Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2020 12:14 - САЩ „вече не разчитат на Русия“ и запазват Китай отвън: мениджърът на кампанията на Тръмп превръща старта на SpaceX в политика SpaceX прави история: стартира
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.05.2020 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  САЩ „вече не разчитат на Русия“ и запазват Китай отвън: мениджърът на кампанията на Тръмп превръща старта на SpaceX в политика

30 май, 2020 г. 21:14 / Актуализирано преди 10 часа

image Доналд Тръмп, Майк Пенс и съпругата му Карън Пенс наблюдават изстрелването на ракета SpaceX Falcon 9 във Флорида, 30 май 2020 г. © Reuters / Джонатан Ернст

https://www.rt.com/usa/490267-china-space-race-biden-partner/?fbclid=IwAR2opKI1ZAzE4QK_otN1lqlxRMRJ4SA2J2Ls12FTvKcCirBSUDqzcl8XN90
Двама астронавти на НАСА едва бяха излетели от космическия център в Кенеди, когато постижението вече беше политизирано обратно на Земята. За кампанията на Тръмп това беше възможност за взрив на Джо Байдън и на китайското правителство.

Астронавтите на НАСА Робърт Бенкен и Дъглас Хърли успешно изстреляха от космическия център Кенеди във Флорида в събота, на път към Международната космическа станция в капсула, разработена от корпорацията на Илон Мъск SpaceX.

СЪЩО НА RT.COMРакета SpaceX Falcon изстрелва два космонавта на НАСА в космоса

Изстрелването бележи първия път от 2011 г., когато НАСА изпрати астронавти в космоса от американска земя, и за първи път в историята частна компания изпрати хора в космоса.

Връщайки се на Terra firma, знаменитият повод бързо придоби политическо измерение. „Тъй като нашите астронавти са готови да изстрелят американска ракета от американска земя, важно е вече да не разчитаме на Русия за возене в космоса“, туитира Брад Парскале, мениджър на кампанията на президента Тръмп през 2020 г.

image Brad Parscale   @parscale    

As our astronauts set to launch a U.S. rocket from U.S. soil, it’s important that we’re not relying on Russia for a ride to space anymore.

Also key, @JoeBiden wants CHINA to be a “full partner” in space exploration & doesn’t want them to feel like a “new entrant” behind the U.S.

  9 044 22:39 ч. - 30.05.2020 г. Информация за реклами в Twitter и поверителност   3 824 души говорят за това      

Всъщност американските астронавти разчитат на руските ракети „Союз“, за да стигнат до космоса от 2011 г. Преди да оставят Земята след себе си, американците ще трябва да пътуват до космодрома Байконур в Казахстан. Именно оттук Съветският съюз победи САЩ, като изстреля Sputnik 1, първият изкуствен спътник и Vostok 1, първият човешки космически полет.

С една закрита студена война обаче, Парскале не се поколеба да гаси пламъците на друга.  

„@JoeBiden иска КИТАЙ да бъде„ пълен партньор “в космическите проучвания и не иска те да се чувстват като„ нов участник “зад САЩ“ , добави той.

Космическата политика на Байдън е нещо от мистерията. Докато Тръмп обеща да рестартира космическия полет и настоя за създаването на космическите сили като шести клон на военните, Байдън беше сравнително тих по междузвездни въпроси. Въпреки това през 2008 г. той каза пред списание Nature, че „иска да превърне Китай в пълноправен партньор в космическите проучвания, а не в неудовлетворен нов участник, който трябваше да настигне САЩ“.

Подобни разговори може да са минали незабелязано през 2008 г., но оттогава Китай се превръща в „Обществен враг на Америка“. Тръмп се разрази в Пекин заради предполагаемото му съучастие в разпространението на пандемията на коронавирус, заплашвайки да „прекъсне цялата връзка“ с Китай, каквото и да означава това. Освен това Пентагонът вече третира Китай като военен противник, докато в документа на политиката на Белия дом, публикуван миналата седмица, се посочва, че САЩ сега са ангажирани в „дългосрочна стратегическа конкуренция“ с Пекин и по този начин ще ориентират своите дипломатически и военни усилия.

СЪЩО НА RT.COM- Но дали ще лети с нелепа скорост? Тръмп дразни мистериозно „SUPER DUPER MISSILE“ по време на церемонията по разкриването на флага на Space Force

Космическите проучвания бяха въпрос на национална гордост по време на Студената война, като САЩ и СССР тръбяха всяка победа като доказателство за превъзходството на техните политически системи. И все пак той имаше и военен компонент, а способността за изстрелване на космоса беше тясно свързана със способността на балистичните ракети. В "Студената война 2" - като Флорида сенатор Рик Скот нарече текущия период на конкуренцията с Китай - има подобни полутонове. И САЩ, и Китай са изпробвали противоспътникови оръжия, докато Пентагонът предупреди миналата година, че Пекин все повече се фокусира върху „оръжието на космоса“.

Въпреки това, докато Тръмп разкри новото знаме на космическите сили на церемония в Белия дом по-рано този месец, той не остави съмнение за целта на новия военен клон, като се похвали с най-съвременния хардуер, който се разработва в Пентагона , включително мистериозна „супер дупер ракета“.


 
image

    ОРБИТНИ ПРИЯТЕЛИ SpaceX прави история: стартира НАСА астронавти в орбита

"Това е кулминацията на една мечта."

ВИКТОР ТАНГЕРМАНПРЕДИ 20 ЧАСА

Глобална пандемия не може да ги спре . Бурята облаци и валежи може би са отложили първия си изстрел при създаването на историята, но вторият път беше очарованието.

„Вдишам облекчение, но също ще ви кажа: Няма да празнувам, докато Боб и Дъг не се приберат спокойно”, заяви администраторът на НАСА Джим Бриденстийн.

Изстрелването означава, че SpaceX даде началото на нова ера в космическите пътувания, като стана първата група с печалба, която пусна човешки астронавти на орбита в рамките на търговски космически кораб. Като добавим към блясъка, това е и първият път, когато астронавтите са изпратени на Международната космическа станция от американска земя след пенсионирането на програмата за космически совалки на НАСА през 2011 г.

Астронавтите на НАСА Боб Бенкен и Дъг Хърли с юмрук се блъснаха, когато стигнаха до орбита на борда на космически кораб Crew Dragon на ракета SpaceX Falcon 9 от историческия изстрелващ комплекс 39A в космическия център Кенеди в Кейп Канаверал, Флорида. Девет минути по-късно космическият апарат влезе в орбита.

Първият етап на ракетата Falcon 9 на компанията безопасно се върна и на повърхността, кацайки на дроновия кораб „Of Course I Still Love You“ - движението на подписа на космическата компания.

„Това е кулминацията на една мечта“, каза изпълнителният директор на SpaceX Елон Мъск  пред  CBS по време на интервю във вторник. „Това е сбъдната мечта. Всъщност се чувства сюрреалистично. Ако ме попитах при стартирането на SpaceX дали това ще се случи, бих искал, един процент - 0,1 процента шанс. “

Сайтът за изстрелване на ракети първоначално е създаден за изстрелване на НАСА мисиите на Аполо до Луната и по-късно е модифициран, за да стартира програмата на агенцията за космически совалки. И днес, разбира се, беше използван от SpaceX.

image Eric Berger   @SciGuySpace    

America needs this.

  1,142 10:26 PM - May 30, 2020 Twitter Ads info and privacy   115 people are talking about this      

Пристигането в Международната космическа станция (МКС) е насрочено за неделя около обяд източно време.

Днешният старт е засенчен от продължаващата пандемия на коронавирус, която досега е отнела живота на повече от 350 000 души по света. Ефектите от него могат да се видят навсякъде и това включва операциите на НАСА.

Контролът на мисията следи отблизо старта, докато социално раздалечени една от друга в различни стаи. Бенкен и Хърли трябваше да прибегнат до това да дадат на семействата си „виртуална прегръдка“ от шест фута преди първия им опит в сряда - за да гарантират, че коронавирусът няма да влезе в космоса.

Стартът, наречен Demo-2, е част от програмата на НАСА за търговски екипи , която стартира за първи път през 2010 г. SpaceX и аерокосмическият гигант Boeing се утвърдиха като двете компании, които ще сключат договор с НАСА за разработване на космически кораби, предназначени за превоз на американски и международни астронавти до и от МКС.

SpaceX има впечатляващ опит. Към март SpaceX е извършил 20 пътувания до МКС, използвайки товарния си космически кораб от клас Dragon. Днес старта бележи първия път, когато астронавтите са се качили на борда на пътническия вариант на компанията.

SpaceX вече демонстрира летателната годност на своя космически кораб Crew Dragon, като го изпрати на МКС миналата пролет - макар и без астронавти на борда.

За да запази Бекен и Хърли, SpaceX разработи ракетна система за аборти, която може да пренесе космическия кораб далеч от ракетата в случай на спешност.

Тестът за „прекъсване на абонатите“ през септември миналата година може да завърши с грандиозна, но умишлена стрелба в небето - но тестът показа, че системите са на мястото си, в случай че нещо се обърка.

 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39759909
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031