Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2017 22:06 - Калифорния подготвя 9,3 милиона граждани за непосредствено земетресение 7,0
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Калифорния подготвя 9,3 милиона граждани за непосредствено земетресение 7,0

19 октомври 2017 г. Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ 3

image

Държавните служители в Калифорния провеждат мащабни спешни тренировки в четвъртък, за да подготвят 9,3 милиона граждани за земетресение с "предстоящ" мащаб 7 или по-голямо. 

Сеизмолозите смятат, че Калифорния е закъсняла с мега земетресение по протежение на зоната на грешките в Залива на Южна Калифорния. Експертите предупредиха, че шансът за смъртоносно земетресение, което ще се удари в района през следващите няколко години, е 72%.

Dailystar.co.uk съобщава, че преди близо три десетилетия районът на залива на Сан Франциско е бил опустошен от земетресение с магнитуд 6,9, което е причинило смъртта на 67 души и е причинило повече от 5 млрд. Долара щети.

Сега една изблик от смъртоносни земетресения, които причиниха опустошение в няколко региона в Тихия океан, предизвикаха опасения, че Калифорния ще бъде следващата.

Само за последните 30 дни, Калифорния е била засегната от 671 земетресения, според земетресението.

Най-мощното земетресение, което е с магнитуд 5,7, удари Фернанле в южна Калифорния.

Дейвид Шварц, геолог на Американското геологическо проучване, каза, че най-тревожната грешка преминава през "най-гъсто населената част на района на залива".

Повече от 7,4 милиона души живеят в близост до Хейуърд Лош - един от многото специалисти по проблемите на грешките е загрижен.

"Зоната на залива е разположена в средата на граничната зона на северноамериканската плоча и тайландската плоча", каза Шварц.

"Зоната на залива има най-висока гъстота на грешки на квадратен километър във всеки градски център."

Шварц каза, че от 1906 г. регионът е имал необичайно малко количество земетресение.

Но той добави: "Мисля, че до известна степен сме назаем."

"Всички тези недостатъци не са се движели за известно време и трябва да наваксат.

"Мисля, че по всяка вероятност ... по пътя почти неизбежно грешките ще започнат отново да се движат".

За да подготви жителите за най-лошото, Южно Калифорния земетресение център провежда земетресение тренировки в цялата държава на 19 октомври.

Училищата, колежите, бизнеса и групите от общността ще практикуват една минута "тренировка, покриване и задържане" в цялата страна.

Специалистите по безопасност препоръчват на всеки да участва в тренировката на Голямата ShakeOut, за да избегне нараняване и смърт в случай на масово земетресение.

"Всеки, навсякъде трябва да знае как да се защити при земетресение", заяви Марк Бентън, координатор на Global ShakeOut в Южно Калифорния земетресение.

"Продължаващите пожари в Северна Калифорния, земетресенията през септември в Мексико и последните урагани ни напомнят, че сме заедно в това."

Земетресение, тренировка за реакция, пресконференция и демонстрационна зона ще се проведе в Природонаучния музей в Експо Парк в Лос Анджелис.

"Голямата калифорнийска ShakeOut е толкова важна възможност за всички нас да практикуваме какво да правим в момента, в който земята започне да се разклаща - капка, покривай и задръжте", казва Глен Померой, изпълнителен директор на калифорнийската земетресение.

"Тази проста тренировка може да помогне за спасяването на човешки животи, когато се ударим от следващото голямо земетресение, което учените ни уверяват, че ще дойде."




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39919313
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930