Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2019 10:53 - Русия се отказва от долари и SWIFT при разплащанията за оръжейни доставки
Автор: radostinalassa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image  

/Поглед.инфо/ На международния военнотехнически форум „Армия-2019”, който се провежда тези дни, Русия демонстрира най-новите модели на произведено в нея оръжие, което се следи с интерес от представителите на чуждестранните военни делегации, заинтересовани да оценят и впоследствие придобият руско оръжие. По този начин Русия укрепва позицията си на международния пазар на оръжия като най-големият износител, способен не само да доставя висококачествени и евтини продукти, но и да може да диктува условията за продажба на предлаганите стоки.

През последните години обемът на износа на руски оръжия непрекъснато нараства. Причината за това е нарастващото качество на нашите продукти на сравнително конкурентна цена. Редица страни предпочитат надеждни, модерни, технологични и в същото време евтини модели на руски оръжия пред скъпите западни аналози. В същото време все по-често е възможно да се чуят рецензии, които определят нашите оръжия като по-добри от чуждестранните им колеги. И ако доскоро традиционно да заемахме водеща позиция в такива области като зенитните ракети и самолети, днес вече говорим и за бронираните машини и противотанкови ракети, както и за леките транспортьори и стрелковите оръжия.

Щандовете на руските производители на международни изложби са постоянни лидери по брой на посетителите.

Успехът на руския военен индустриален комплекс се доказва от факта, че дори членове на НАТО, въпреки хегемона си и в ущърб на международните отношения с партньорите от блока, предпочитат да придобиват най-новите руски системи за противовъздушна отбрана. Разбира се, говорим за неотдавнашния демарш на Турция, която, въпреки откритото изнудване от страна на Съединените щати, остава ангажирана с предварително сключеното споразумение за закупуване на руски противовъздушни системи С-400.

И сега, на фона на подобно развитие на ситуацията, на 26 юни ръководителят на „Рособоронекспорт” Александър Михеев прави важно изявление относно преструктурирането на системата за плащания за доставеното оръжие.

По думите на чиновника, Русия отказва да приема плащания за продадени оръжейни договори в щатски долари, а освен това, когато се плащат за доставените стоки, ресурсите на международната банкова информационна система за прехвърляне SWIFT, която, меко казано, зависи от политическата воля на Щатите, вече няма да се използват.

Като се има предвид факта, че през текущата година Русия е доставила оръжия -собствено производство на стойност около 6 млрд. долара, след като е сключила договори на стойност 7 млрд. долара, перспективата е доста интересна. На фона на по-ранните изявления на ръководството на страната за необходимостта от изтегляне от разплащанията в щатски долари при сключване на международни търговски договори, плановете на „Рособоронекспорт” изглеждат съвсем логични и последователни.

Планираният обем на доставените оръжия в чужбина трябва да надхвърли 13 милиарда рубли тази година. И всички изчисления, според Михеев, ще бъдат направени в национални валути. Положителното въздействие на тези промени е очевидно: търсенето на национална валута ще се увеличи, което ще я засили. Зависимостта от американската валута ще намалее, а освен това Русия ще има възможност да избегне откровено изнудване чрез американската банкова система за разплащания.

Желателно е да се надяваме, че стъпките, предприети от „Рособоронекспорт”, няма да бъдат единствените, направени от държавните структури в интерес на руската икономика.

Превод: В.Сергеев



Тагове:   злато,   долара,   крах,   рубли,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13144481
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години