Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 19:17 - Пак шамар за Бойко! “Фигаро”: България е хъб на трафика на хора
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1393 Коментари: 14 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ужасното откритие, направено в сряда в тежкотоварен камион, дошъл от България, напомня, че страната е известна като един от хъбовете за трафик на мигранти.

Откритието на 39 души, загинали в ремаркето на камион близо до Лондон, колкото и страшно да е, не би трябвало да изненадва. Британската полиция все още не е потвърдила със сигурност произхода на жертвите, нито причините, поради които те са били затворени в този контейнер.
Но никой, дори и премиерът, изглежда не се съмнява, че това е трагедия, свързана с нелегалната имиграция.

 Началната точка на камиона, България, само потвърждава подозренията, тъй като е страната е известна като един от центровете за трафик на хора, особено до Великобритания.

Ако броят на мигрантите, влизащи в Европейския съюз, е намалял драстично през последните години, официално 92 хиляди през 2019 г. (към 21 октомври), според Международната организация за миграция (МОМ), далеч от онези 1 млн. души, регистрирани през 2015 г., тази дейност остава изключително печеливша за трафикантите.

В доклад за 2016 г. Европол посочва, че над 90 на сто от мигрантите са използвали „услугите“ на мрежи в даден момент от пътуването си, понякога няколко пъти. Френската полиция смята, че 100 процента от нелегалните преминават през ръцете на контрабандисти. Докладът подчертава, че някои от секторите са изключително структурирани и се приспособяват непрекъснато към механизмите за контрол.

Най-печелившата дейност след наркотиците

Основните пътища за влизане в Европа малко се промениха. Пристигането със самолет на нелегални лица в ЕС остава ограничено и е дело на банди, предимно китайски или виетнамски. Голямата част от мигрантите достигат Европа по суша и още повече през Средиземно море по три маршрута.

Централният маршрут, който свързва Либия и Тунис с Малта и особено с Италия, беше най-активен през 2016 и 2017 г. Дълъг и опасен, днес той се използва много по-малко (около 12 хил. пристигания са регистрирани в края на септември).


Западният маршрут между Мароко и Испания е по-активен. Малко над 17 хил. души са пристигнали в Андалусия през 2019 г. В по-голямата си част мигрантите идват от Западна Африка, а именно Мали, Гвинея и Кот д’Ивоар, или от Източна Африка, особено от Етиопия и Еритрея.

Основният поток обаче минава през Изтока, като Гърция е първата дестинация. Близо 40 хил. мигранти са регистрирани през 2019 г., според МОМ. Те могат да идват от Африка, но също и от Сирия, Пакистан или Афганистан.

Съществуват и други пътища, през Русия или Украйна, за да се достигне Централна Европа, или директно Северна Европа и Скандинавия, но те се използват много по-малко.

Разследващите от Европол показаха, че трафикантите са толкова активни в Европа, колкото и извън Европа. След Гърция мигрантите, които мечтаят да достигнат Германия, Швеция и Великобритания, влизат в ЕС от Хърватия или България. Там те са поети от вторични мрежи, които им позволяват да се придвижат през целия континент. Според европейската полиция тези мрежи са с различни мащаби и възможности. Те могат да варират от отделни лица, които срещу заплащане помагат да се премине границата, до почти мафиотски системи. През 2015 г. тези големи организации са използвали около 40 хил. „служители“ на всички нива – шофьори, хора, които набират клиенти, посредници, но и „мозъци“, които често са базирани в Източна Европа.

Българите, твърди Европол, са най-замесената в тази дейност националност, следвани от Унгария и Ирак.

Най-често „европейските“ мрежи работят в сътрудничество с мафиите от страните, от които тръгват мигрантите, или от транзитните страни. Разследващите посочват, че трафикантите живеят във всички страни, в които пристигат мигрантите. Българи бяха арестувани не само в България, но и в Гърция, Италия или Австрия.

Тези огромни мафии използват за трафика на хора маршрутите, които се използват за други незаконни дейности, начело с наркотиците. Според ООН в световен мащаб нелегалната миграция е станала най-доходоносната дейност за трафикантите след наркотиците. Тя е и много смъртоносна.

39-те жертви, намерени във вторник, са тъжното доказателство.

Те се прибавят към бедствията, регистрирани почти всяка седмица в Средиземноморието. Според МОМ 1077 души са се удавили през 2019 г. Те са били 3139 през 2017 година.

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник: Гласове




Гласувай:
3



1. dobronameren - Ох, Радостино!
24.10.2019 20:35
Ама що не четеш, ма. От обед тече информация, че 39-те загинали в камиона са китайци. Тръгнали от белгийско пристанище и нямащи нищо общо с канала за емигранти от Близкия изток, в който българите имат определено участие. Обаче нали, Борисов ти боде в очите... "Превод от френски", нали? - По-точно: кой го е писал, къде е публикувано, датата...? За тези подробности да питаме Галя Дачкова. Тя ще излезе насраната, ти си цялата в бяло! Обаче и двете воните на комлайна, че се не траете!
Бях обещал да не се занимавам с глупостите ти, Радостино, ама да оплюваш Родината си без НИКАКВИ доказателства, е повече от глупост. Това е вредителство, характерно за такива като тебе. Спестих си "комунисти", че се обиждаш. И що се обиждаш, като те ще сменят системата?! Вдругиден почвали...
Боже колко много са тъпи, вярващите в това.
цитирай
2. radostinalassa - Камионът е с българска регистрация
24.10.2019 20:46
Ако ще и негри да е имало там. Канали за мигранти има отдавна. Всеки ще вземе пари, нали така ? Аз не се обиждам на комунистка, просто не съм такава.
Ти от коя партия си ? На чии лайна вониш ?
цитирай
3. radostinalassa - А ти си някаква гладна пикла...
24.10.2019 21:00
която рие в блога ми.
Този коментар се отнася за Лупчо или анонимен.
цитирай
4. dobronameren - Г-жа Радостина ми е изпратила коментар,
25.10.2019 08:04
че съм "невъзпитан простак". Може да го видите към последния мой постинг "Толкова много безсмислена злоба" от 9 септември 2019г.
Какво да добавя? Освен може би това, че за мъж е все пак някак по-приемливо "да е невъзпитан простак", те почти всички от силния пол са такива "силни". Докато за една жена такова поведение е никак приемливо. Жените са нежни същества, призвани да обгрижват живота, а не да го ожесточават, нали?!
Впрочем територията на БЛОГ.БГ изобщо не съвпада със същността на Родината ни България. Там, в БЛОГ.БГ бъка от "сбъркани жени" като Радостина. Шефката им Юлия, дори се обявява за жителка на Neverland. Е, демокрация е, ще ги търпим такива. Те имат право да се идентифицират, както искат. Но това съвсем не означава, че ще поставим снимките им под кандилото в къщи. Да направим грамада за тях.
цитирай
5. radostinalassa - Май си правиш реклама на баннатия блог
25.10.2019 08:17
Някъде мярнах , че имаш още един блог. Така, че не реви като вдовица.
Аз винаги си меря думите. Но когато ме обиждат непрекъснато, аз отговарям много по - смекчено. Природата или Бог прави същото. Именно жената е опазила децата, така че не търси под вола теле.
цитирай
6. radostinalassa - А аз ще подам жалба, че непрекъснато...
25.10.2019 08:40
обиждаш блогърите. Това също не е разрешено в условията за ползване. Ти ти оставаш шмекер. Мисли повече и по - дълго.
цитирай
7. peperutka - № 1..май, не можете..да ме забравите..
25.10.2019 15:17
и след 3 г..
нали, ви предупредих изрично,да не намесвате
личн.ми име в безумни/ клеветнически/ интриги
без поздрав,Юлия
цитирай
8. radostinalassa - Моля, моля. Този коментар се отнася за кирк, когото изтрих
25.10.2019 15:28
radostinalassa написа:
обиждаш блогърите. Това също не е разрешено в условията за ползване. Ти ти оставаш шмекер. Мисли повече и по - дълго.

Попитай го лична. Защо мислиш, че е за тебе ? Аз не бих си губила времето да се оплаквам на блог.бг. Не ми е в стила.
цитирай
9. dobronameren - Пълен шаш
26.10.2019 18:20
Радостина пише, че пеперудка била мъж, после самата пеперудка се подписва Юлия, после се намесва някакъв кирк на два блогови месеца и накрая какво? Аз виновен.
А бе, я си ги мерете помежду си. И не публикувайте мерките, че да ме излезе, че са еднакви
цитирай
10. radostinalassa - Там, в БЛОГ.БГ бъка от "сбъркани жени" като Радостина.
26.10.2019 18:48
А аз мисля, че ти си сбъркан. Добре се справяш с обидите, но в това няма нищо конструктивно. Нема смисъл.
Пеперут е мъж , имайки предвид стила му.
цитирай
11. dobronameren - Радостинке, не трий коментариите ми, караш ме да ги повтарям.
28.10.2019 10:00
Бях те помолил да уточниш peperudka какъв джендър - по сой жена, по подсой - мъж, по вдишан СО2 - нимфоманка, проститут или обикновен педерас. Какво природосъобразно лекарство би му помогнало?
цитирай
12. radostinalassa - Нищо не трия.
28.10.2019 17:23
Не мога да ти отговоря на шибаните въпроси, в тях няма смисъл.
цитирай
13. dobronameren - Няма прости въпроси, има прости отговори!
30.10.2019 11:13
А че някои въпроси са "шибани", е вярно.
цитирай
14. radostinalassa - Значи, според тебе сой е жена, а ...
30.10.2019 11:35
подсой мъж ? Не те разбирам, това е нова расология. Забележи, наука расология, а не расизъм.
Расите имат еднакви социални права, но те имат различия в генетиката, биохимията , антропологията, лечението. Който ги приравнява, нека ги лекува еднакво и те само ще загубят от това. А може би това е крайната цел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136172
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години