Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2020 22:30 - АДЪТ СЕ ОТПРИЩИ: Испанската прокуратура разпитва Бойко Борисов на 20 юни за „Барселонагейт”
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 2815 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image  

Адът за Бойко Борисов се отприщи – прокурори от специализираното звено за борба с корупцията в Испания са призовали българския премиер на разпит за мега скандала „Барселонагейт” на 20 юни! Разследването, в което министър-председателят е един от главните герои, е за международна банда за пране на пари в особено големи размери. Казусът, по който полицията и прокуратурата в Каталуния душат около Борисов, зацикли заради епидемията от коронавирус, която хвана в клещи целия свят, като сред най-тежко пострадалите беше именно Испания.

Сега обаче положението се подобрява и животът започна да влиза в нормални рамки. Затова и прокуратурата в Каталуния подновила разследването по къщата и магазина на любовницата на Борисов – „Мис Бикини” Борислава Йовчева, с пълни сили.

 

Изданието публикува три страници разследване, в което пише, че полицията в Каталуния Mossos dґEsquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът Бойко Борисов има отношение към „международна схема за пране на пари“, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми – Numin Invest SL и Emma BGS SL. Двете дружества са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева.






Скандалът „Барселонагейт“, който тлее от години, се разрази с нова сила в края на февруари, когато испанският вестник „Ел Периодико“ излезе с публикация, свързана с имоти и фирми в Барселона, които испанските власти проверяват за пране на пари. В испанската медия премиерът беше наречен „Батман на Балканите”.imageБорислава Йовчева има дъщеря от премиера

Още през май 2019 г. обаче бившият народен представител от БСП – журналистът Елена Йончева, сега е евродепутат, сезира тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров по този казус. Прокуратурата не постигна резултати по тази проверка, но след публикацията в „Ел Периодико“, се самосезира.

Преписката, образувана след като прокуратурата се сезира сама по испанската публикация, е в Специализираната прокуратура. Електронният регистър на преписките показва, че на 3 април спецпрокуратурата е възложила проверката на друг орган. Не става ясно обаче кой е той. Би могло да е антикорупционната комисия КПКОНПИ, може да е НАП, или друга институция.

По-старата проверка, тази по сигнала на Йончева, е във Върховната касационната прокуратура. Според електронното деловодство на държавното обвинение на 22 август 2019 г. прокуратурата е прехвърлила топката към антикорупционната комисия КПКОНПИ, която сега се оглавява от Цацаров. Там следите на проверката се губят.

Не така стоят нещата в Испания – държавното обвинение в Каталуния напредва с бързи темпове и се нуждае от показанията на българския премиер. До момента е установено, чe oт 2013 г. в Иcпaния ca влeзли 5 млн. eврo прeз двe рeгиcтрирaни в Бaрceлoнa фирми – „Numin Invеst SL“ и „Еmmа BGS SL“, cвързaни c бившaтa мaнeкeнкa Бoриcлaвa Йoвчeвa, кoятo живeeлa в лукcoзнa къщa c бaceйн в Бaрceлoнa c 8-гoдишнaтa cи дъщeря, c бaщa cи Гeoрги и cъпругaтa му.

Имoтът бил купeн прeз 2013 г. зa 3 млн. eврo нa имeтo нa „Numin Invеst SL“. Йoвчeвa билa aдминиcтрaтoр нa фирмaтa oт януaри дo юни 2013 г., a ocнoвeн aкциoнeр нa кoмпaниятa бил Aлeкcaндър Чaушeв, бивш шeф в „Лукoйл“ при Вaлeнтин Злaтeв. Всъщност, парите дошли именно от развенчания вече нефтен бос от Правец.

Cпoрeд кaтaлунcкaтa пoлиция кoмпaниятa нямaлa рeaлнa дeйнocт и билa cъздaдeнa зa “рeпaтрирaнe нa кaпитaл към трeти cтрaни”. Бoриcлaвa имaлa и втoрa кoмпaния „Еmmа BGS SL“, кoятo билa coбcтвeник нa лукcoзeн мaгaзин зa дрeхи в Бaрceлoнa.

Тaзи кoмпaния пoлучилa прeвoди oт близo 2 300 000 eврo фирмa cъc ceдaлищe в Кипър, coбcтвeнocт нa някoи cи Йoрдaн Хриcтoв и Cилвия Никoлoвa. Уcтaнoвeнo билo oщe, чe Бoриcлaвa ce движи c бялo Pоrsсhе Mасаn зa 70 000 eврo, кoeтo ce вoдeлo нa „Еmmа“, нo cпoрeд пoлициятa тoзи лукc бил в рaзрeз c дaннитe зa зaгуби нa мaгaзинa и фирмaтa, кoятo билa прeд фaлит.

Какво е общото между Бoриcлaвa Йoвчeвa и мeждунaрoднaта cхeмa зa прaнe нa пaри? Оказа се, че в миналото Бoриcлaвa билa любoвницa на Бойко Борисов и нeйнaтa дъщeря e именно от премиера. Сега испанските власти са събрали достатъчно доказателства за завеждането на наказателно дело. Преди да излязат резултатите, обаче, властите в Каталуния ще разпитат Борисов.

Резултатът, който се очаква, е персонални обвинения към българския премиер, което вероятно ще коства неговата оставка и предаването му на органите на правосъдието и в Испания, и у нас.


 http://budnaera.com/


Тагове:   ура,   хунта,   идиотът,


Гласувай:
8



1. tikoev - Няма да отиде. Страх го е.
29.05.2020 22:57
Няма да отиде. Страх го е.
цитирай
2. oia - Опа. Ами сега накъде???. Добре се ...
30.05.2020 00:51
Опа. Ами сега накъде???. Добре се развъждат и мултиплицират. Тези не разбраха,
че са черноработници и ги бройкат за всяко нещо, което са придобили. Парите обичат тишината, а тези постоянно се навират на хората в очите с луксовете си
цитирай
3. ok3223 - Тиквата е вече на дулото на топа
30.05.2020 06:55
Ха дано... нещата ще ... да излязат на яве и крливите ризи на бянкянския вол на МЕГДАНА
цитирай
4. radostinalassa - Може да не отиде, ако е ...
30.05.2020 08:12
болен или умрял. Сега адвокатите мислят вместо него. Това те ти е да заповядваш разстрела на неудобните ти хора. Или да одобряваш изгарянето на канцерогенни боклуци в България и да тровиш народа си.
цитирай
5. bojinkata - То за туй и Онуй от 5-6 дни се е покрило ...
30.05.2020 09:00
То за туй и Онуй от 5-6 дни се е покрило и трепери!!!! Тиквата го няма вече няколко дни по ТВ. Яко се е уплашил!
цитирай
6. radostinalassa - Простолъ си призна , че е млад
30.05.2020 10:57
И че е най - порнографския ник на Лайфчо. Другият такъв - Гетчо, също беше отсвирен заради палавия си език, и не само език.
цитирай
7. radostinalassa - 5. bojinkata
30.05.2020 10:58
Сигурно мисли по въпроса с крадените народни милиони. Лош материал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136337
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години