Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2019 18:17 - За края на света
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 577 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 17.11.2019 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

ЗА КРАЯ НА СВЕТА
Започвам да пиша с уговорка,че това мое писание е лично отношение и откровение към повдиганите, напоследък, въпроси, относно настъпващият край на света.
Не малкото публикувани произведения, разтварят една врата за взаимодействие на вярващи от различни религии и деноминации, а основното, което вълнува всеки човек е дали и как ще съществува-ще я има ли земята или не. За доказване ще посоча част от словото. Да видим отношението на нашия създател към произведенията на ръцете му. Той е казал:" Да създадем човека по Наш образ и подобие".Тук трябва да се замислим. Защо ще иска нашата гибел? Създадени сме по негов образ, с всички Негови достойнства. Грехопадението на човешкия род ни оформя като паднали личности в очите на Бог, но в словото си ни посочва и изходен път. Да погледнем пророческото "Откровение на Св.Йоан" за края на света. Мнозина казват сега е, други не е, а какво казва Бог- "За деня и часа никой не знае само един Отец." Кой може да ни заблуди, ако знаем това.Края ще дойде,както се казва в Библията, в миг на око, но се допълва- бдете,защото не знаете в кой ден и час ще бъде.Под бдение би следвало да разбираме правилното прилагане на Божието слово. Човешките виждания и допълнения за неговото тълкуване могат да заблудят мнозина,но тези, които Бог е призвал под своя покров, са Негови ,за което казва- никак няма да те забравя и никак няма да те оставя  и още търсете, и ще намерите. След като разбрахме,че краят ще дойде в миг на око, то тук трябва да допълним,което ни се дава в пророческото "Откровение на Свети Йоан"/библ.гл.19:11-19/-"Бог е верен и истинен; съди и воюва праведно... от устата му излизаше остър меч". Този меч е Неговото слово. Словото ще е съдник в последния ден. Не мислете за последния час, а за това как прилагате Божието слово. За другото Бог има грижа.Оставам с вяра в Божиите дела и молителствувам да възрастява семето посято за нашето спасение.Който се обляга на това,че Бог е любов, а не прилага завещаната Божия любов, той се самозалъгва и в заблудата се извращава.Бог е един, но и пътя към Него е един- Неговия път ,истина и живот е дадения нам за спасението на света единствен Син Исус Христос.
* * *
Дали пророк е или нещо друго,
Господ Бог ни го е дал за чудо.
Да разберем,че на земята
сме малко пръст,
а другото се мие
щом знаем и приемем,че това е
Господ Бог, изваян във Христа...





Тагове:   вяра 019,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - "А за онзи ден и час никой не знае...а само Отца!"
19.11.2019 09:38
Това е вярно, но само по отношение на деня и часа. А иначе Иисус дава достатъчно много признаци, по които да се досетим, че Второто пришествие идва. Но лично аз не мисля, че то ще дойде толкова скоро. За България, обаче, при този демографски колапс, то сякаш вече настъпва, но само по отношението на българите.

Хубав материал, Михала!
цитирай
2. mihala - Здравей,mis sana,
19.11.2019 19:49
Пълна заблуда е ако не разберем,че нищо от нас не зависи.Затова е казано,че само Отец знае за края,защото преценката за достигнатото ни духовно ниво само Той може да определи. Някои казват,че числото –9 е завършеност, край.Погледнато от горе т.е. обратно е 6. Всеки може да се замисли и да си направи изводи. Лека вечер и благодаря,че коментира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1654316
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив