Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2019 16:45 - Малко мои размисли за нападението в Хале
Автор: rainman Категория: Новини   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
За съжаление, подобни явления ще зачестяват. Когато има двойни стандарти, усещането за справедливост се изпарява, и започват крайните прояви. Неомарксизмът с изкуственото маргинализиране на отделни части от обществото доведе до това.
Последните години, прояви на жителите на брюкселският кв. Моленбек, показаха, че има сериозен проблем с интеграцията на мюсюлманите, най-малкото службите за сигурност нямат работеща агентура там.
Подобни прояви, няма значение дали са извършени от мюсюлманин, християнин или евреин, както и дали са насочени срещу християни, мюсюлмани и евреи- убийството си е убийство, и говори за дълбинни проблеми в обществото.

По отношение на феминизмът- една наистина интелигентна жена би стояла настрана от тази идеология... Защото, като наистина умна, ще знае своите предимства и недостатъци пред мъжете. Между хората, в крайна сметка, има естествени различия, породени от тяхната биология, нервна система, емоционалност. За една дейност, където жената има предимства, мъж не би бил подходящ, както и обратното.
Изкуственото приравняване на хората е комунистически стремеж, и е обречен на провал.
В крайна сметка, различията между хората са едно огромно богатство. Не е възможно, пък и не трябва, да липсва различно мнение, различна позиция, различен светоглед, различно религиозно възприятие на света... Всичките тези различия, в своята голяма и неизменна цялост, ни обогатяват. В днешно време, има една тенденция към тясно профилиране. Няма ги вече онези ерудирани, енциклопедични личности, които може да са расли на улицата, но са чели адски много, и са надраснали и преодолели просташкото битие. Сега, който е расъл на улицата, не чете, и си остава простак в помислите и действията си. Който се е насочил към дадена професия, мениджър на еди какво си, например, се е специализирал тясно в тази насока, и му липсва ширината на мисълта и общата култура. Та, макар и да се отплеснах, тези неща онагледяват изкуственото разделение между хората днес, и това по естествени пътища води и до напрежение. Когато с някого нямате допирни точки, ти не разбираш неговия поглед, светоглед, мнение, и помежду ви зейва пропаст.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rainman
Категория: Новини
Прочетен: 452115
Постинги: 223
Коментари: 170
Гласове: 574
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол