Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2020 21:15 - Най-лошият римски император и неговите девет извращения
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1356 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Не, това не е Нерон, нито Калигула, нито Комод или Каракал. Тези момчета имаха своите извращения, но все пак бяха синове на Рим и никога не забравиха за управлението на империята. Те ясно разбраха какво е властта и как трябва постоянно да се защитават.   Марк Аврелий Антонин Хелиогабал, или по-точно Елагабал, е малко известен на широката публика. Но именно той претендира за най-лошият от римските императори.
image






  Елагабал управлява империята през 218-222 г. сл. Хр Той седна на трона, когато беше само на 14. Въпреки това, думата „седна“ не пасва добре на неспокойния характер на този младеж с патологична хиперактивност. Делата на империята веднага бяха изоставени в полза на нонстоп партита и шеги.   Деветте извращения на Елагабал На безкрайните пирове  Елагабал угощавал благородниците с всякакви неядливи боклуци. Пируващите в замяна били длъжни да благодарят на императора за разкошните ястия. Разглезено дете на трона, какво можете да направите? Елагабал се наслаждавал на практичните шеги. Той заключвал хората насаме с тигри и лъвове, но нещастният не знаеше, че животните са опитомени и добре хранени. Не всеки можеше да погледне как лъвско лице смърка носа му, а „шегите“ често завършваха с инфаркти и лудост. Което се изискваше от младия император.   image





  3. Римляните, които са известни като обсебени от плътски радости и непридирчиви в отношенията, изглеждат като монаси и монахини на фона на Елагабал. Според настроението императорът би могъл да погледне в най-порочното място на Рим, да прогони оттам всички жрици на любовта, за да работи там като  единствената хм ... жрица.   По-късно, за да не отива  далеч, той подреди нещо подобно в двореца си и на входа безкористно в гола форма насърчи минувачите римляни да се забавляват в компанията му.   4. Но дори и това не беше достатъчно: младежът  нарежда мъжете с най-голямо достойнство да бъдат намерени в Рим, след което той урежда с тях пиршество, казано на  на езоповски език, за целия свят и след това назначава тези случайни другари на най-високите държавни постове.   5. Егалабал използва козметика и предпочита дамски дрехи, а именно цветни сирийски рокли, което беше екзотично за Рим. В същото време той поиска да се нарече императрица, което предизвика омраза у  римляните, тъй като това беше обида към свещената титла на императора.   Въпреки това, когато откри  любовта с колесничаря си  си Хиерокъл, те трябваше да го нарекат просто жена на същия.   6. Елагабал имаше 5 жени. Всъщност той се жени за тях по няколко пъти и отново се разведе, за да се ожени отново. Една от жените му беше весталка. Девствените весталки били в самия център на римската религия и никой не можел да се ожени за жриците на богинята Веста, дори императора. Елагабал можеше.   7. Не е изненадващо, че Елагабал се е считал за бог, но е бил и най-висшият жрец  на самия себе си. В чест на сирийския бог на Слънцето Ел-Габала (тоест самият той) той изпълняваше ритуали, в края на които хм .... започваше разхвърлян куп малки групи мъже и жени. Включително честни сенатори против волята им.   8. Юпитер беше заменен от сирийски Ел-Габал. Традиционната римска религия беше на прага на забраната и човешките  жертвоприношения  станаха норма. Кървавата развръзка вече беше неизбежна.   9. Родословието на Елагабал е двусмислено, но основното е, че той израства като истински син (дъщеря) на родната си Сирия, далеч от гръко-римската култура, която той смятал за варварска. Предпочиташе да не говори латински, не носеше римски дрехи и скоро вече извади собствената си баба, благородна римлянка.   Кой си ти? Хайде чао Джулия Меса реши да прехвърли трона на друг внук, който получи гръцко-римско възпитание и образование. Когато Елагабал се опита да унищожи съперника, войниците го убиха заедно с майка му. Трупът на Елагабал е хвърлен в Тибър, след като го е изкъпали  преди това в Голямата клоака.



Гласувай:
4



1. fun1001 - :-))))))))))
24.01.2020 21:44
моят егрегор...Юлия Друзила,лаДива / хииихи
мерси мерси..за приказката..
цитирай
2. radostinalassa - Моля.
24.01.2020 22:12
Смесеняците към кой егрегор спадат ?
цитирай
3. radostinalassa - Това е статия на...
24.01.2020 22:19
Языцы Народы от Яндекс Зен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136617
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години