Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2018 16:39 - 10-ти ноември, началото на нашата ВНОСНА цветна "революция".
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2287 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 14.11.2018 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Авгиеви обори" от пропаганда се натрупаха за тия 29 години. Даже повече от 29 години, щото пропагандата не започва с 10-ти. Въздържах се от опити за ГЕНЕРАЛНО почистване на тия "обори", защото знам, че не съм Херкулес, той е син на Зевс.

Но пък има какво да се научи от Херкулес. Той не е Холивудския КУЛТУРИСТ и маризчия (побойник), а КУЛТУРЕН ГЕРОЙ, който върши подвизите си с РАЗУМ и изобретателност достойни за баща му. И Авгиевите обори почиства не с лопата и мускули, а като променя руслото на две реки и ги прекарва през оборите, в които от много години живеели 500 бика.

Но пък колко може да измърси един бик в сравнение с един журналист? А в сравнение с хиляди наши и чужди журналисти и мозъчни тръстове с милиардни бюджети? Но един поляк, поетът Мицкевич, е казал, че според целта е силата, не според сила - цел. И има НАУЧНИ основания да му се вярва, но това навлиза в областта на Теорията на "прагматичния аспект на информацията", аспект отблязан от науката, но все още непроучен. (По тоя аспект има четири "Писма в бутилка" в моя блог.)

И този пост ще е кратък. Но разказът за 10-ти, трябва да започне от 9-ти... септември и преди него. Щото има много общо, и това общото показва, че и в двата случая ние българите, брулени от СВЕТОВНИЯ УРАГАН, мъжествено и разумно сме правили ВЪЗМОЖНОТО за да смекчим неизбежния удар.

Цар Борис ІІІ е предвиждал поражението на Германия. И единствено ние от съюзниците на Райха, сме имали през цялата война ПОСОЛСТВО В СССР. Хитлер е наричал Борис "лисицата" и не го е долюбвал заради очевидната двойна игра. Игра тънка и опасна, и трудна. И тя сигурно е скъсила живота на царя. Според Симеон ІІ баща му не е отровен, но е бил отговорен човек и много угрижен (за разлика от Фединанд, б.м.). И как не -  на 14-ти декември 1941г., под неудържим германски натиск, България обявява война на САЩ и Англия. Уж "символична" война за пред народа, но бомбардировките на англо-американците скоро показват, че не е символична...

На това отгоре, на 5-ти септември 1944г., СССР обявява война на България, и се оказваме във война с ЦЕЛИЯ СВЯТ. Но със СССР тая война остава НАИСТИНА СИМВОЛИЧНА, не без заслугата и на царското правителство, на комунистите, и на Сталин, разбира се.

И ТОДОР ЖИВКОВ ПРЕДВИЖДАШЕ ако не пълното поражение, то някаква катастрофа на СССР, под ръководството на невежия и самоуверен Горби. Тато е казвал, че "перестройката" на Горби напомня името на един български град (явно Батак, блато). И какво да каже публично? Лесно ли е? И той каза невероятно-дръзко, че "ще се снишим докато видим какво става ха-ха-ха". Горби знае това и му търси цаката. А е невероятно дръзко това снишаване и ха-ха-ха, защото нефтът ни идва от СССР на смешни цени, и над половината ни търговия е с него, и без тая търговия икономиката ни рухва. Както и рухна после, по тая и още куп причини. 

И така, в новия световен ураган България е отново във война, тоя път НЕОБЯВЕНА, със СССР, а като "най-верен съюзник на СССР" е в необявена война със САЩ и сателитите им, т.е. ОТНОВО във ВОЙНА С ЦЕЛИЯ СВЯТ.!!! Тодор Живков предвидливо се беше сприятелил със знаменития десен ястреб и премиер на Бавария, Франц Йозеф Щраус, и "на шега" предложи "Германия да ни осинови, ха-ха ха..." Той е виждал, че Полша, Чехословакия и Унгария си имат готови "осиновители", щото исторически са антируски настроени и католици. А ние - обратното. Но не Германия спечели Студената Война, и не тя диктуваше условията на КАПИТУЛАЦИЯТА.!!! И към 10-ти ноември, това вече е ясно.

Първите хора на държавата се опитаха да насочат САМО към ЖИВКОВ неизбежната вълна от антисоциалистически настроения. И първите избори след преврата бяха спечелени от комунистите. Никакви фалшификации не бяха установени. (
Ако не броим сълзите на артиста Сърчаджиев. Той  доведе в ТВ един циганин с черен потник, като свидетел на фалшификации, И се разплака, че това не предизвика отмяна на червената победа...)

И тук започна решаващата намеса на ЧУЖДИ съветници и спонсори. Сините не признаха загубата. Направиха пред БНБ катун под име "Град на истината". Сега се знае, че е бил град на лъжата. Но тогава свърши работа и се започна ТЕХНОЛОГИЯТА НА ЦВЕТНАТА "РЕВОЛЮЦИЯ". Митинги, окупации, затваряне на Орлов Мост, ПОДСКАЧАНЕ... 
СЕГА ЗНАЕМ, че се случи тая цветна „революция”. Но на 10-ти ноември не го очаквахме.

За мнозинството това беше само падане на Живков. И може би очакване за по-бърз напредък. Държавните и партийните органи сигурно са очаквали и мощна чужда подкрепа на анти-социалистическите настроения и на симпатизантите на Запада.

Но тия симпатизанти на Запада бяха едно малцинство, населяващо главно старите буржоазни райони на градовете, плюс останалите недоволни по разни причини. В тази опора на „революцията” влизаха и работници, които просто се радват когато началството пада. Щото си мисли тая по-изостанала част от работниците, че началството не работи а само заповядва, откъдето само у тях, а не у българите въобще, имаше примитивния съвет „учи мама, да не работиш” - соц-поговорка, щото соц-образованието беше безплатно. Имаше и по-лошо у тая изостанала част. Омраза към всички „учени”, щото кво рботят, потят ли се, имат ли мазоли? Само пишуркане, лаф и кафе. Живот! А уж сме равноправни. Така виждаха положението.

 Цветната револючия е ВИСОКА ВНОСНА ТЕХНОЛОГИЯ за държавен преврат, в т.ч. преврат с цел предаване властта на чужди протежета или марионетки. Което пък си е ЗАВЛАДЯВАНЕ на чужда територия и поробване на чужд народ. Най-евтиното завладяване и поробване. Велико изобретение. Нека читателят отгатне чий е лиценза, според това кои загубиха и кой спечели. Но безспорно НЕ Е НАШ лиценза, и да пощават тия, на които се привижда, че сме спечелили. Защото да, едно малцинство увеличи доходите си. Но ВСИЧКИ, без лекомислените, загубихме увереността в утрешния ден и личната си безопасност, и постепенно губим ТЕРИТОРИЯ, закупена от чужденци от по-богати нации. И ядем отпадъците на богатите страни - бракуваните военни запаси и всякакъв друг брак. И масмедиите, особено ТВ, всеки час ни тровят с криминална хроника и всякаква друга мерзост.

В тая обстановка, повечето двойки отлагат раждането на дете, рядко две, което пък води до проблеми със зачеването, до „ин витро” и до повече деца с увреждания. При циганите не е така, и вече се раждат повече циганчета отколкото българчетата. Конкурентните работни ръце и мозъци изтичат в богатите страни. В ХОД Е ПОСТЕПЕННОТО НИ УНИЩОЖЕНИЕ.

А помня, че още преди 20-ина години ни предупреди един американски посланик, че циганският въпрос няма да се разреши  от самосебеси.  Той го е знаел... Както са го знаели в Политбюро на ЦК на БКП, и затова беше „възродителният процес”, оплют на подскачащите митинги на „сините” като още едно комунистическо варварство. И не се сетиха подскачащите, че ВСИЧКИТЕ НИ СЪСЕДИ са се обезбългарявали с огън и кръв, с хиляди жертви. Особено в Източна Тракия и Македония. Само ние, заради свещената памет на Апостола, сме действали без огън и кръв. С изключение на 2-3 сучайни жертви, когато демонстранти С ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА НАЧЕЛО, са нападали милицията..

През 90-те години на миналия век, попитах председателя на профсъюза на леката промишленост, какви са икономическите основания за определяне на минималната работна заплата у нас. Защото шведските тъкачки например, имаха заплащане 20 пъти по високо от нашите, а е невъзможно да имат повече от два пъти по-висока производителност. Може би защото бяхме на четири очи, той си осмели да ми отговори – НИКАКВИ основания!!! Това било диктат на Международния валутен Фонд...




Гласувай:
5



1. radostinalassa - Бавното ни унищожение е цвете пред...
11.11.2018 20:38
идеята за бързо такова. Прав си за инвитрото - 30% от децата или майките са заплашени от рак, поради стимулацията с естрогени. Тук все още се намира екологична наша храна, а и колкото по - малко ядем, толкова по - добре.
цитирай
2. krumbelosvet - МВФ и ние
13.11.2018 06:36
Дали случайно, но постът ми завършва с МВФ.
Никой до днес не е запитал, дума да не става за отговор, КОЙ СВИКА МИТИНГА НА 14-ти декември 1989г.? Няколко хиляди души не могат да се съберат случайно на едно място по едно време. Ако знае някой, да каже. Това по телефона трудно става. СДС е основано седем дни по-рано. А кога НЕЗАКОННО ги снабдиха ОТВЪН с размножителна техника, не помня.
Та, на митинга на 14-ти декември, множеството искаше отмяна на член първи от Конституцията - ръководната роля на БКП. Това щеше да се уреди без митинг дни по-късно, но явно целта е била монополът на БКП да не падне по законен ред, а да бъде свален революционно.
Тълпата не даваше на президента Петър Младенов да говори. Звуковата уредба слабичка. Все пак президента успя да каже, че ако разрушим държавата, МВФ ЩЕ НИ ДИКТУВА В СВОЙ ИНТЕРЕС. Ама не. Уууууу Уууууу Уууууу. А Евгени Минчев чака с микрофона да запише нещо компрометиращо. И го записа - "по-добре да дойдат танковете". Дали го е казал? Сега знаем, че техниката е позволявала да "каже" квото искат техниците...
А пияницата Младенов се оказа ПРОРОК.
цитирай
3. akrachev - Няколко факта които могат да се оспорят
13.01.2019 15:01
1. Раждаемостта - виж Георги Марков "Задочни репортажи" - повдигнал е изрично темата, че раждаемостта е паднала през социализма (човека много добре обяснява защо!)
2. Конкретно за шивачките - ще ти дам пример с "Модно Облекло" - Стара Загора - изпълнителния директор (г-жа Пенка) е завършила за 8 години ВИИ Карл Маркс (сега УНСС) при нормално обучение 4 години - мислиш ли, че с такъв ръководен кадър шивачките могат да имат добро заплашане ? (ако реално го мислиш - ще се усъмня в разсъдъка ти) - бях личен наблюдател в управлението на въпросното предприятие 1991-1998-а ...
цитирай
4. krumbelosvet - Драги akrachev, комент 3, стегни се, внимавай за какво става дума!
22.02.2019 23:49
Стегнете се, akrachev! Агент (двоен) Г. Марков писал нещоси. Ама на 9-ти бяхме 6 милиона, а на 10-ти 9 (девет). Сега сме по-малко от 6, щото цигани и турци са повече от милион.
И ква Пенка те е патила? Къв "личен наблюдател"? Работил си там, или си бил в борда като храненик на СДС? Аз говоря за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, КОЯТО НЕ Я ОПРЕДЕЛЯ пЕНКА, а държавата по заповед на МВФ.
цитирай
5. krumbelosvet - Да,
25.02.2022 02:25
Нашата цветна революция
цитирай
6. krumbelosvet - 14-ти декември 1941 и 1989
30.05.2022 22:39
Никой не е отчел това съвпадение между обявяването война на САЩ и Англия и демонстрацията за отменяне член 1 от конституцията на НРБ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955966
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031