Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2020 13:32 - Германия: Меркел се стреми към честен и конструктивен диалог с Русия и Путин
Автор: anonymous285 Категория: Новини   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Германия: Меркел се стреми към честен и конструктивен диалог с Русия и Путин

https://news.bg/int-politics/germaniya-merkel-se-stremi-kam-chesten-i-konstruktiven-dialog-s-rusiya-i-putin.html

Автор:news.bg

29.05.2020 15:12:57

image

Източник: EPA/БГНЕС

архив

 FACEBOOK  TWITTER  LinkedIn  2 1

Германският канцлер Ангела Меркел ще продължи да се опитва да установи честен и конструктивен диалог с Русия и лично с руския президент Владимир Путин, въпреки съществуващите различия. Това заяви в петък на брифинг в Берлин официалният представител на кабинета на Германия Стефан Сейберт, цитиран от ТАСС.

"Канцлерът винаги е бил и ще бъде такъв човек, който търси конструктивни отношения, диалог с Русия и лично с президента Путин", обясни той и добави, че диалогът "трябва да бъде честен".

В същото време Сейберт призова да не се сравнява настоящото състояние на отношенията с Москва с времето на Студената война. "Би било погрешно да се правят паралели със Студената война или със западните отношения с бившия Съветски съюз. Трябва да работим в тази ситуация, в политическия пейзаж, в който се намираме в момента."

Меркел, изказвайки по-рано се на форум, организиран от фондация "Конрад Аденауер", заяви, че Германия възнамерява да даде "нов тласък" на отношенията с Русия по време на председателството на ЕС. Според нея има "много причини да се търсят добри отношения с Русия".

В същото време Меркел заяви, че докато няма напредък в минския процес, "ще е необходимо да се придържаме към санкциите" срещу Москва.

Междувременно, Германия ще започне процедура за санкции на ЕС срещу лица и организации, отговорни за хакерска атака срещу Бундестага през 2015 г., коментира на брифинг в Берлин представителката на германското външно министерство Мария Адебар. 

"Ние ще се застъпим за приемането на списък на лицата, които са обект на санкционния режим на ЕС. Той съществува от май 2019 г. и все още не се прилага. Ние възнамеряваме да декларираме лица и този режим на санкции ни позволява да замразим техните активи, да наложим ограничения за влизане в ЕС по отношение на отделни лица и организации. Това е процедура, която започва германското правителство", коментира Адебар.

Отговаряйки на въпроса за възможността за санкции срещу Русия във връзка с убийство, извършено миналата година в Берлинския квартал Тиргартен, представителят на Министерството на външните работи отбеляза, че "Генералната прокуратура на Германия все още не е приключила разследването" по този случай. "Така че би било спекулация да се говори за възможни мерки сега", подчерта тя.

Адебар потвърди, че германското правителство оценява хакерската атака, включително на фона на продължаващото разследване на убийството в Тиргартен и си запазва правото да предприеме допълнителни действия.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2479732
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031