛА АЗ?
28.10.2018 12:30
Това не е сериозно. Добре, дай твоята теза. Как е според тебе? Къде е съвестта на тези хора? Къде се намира.
цитирай
8. samarinof - Божият промисъл?
28.10.2018 12:50
Нима Бог не дава душа, нима Бог не дава съвест? Създаден по Божие подобие, човек се ражда чиста душа, но с онаследен от предишни животи опит. Аз вярвам, че има прераждане, но никога човешка душа не се прераждала в животно, това е нелепо. Има едно понятие, наречено "свободна воля". Това е, което движи индивида, роден във физическо тяло на Земния план. Свободната воля е тази, която дава правото да избере пътя по който човек иска да върви. Което означава, че в рамките и условията на земното съществуване човек, може да определя своето настояще и бъдеще предвид своите постъпки и решения. Можем да бъдем духовно извисени, дори ако си бършем задниците с най-скъпата тоалетна хартия и живеем на Запад или на Юг например.
цитирай
9. radostinalassa - Аз написах точто обратното
28.10.2018 13:13
Първата варна са били животни в миналия си живот.
Но вие противоречите на Библията. Тя е била преписвана много пъти и изменяна, но все пак.
Христос е пратен от Йехова да донесе светият дух в Израел. Не е ли така?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13129278
Постинги: 11558
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години