Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2018 14:58 - БОЕЦ заведе дело срещу НАП заради отказа да бъдат предоставени имената на фирмите източили над 16.2 милиарда лева ДДС!
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image БОЕЦ заведе дело срещу НАП заради отказа да бъдат предоставени имената на фирмите източили над 16.2 милиарда лева ДДС! Публикувано на 19.04.2018  в България https://bultimes.com/%D0%91%D0%9E%D0%95%D0%A6-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%9D%D0%90%D0%9F-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0/


БОЕЦ внесохме жалба в Административен съд София – град срещу отказа на НАП да ни предоставят имената на фирмите длъжници, с установени задължения за ДДС на обща стойност над 16.2 милиарда лева.

image

На 20.03.2018 г.. на пресконференция в БТА София, БОЕЦ изнесохме документи, от които става ясно, че за периода след 2000 г. над 16.2 милиарда лева са установените с ревизионни актове на НАП задължения и злоупотреби с ДДС, като почти 6 милиарда лева вече са обявени за несъбираеми. В следващите дни БОЕЦ сезирахме всички институции – прокуратура, парламент и президент, включително и Европейската комисия. Единствено от ЕК ни уведомиха, че нашите сигнали са изпратени до кабинетите на ресорните еврокомисари, а от прокуратурата препратиха сигнала ни срещу Борисов и Горанов заради ДДСгейт в специализираната прокуратура на Иван Гешев, който мълчи вече почти месец! След разследване на Биволъ депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка и срещу него бе образувано наказателно производство за източване на над 200 000 лева ДДС. БОЕЦ внесохме сигнал във ВКП и срещу друг депутат от управляващата партия – Борис Кърчев, реализирал същата схема за прехвърляне на фирма със задължения за над един милион лева на малоимотно лице. Явно източването на ДДС и данъчните измами се оказват масов спорт сред депутатите от ГЕРБ.

imageНа 20.03. пред присъстващите медии БОЕЦ обявихме, че на 19.03 сме внесли Заявление по ЗДОИ до НАП с което искаме да ни бъде предоставена информация за фирмите и дружествата реализирали ДДС схемите, чрез които са източени милиардите от бюджета! Специфичното в нашето искане беше това, че изисквахме от НАП освен имената на фирмите бушони, които са в края на измамните схеми (по правило прехвърлени на малоимотни граждани), така също и имената на всички участници в схемата, с цел да стигнем до тези, които реално са източили и усвоили милиардите. В заявлението ни до НАП се казва:

‘Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци, на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД БОЕЦ изискваме от Галя Димитрова в качеството и на изпълнителен директор на НАП, да ни предостави в законоустановения срок, на хартиен носител, в писмена форма, на посочения адрес на ГД БОЕЦ, както и в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена информация:

Първо: Пълен и изчерпателен списък на търговците и дружествата длъжници, както и всички свързани с тях търговци по веригата в схемата на данъчната измама от началното звено на веригата , така нареченият „липсващ търговец”, до крайния ползвател на данъчното предимство, със задължения по влезли в сила ревизионни актове за дължим ДДС, в размер над 10 000 лева, включително техния размер, за периода 01.01.2010 година – 31.12.2017 година.“

 

Исканата от нас информация се оказа проблем за НАП. Получихме отказ да ни бъде предоставена с аргумента, че представлява данъчна тайна. Няма как де се съгласим с това, защото по закон НАП са длъжни да публикуват и направят достояние на обществото имената на дружествата некоректни длъжници към държавата! И те го правят с дребни търговци дължащи по няколкостотин до няколко хиляди лева, но имената на източилите стотици милиони и милиарди се оказват тайна и НАП ги пази! Въпросът е ЗАЩО? Дали защото олигарсите, собственици на въпросните дружества са собственици и на институциите, НАП и държавата? Дали защото НАП и прокуратурата са част от измамните схеми и са осигурявали чадър над престъпните групи занимаващи се с източване на ДДС и данъчни измами? Дали защото „от горе“ са спуснали заповед „да са пазят и да не се закачат“? Няма как да приемем този отказ и ще търсим отговорите в съда! БОЕЦ винаги водим битките си до край! И не защото вярваме в съдебната система, а защото вярваме, че Истината е най-силното ни оръжие и че българите имат право да знаят КОЙ обрича цял един народ на бедност и мизерия! КОЙ ограби и източи милиардите от гърба на най-бедният народ в Европа! КОЙ пази престъпниците и осигурява чадър над престъпната им дейност!

Междувременно, след направените от БОЕЦ разкрития разбрахме, че в НАП са започнали съкращения на цели структури обхващащи над 300 служители на ниско ниво в Агенцията. Нито един началник, нито един шеф на отдел, нито един от висшето ръководство. Така мафията покрива следите си, замазва отговорността и спасява своите хора. Бушоните горят, играчите оцеляват и схемите продължават. За допълнително отвличане на общественото внимание винаги може да се спретне и някой зрелищен арест, или показна акция. Познато нали? Все пак 16 милиарда са 16 милиарда и тази тайна мафията ще пази на всяка цена! БОЕЦ ще продължим да разобличаваме управляващата ни мафия и ще се борим за истината на всяка цена!

БОЕЦ получихме множество сигнали, както и информация от служители от НАП, с конкретни факти и документи за престъпни схеми за данъчни измами с участието на служители от администрацията и прокуратурата. На следващата пресконференция ще огласим информацията с която разполагаме, както и следващите си действия.

Изразяваме своята благодарност към адвокат Пламен Кирилов за доброволния труд и съдействието по изготвянето на Жалбата.

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията! / ГД „БОЕЦ”




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743075
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031