Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2016 14:08 - Що е българска поща ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3206 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 30.12.2016 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Преди седмици ми изпратиха телеграфен запис до клон 1505 в София. Става дума за ареда от земя, която притежаваме аз и сестра ми в гр. Павликени. Земята общо е 6- 7 декара, сумата не е голяма, но е важна, коледна добавка към символичната ми пенсия ! Роднините ме информираха по телефона за превода и на другия ден се дотътрах в студа до пощенския клон. Там вече се водеха словестни войни между пенсионери и служители . След чакане от половин час във „войната” се включих и аз. В 14 часа в клона нямало пари и трябвало да отида сутринта на другия ден ? Казах, че сутринта не мога да отида и какво ми гарантира, че ако отида след обяд, ще имат пари !? Една охранена служителка, прекарала на стол целия си живот, нервничеше и каза ,че трябва да подам заявка ! Нервите ми не издържаха и ги попитах на всеослушание, защо като държавни служители не си вършат работата !? За моя превод бяха взели 10 лв. комисионна, а спедиторската фирма ЕКОНТ, щеше да ми ги достави до вратата за 5 лв. !? Обясних, че по този начин работят срещу държавната фирма Български пощи ! Една по-млада засукана госпожа, назначена явно с непощески заслуги, изглеждаща като шеф на група от 7-8 застаряващи пощаджийки, ухилено обяви, че закриването на фирмата, ще бъде добре дошло !? На другия ден тръгнах пак, живея в жилищна кооперация на 8 етажа с 24 апартамента, на входната врата от външната страна бе залепена компютърна, подробна разпечатка с всички мои лични, адресни данни, плюс сумата която трябва да получа !? Полудях, явно Български пощи работят активно в полза на криминалната, основно циганска престъпност ! През ума ми минаха десетки зверства и убийства, само за 20 -30 лева !? Влетях в пощенския клон, слава Богу имаха пари, накараха ме да напиша подробна „автобиография”  № ЛК, издадена от, дата, ЕГН, трите имена, адрес, сумата словом, подпис и пр....!? Обещах им да ги осъдя за разгласяване на лични данни ! Дебеланите зад щанда, ме гледаха войнствено и тъпо, никакво съчувствие, извинение и усет за вина ! На връщане, при първата почивка по стръмния път към дома, ми дойде мисълта – „Кого ще съдиш - държавата ли !?” На втората почивка, ме осени още по-ярка мисъл – „Лайно не се пипа, винаги ще те оцапа !”

imageimage

           Възниква елементарният въпрос, защо другите народи уважават, развиват и активно използуват държавната собственост, а тук тя се унищожава разграбва с вещо държавно, партийно ръководство и неистово желание за това !? Няма такива директиви от ЕС, в Германия над 50% от БВП се формира от държавни фирми и участия ! Сега като се замисля по-дълбоко, ми става пределно ясно кой е виновника за всичко това - политическата, мафиотска класа на грабителския, „демократичен” преход ! Ламтежа за частна собственост, за разграбване и унищожение ! Българските пощи още са държавни, а имат фантастични, сладки имотчета, над 3000 в цялата страна, явно са се подготвили за приватизация и ликвидация ! Колко позната история, в целия свят дяла на държавната, общонародна собственост се увеличава, от нея се възползуват и печелят всички хора, тук в България, тя е крайно нежелана, тя не е неприкосновена !? Да не говорим за посегателствата над енергетиката, БДЖ, военната промишленост и пр...., върхови „демократични” постижения ! Защо 3 милиона българи бяха икономически прокудени и станаха гурбетчии по целия свят !? Разбирате ли, защо над 50% от хората останали тук, са под прага на бедността !? Че т.н. евроатлантически път води към геноцид, ликвидация, към кланицата и заличаването ! Защо ни плашат с последиците от мажоритарния вот и пряката демокрация !? Защо бързат да си осигурят още 4- 5 години пашалък и безнаказан грабеж, по стария избирателен закон !? Явно, има още какво да се краде, да се разпродават държавни активи и имущество, да се доликвидра България, да се подменят българите с чуждоезични племена, войствено проповядващи католически, юдаистки,хиндуистки, мюсюлмански, будистки и пр... религии, с пришълци и мигранти за които сме ненужни, низши вещи и животни !

image

           Тъжна и тежка Нова година ни чака сънародници, ако не сте от тези, които ще я карат в чужбина при награбените пари и имоти ! Дано имате какво да сложите на трапезата, но по-важно да нахраните изстрадалите си души с вяра ! Пожелавам ви много разум, здраве, сила, радост и смелост !






Гласувай:
10



1. tota - Колко си прав?
30.12.2016 15:10
Не само ти си понесъл тези неудобства и си видял сякаш поставена задача да се унищожи пощенската институция. Видях нещата в училище и при военните. Няма структура в държавата ни, която да не си служат с различни похвати, за да вземат и последните пари от джоба на потребителите. И не само, а и да ги подвеждат, унизяват и държат с тях като долно качество хора, нищо че те съществуват, благодарение на факта, че тях ги има и потребяват и стоки, и услуги.
За съжаление.
Чудесно е пожеланието! Присъединявам се към него! Добавям - и мир да е!
цитирай
2. dedenze - Благодаря Ати за коментара !
30.12.2016 15:57
Имам чувството, че вече 27 години живеем в напълно абсурдна държава ! На всички хора това е ясно и очевидно, само на политическите гьонсурати - не !? Те са тези които биха застрашили мира и то от лакомия, марионетство и невежество !
цитирай
3. danielita - И какво стана - вместо малко радост за празниците, разправии!
31.12.2016 03:28
В уредената държава където живея, това не може да се случи. Не че няма за какво да ни късат нервите (например здравеопазването, тъй като не е държавно), но държавните служби са особено старателни. Особено пощите- там ако сгафят, законът е безпощаден. Да не говорим за култура на обслужване. Винаги като си идвам в БГ това ме шокира- в пенсионното, в банките, в магазините, няма ли кой да издаде някакви правила за работа с клиенти и ако не ги спазват, да ги изгонят!
А стихотворението на Вапцаров направо ме просълзи! Не знам колко вяра трябва да има човек, че да оцелее! Но пак намирам разлика между американския и българския народ. Днес например дадох обява, че търся двама носачи да ми местят покъщнината. За няколко часа, посред нощ и рано сутринта, получух над 60 обаждания. Народът иска да работи. Интересно колко обаждания щях да получа ако бях в България?!
цитирай
4. dedenze - Благодаря за коментара danielita !
31.12.2016 11:30
Пиши за уредената държава, българите трябва да знаят, пиши за прокудените и живота им, пиши за доброто и лошото по света, просвещавай ! Днес това е особено нужно тук, където останаха нечитавите старци, циганите и класическите мошеници !
Що се отнася до хамалите, тук ги има много, но си нямат интернет, трябва да отидеш на сборищата им ! 50% от хората са под прага на бедността и не могат да си разрешат нетуслуги, даже и вестници не си купуват ! Гледат казионните телевизии и не вярват на очите и ушите си, когато плеяда лъжливи и продажни тиквеници ги уверяват, че живеят в Рая !? Няколко фирми предлагат хамали -"студенти" но на двойни цени !
цитирай
5. ok3223 - Мноого си прав ...
31.12.2016 14:06
ОСТАНАХА МАЙ САМО ПОЩАТА И БДЖ ЗА ЗАГРАБВАНЕ, ПРИВАТИЗАЦИЯ. И ПРАВЯТ ВСИЧКО ДА ГИ РАЗКОСТЯТ, И ПРОДАДАТ ЗА СТОТИНКИ НА НАШИ ВАШИ, КАКТО НАПРАВИХА НАВРЕМЕТО С ИКОНОМИКАТА НА БГ.
Няма да мирясат, докато не успеят да знаеш ...
Дано се мобилизираме и предотвратим тази кражба ...
цитирай
6. dedenze - Благодаря за подкрепата ok3223 !
31.12.2016 15:25
Най- страшното е, че в името на келепира и далаверата, може да вкарат българите в гражданска война, защото системата е така измислена, че по парламентарен път промяната и е невъзможна !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468227
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031