Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2020 14:21 - Младите срещу плутокрацията: Ще успеят ли да я пратят на бунището на историята?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1639 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледах как млади момчета задават въпроси на член на ГЕРБ – след събирането без особен смисъл в 12 часа на обяд в София Тех Парк. Те питаха – одобрява ли езика на Бойко Борисов спрямо Цвета Караянчева и европейски политици, срам ли го е от епитетите, които използва премиера? Човекът се измъкна. Говореше, че заедно можели да направят промяната. Заедно? Тези млади хора, които учат в чужбина не разбират методите на Бойко Борисов са ужасени от езика му и обвинтването с Доган и Пеевски. Те искат реална промяна – не на думи. Те искат корупцията, нагласените обществени поръчки и огромните хапки към аверите на Борисов да отидат на бунището. Младите хора искат нов морал в политиката. Те не разбират Борисов и той не ги разбира. Те говорят на различни езици, от различни планети са.

Жалкото е, че водачите на протестите са изхабени лица, обвързани с партии и олигарси. Арман Бабикян обриса СДС, Мария Капон, Мая Манолова, ДПС – където има келепир за пиар съветите му, той е там.

Бабикян няма нужния морал, за да бъде водач на протест.

Той изпитва лична омраза към Борисов, защото не му дал 3 млн.лв. за поредната, неуспешна пиар кампания. Същото важи за скулптура Минеков – с финансирани изложби от Васил Божков – Черепа и Николай Хаджигенов – адвокат на любовницата на Черепа. Да не говорим за бивши гербаджии, изхвърлени от партията, като Георги Георгиев и Светослав Трайков, който спря метрото в София.

Младите не знаят и не помнят много неща. Те не знаят как Христо Иванов влизаше в къщата на Борисов през задния вход, как ДСБ и другите десни партии напираха да влизат в коалиция с ГЕРБ.

Младите хора от протестите нямат партия, която ги представлява и техният ентусиазъм ще бъде погребан на предстоящите избори. Христо, Мая, Слави, Цветанов – ще се договорят с ГЕРБ, БСП, ДПС, за да докопат властта. И тогава младите ще видят истинското лице на тези, които днес са лидери на протестите.

Убедена съм, че Арман Бабикян и другите „отровни“ ще осребрят участието си в протестите. Не вярвам и на една дума на Бабикян – през годините той е доказал, че е меркантилен типаж. Не вярвам и на Хаджигенов – да защитаваш Черепа и да се правиш на протестър са несъвместими неща.

Стана ми мъчно, докато гледах младите момчета, които задаваха въпроси на члена на ГЕРБ. Но те имат право да извървят своя път, да сблъскат идеализма си с плутокрацията. Изходът от тази битка е предвидим – Матрицата, в която сме наблъскани ще победи. Пеевски и Доган ще останат в политиката. На мястото на Борисов ще сложат друг, който ще защитава интересите им. И след тези протести нищо няма да се промени. Българите са бедни, уморени и отчаяни. Те знаят, че е невъзможно да внесем политици от чужбина. Те са примирени със съдбата си.

Защото така ни е отредено от Великите сили. Те нямат интерес от свободна и силна България.

Дано не изляза права. Дано младите извършат промяната и се възцари истинска, реална демокрация. Без Пеевски, Доган, Божковци, Маджовци, Гешевци и цялата ни пробита съдебна система.

Станимира Петкова

barometar.net

Плутокрация –  форма на държавно управление, при която решенията на правителството се базират не на мнението на народа, а се вземат от влиятелен кръг на висшето общество, съставен от богати хора.



Гласувай:
6



1. morskipesni - Дълго търсих подходящо определние за ГЕРБ
06.08.2020 14:36
Намерих го в СИМБИОЗАТА и БИОМОРФОЗАТА: Октоподни тикви (хибридни), накацани от (безкрили) полови калинки.
цитирай
2. apostapostoloff - Морал в политиката, т.е.
06.08.2020 17:20
блатито- небесен цвят.
цитирай
3. krumbelosvet - Уви
06.08.2020 20:43
Авторът има право.
цитирай
4. zaw12929 - ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ- КАЗВАТ ...
09.08.2020 23:25
ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ- КАЗВАТ МЛАДИТЕ , КОИТО ЖИВЕЯТ НАВЪН!
ЗАСЛУЖАВА СИ БОЙКО ДА ВЪРНЕ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ_ КАТО ДАДЕ ОСТАВКА! Това е най важната мисия на ГЕРБ СЕГА ТОЙ ИСКРЕНО ИСКАШЕ ДА ГО НАПРАВИ- И ПОЛУЧАВА ВЪЗМОЖНОСТ НЕ ТОЙ ПРАТИ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА!
„ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ!“- казват младите , които живеят навън! За първи път на улицата са представителите на поколение, което има европейска идентичност, формирана в университетите на Европа. То, завърнало се в неочаквана ваканция заради пандемията, се чувства лично засегнато от разликата между там и тук. Протестът е израз на нарастващата (вместо да е обратното) несъвместимост между това едновременно да си европеец и да си българин, от вътрешната травма, която носи културният конфликт между тези две идентичности. Тя добре личи в станалия популярен плакат: "ИСКАМ ДА ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166834
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031