Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2019 17:47 - БОМБАРДИРОВКИТЕ НА НАТО НАД ЮГОСЛАВИЯ/ А КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 651 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди двайсет години, в хода на бомбардировките на НАТО над остатъчна Югославия, на територията на днешните Сърбия и Косово бяха хвърлени 15 тона обеднен уран.

image

Те се превърнаха в радиоактивен прах, който беше разпръснат от вятъра на цялата територията на Балканите, заразявайки почвата, въздуха, растенията и животните. Според учените, този токсичен радиоактивен прах ще остане завинаги в региона, достигайки върховата си радиоактивност едва след сто години.

Оттогава насам въздействието на обеднения уран , започна да се проявява с пълна сила. Така, в периода между 2001 и 2010 броят на карциномите в Сърбия е нараснал с 20%, смъртността от ракови заболявания (и най-вече от левкемия и лимфома, които в мирно време не надхвърлят 5% от всички злокачествени образувания) — с 25%. Впрочем, броят на тези раковите заболявания продължи да нараства и след това.

 

Така, през 2013 само на територията на Сърбия (без Косово) броят на новите злокачествени заболявания е скочил до 40 хиляди, като при над половината от тях изходът е бил летален. Това означава три хиляди повече заболели и 1500 повече умрели, в сравнение с 2010.

Данните са от изследването на председателя на Сръбското дружество за борба с рака проф. Слободан Чикарич, озаглавено «Военни престъпления и геноцид в мирно време», появило се през 2015. Според него, непосредствена причина за този бум на раковите заболявания са именно използваните от НАТО снаряди и бомби с обеднен уран.

На свой ред, бившият началник на отдела за атомна, химическа и биологична защита на югославската армия генерал Слободан Петкович посочва, че 44% от бойните полети с използване на обеднен уран са били осъществени през последните десет дни на бомбардировките, т.е. вече след постигането на споразумение за прекратяване на военните действия.

През последните двайсет години в България не е направено нито едно проучване относно влиянието на използвания при бомбардировките на остатъчна Югославия обеднен уран, върху здравето на населението на западните райони на страната. Не се знае и, до каква степен за били засегнати от това българите от Западните покрайнини. Асъщо, дали случилото се през 1999 се отразило върху общото здравословно състояние на българското население и има някакъв принос за продължавщото обезлюдяване на страната и най-вече на нейния Северозападен регион.

В тази връзка ще припомня, че след взрива на ракетна площадка в близост до руския град Архангелск през август 2019 кметът на Варна Иван Портних възложи на експерта от АЕЦ Козлодуй Александър Рупчански да измери с мобилна лаборатория нивото на радиацията в града, както и в други селица по Северното Черноморие. Както е известно, проучването не показа наличие на повишена радиация, което е обяснимо предвид голямото разстояние от мястото на инциденти (над 3300 км). Кой знае защо обаче, че българските власти не постъпиха по същия начин и преди двайсет години, когато бомбите с обеднен уран падаха в непосредствена близост до западната ни граница.

Ще напомня също, че докато бившите италиански и германски войници, участвали в мисията на НАТО в Косово и заболели заради пребиваването си в зоните, засегнати от бомбите с обеднен уран, поискаха и получиха компенсации от своите правителства, в селищата на Северозападна България, които вероятно също са засегнати от тях,  почти няма кой да се грижи за здравето на населението, включително защото местните лекари и медицински сестри масово напускат болниците в региона.

Геополитика, Григор Стоянов 



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Точно както стана в Япония
20.10.2019 17:48
На свой ред, бившият началник на отдела за атомна, химическа и биологична защита на югославската армия генерал Слободан Петкович посочва, че 44% от бойните полети с използване на обеднен уран са били осъществени през последните десет дни на бомбардировките, т.е. вече след постигането на споразумение за прекратяване на военните действия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131008
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години