Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2019 23:44 - ЖЕРТВИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДИ
Автор: radostinalassa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 575 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
*
*
*
Още със създаването си днешна Америка е основана върху труповете на милиони индианци и роби, към жертвите на американските геноциди трябва да се включат и избитите в предизвиканите от САЩ войни

Когато стане дума за масови убийства и геноцидна политика съвременния човек е дотолкова облъчен, че в подсъзнанието му веднага изниква думата „холокост“. Ако приемем, че реално броя на избитите евреи от нацисткия режим са 6 млн. (за което няма категорични доказателства), то жертвите на американските геноциди са в пъти повече. Но преекспонирайки едно научно не доказано твърдение, американците отклоняват вниманието от собствените си престъпления срещу Човечеството, които са в много по-голям мащаб и бруталност.

I. Геноцидът извършен над коренното население на Америка

Геноцид – „съзнателното и системно изтребване на етническа или национална група“. Официалното му приемане стана от общото събрание на ООН през 1946 година. Забележете, година след Втората Световна. Нима преди това западните нации не бяха отговорни за геноциди в много по-големи и зверски мащаби?! Най-показателното е, че САЩ отказват да ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид. И това не е чудно. Много аспекти на геноцида са „реализирани“ спрямо коренното население на Северна Америка.

Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на „най-дългия холокост“ в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард „Американският холокост“, издадена през 1992 г. от „Оксфорд юнивърсити прес“ тази цифра е дори повече от 100 милиона. 

Този „успех“ се дължи на всички извършени зверства, които дефинират думата „геноцид“ – масово изтребление, разселение, десегретиране чрез затваряне в лагери, умишлено заразяване с болести. 

Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от „ефективността“ на унищожаването на коренните индианци„, пише в книгата си „Адолф Хитлер“ Джон Толанд. 

II. Робите

Цели 246г. в Америка съществуват хора, които „принадлежат“ на своите господари, нямат никакви елементарни човешки права и съществуването им е определено от самите им „господари“ – да им робуват. Милиони чернокожи, „внесени“ от Африка са експлоатирани, продавани като стока и нерядко избивани, тъй като те нямат никакви права и убиването на един роб не било дефинирано като престъпление, нито пък трогвало някой, тъй като това било нещо съвсем общоприето.

Много след като Хитлеристите вече не съществуват, а думата „Холокост“ вече означава само и единствено избиването на евреите през ВСВ чернокожите в Америка все още нямат равни права с останалите граждани. Десетилетия след като американците „освобождават“ толкова хора от несправедливите гонения, избивания, затваряния в лагери и отделянето им от обществото на етнически принцип в държавата „освободителка“ все още чернокожите нямат елементарна равнопоставеност с останалите американци. На практика излиза, че освободените от Линкълн роби са виновни, че са били „внесени“ насилствено от Африка да робуват и сега, когато вече са ужким „свободни“ те пречат на държавата и американците и за това са отделени от тях в гета. Всичко в Америка е разделено за „цветнокожи“ и за „бели“ – като чернокожите нямат достъп до местата отредени само за белите. 

Всичко това приключва чак  през 1964 г. – след обявяването на Закона за гражданските права.

III. Масово избивани цивилни по време на война

Тук ще оставя Вас самите да прецените колко конфликти и до днес са предизвикали Съединените Американски Щати и колко цивилни са избити в тях. Макар и донякъде да е некоректно към загиналите военни на тези държави, за да бъдем максимално честни нека броим само избитото цивилно население. За пример ще дам само войната във Виетнам  – един безмислен военен конфликт, стигнал до „патово положение“ и всепризнат от американския народ като ненужно кръвопролитие, което зад циничните лозунги на американските държавници представлява следното нещо обусновано в цифри:

Избито цивилно население през войната във Виетнам

Северен Виетнам:

  • Минимум 500,000 избити от бомбардировките;

Южен Виетнам:  

  • от 1 000 000 до 2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н.

 

  • 1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации.

Камбоджа:

  • 600,000 до 1975г.

В следствие на преживяния ужас повече от 50хил. американски ветерани от Виетнам се самоубиват от 1975г. досега.

Американски войник позира „за спомен“ с разчленения остатък от тялото на виетнамец

Автор:

Екип на Alter Information

Сподели » 



Гласувай:
4



1. zax - Има разлика между геноцид и екшън ...
20.09.2019 23:54
Има разлика между геноцид и екшън план.
цитирай
2. radostinalassa - Добре, че не е излязла снимката на виетнамеца
20.09.2019 23:57
Ръководителите на янките са чудовища.Тези същества нямат емпатия . А войниците откачат от тези жестокости. Видяхме ги в Сърбия. Те май не могат да разсъждават ясно. Сигурно са наркомани.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13127488
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години