Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2019 17:29 - Видеото на живо в Нова Зеландия прави отбранителна технология
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1087 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.03.2019 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Видеото на живо в Нова Зеландия прави отбранителна технология

ОТ ЕМИЛИ БИРНБАУМ - 16.03.1950 05:52 EDT

image © Getty

https://thehill.com/policy/technology/434346-live-video-of-new-zealand-shooting-puts-tech-on-defensive?fbclid=IwAR0_oB92cSHBvGhVHYfIuvMTm6Ho8RoA6ufApGyIESRNvnDKUeL4ujgai1Y

Гигантите на социалните медии, включително YouTube, Facebook и Twitter, са изправени пред нови критики, след като са се опитали да блокират видеозаписи на стрелец, стрелящ поклонници в джамия в Нова Зеландия.

Епизодът видя, че потребителите качват и споделят клипове от тревожното 17-минутно предаване на живо по-бързо, отколкото компаниите от социалните медии могат да ги премахнат.

Компаниите вече бяха обект на контрол над повишаването на онлайн екстремисткото съдържание, но обезпокоителният инцидент в петък също подчертава трудностите на големите технологии в изкореняването на насилственото съдържание, когато кризите се развиват в реално време.

В живо видеоклип, който е качен на Facebook в петък, убиецът е застрелял десетки джамии, като в един момент се връща към колата си, за да запази оръжия. 

Полицията в Нова Зеландия заяви, че кадрите, които са заснели само част от нападението върху две отделни джамии, в които са загинали 49 души и повече от 40 ранени, са били "изключително тревожни" и помоли хората да откажат да го споделят.

Критиците се нахвърлиха върху технологични компании, обвинявайки ги, че не успяват да изпреварят насилственото разпространение на видеоклипове.

"Технологичните компании имат отговорността да правят морално правилно нещо" , заяви кандидатът от серията Кори Букър (DN.J.), съобщи репортери в петък. - Не ме интересува вашата печалба.

- Това е случай, в който даваш възможност да мразиш - продължи Букър. "Това е неприемливо и никога не трябваше да се случва и трябваше да бъде свалено много по-бързо. Механизмите трябва да са налице, за да се позволи на тези компании да направят това." 

"Бързото и широкомащабно разпространение на това омразно съдържание - на живо във Facebook, качено в YouTube и усилено върху Reddit - показва колко лесно най-големите платформи все още могат да бъдат злоупотребявани," каза Марк Уорнър (D-Va.) ,

Facebook заяви, че е свалила видеото веднага след като е било сигнализирано от полицията в Нова Зеландия. Но този отговор предполагаше, че средствата за изкуствен интелект (AI) и човешките модератори не успяха да хванат живия поток, който продължи 17 минути.

До времето, когато Facebook прекъсна сметката зад видеото, час и половина след публикуването му, кадри вече се разпространиха в интернет с хиляди качени в Twitter, Instagram, YouTube, Reddit и други платформи. 

Според критиците компаниите не са се подготвили за тези въпроси.

"Реалността е, че Facebook и други са нараснали до сегашната си чудовищна скала, без да поставят предпазните парапети, за да се справят с предсказуемата вреда", казва Хани Фарид, професор по компютърни науки в колежа Дартмут. "Сега те имат непоносимо труден проблем да се върнат и да се опитат да реконструират система, която не е предназначена да има охранителни парапети, за да се справят с грандиозния масив от притеснително съдържание." 

Повече от 10 часа след нападението видеото все още може да бъде намерено чрез търсения в YouTube, Twitter и Facebook, дори когато тези компании заявиха, че работят за предотвратяване на разпространението на кадри.

До петък вечерта в YouTube бяха премахнати хиляди видеоклипове, свързани с инцидента. Facebook и Twitter не споделят номера, но и двамата казват, че работят извънредно, за да премахнат съдържанието, както се появи. 

„Шокиращото, насилствено и графично съдържание няма място на нашите платформи и ние използваме нашите технологии и човешки ресурси, за да преразгледаме бързо и да премахнем всяко такова насилствено съдържание в YouTube“, заяви говорител на YouTube. "Както при всяка голяма трагедия, ще работим съвместно с властите." 

Технологичните фирми използват инструменти за изкуствен интелект, за да идентифицират и премахнат последващо качване на видеото, но процесът е усложнен от потребителите, които публикуват леко променени версии. Когато потребителите изрязват или манипулират кадри, става по-трудно за инструментите за AI да проследяват.

"След като нападението се случи, екипите от цяла Facebook работеха денонощно, за да отговарят на доклади и да блокират съдържанието, активно да идентифицират съдържание, което нарушава нашите стандарти, и да подкрепят първите потребители и правоприлагащите органи," Миа Гарлик, директор на политиката на Facebook за Австралия и Нова Зеландия, се казва в изявление. 

Атаките в петък не са първият път, когато насилието се разпространява на живо.

През февруари 2017 г. двама души, включително 2-годишно момче, бяха застреляни и убити по време на живо на Facebook. По-късно същата година Facebook Live залови стрелец, застрелял 74-годишен мъж в Кливланд. 

Facebook през май 2017 г. обяви, че наема 3 000 повече модератори на съдържание, за да се справи с проблема за графичното видео съдържание, което Мери Ан Франкс, професор по право в Университета на Маями, каза, че е „ритане на консервата по пътя. " 

Тя каза, че Facebook ще трябва да отговаря на въпроси за това дали продуктът Facebook Live е трябвало да бъде пуснат на първо място, предвид възможностите, които той създава за екстремистите с насилие. 

„Трябва да водим разговор за това дали Facebook Live ще съществува изобщо“, каза Франкс пред „Хил“. - Ако не успеят да стигнат до място, където е безопасно, тогава не трябва да имат продукта. 

Докато Facebook има политики срещу видеото с насилие, проследяването и премахването на съдържанието, което се качва в реално време, е сложно. Компанията разчита на смесица от ИИ и модератори на човешкото съдържание, за да маркира и премахне живите кадри, и двата метода идват с набор от сериозни предизвикателства. 

Технологията на изкуствения интелект в този момент не е достатъчно усъвършенствана, за да маркира всички видеоклипове на живо, които изобразяват насилие и смърт, каза Фарид. А хилядите човешки модератори трябва да сортират по милиарди качвания във Фейсбук на ден, често изложени на смущаващо съдържание.

"Човешките модератори се експлоатират ... парично и по отношение на психологическото въздействие", каза Франкс. - Те не са отговор на този проблем. 

Въпросът се простира отвъд видеоклиповете на живо, като повдига въпроси за това дали платформите правят достатъчно, за да отрежат екстремисткото съдържание, когато се появи. 

"Виждаме, че нео-нацистите умишлено използват тези платформи, за да разпространяват послания на омразата, да подтикват други към насилие и да го използват с език, който нарочно е предназначен да избягва филтрирането на съдържанието", каза изследователят на екстремизма и ученият по данни Емили Горченски Хълмът.

"Виждаме, че големите социални медийни платформи и технологични компании са много бавни до умереното съдържание и те са прекалено допустими за вида реч, която води до видовете радикализация, които виждаме", добави тя. 

Часове преди стрелбата заподозреният очевидно публикува манифест в Twitter и обяви намерението си да излъчи масовата стрелба на 8-канален чат, който той често посещава. 

Полицията в Нова Зеландия потвърди, че заподозреният боец ​​е написал белия националист, антииммигрантска замазка, която е повече от 70 страници.

Twitter е изтрил акаунта във въпросните часове след снимането и работи за премахване на препращането на видеоклипа от услугата.

Facebook, Twitter, YouTube и други водещи социални медийни платформи се борят с това как да се справят с екстремисткото и бяло националистическо съдържание в продължение на години, особено когато антиимигрантските настроения се увеличават в САЩ и Европа. Компаниите се борят да привлекат границата между свободата на словото и запалителната пропаганда, която има потенциала да радикализира потребителите.

В САЩ, поради член 230 от Закона за благоприличието на съобщенията, платформите не са законно отговорни за това, което потребителите публикуват. Технолозите защитават този закон с овластяване на интернет, но някои законодатели се съмняват дали трябва да се промени.

"Няма съмнение, че виждаме разпространението на омразата и екстремизма онлайн, а това, което виждаме е, че компаниите от социалните медии се усукват в гевреци, опитвайки се да разберат как да се справят с част от това, както следва", казва Робърт Макензи. , директор и старши научен сътрудник в Нова Америка, каза пред Хил. 

Горченски, учен от данни, каза, че натискът върху технологиите ще расте само.

"Много е лесно да се цензурират видеоклипове, които показват, че 50 души са убити", каза тя.

"Това, което е много по-трудно и смело решение, е активно и агресивно да се обезвреди хората, които споделят тези послания и да се насърчава това ниво на насилие и омраза", добави тя. 



Убийствата от новозеландски джамии създават страхове сред американските мюсюлмани

ОТ МАЙК ЛИЛИС - 15.03.1968 18:58 EDT

image
© Getty Images

https://thehill.com/homenews/house/434340-new-zealand-mosque-killings-raise-fears-among-us-muslims?fbclid=IwAR3ofID-0mUOc6HszMPyXmGmpGCHqN8wqaLgxYrBNzTE-f_9qDgJNMHXWjs

Ислямските общности в Съединените щати бяха подложени на повишена тревога в петък по ужасяващите масови стрелби по двойка новозеландски джамии, за които се твърди, че са били организирани от бели превъзходства, насочени към мюсюлманите.

Служители на правоохранителните органи в множество големи градове - включително Ню Йорк, Хюстън и Вашингтон - засилиха сигурността в регионалните джамии и други ислямски центрове; депутатите от Конгреса изразиха своята солидарност с мюсюлманите в Америка; и ислямските лидери в цялата страна призоваха за бдителност, но също и за неподчинение, тъй като очевидното престъпление от омраза изпращаше удар по целия свят.

"Милиони хора, които са мюсюлмани, ще бъдат в джамии през следващите няколко часа, загрижени и страхливи за живота си, че някой може да дойде и да ги нарани", Nihad Awad, изпълнителен директор на Съвета за американо-ислямски отношения (CAIR) Мюсюлманска група за застъпничество заяви в петък на пресконференция във Вашингтон. 

„Те имат много легитимни страхове и им се казва да се страхуват от бели превъзходства и политически лидери, които вярват в превъзходството на бялото” , продължи той . „И ние казваме на нашата общност: не се страхувайте и не изоставяйте джамиите си. Не днес; никога."

Това послание бе засилено от законодателите на Капитолийския хълм, които изразиха ужаса си от призивите за упоритост.

„Това е свързано с това, че една общност, която е неразделна част от Ню Йорк, трябва да бъде толкова страшна, защото има фанатизъм и омраза”, заяви репортерът Адриано Еспаилат (DN.Y.), който представлява Бронкс. област.

"Има много копия там, и има много хора, които са просто расистки и омразни, които ще се опитат да сплашат", продължи той. - И затова трябва да сме бдителни - това е моето послание. Продължете да живеете живота си така, както всички ние живеем в Ню Йорк: без страх.

Не всеки се вслушва в съвета.   Имам Мохамед Мусри, президент на американския ислям и представлява 10 джамии в централна Флорида, каза, че се е срещал в петък сутринта със служители на реда, които са дали уверения, че няма известна заплаха за неговите събрания. Дори и така, Муси прецени, че посещението на молитвата в петък е 15 или 20 процента.   "Има много безпокойство и страх, а доста хора изразяват мнението си, че не искат да отидат в джамията днес, само в случай че има копия", каза той. - И те чувстваха, че е по-безопасно, отколкото да съжаляват.   Мусири каза, че служителите на правоприлагащите органи планират разходки на джамиите, за да дадат съвети за укрепване на съществуващите защити, включително повече камери и охранители - мерки, които бяха засилени след стрелбата в нощния клуб 2016 в Орландо.    - Понякога стигаш до точка, в която се чудиш какво друго можем да направим - каза той. "Това не е затвор, това е обществено място за поклонение. И ние се опитваме да го отворим, като приветстваме всеки и всички." 

Авад каза, че има "пълно доверие" в местните и федералните правоохранителни органи, за да защити ислямските общности на фона на засилените опасения от нова атака - въпрос, който беше разгледан през последните години след подобни изстрели, насочени към представители на малцинствата в Съединените щати. Списъкът на жертвите включва сикхи в храма на Уисконсин; Афро-американци в историческа църква в Южна Каролина; и евреи в синагога в Питсбърг. А местните власти в петък не оставяха нищо на случайността. 

В Ню Йорк кметът Бил де Блазио нареди на полицията в Ню Йорк да бъде „в сила“ в джамиите и други мюсюлмански събирателни места в петък сутринта. В Хюстън, Харис Каунти шериф Ед Гонзалес засилени патрулиоколо мюсюлмански центрове за поклонение "от изобилие от внимание." Във Вашингтон, окръг Колумбия, началникът на полицията Петър Newsham обеща "специално внимание на всички наши религиозни институции." И списъкът продължава нататък.

- В Съединените щати няма сериозна заплаха - каза Нюсъм пред местна телевизия NBC. "[Но] едно от нещата, които трябва да направим, е да накараме мюсюлманската общност да се чувства комфортно." 

Стрелбите в петък в две джамии  в Крайстчърч, Нова Зеландия, са оставили поне 49 души мъртви, а други 48, включително малки деца, са били лекувани заради наранявания с различна степен в болницата в Крайстчърч, според ръководителя на здравния съвет на региона. 

В отговор на това министър-председателят на Нова Зеландия Джакинда Ардерн повиши нивото на заплаха за сигурността на страната до високо и официалните лица предупреждават поклонниците да избягват джамиите. Ардърн определи трагедията като „един от най-мрачните дни на Нова Зеландия“.

Правоприлагащите органи на Нова Зеландия държат четирима души - трима мъже и една жена - във връзка с клането, включително и един австралийски мъж, който е обвинен в убийство. Този заподозрян изглежда е публикувал онлайн манифест точно преди стрелбата, в която е нападнал не-бели имигранти като „нашественици“ и изрази надежда за започване на световна расова война.

Той също така се позовава на президента Тръмп като вдъхновение, наричайки президента  „символ на обновената бяла идентичност и обща цел”. Той беше по-критичен към лидерските умения на Тръмп.

Присъединявайки се към други световни лидери, Тръмп категорично осъди атаките, като предложи "най-топло съчувствие ... след ужасното клане" и се закле "всяка помощ, която САЩ могат да дадат."

Много мюсюлмани и активисти за правата на човека обаче твърдят, че президентът не е отишъл достатъчно далеч. Групите, които наблюдават престъпленията от омраза, казват, че е имало значително увеличение на тези атаки, откакто Тръмп взе Белия дом. И те обясняват този скок, поне частично, на трудните разговори на президента срещу недокументираните имигранти и епизоди като смъртоносния бял митинг в Шарлотсвил, Вирджиния, през 2017 г., когато Тръмп каза, че има „хубави хора“ от двете страни на дебат.

Ричард Коен, председател на Юридическия център за Южна Бедност (SPLC), каза, че такива коментари само култивират среда, която води до насилствени атаки като тази в Нова Зеландия, и той насърчава политиците да започнат да третират превъзходството на бялото като глобална терористична заплаха, подобно на тази на Ислямската държава в Ирак и Сирия.

"Тази омраза дори се усилва от нашия президент, който говори за" нашествие в страната ни ", каза Коен. 

И Авад, от КАИР, отиде още една крачка напред, казвайки, че Тръмп е "отговорен" за "нарастващите анти-мюсюлмански настроения" по целия свят. Той призова президента да осъди безотговорното движение в недвусмислени условия.

"Г-н. Тръмп, думите ти са важни, твоите политики са от значение - каза Авад. "Днес трябва ясно да осъдите това и не е нужно да сте неясни."

Съветникът на Белия дом  Келиан Конуей  каза по-рано в петък  , че заподозреният е „погрешен“ да нарече Тръмп символ на „бяла идентичност“ и нарича „стреля“ зло.

- Греши. Стрелецът е зъл, омразен човек. Греши в това - каза Конуей пред репортери в Белия дом.

Според CAIR има около 2600 отчетени анти-мюсюлмански случаи в Съединените щати през 2017 г., което е с 17% повече от предходната година. И SPLC идентифицира рекордно високи 1020 групи омраза, работещи в национален мащаб през 2018 г., в сравнение с 917 две години по-рано. 

На Капитолийския хълм депутатите от двете страни на пътеката изтичаха с изявления, които оскърбиха стрелбата на Нова Зеландия - някои с предупреждения, че може да вдъхнови подобни атаки у дома.

"Знам, че моите събратя мюсюлмани по целия свят се страхуват от това, затова съм благодарен, че правоприлагащите органи и разузнавателната общност са на високо ниво," каза репортер Андре Карсън (D-Ind.), Един от тримата мюсюлмански депутати в момента. в Конгреса, каза в имейл. "Твърде дълго не сме се чувствали напълно комфортно да практикуваме и живеем вярата си - и това е дълбоко несправедливо."

Карсън предложи законодателите да могат да играят по-голяма роля в обезкуражаването на насилствено насилие, отбелязвайки, че в момента Индиана настоява за по-строг закон за престъпленията от омраза. 

Въпросът едва ли е нов за Capitol Hill. Само миналата седмица депутатите от Парламента се обединиха, за да приемат категорична резолюция, осъждаща всички форми на омраза - отговор на неотдавнашните коментари на представителя Илхан Омар (D-Minn.), Които мнозина считат за антисемитски. Законодателите се надяват, че внимателно изработеното законодателство ще постави тенора на разговорите - в Капитолия и извън него. Стрелбата в Нова Зеландия им е дала друга неприятна причина да се съберат.

"Противоотровата на тази последна вълна от омраза и терор е солидарността", каза представителката Дженифър Уекстън (D), която представлява район на Северна Вирджиния, където повече от 6% от населението е мюсюлманин. "На всички нас е да отхвърлим тази опасна идеология, но най-вече нашите лидери и законодатели."




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738334
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031