Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2019 08:54 - Великден
Автор: radostinalassa Категория: Музика   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Великден е празник честван веднъж в годината в целия християнски свят. Няма абсолютно никаква информация и обяснения на тази традиция в Библията. Нито пък някъде в свещената книга се споменава за великденски яйца, католически великденски зайци, козунаци… Авторът на гореспоменатата книга намира убедителни доказателства, че корените на Великден датират още от древните езически ритуали на Мистичната религия на Древен Вавилон.

От къде точно произлиза традицията на Великден?

Няколко хиляди години преди раждането и разпятието на Христос има скрити доказателства за съществуването на Великденския Фестивал. Английското название на Великден Easter произлиза от Ishtar- Ищар, което е едно от наименованията на Венера в древна Месопотамия. Тя е изключително важна Богиня, внучка на Енлил, който пък е син на Ану. Ану е най-важният Бог на Аннунаки, наричан е Бог на Небесата и е бил централна фигура в първата религия на човечеството.

Връзки с Вавилон

Ищар, както споменахме горе, на английски Ishtar е Богинята, на която Великден или Easter е назован. Ищар пък е другото име на Семирамида, жената на Нимрод. Този фестивал, празнуван във времената след черноморския потоп е бил част от измислената фалшива Мистична религия на Вавилон и е започнат от Нимрод и Семирамида със знанието на Ищар. Те са и строителите на Вавилонската кула и са се представяли като Бог и Богиня на хората от Вавилон. Те са и съ-творците на най-подправената религия на света.

Нимрод е бил Бог Слънце. Името му е променяно през вековете от различните култури и цивилизации.

Милиони хора, без да знаят, се молят и кланят пред езическата Богиня Ищар- Easter- Великден, като завръщането на Богинята на Пролетта, възраждането, прераждането на природата, плодородието и Богинята на Природата. Вавилонска легенда казва, че всяка година огромно яйце ще пада от небето и ще се приземи около река Ефрат. При своята поява Ищар чупи яйцето и, ако някой от празнуващите го намери, то тя ще го благослови… Това обяснява ли произхода на нашите Великденски яйца и на католическото криене и търсене на яйца?

image

Друг древен езически ритуал включва откъснати свежи цветя като приношения към Небесната Кралица и топли сладкиши, украсени с кръстове също като нашите козунаци. Имало е и ранноутринни религиозни служби пак със символичното търсене на яйцето на Ищар, което е трябвало да падне от Небесата като знак за прераждането на Богинята на Пролетта

image

Както пояснихме, няма абсолютно никакви стихове в Библията, че подкрепя или не честването на Великден. Освен това, Библията не казва нищо за практиката на спазване на постите, чукането с великденски яйца, криенето и търсенето на великденски яйца, кошници с бонбони, козунаци – и така нататък. Великден, отдавна е известно, че е езически празник и основателите на Америка са знаели това.
Детската книга „Великденски парад: Добре дошло, сладко пролетно време“ (стр 4-5) на Стив Eнгелхарт казва:
„Когато пуританите дойдоха в Северна Америка, те гледаха на честването на Великден и на празнуването на Коледа с подозрение. Те знаеха, че езичниците са празнували завръщането на пролетта много преди християните да празнуват Великден. (…) За първите 200 години на европейския живот в Северна Америка, само няколко щата – най-вече на юг са отделяли много внимание на Великден. “
„След Гражданската война американците започват да празнуват този празник … Великден става важна американски традиция след 1870 … Оригиналните 13 колонии на Америка започнаха като християнска нация, с вика „няма друг крал освен Исус. Нацията не е празнувала Великден в рамките на един цял век от основаването си.“

Повечето хора днес приемат традициите като даденост, защото те са били част от нашата култура за толкова дълго време. За съжаление, повечето от тези традиции се основават на древни тъмни и кървави сатанински ритуали. Действително, вярата, очакванията, надеждите и чистите чувства на хората са придали и положителни енергии на тези традиции, но част от тях все още остават във владенията на черната ложа.



Тагове:   Великден,   Ищар,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13287381
Постинги: 11657
Коментари: 18470
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК