Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2018 07:29 - Коментари - Къде грешат психодесните от блог.бг?
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 17171 Коментари: 110 Гласове:
15

Последна промяна: 18.07.2018 08:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.07.2018г.

     Къде грешат десните и психодесните от блог.бг и въобще в критиката си на социализма и апологията си на капитализма? – Най-много грешат като се вземат на сериозно!
В блога се води люта битка между привържениците на социализма и апологетите на капитализма, стигаща дори до личностни обиди. Първите защитават реалния социализъм, защото за повечето от тях, включително и на мен, по него време е протекла младостта им и животът им е бил прекрасен. Но не само това. Те са живели достатъчно и при капитализма и могат да сравняват, и подкрепата им не е за буржоазното общество. Разбира се има и млади хора, които подкрепят социализма по наследствено-идейни подбуди. Поддръжниците на социализма грешат в поддръжката си – поддържат нещо, което е показало недостатъците си и още по-важно, вече е било и никога няма да се повтори в същия вид. Това те правят, защото не познават марксистко-ленинското учение и не знаят как да пропагандират и защитават бъдещия социализъм, който несъмнено ще настъпи, но под друга форма и вид. Национализирането на средствата за производство, което е същността на социализма, е неизбежно. Виждаме как интересите на корпорациите влизат в остро противоречие с интересите на държавата и масата от населението. Или корпорациите ще разрушат държавата, или държавата и масите ще национализират корпорациите. Среден път няма.
Същата грешка като поддръжниците на реалния социализъм правят и апологетите на капитализма. Те критикуват нещо, което е отминало и възхваляват нещо, което отминава. Днес капитализмът не е този, от времето на Адам Смит, в който психодесните вярват и пропагандират, защото получават добри възнаграждения от частни компании, заемат държавни постове или получават грантове от международни спекуланти за да хвалят.
Реставрацията на капитализма в България започна и още продължава с мантрата за "невидимата ръка на пазара", която решавала всички проблеми на обществото. У нас "невидимата ръка на пазара" отстреля доста бизнесмени, вярващи на мита за свободната конкуренция и пречещи на стремежа на други конкуренти към монополизация. Също така раздели обществото на малко много богати и на много много бедни. В международен план "невидимата ръка на пазара" разруши Ирак, Либия и Сирия в стремежа си непазарно, което е по-изгодно, да граби нефт. Това беше съпроводено с милиони невинни жертви на хора.
Друг един принцип, принципът за "свободно движение на хора, стоки и капитали" е потъпкан от съвременния капитализъм. Вместо свободно движение на хора имаме вече телени и бетонни огради по границите, концлагери и квоти за чужденци. Вместо свободно движение на стоки имаме митнически бариери и икономически санкции. Вместо свободно движение на капитали имаме блокиране и замразяване на авоари на "неприятни" нам страни. Това практикува днешната буржоазна държава, а не осигурява свободна конкуренция. Това, което защитават и пропагандират психодесните, "свободната конкуренция", е била преди 250-200 години. Вече я няма.
Няма я и свободата на словото, обществото се манипулира от медиите. В САЩ се провежда фашистка пропаганда – че us-американците са изключителна нация, вожд на човечеството, господари на планетата. Такава е външната политика и на държавата им – САЩ определят коя нация и държава, кой политически лидер трябва да живеят и кои да се унищожат.

image
Протопсиходесен

image
Активно действащи психодесни

image
Развитието на капитализма






Гласувай:
19



1. get - Пишете за неща, които(според мен) ...
18.07.2018 08:22
Пишете за неща, които(според мен) са ви слабо познати и поради това повтаряте БАНАЛНИ КЛИШЕТА !
Второ - социализма, демонтажа му, се започна от социалистите - това защо пропускате да упоменете?
Трето - защо пропускате да упоменете думите на ПЪРВИЯТ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ТОЙ и АВТОРА на Нео-НЕП-а в България, че "социализма е недоносче"?

- Така че, не бързайте да лепите обидни етикети - с които основателно, могат да ви отвърнат "капиталистите" и психо-десни! :))

В заключение, факт е че съвременният мултинационален корпоративен капитал е МОНОПОЛИСТИЧЕН (и от това а-социален) по своя характер - но не бе ли със същият МОНОПОЛИСТИЧЕН характер и държавния-капитализъм, който вие учудващо обявявате за "социализъм" - нима това е социализма?
цитирай
2. getmans1 - Много ще се радвам ако автора Гов...
18.07.2018 08:43
Много ще се радвам ако автора Говедаров даде определение за психодесен.
цитирай
3. katan - :))))
18.07.2018 11:44
Познавам лично и тримата, за съжаление.
Мога да кажа, че "десни" е трудно да се каже, че са "психо" /т.е. страдат от определена мания/ е съвсем точно.
Хареса ми "Развитието на капитализма". С усмивка, но крива.
цитирай
4. kvg55 - До 1. get
18.07.2018 11:52
Вече няма значение кой какво казал за реалния социализъм и кой пръв започнал да го разгражда. Този социализъм отмина в историята. Иде реч за това, че капитализмът също се оттича в канализацията на времето и идва нов социализъм, който психодесните поради вродената си ограниченост не виждат.
цитирай
5. kvg55 - До 2. getmans1
18.07.2018 11:55
Не е необходимо да се дава определение за психодесен. Достатъчно е да се проследи дейността на тези от картинката, за да се добие представа що за животно е психодесният.
цитирай
6. kvg55 - До 3. katan
18.07.2018 11:57
След като ги познаваш лично, мнението ти е меродавно. Гугълът ги е определил за психодесни, защото от него взех снимките.
цитирай
7. 1997 - Неонатология на социализма
18.07.2018 12:58
get написа:
пропускате да упоменете думите на ПЪРВИЯТ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ТОЙ и АВТОРА на Нео-НЕП-а в България, че "социализма е недоносче"?

За привържениците на социализма този строй не е за изхвърляне, както и недоносчето за всяка майка.
А какви левенти стават недоносчетата при загриженост и любов ...
цитирай
8. getmans1 - . . . Значи, така ви мучат Свещенните ...
18.07.2018 14:15
... Значи, така ви мучат Свещенните ви крави и това ви е достатъчно. Чудесно! Днес по радиото две от Свещенните ви крави многократно употребиха термина „бясна вагина“ явно папагалите да го запомнят.
Съобщавам ти го в случай, че случайно си пропуснал Волгин а и не бива да оставаш с беден речник.
Алтруизъм, кво да правя!


kvg55 написа:
Не е необходимо да се дава определение за психодесен. Достатъчно е да се проследи дейността на тези от картинката, за да се добие представа що за животно е психодесният.

цитирай
9. getmans1 - . . . Веднага си представих Ким Чен ...
18.07.2018 14:17
... Веднага си представих Ким Чен Ун.


1997 написа:
get написа:
пропускате да упоменете думите на ПЪРВИЯТ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ТОЙ и АВТОРА на Нео-НЕП-а в България, че "социализма е недоносче"?

За привържениците на социализма този строй не е за изхвърляне, както и недоносчето за всяка майка.
А какви левенти стават недоносчетата при загриженост и любов ...

цитирай
10. get - А бе дечко, а бре вестникарче ... не се прави на знаещ вкарвайки някакви нео-латински понятия ... ?
18.07.2018 14:48
1997 написа:
get написа:
пропускате да упоменете думите на ПЪРВИЯТ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ТОЙ и АВТОРА на Нео-НЕП-а в България, че "социализма е недоносче"?

За привържениците на социализма този строй не е за изхвърляне, както и недоносчето за всяка майка.
А какви левенти стават недоносчетата при загриженост и любов ...


Защото в научната методология и Теория за познанието съществува думата(с адекватно като действие) ВЕРИФИКАЦИЯ - Знаеш ли що е?
- Ако знаеш НЯМА ДА МИ РЕАНИМИРАШ ТЕОРИТИЧНО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ТРУПОВЕ, та дори и такива като "научния" комунизъм?7
- Ако той БЕ ЖИЗНЕН нямаше, първо Ленин, после Сталин ... после чехите през 60-те и накрая ЦЕЛИЯТ СОЦ.ЛАГЕР при условие на СОЦИЛИСТИЧЕСКИ(Марксов модел) обществен строй ДА СЕ ВРЪЩАТ към ПАЗАРНИ ФОРМИ ... ЗАБЕЛЕЖИ? ПРИСЪЩИ за по-старата ОИФ с име КАПИТАЛИЗЪМ?!

Да ви питам? Ако само Вие бяхте, КОЙТО желае да НАСТЪПВА МОТИКАТА - щях да ви призная правото КАТО НА ЧАСТНО ЛИЦЕ ... ама вие настоявате, заедно с вас и ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД СЪЗНАТЕЛНО И СОЛИДАРНО С ВАС - ОТНОВО ДА ПОВТОРИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ "експеримент" ПО "НАСТЪПВАНЕ НА МОТИКАТА" ???? ... пак ще кажа: КАТО ИСКАТЕ САМ ДА СЕ БИЕТЕ ПО ГЛАВАТА - ваша воля! Ама ... Защо искате и другите да бъдат СЪЩИТЕ ГЛУПАЦИ КАТО(вас) ОБРЕЧЕНИТЕ ДА ПОВТАРЯТ ЕДНА И СЪЩА ГРЕШКА ДО БЕЗКРАЙ???

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ! Не съм поддръжник на МОНОПОЛИСТИЧНИЯ-капитализъм, но още по-малък поддръжник съм на ДЪРЖАВНИЯ-КАПИТАЛИЗЪМ по-ретроградна а с това ПО-ВИСША ФОРМА НА РАЗВИТИЕ НА ПЪРВИЯ! ... всъщност, съдържанието на последните ми думи ДАЛИ ЩЕ СТИГНАТ ДО СЪЗНАНИЕТО ВИ?!
цитирай
11. kvg55 - До 7. 1997
18.07.2018 17:20
На Гетьовците нищо не можеш да обясниш. Те не возприимат.
цитирай
12. kvg55 - До 8. getmans1
18.07.2018 17:21
Нищо не разбрах.
цитирай
13. kvg55 - До 9. getmans1
18.07.2018 17:23
Да не би да го познаваш лично другаря Ким Чен Ун.
цитирай
14. kvg55 - До 10. get
18.07.2018 17:32
Няколко пъти ти казвам да оставиш буржоазните апологети и да четеш в оригинал Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин. Ако ги разбереш, всичко ще ти се изясни.
цитирай
15. getmans1 - . . . ДАЖЕ МНОГО ДОБРЕ СИ РАЗБРАЛ: „ ...
18.07.2018 18:01
... ДАЖЕ МНОГО ДОБРЕ СИ РАЗБРАЛ:
„ 11. kvg55 - До 7. 1997
На Гетьовците нищо не можеш да обясниш. Те не возприимат.“




kvg55 написа:
Нищо не разбрах.

цитирай
16. kvg55 - До 15. getmans1
18.07.2018 18:21
Радвам се, че и ти си разбрал.
цитирай
17. planinitenabulgaria - Брадатата спирохета на Маркс
18.07.2018 18:25
ще Ви мъчи до последния Ви ден. Такава агресивна простащина става за Книгата на Гинес.
цитирай
18. planinitenabulgaria - За да напишете нещо четивно, интересно, което да прави смисъл,
18.07.2018 18:31
хората ката почнат да го четат да не споменават майки и да се сезират върху конкретни телесни отверстия трябва да се паучите от Андрей и Пандо, които са най-първите блогъри, освен това си служат и с прекрасен български език. Четете Пандо и Андрей, препрочитайте ги и после пак и тогава пропишете отново в блога.
Гласувам за блога Ви защото ми е жал за умственото Ви развитие....
цитирай
19. starforlife - Виж сега, Градски...
18.07.2018 18:56
Рядко чета глупости, а още по-рядко ги коментирам, но този път (може би за пръв и последен) ще си позволя да взема обстойно отношение по пълната глупост, която си написал.
А дали ще се засегнеш, че освен глупост, писането ти е и чисто лицемерие, това е лично твое право, което ще има значение само и единствено за самия теб.
А защо е такова (лицемерие) - ще ти стане (надявам се) ясно от коментара ми.
Та, ще се опитам да бъда кратък, но показателен, което предполага, че няма да съм кратък. ха ха ха

Не мисля, че си с някакъв статус на човек на познавач, че да си позволяваш да даваш оценки кой къде греши. Ти си кон с капаци, разбери! За теб натрапеното по времето на соца е нещото, което никога няма да можеш да надскочиш най-малкото, защото нямаш шанса да живееш активно в съвременния свят.
Греша ли?
Ами мисля, че не!
Хайде да признаш, че 90% от времето си прекарваш м/у компютъра и магазина или градинката за разходка и София я напускаш максимум 1 път на 3 месеца (примерно), а България 90 на 100 съм сигурен, че не си я напускал близките 10 години, ако въобще си.
ТОВА ИСТИНА ЛИ Е, ГРАДСКИ, ИЛИ ГРЕША В МНЕНИЕТО СИ?
Защото за разлика от вас - заблудените застаряли (за щастие на Децата ни - без сори) комуняги - аз като представител на модерните хора (без заровена глава в пясъка на някакви крайни убеждения), не си мисля, че съм все прав.
Та затова питам: ПРАВ ЛИ СЪМ В ТОВА, КОЕТО КАЗАХ ПО-ГОРЕ ЗА ОГРАНИЧЕНОТО ТИ ДВИЖЕНИЕ В СВЕТА ИЛИ НЕ?
БЕЗ ЛОКУМИ, ГРАДСКИ! ПРОСТО "ДА" ИЛИ "НЕ".

Но да продължа нататък.
Естествено, че е точно обратното, Градски!
Искам да кажа, че хората, които визираш имат основание да се вземат насериозно, най-малкото защото са поне с по 15 години по-млади от теб и са все още във възраст, в която да са фактор в една или друга сфера, или поне са активни.
А ти, сори, просто не си в позицията да влияеш на каквото и да е, освен на перото си в някакъв тъп блог, което (отново за щастие на Децата ни) ама по абсолютно никакъв начин не променя нищо.
Ама абсолютно нищо.

В блога се водела битка?
Абе ти добре ли си?
Градски, 'земи се прегледай!
Каква битка се води бре, пич?
Това е толкова смешно, че дори се чудя защо го засягам в коментара си.
Но стигам до най-същественото несъгласие в мен, пораждащо се от твоето драскане и включително най-сериозната подкрепа на мнението ми, че лицемерничиш.
При социализма си живял, Градски, да!
Но при капитализма - АБСОЛЮТНО НЕ СИ!
Защото в България НЕ Е ИМАЛО И НЯМА капитализъм, а извратен от същите тези бивши комунисти, протокапитализъм.
Освен това: Дори и да има поне малко допирни точки (а то такива казах, че няма) м/у нашата реалност и капитализма - ти, повтарям, си във възраст, в която не живееш активно (СОРИ), че да си някакъв барометър за условията на този капитализъм.
С наблюдения, и то в огреничеността на обкръжението ти, не става, Градски.
Но тук отново да попитам: КОЛКО ПЪТИ НАПУСКА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ БЪЛГАРИЯ И В КОИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА СИ БИЛ? ЗА КОЛКО ВРЕМЕ И С КАКЪВ СТАТУТ?
(И това е съществен въпрос за всички онези локумджий, които пишат ли пишат, без дори границата да са минавали, позовавайки се само на това, което някой им е разказал или още по-тъпото - вменил.)

То май няма смисъл повече да продължавам, Градски, защото в по-горното се съдържа цялото онова смехотворно ваше (на дъртите комуняги) глупеене да говорите за неща, които не сте изпитали на гърба си или видяли с очите си.

Ще завърша с едно кратко разказче, в което едва ли ще вникнеш, а още по-малко да схванеш какво искам да ти кажа и то с конкретен пример (а такива аз лично мога да дам стотици, а не просто да теоретизирам и то глупендерски като теб):
Преди няма и половин час се прибирах с Колега...
От дума на дума, докато минем през огромния двор на ЗАПАДНАТА компания, която ни е направила в пределите на фирмата тенис-игрище, игрище за футбол на малки вратички, фитнес зала с поне 20 уреда, две маси за тенис на маса, 3 бани с по 6 душ-кабини и какви ли още не мерзки капиталистически благинки - се заговорихме как от 2002-ра до 2005-та, за три години е бил в Мериленд. За тези три години, работейки нелегално и то нископлатена, обща работа (в хипермаркет и с 4-5 грузинци, което е показателно, защото не съм чувал американец да търси препитание в Русия), Ники е спестил пари и е купил тристаен апартамент в София.
В същото време си мислех как преди повече години, съсед мой от П-ще (Иван Цветанков - на "тежкотоварната" - на гърба на бившия музей на българо-съветската дружба), за същите тези три години, в Коми (в пределите на пре'фаленият ви флагман на соца) - спести за една "Лада 1500".
Само че, се върна заекващ. От хубавите условия на труд.
Е... Честността изисква да кажа, че и лек ремонт направи на етажа на двуфамилната къща (с брат му Васил), но е показателно какво си е донесъл единият, и какво другият: Иван си заеква още, а "Ладата" отдавна е бракувана, а Ники си живее в апартамента и в момента взема заплата доста над 3К. От мерзка западна фирма, даваща заплати м/у 1К5 и 4К на над 600 българи, включително и моя милост.
Еее, коя рашка фирма казваш в момента плаща заплати в България над 3К?
С реални осигуровки и куп други благинки, като например 13-та заплата. При перфектни условия на труд и с отличен социален пакет (например: собствен медицински кабинет и поемане на каквото и да е лечение за сметка на компанията).

Дай пример сега как работят рашите, м?
Защото бях там преди няма и 3 месеца и зная.
А тепърва ще ходя и ще ви показвам сравнения.
Например, питам:
Виждате приходите от световното, нали така?
И за'фалявате на Путин, че видиш ли вкарал колко бяха там приходи като цифра.
Е хубаво, Градски, де, но виждате ли, че ги е вкарал 70 на 100 в Москва и то в не кои да са бизнеси?
В същото време знаете ли, че стотици предприятия бяха затворени заради мерките за сигурност, но на хората не им се изплатиха заплати за тези дни, а бяха в неплатена?
М?
Градски, Градскииии... Теоретик си ти, пич.
Заблуден при това!
цитирай
20. staler - нищо ново и сензационно не се налага ...
18.07.2018 19:06
нищо ново и сензационно не се налага да бъде изобретявано.....соца от съветски тип се самоунищожи,не толкова заради липсата на банани,колкото поради съвсем реалната възможност,произтичаща от идеологическата и същност,начело на държавата и партията-майкя,да застане гений-агроном като горбачов,който да взима безалтернативно
съдбовни решения......апокалиптичните сътресения,съпроводени с цветни революциики,джендърмендър,циганьорски миграции и пр пък доказаха ,че по никои начин държавата не трябва да преотстъпва създаването на пари от въздуха/кредитирането/в частни ръце,пък били те и на гениите интернационални ивреи,които естествено яхват моментално икономиката,политиката ,медиите и прочие и с прословутата си лакомия и нахално самочувствие на богоизбрани и богоравни,засират всичко....това което в последните 20-30 години се опитват, доста успешно при това,да направят е,да унищожат очевидно успешните зап европ държави от скандинавия,финландия,австрия,швейцария,донякъде германия и франция.....какво толкова трябва да се промени/по точно-да се върне както е било?/,,,нищо особенно----централните банки---държавни,резервната валута----комплекс от нац валути на водещите икономики от 20ката например....шатдоун на секви офшорки и прочие перални на скрити и престъпни доходи и т.н. ......вашият фундаментален спор се обезмисля дори само с правилния избор на данъчна система и градация на размера на данъците в нея...
цитирай
21. kvg55 - До 17. planinitenabulgaria
18.07.2018 19:14
Така ли съобщава Центърът?
цитирай
22. kvg55 - До 18. planinitenabulgaria
18.07.2018 19:16
Учил съм се да пиша от световни учители като Маркс, Енгелс и Ленин.
цитирай
23. starforlife - Всъщност, Градски, върнах се да взема отношение и по една друга абсолютна товя тотална дивотия!
18.07.2018 19:23
Мнението ти за национализацията!

По-глупаво нещо скоро не съм чувал!
Я ми кажи как ще ме накара някой да отстъпя офиса си, който вчера снимах и показах? М?
Значи: Аз ще съм дал едни 11 милиона само за инфраструктурата, за да ми го вземат някакви си педал-комуняги, които искат всичко наготово и то, за да го съсипят после с некадърността си ли?
Е нЕма как да стане, Градски!

И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!

ПС: А, да!
И, Градски...
Много сте жалки всичките там предаторчета, икономистчета и т.н. с това "Гетьовци".
Запознах се лично с Гети и бъди сигурен, че аз разбирам от хора (най-малкото през живота си на два пъти - единият тече в момента - съм ръководил колективи над 200 човека).
И Гети не е това, за което вие с пълната си еснавщина се опитвате да уязвявате.
С него ще седна са приказка и маса винаги.
С вас НЕ!
Защото просто сте комплексари и несправедливи тъпаци.
Включително и ти, без сори, Градски!
цитирай
24. kvg55 - До 19. starforlife
18.07.2018 19:57
За ограничения ми начин на живот си прав. Имануел Кант никога не е напускал родният си Кьонигсберг, но си е признат философ.
Питай Владимир Каролев дали в България няма капитализъм?
А докога комунистите, които имат ограничен начин на живот, ще са виновни за простотиите на зараждащата се през прехода буржоазия?
Проблемът е, че мирогледът ви не надхвърля личния интерес - работата, къщата, колата, мадамата, вилата, почивката, екскурзията в чужбина. Защо не се запиташ - има ли корупция в България, крадат ли управниците, защо бяха съсипани Ирак, Либия и Сирия, Защо САЩ налагат мита на вноса, защо САЩ имат трилионен външен дълг, защо в САЩ има рекорден брой убийства и самоубийства, защо ЕС се управлява от олигофрени, защо хората си направиха грозни метални врати на апартаментите, защо изнасилват и обират старците по селата?
Сега аз да те питам : четеш ли Айн Ранд, членуваш ли в Института за свободен капитализъм "Атлас", който изправя рамене?
А за Русия в блогът ми не става дума.
цитирай
25. kvg55 - До 20. staler
18.07.2018 20:04
И все пак офшорките трябва да се закрият със закон, който да се гласува от народно събрание? И пак опираме до депутатите, които уж избираме. За данъчните закони същото. При теб въпросът е диктатура или демокрация.
цитирай
26. kvg55 - До 23. starforlife
18.07.2018 20:07
Твоят офис не е средство за производство, затова няма да го национализираме.
А Гетьо го наричам на галено.
цитирай
27. russianpredator - Психо и в тоя блог, и навсякъде са ...
18.07.2018 20:23
Психо и в тоя блог, и навсякъде са само путиноидите като тоя,чийто мозък е закърнял.
Социализъм и капитализъм са думи от речника на малоумни сталинисти.
Има демокрация,в Европа и Америка, и ваврварство,в Русия и Северна Корея.
И някой путински идиот е напомпил тая помия.
цитирай
28. freeoldmen - Ама тука първо ще казваме, а после ще плащаме, нали? Като на сватба...
18.07.2018 20:24
Ако е така, аз давам 22 милиона за офис и инфраструктура!
Ако некой дигне мизата, качвам тройно!
цитирай
29. russianpredator - Ето потвърждение, че тоя е психо.
18.07.2018 20:27
kvg55 написа:
Няколко пъти ти казвам да оставиш буржоазните апологети и да четеш в оригинал Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин. Ако ги разбереш, всичко ще ти се изясни.


Тия идиоти човечеството отдавна изхвърли на боклука.
цитирай
30. staler - нямам аз при мен такъв въпрос-ди...
18.07.2018 20:27
нямам аз при мен такъв въпрос-диктатура или демокрация.диктатурата е игра на руска рулетка,малшансът диктатора да е дебил,всъщност е значима статистическа величина.......депутатите си ги избираме съвсем не на уж,какъвто матряла индианец,такъв и вожда с съвета на старейшините.....какво ни пречи на нас българите да си признаем,че сме загубили безвъзвратно способноста да се самоуправляваме и да се предадем на някоя близка етнически до нас държава като Унгария например?какво им пречи на въпросните,а още на поляците,чехите,словаците,словенците да вървят напред и нагоре ?
цитирай
31. russianpredator - Определение за психопутиноид. ...
18.07.2018 20:31
Определение за психопутиноид.
Тип, който приема, че Русия е раят на земята, Сталин и Путин са богове, а всичко хубаво на света е руско.
цитирай
32. starforlife - ~ 24. kvg55
18.07.2018 20:33
kvg55 написа:
За ограничения ми начин на живот си прав. Имануел Кант никога не е напускал родният си Кьонигсберг, но си е признат философ.
Питай Владимир Каролев дали в България няма капитализъм?
Естествено, че съм прав! Казах, че отлично познавам хората, дори да не са ми пред очите.
Въпрос и на образование (ЗАПАДНО), и на опит (ОТНОВО В ЗАПАДНИ КОМПАНИИ)
И ето ти защо те наричам лицемер, Градски: Защото пишеш за неща, които НЕ ЗНАЕШ!
Това е чиста проба лицемерие и глупост.
Мисля, че си мяркал споменаване от мен, че съм бил в 17 държави по света, по няколко пъти в повечето, сумарно сигурно за над 3-4 години време.
като се започне от ходенето по състезания още през 80-те, та до ден днешен.
И имам наблюдение и в/у соца (СССР, Унгария, Румъния, ГДР, Полша - сумарно за над 6-7 месеца)...
И в/у Запада (САЩ, Канада, Англия, Германия, Франция, Италия, Холандия, Монако, Португалия, Китай, Иран, Тайван - сумарно за над година, особено в Канада, където сигурно ще остарея).
Така, че - не на мен локумите за превъзходството на Соц-модела пред Западния модел!

kvg55 написа:
А докога комунистите, които имат ограничен начин на живот, ще са виновни за простотиите на зараждащата се през прехода буржоазия?
Това също съм го казвал. Докато всички ключови позиции в държавата ни са в ръцете на набора на Големият ми син - 1996-та, необременени ама грам с нищо социалистическо!

kvg55 написа:
Проблемът е, че мирогледът ви не надхвърля личния интерес - работата, къщата, колата, мадамата, вилата, почивката, екскурзията в чужбина.
Градски, ти освен лицемер, си и идиот!
Освен това си и абсолютен неблагодарник!
Защото хора като мен (сори за надувката) не се интересуват от тези неща само за себе си, а се опитват да го направят реалност за повече деца на вас, празнодумците!
КОЛКО РАБОТНИ МЕСТА РАЗКРИ ТИ ЛИЧНО, ГРАДСКИ?
И СЛЕД КАТО НЕ СИ НАПРАВИЛ НИТО ЕДНО РАБОТНО МЯСТО...
СЛЕД КАТО НЕ СИ ДАЛ ХЛЯБ И ТО ДОСТОЕН НА ПОНЕ 10 ЧОВЕКА - КОЙ СИ ТИ, ЧЕ ДА СЪДИШ МЕН? М?
КОЙ?
КОМУНИСТЪТ, КОЙТО ИСКА ДА НАЦИОНАЛИЗИРА ТОВА, КОЕТО ТАКИВА КАТО МЕН СЪЗДАВАТ С ТРУД?
М?

kvg55 написа:
Защо не се запиташ - има ли корупция в България, крадат ли управниците, защо бяха съсипани Ирак, Либия и Сирия, Защо САЩ налагат мита на вноса, защо САЩ имат трилионен външен дълг, защо в САЩ има рекорден брой убийства и самоубийства, защо ЕС се управлява от олигофрени, защо хората си направиха грозни метални врати на апартаментите, защо изнасилват и обират старците по селата?
Тук, особено за дълга на САЩ, толкова глупости написа само в 3 изречения, че...
За дълга на САЩ мога да ти говоря така, както дори Икономист0 от агитката ви не би могъл.
Нищо, че той е икономист, а аз... прост капиталист. ха ха ха
Това ли като тема искаш да започнем?
Защото е безумно смешно да имаш отношение към неща, които отново не са ресор, в който да си вещ, ама не просто като читател.

kvg55 написа:
Сега аз да те питам : четеш ли Айн Ранд, членуваш ли в Института за свободен капитализъм "Атлас", който изправя рамене?
А за Русия в блогът ми не става дума.
Не само съм го чел, а и съм писал постинги тук.
Фрии ще ти потвърди, защото тогава ти още не ме познаваше.
Не, че сега ме познаваш де.

Аз НЕ членувам в никакви клубове, Градски!
И ТОВА СЪЩО Е ПОКАЗАТЕЛНО:
НИКОГА...
АМА НИКОГА ЗАПАДЪТ НЕ МЕ Е ПРИТИСКАЛ ДА ЧЛЕНУВАМ В КАКВОТО И ДА Е!

А СОЦЪТ Е!!!
цитирай
33. kvg55 - До 27. russianpredator
18.07.2018 20:35
В постингът ми не се говори за Путин и за Русия.
цитирай
34. kvg55 - До 28. freeoldmen
18.07.2018 20:37
Аз обещавам да дам!
цитирай
35. kvg55 - До 29. russianpredator
18.07.2018 20:39
Маркс го определиха за мислител на хилядолетието.
цитирай
36. kvg55 - До 30. staler
18.07.2018 20:42
Писал съм и за особеното състояние на народът ни в условията на капитализъм.
цитирай
37. kvg55 - До 31. russianpredator
18.07.2018 20:43
Твоето определение съгласувано ли е с някое НПО?
цитирай
38. kvg55 - До 32. starforlife
18.07.2018 20:59
Да ходил си по-света, но и по света си гледал това, което те е интересувало. Гората и планината най добре се виждат от страни и от далече.
Интелигентният човек трябва да има отношение към всичко.
Западът (капитализмът, защото на запад е имало инквизиция) не натиска, той прелъстява! (Приказка за стълбата)
цитирай
39. kolevn38 - Несъстоятелността на текста дори няма да коментирам.
18.07.2018 21:21
Определнието "психодесни", което доколкото си спомням измисли Запорожко Москвичин от БНР преди време - също няма да коментирам.
Само ще маркирам няколко жокера - представете си как след Световната Цоциалистическа Полюция се национализират следните "предприятия":
1.Представете си, че световните цоциалистически полюционери национализират "Тесла моторс" и "Спейс Х" и какъв ще бъде резултата.
2.Представете си как световните цоциалистически полюционери национализират "Епъл" и какъв щебъде резултата.
3.Представете си как световните цоциалистически полюционери национализират "Мередес", "БМВ", "Ауди", "Бентли", "Ролс-Ройс", "Ферари", "Ламборджини" и "Порше" и колко картонено-мукавен ще бъде резултата.
4.Представете си как световните цоциалистически полюционери национализират "Боинг", "Еърбъс" и "Чесна" и колко икономичен и сигурен ще стане авиотранспорта.
5.Представете си как световните цоциалистически полюционери национализират цялата японска икономика и сложат начело на високотехнологичните предприятия нискочели партийни секретари с по едно основно и две килийни образУвания, но пък с партен билет в потурите.
6.Представете си как световните цоциалистически полюционери национализират цялата високотехнологична южнокорейска икономика и сложат по един северноорейски робот чучхе начело на всяко предприятие.
7.Представете си как световните цоциалистически полюционери ще се изтъпанят пред другаря си Путкин и поискат от него да се национализират всички предприятия на неговите братани.
8.И накрая си представете как световните цоциалистически полюционери ще се изтъпанят пред другаря Си Дзинпин и ще поискат от него да национализира всички частни китайски предприятия. Представете си и как той ще им каже на чист китайски език първо да си поиграят на пускам-пускам кърпичка с 385 милионната армия на 3000 годишната поднебесна империя.
Та, представяйки си как световните цоциалистически полюционери национализират цялата световна икономика, си представете какъв мед и какво масло ще потекат от чушмите:)
цитирай
40. kvg55 - До 39. kolevn38
18.07.2018 21:45
Твоите умствени полюции не мога да си представя, защото работя с действителността.
цитирай
41. staler - и при капитализма и при социализ...
18.07.2018 21:54
и при капитализма и при социализма---народеца български опъва здраво,но до синора и до дувара,,,за другото чака на управниците....те пък се надяват на международното положение----кобурготи,тристранни оси,вождове и учители,европ комисари.....с прискърбие ви казвам-не сте прави,г-да и едните и другите... на маркс,ленин и на енгелс наи=вече им е съвсем през оная работа,съдбата на нац държави по принцип,още по малко на България вчастност.....същото може да се каже уверено за чуждестранни търг вериги с офиси за по 5млн/обикновенно един от баналните начини за криене на печалба/.....няма просперираща западна или източна държава която да не се е погрижила първо---за създаване на собствен национален /държавен и частен/ капитал в сектори като енергетика,комуникации,медии,банки и финансиране,търговия и т.н. преди да разтвори бузки за глобализация.....второ--да се работи незаконно ,да не се платят данъци ,да се купи жилище в софия,а не в мериленд /маалко повече от две -три години требват/ и т.н.е всичко друго но не и смислен аргумент за каквото и да било....трето---има моряци които са обиколили 70-80 държави,те наи добре знаят за политиката и икономиката...четвърто---китаи с маркс ядяха врабчета,с милтън фридман ядат гмо соя,и ?
цитирай
42. kvg55 - До 41. staler
18.07.2018 22:14
Ние следвахме сляпо задокеанските съветници, никой не ни е крив.
цитирай
43. starforlife - ~
18.07.2018 22:24
~ 38. kvg55
Градски, не мислиш ли, че е смешно да говориш какво и как аз съм гледал?
Но дори и да си прав (а ти абсолютно не си) - поне съм гледал, видял, съпоставил, а ти както казах теоритарничиш и то лицемерно.
Я ми кажи...
Ти като си гледал да кажем филми с кунг фу - можеш ли дори едно движение да направиш?
Колко филма ще са нужни според теб, за да научиш например защо с "меча лапа" се атакува областта на ухото и кои точки около него се поразяват, а не с "драконова глава", с която се атакува слепоочието? М?
Ти ли имаш по-добър поглед от мен за Запада, който не отговори в колко запади държави си бил, м?
В КОЛКО ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ БЕШЕ, ГРАДСКИ, ПРЕЗ ЖИВОТА СИ?
Кучето е по-добрия месар, така ли?
Защото гледа отстрани?
Ах олан...


~ 40. kvg55
Ето заради такива твои изяви ти никога не би могъл да бъдеш приятел с мен, Градски, и дори не бих си губил времето да се срещам с теб.
Защото определяш хора (познавам въпросния реално), които оборват глупостите ти за по-низши мисловно от теб, а те определено те превъзхождат и дори социалния им статут го доказва.

Френдът ти го казва много точно: Всичко това... Целият този Гений... Попадне ли в ръцете на комунистите (не ги определям като хора, да се разберем, а като идеология и отношение към каквото и да било) - ще бъде затрито.
Давам само един прост пример:
След ВСВ СССР заграбиха и пренесоха цели немски фабрики и заводи за производство на автомобили. Откраднаха технологии. Не само от немците - от италианците също.
И какво направиха?
Едни каруци!
Пълни боклуци!
за които се чакаше с години и то спонсорирайки безлихвено смотаните заводи с "кадърното" управление.
Е... Немците не само се съвзеха, а правят въпросните "БМВ", "Мерцедес" и т.н. и това са не автомобили, а шедьоври.
Да си се возил в S-класа на "Мерцедес"?
Затова я има приказката: "Мерцедес" и всички останали.
И не говорим само за лукс, а за инженеринг!
Това са автомобили, които при правилна експлоатация те надживяват. Буквално говоря.
А не като руските таралясници: На 10-тата година са аут.
Но наистина, попадне ли това в ръцете на държавно управление - дотам ще е.
Факт. Доказал се многократно през годините.
Назови едно нещо, в което Русия има световен пазарен дял.
Само едно.


И преди да съдиш нещо или някого - опознай го ЛИЧНО! Живеейки с/в него, а не теоретизирайки локумислово.
цитирай
44. kvg55 - До 43. starforlife
18.07.2018 22:55
Не е смешно, защото е просто. Всеки гледа това, което го интересува. С филмите е същото. Гледал съм филми с бойни изкуства, но не това главно ме е интересувало.
Не искаш да си говориш с мен, но много можеш да научиш за света и хората.
Да ти е известно колко милиарди долари вложиха САЩ във ФРГ. И колко безплатно техническо оборудване и техническа документация ни предостави СССР.
цитирай
45. starforlife - ~ 44. kvg55
18.07.2018 23:29
Абе, Градски... Абе, "момче младо"...
Ти май не схващаш, че мен специално на нищо полезно не можеш да ме научиш?
Освен това продължаваш да говориш пълни глупости! Които са не само невярни, а и сами на себе си противоречат и оборват твоите твърдения.

САЩ вложили във ФРГ...
Ами вложили-вложили, какво от това?
Какво от това питам? М?
Ами напротив - полезно е било за германците (и не само).
Бил съм във ФРГ преди да се обединят с ГДР (през 84-та и през 86-та) и мога да ти кажа, че България беше кенеф в сравнение с ФРГ. Тя спрямо ГДР беше, та камо ли спрямо ФРГ.
Нали амерковците са лошите? Защо тогава те са направили (по твои думи, които не са баш истината) за една цяла нация нещо толкова добро, че Германия да е винаги била еталон за качество в световен мащаб и дестинация, която да е повече от желана за живеене открай време, а СССР не направиха това за и от ГДР например? М?
Защо, питам?
Те също опитаха и си личеше всъщност, но спрямо другите сац-страни - не и спрямо западните.
Ааааа, слаба икономика на СССР спрямо САЩ.
Ами слаба ще е. Защото е държавна. А на държавната (работа): Ден да мине - друг да дойде - всеки се прави, че работи.
Е на Запад не е така, братче: Иска се яко бачкане, което най- плаши мързеливите соц-комуняги (не обединявам всички под общ знаменател), свикнали даром да получават. Но пък бачкаш ли яко (на Запад) - ще се радваш и на живота на макс и ще живееш "като бял човек", а не като рашка чукча.

Какво ни е дал СССР? Я пак?
Дал е котараци!
Имаше "даване", да.
Ама, за да оправдае голЕмото ВЗЕМАНЕ!
Основно ограбването на селското ни стопанство, че да храним без пари мързеливите (отново не обединявам под общ знаменател) раши. А можехме да продаваме за твърда валута и сега да сме си една селскостопанска сила за био-продукти от световна величина.

Дали ни оборудване?
Ти май не си наясно, че в областта, в която България беше Силициевата долина на соца, 90% от оборудването беше американско и немско.
А и при селското стопанство: Комбайнът "Нива" беше 3 пъти по-слаб като производителност и качество от този на "Либхер". Или греша?

Но да се върна на по-"яките" технологии.
Да кажем електрониката като възлов отрасъл.
Оборудване за електрониката ни - американско. Например: Осцилоскопи "Тектроникс" (Американски. И досега русите не са направили един свестен, а Китай - поне 10 върхови и съм пропуснал много точните думи на Френда за национализирането при Китай. Нали знаеш, че Путин се кланя доземи на "китайчето", защото са гола вода спрямо тях? А нали знаеш, че мерзкия капиталист-китаец Джак Ма може да купи точно три пъти Русия?)... Поялници "Велер" (Германски)
Оборудване за оптика - "Карл Цайс" (Германско)
За студена обработка - "Елкем" (Шведско)
За дискове и дискети (за компютри) - "Елмарт" и "Рана".

Та кое казваш беше руско бре, Градски?
Кое?
Не празнослови за пореден път, а дай примери, м?
цитирай
46. born - Според изложеното в чаршафите на Селския ти
19.07.2018 00:12
В мен възниква обоснованото предположение, че е на значително по преклонна възраст, отколкото декларира. В тази връзка те съветвам да въведеш ограничения в обема на коментарите по логорейни съображения.
цитирай
47. getmans1 - . . . Стар, по настоява на Сталин д...
19.07.2018 00:22
... Стар, по настоява на Сталин другарят му на Говедаров, Димитров отказва „план Маршал за България. А Сталин така е настоял защото се мислел за по-умен от прадругаря Маркс.


[quote=starforlife]Абе, Градски... Абе, "момче младо"...
цитирай
48. kolevn38 - Твоята действителност е истинска полюция - будиш се мокър в кревата, но до теб няма мадама, а сърп и чук
19.07.2018 02:27
kvg55 написа:
Твоите умствени полюции не мога да си представя, защото работя с действителността.


И двата предмета са проникнали дълбоко в теб и няма вадене:)
А "бъдещият социализъм" отдавна е настъпил поне в три държави - северна Корея, Куба и Венецуела. можеш да се радваш на постиженията им като отидеш да живееш по избор в няккоя от трите проспериращи икономики. Лично аз си избирам Куба и кубинките:)
цитирай
49. vmir - 14. kvg55 - До 10. get
19.07.2018 07:57
Гет ги е чел и аз съм ги чел още навремето, когато нито един комуняга не ги отваряше, за да не губи време в папагалстване на глупавите партийни пропагандни клишета. Ако ти също ги беше чел тогава, а не повтаряше тъпите им настоящи пенсионерски интерпретации, никога нямаше да напишеш чутовните тъпотии в постинга си. Невежеството ти е потресаващо, но още по-потресаваща е претенцията да коментираш процеси и категории, от които си нямаш и елементарна представа.

Човек не се подлага случайно на такъв резил, който свидетелства за жестоки настоящи посегателства върху остатъците от разум на оглупяващите персони. Вярно е, че си има хора за всичко, но е неописуемо глупаво да се вменява, че безнадеждно ретроградни и невежи мантри би трябвало да предизвикат любов или "разбиране" към застаряващи мошеници, за които единственото удоволствие от живота е да заблуждават неинформираните и необразовани хора.
цитирай
50. vmir - 35. kvg55 - До 29. russianpredator 18.07 20:39 Маркс го определиха за мислител на хилядолетието.
19.07.2018 08:25
Определен или от ВВ1951, или от класация, в която Хитлер е редом до Маркс.

На ВВ1951 му е простено, защото е сърбин, на който на 18 год възраст се наложило да учи омразния му български език и да стане българин. Защото интереса клати феса. За раждането на малкия Венци и Цариброд преименувал в Димитровград баща му, че как иначе да обясни, че водил война срещу българскиото население и българските войници, освен от неутолима любов към светлото комунистическо бъдеще? Че, кой щеше да го направи български дипломат в Париж без тази шменти-капели сръбско-юначна еквилибристика?
цитирай
51. get - @ 49. vmir - 14. kvg55 - До 10. get - Това ПРИ ТЕБ Говедаров - не е научно(рацио) опониране - а схоластика ДОГМА - като при ЦЪРКВАТА!!?
19.07.2018 10:08
kvg55 написа:

1.
Няколко пъти ти казвам да оставиш буржоазните апологети и да четеш в оригинал Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин. Ако ги разбереш, всичко ще ти се изясни.
2.
Да ходил си по-света, но и по света си гледал това, което те е интересувало. Гората и планината най добре се виждат от страни и от далече.
Интелигентният човек трябва да има отношение към всичко.
Западът (капитализмът, защото на запад е имало инквизиция) не натиска, той прелъстява! (Приказка за стълбата)


Първо: (ми) препоръчваш, да чета НЕ-БУРЖОАЗНИ теоритици-философи ТОЕСТ СОЦИАЛИСТИ - ами Я МИ ПОСОЧИ поне ЕДИН ОТ ТЕЗИ СОЦИАЛИСТИ-ТЕОРИТИЦИ" - Който по своята същност и ПРОИЗХОД да НЕ Е БУРЖОА или дори ДВОРЯНИН?

Второ: твърдиш че ЕДИНСТВЕНАТА И САМО ИСТИНАТА БИЛА само при социалистите-теоритици ... Маркс - Енгелс - Ленин ... ама защо ВКАРВАШ И СТАЛИН? Та САМИЯТ Сталин Е ОТРИЦАНИЕТО НА МАРКСОВИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ! С поне две неща - КОИТО МОГА ДА ТИ ПОСОЧА И ОБОСНОВА С ПРИМЕРИ!
1-во >> НЕО-НЕПА от 1934 - 1936 години и ОТКАЗА МУ ОТ "СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ", от което ... ?
2-то >> СЪЩИЯТ ПРЕМИНАВА досущ като ГЕРМАНСКИЯ ФЮРЕР - на НАЦИОНАЛИСТИЧНИ ПОЗИЦИИ ... тоест при него ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛНА - партията в СССР се превръща в НАЦИОНАЛ-БОЛШЕВИСТКА! ... ОТ ТАМ ИДВАТ и процесите + унищожение на ЛЕНИНСКАТА ГВАРДИЯ - КОЯТО НАПРАВИ ОКТОМВРИЙСКИЯ ПРЕВРАТ с ПОСЛЕДВАЛИТЕ ПРОЦЕСИ КОИТО ФИЗИЧЕСКИ Я УНИЩОЖИХА ... тук спирам ВЪПРЕКИ ЧЕ МОГА ДА НАПИША НАУЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ В ОТГОВОР ... на щуротиите които ми пишеш ОТ ВИДА:
kvg55 написа:

Маркс го определиха за мислител на хилядолетието.

- Ами ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯТ ... Защото в момента КОИТО КОМАНДВАТ ПАРАДА в ЕВРОПА са СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИ(евро-комунисти - по старо "меншевики"). Каквито СА БИЛИ ОТРИЧАНИТЕ от Ленин, Е. Бернщайн и К. Каутски ... тоест И В МОМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА СПОРА И ДОКАЗВАНЕ, ПРАВОТАТА НА ТЕЗИТЕ - ЗА ПРЕХОДА КЪМ СОЦИАЛИЗМА - дали ще е по МЕНШЕВИШКИ(цитираните вече горе, двама ... има и още) и "болшевика-екстремист" Ленин - КОЙТО БИЛ "ДОРАЗВИЛ ТВОРЧЕСКИ" Маркс :))) - според ИДЕОЛОЗИТЕ от СССР ... и доморасли идеолози-сталинисти КАТО ТВОЯ МИЛОСТ :))) ... ДОКАЗВАЩИ С ТОВА, повърхностните си познания ПО ОБЩА ТЕОРИЯ на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕОЛОГИЯ, ФИЛОСОФИЯ, ПРАКТИКА ... и т.н. ??!

П.П.
Колко пъти ДА ПОВТАРЯМ, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ И ОСМИСЛИШ нещо елементарно простичко, Че?
- ЕДИНСТВЕН И НАЙ-ВЕРЕН КРИТЕРИЙ ЗА ИСТИННОСТ И ЖИЗНЕНОСТ - Е ЖИВОТА!? ... Е тогава? ... СЛЕД КАТО САМИТЕ СОЦИАЛИСТИ ОТ ЦЕЛИЯТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР - РЕШИХА И ДЕМОНТИРАХА СОЦИАЛИЗМА - какво има още да СИ приказваме ЗА ЖИЗНЕНОСТ и ИСТИННОСТ НА ТОЗИ теоритичен и социален модел на общество СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО?
- Същият ТОЗИ се оказа, че е НЕРАБОТЕЩ ПРОЕКТ - теоритичен и практически ТРУП ... на който ОТ НЯКОИ(??) ОПРЕДЕЛЕНИ СИЛИ ИЗКУСТВЕНО му БЕ ВДЪХНАТ ЖВОТ!

- А кои БЯХА ТЕЗИ СИЛИ - КОИТО ДАДОХА ЖИВОТА НА "ТРОЦКИСТКО-ЛЕНИНСКИЯТ" социален модел - Ще научим от това: КОИ ПЪРВО - ДАДОХА ПАРИТЕ а в последствие ВСЯЧЕСКИ ПОДПОМАГАХА БОЛШЕВИКИТЕ ДА СЕ УТВЪРДЯТ след ОКТОМВРИЙСКИЯ ПРЕВРАТ ... защото?
Защото, през ОКТОМВРИ, РЕВОЛЮЦИЯ НЯМА ... РЕВОЛЮЦИЯТА В РУСИЯ е СТАНАЛА ВЕЧЕ ПРЕЗ м.Февруари 1917 г. - Болшевиките през ОКТОМВРИ ИЗВЪРШИХА ... МЕТЕЖ или ПРЕВРАТ СРЕЩУ ВЕЧЕ СЛУЧИЛАТА СЕ СОЦИАЛНА(буржоазна) РЕВОЛЮЦИЯ след абдикацията на руският император!!?

Приключвам, ПИТАЙКИ СЕ: С беглите и повърхностните си познания по теория на марксизма и история на Революцията от 1917 г. в Русия ЩЕ ЛИ ТИ СТИГНАТ СИЛИЦИТЕ(теоритико-интелектуални) - ДА МЕ РАЗБЕРЕШ - И РАЗБЕРЕШ истината, КАКВАТО ТИ Я ОБЯСНЯВАМ ... аз пролетария по произход !?
цитирай
52. kvg55 - До 45. starforlife
19.07.2018 11:18
Как да няма значение - парите на САЩ направиха това, което беше Германия.
Каква беше България в края на 1944 година. Колко репарации изплати. Цялото оборудване и техническа документация на тежката промишленост, минното дело, евергетиката след 1944 година е руско. Тези отрасли са основата на икономиката. Първите трактори и комбайни в ТКЗС-та бяха руски.
Затова ти казвам, че много можеш да научш от мен.
Заблуждаваш се, че България е щяла дя бъде като Германия или САЩ. Щеше да бъде като Португалия, Гърция и Ирландия преди години.
цитирай
53. kvg55 - До 46. born
19.07.2018 11:22
"Нямах време да подготвя кратък докрад", е казвал другарят Сталин, което означава, че starforlife отделя твърде малко време за мен, затова е многословен.
Ако си забелязал Сталин и starforlife започват с по три еднакви букви.
цитирай
54. kvg55 - До 47. getmans1
19.07.2018 11:24
За салфетката от Ялта чувал ли си нещо?
цитирай
55. kvg55 - До 48. kolevn38
19.07.2018 11:28
Върви в Куба, като те влече. Аз оставам у нас, за да се боря.
цитирай
56. kvg55 - До 49. vmir
19.07.2018 11:31
Тъпотии, тъпотии, ама не можете да ми опонирате, а говорите за Путин и Русия.
цитирай
57. kvg55 - 50. vmir
19.07.2018 11:33
Подминавам приказките ти с пренебрежение, защото засягат трето, неприсъстващо в постинга лице.
цитирай
58. kvg55 - До 51. get
19.07.2018 11:36
Ти не познаваш марксизма-ленинизма, ти знаеш клюките за марксизма-ленинизма.
цитирай
59. get - @ 52. kvg55 - До 45. starforlife - Поредният пример за НЕПОЗНАВАНЕ ФАКТОЛОГИЯ или ... ?
19.07.2018 11:42
kvg55 написа:
...парите на САЩ направиха това, което беше Германия.
Каква беше България в края на 1944 година. Колко репарации изплати. Цялото оборудване и техническа документация на тежката промишленост, минното дело, евергетиката след 1944 година е руско. Тези отрасли са основата на икономиката. Първите трактори и комбайни в ТКЗС-та бяха руски.
Затова ти казвам, че много можеш да научш от мен.
Заблуждаваш се, че България е щяла дя бъде като Германия или САЩ. Щеше да бъде като Португалия, Гърция и Ирландия преди години.


... ОТКРОВЕННА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ?

Тракторите, камионите комбайните БЯХА ПРОИЗВЕДЕНИ В СССР - Но?
Още от време на ГОЛЕМИЯ ГЛАД(омор) 1930*32 години - СССР С ПОМОЩА НАЙ-ВЕЧЕ НА САЩ - започва да строи ПРОМИШЛЕНАТА СИ БАЗА ... повече за това можете да научите - ако прочетете примерно за едни такива капиталисти, като Алберт Кан, Форд или А. Хамър - и тяхното място и роля в ИЗГРАЖДАНЕ ПРОМИШЛЕНОСТТА НА СССР - още от ПРЕДИ ВОЙНАТА и строежа на около 1 500(хиляда и петстотин промишлени обидинения/комбинати) ... финансовото издължаване на СТАЛИН СПРЯМО АМЕРИКАНСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ - с ЗЪРНО Е ИМЕННО ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА НАСТЪПИЛИЯТ ГЛАД със масови случаи на КАНИБАЛИЗЪМ?
- Построени са НЕ САМО ПРЕДПРИЯТИЯ но и са дадени машини, съответно технология и лицензци за ПРОЗВОДСТВО ПО АМЕРИКАНСКИ СТАНДАРТИ НА "руската" ТЕХНИКА?
- Трето: Говори се много за "ленд-лиза" възлизащ на около 3-ри до 3 и 1/2 милиарда долара ЗАЕМ ОТ САЩ ЗА СССР - но не говори ЗА СЛЕД ВОЕННИЯТ ЗАЕМ с КОЙТО ФИНАНСОВАТА ИНЖЕКЦИЯ ЗА РУСКАТА ИКОНОМИКА СКАЧА НА 10(десет) милиарда долара ... това става във връзка съгласието на Сталин - да бъде сключено Бретон-Уудското финансово споразумение от 1944 год. - с което се въвъжде златния стандарт и икономиките на страните В АМЕРИКАНСКАТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ - приемат ДОЛАРА ЗА МЕЖДУНАРОДНО РАЗПЛАЩАТЕЛНО СРЕДСТВО(валута)!

- Другарю ИМАТЕ ГОЛЕМИ ПРОПУСКИ В ЗНАНИЯТА ... поради което ТЕНДЕНЦИОЗНО ПРЕДАВАТЕ НЕЩАТА - изкарвайки СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ - БЛАГОДЕТЕЛ?!
- Другарю Говедаров - от вас човек не само НЯМА КАКВО ДА НАУЧИ - но ако ви повярва, СЪВСЕМ ЩЕ СЕ ОБЪРКА !!!
цитирай
60. kvg55 - До 59. get
19.07.2018 11:53
И все пак техниката и документацията са дошли от Съветския съюз, които не са им били в повече, а не от САЩ.
цитирай
61. get - За салфетката от Ялта чувал ли си ...
19.07.2018 12:01
kvg55 написа:
За салфетката от Ялта чувал ли си нещо?


"Салфетката от Ялта" е мит ... демагогия британо-севътска ТЪЙ КАТО ОЩЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 1941 година външния министър на Великобритания е на посещение в СССР - и още тогава Стали и Молотов ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА ПРЕДВОЕННИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРИДОБИВКИ НА СССР да БЪДАТ ПРИЗНАТИ ОТ КРАЛСКОТО-БРИТАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
- Последват ПРЕГОВОРИТЕ през пролетта на 1942 год. и подписването на ДОГОВОРА ОТ м.Май 1942 год. м/у който Великобритания и СССР стават ВОЕННИ СЪЮЗНИЦИ!
- В излезли публикации в печата и дипломатически източници ГОВОРЯТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТАЕН ДОГОВОР между СССР и Англия подобен на този сключен през 1939 год. м/у Молотов-Рибентроп със СЕКРЕТНИЯ ПРОТОКОЛ за подялба на Европа?
- Британското и Съветско-руското правителство И ДО МОМЕНТА НЕ Е СВАЛИЛО СЕКРЕТНОСТТА, тоест не е дало ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП до тези документи и преговори от този ПЕРИОД 1941/42 год. и същността при преговорите ДОВЕЛИ ДО СКЛЮЧВАНЕ ДОГОВОРА ЗА ВОЕННА И ИКОНОМИЧЕСКА ВЗАИМОПОМОЩ от май. 1942 год.?
- Отделно СМУЩАВАЩО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА САЩ - по отношение поведение и сключен договор м/у Англия-СССР ... за който Америка ги критикува ЗА НЕСПАЗВАНЕ ПРИНЦИПИТЕ НА "Атлантическата харта" подписана на 14 август 1941 г. на срещата между президента на САЩ Франклин Рузвелт и министър-председателя на Великобритания Уинстън Чърчил?
- Косвен ФАКТ КОЙТО МЕ КАРА ДА СЕ СЪМНЯВАМ в истиността на "Ялтенската салфетка" - е че ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ОФ-правителството(генерал Добри Терпешев) БЕЗ ИСКАНЕ ОТ СТРАНА НА БРИТАНИЯ - дава заповед НА военнослужещите от БЪЛГАРСКИЯТ ОКУПАЦИОНЕН КОРПУС В БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ - да я напусне! ... ТОЕСТ ... ?
- Това ГОВОРИ ЧЕ СТАЛИН, ДЖЕНТЪЛМЕНСКИ СПАЗВА ДОГОВОРЕНОСТИТЕ си с Чърчил, НО НЕ ОТ ЯЛТА-конференция, която е от февруари 1945 г. ... а от по-ранните ПРЕГОВОРИ предхождащи подписването Договора с Британия(Чърчил)от м. май 1942 год.?

- Това на кратко ДРУГАРЮ - изнасящ ни уроци по МЕЖДУНАРОДНА ПОЛИТИКА и МАРКСИЗЪМ-ЛЕНИНИЗЪМ?
цитирай
62. get - До 60. kvg55 - До 59. get - баналното за всеки комунист РУСОФИЛСТВО и адвокатстване в ...
19.07.2018 12:05
... в ПОЛЗА НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ - да я изкарвате БЛАГОДЕТЕЛ а не както е на практика КОЛОНИЗАТОР? !!

kvg55 написа:
И все пак техниката и документацията са дошли от Съветския съюз, които не са им били в повече, а не от САЩ.


- Империята ИЗСКМУКВА ПОТЕНЦИАЛ ОТ КОЛОНИЯТА ... НЕ ОБРАТНОТО - или както имам точна приказка илюстрация за подобни случаи?
- Къде се е чуло и видяло КРАВА от ТЕЛЕ ДА СУЧЕ?
- В случая, КРАВАТА е ПОДМЕНЕНА ОТ СЪВЕТСКИЯ БИК ... а телетата СА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ и адвокати на "българо-съветската дружба"?!
kvg55 написа:

Ти не познаваш марксизма-ленинизма, ти знаеш клюките за марксизма-ленинизма.

- Красимире НЕ С ЛОЗУНГИ а с факти и аргументи се спори и опровергава опонента!
- И до момента ВСИЧКО КОЕТО СИ КАЗАЛ/ПОЗОВАЛ на марксизма-ленинизма Е ПРИМЕР НЕ НА ПОЗНАВАНЕТО МУ - а по-скоро НА ОБРАТНОТО, НЕПОЗНАВАНЕ!?
цитирай
63. kvg55 - До 61. get
19.07.2018 12:20
Добри Терпешев наредил. Ще нареди, разбира се. В Гърция е имало съпротивително движение срещу германските и българските окупатори. Какво искаш? Да се бием с гърците.
цитирай
64. kvg55 - До 62. get
19.07.2018 12:22
Вие не коментирате постинга ми, а повтаряте това, което си знаете.
цитирай
65. get - 63. kvg55 - До 61. 62. get - Коментирам ПРОПУСКИТЕ В ЗНАНИЯТА ТИ - а ти са фрапантни - Защото ... ?
19.07.2018 12:38
kvg55 написа:
Добри Терпешев наредил. Ще нареди, разбира се. В Гърция е имало съпротивително движение срещу германските и българските окупатори. Какво искаш? Да се бием с гърците.
Вие не коментирате постинга ми, а повтаряте това, което си знаете.


- Защото БЕЗ ДА ПОЗНАВАШ ФАКТОЛОГИЧНО - ИСТОРИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В НЕГО МОМЕНТ в Беломорска тракия - ми бълваш КЛИШЕТА - на вестникарската левичарска ПРОПАГАНДА?
- Това БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ - където е БЪЛГАРСКИЯ ОКУПАЦИОНЕН КОРПУС - е територия КОЯТО И ДО МОМЕНТА АКО ЗАГОВОРИШ НА БЪЛГАРСКИ - ако не всеки втори ТО ПОНЕ ВСЕКИ ТРЕТИ ЩЕ ТИ ОТГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК(рупчоски диалект)?
- Към момента на описваните събития 1945-47 год. и оперетния генерал-комунист с пред-училищно образование Д. Терпешев ЕТНОСНОТО СЪОТНОШЕНИЕ е било ако не ПРЕОБЛАДАВАЩО БЪЛГАРСКО то поне 50:50 съотнешение българи:гърци?
- Отделно ТАЗИ ЧАСТ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ ... по силата на Ньойския договор Е БИЛА СПОРНА - тоест след определен прелиминарен период БЪЛГАРИЯ КАТО СТРАНА Е МОЖЕЛА ДА ПРЕДПРИЕМЕ ДЕЙСТВИЯ И СИ ВЪЗСТАНОВИ СУВЕРЕНИТЕТА В/У ТЕЗИ ЗЕМИ!
- Преклузивния срок ПРИ КОЙТО БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ДА ПОСТАВИ ТОЗИ ВЪПРОС ЗА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ ОТ "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ" - изтече през 90-те (деветдесетте) години на миналия век ... а поради това бе и се ЗАПОЧНА ГОЛЯМОТО УХАЖВАНЕ на селският социалистически-идиот-цар Тодор Първи Правешки, от страна на "гръцкият социалист" и почти несменяем министър председател Андреас Папандреу от този период - каталева ми//разбра ли ме?

- През 1947/48 год. ИМАМЕ ГОЛЯМА ВЪЛНА НА БЪЛГАРИ ЕМИГРАНТИ от Беломорска и Егейска тракия С КОЕТО БЪЛГАРСКИЯТ ЕЛЕМЕНТ БЕ УМАЛЕН ДРАСТИЧНО!
- Второ ПО ПОВОД НА ТЕЗИ ПОЛИТИКО-ТЕРИТОРИАЛНИ СПОРОВЕ-ВЪПРОСИ ... започва КОНФЛИКТА между ДВЕ ДЪРЖАВИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЛАГЕР ... СССР, който не искаше ПОДКРЕПА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЗАНСКА СЪПРОТИВА В ГЪРЦИЯ и ... ЮГОСЛАВИЯ+с по-срамежливо съУЧАСТИЕ и от България, КОИТО ПОДКРЕПЯХА ТЕЗИ КОМУНИСТИ предимно БЪЛГАРИ по произход! ... а след това БЪЛГАРИТЕ БЯХА НАТИРЕНИ ОТ ГЪРЦИЯ - без право да отседнат в България ... по разпореждане на СССР-Сталин ... някои от наследниците им все още жвеят в Алма-Ата, Бишкек ... и други градове в Централна-руска азия!
цитирай
66. kvg55 - До 65. get
19.07.2018 13:28
Абе, умнико, ти как си представяш съюзникът на хитлеристка Германия да претендира за територии.
Вълната от емигранти е от гръцки комунисти, загубили гражданската война с проанглийските сили.
цитирай
67. get - Абе, умнико, ти как си представяш ...
19.07.2018 13:58
kvg55 написа:
Абе, умнико, ти как си представяш съюзникът на хитлеристка Германия да претендира за територии.
Вълната от емигранти е от гръцки комунисти, загубили гражданската война с проанглийските сили.


- Виждам след акто се изчерпаха аргументите ти - започна и да ме хокаш! ?

- За това КОЕТО ТВЪРДЯ - за БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ, сегашни Александрупулис, Ксанти, Кавала и пр. - и което НЕ ГО ЧЕТА ЕДИНСТВЕНО ПО ИЗВОРОВИ ДОКУМЕНТИ - а ми е говорено ОТ ХОРА КОИТО СА БИЛИ СВИДЕТЕЛИ на СТАВАЛИТЕ ТАМ - КЪМ НЕГО време НЕЩА?

- Второ - което ЗА ВСЕКИ АДВОКАТ НА СССР представлява "срамна тайна", че СССР - бе една от ДВЕТЕ СТРАНИ АГРЕСОРКИ КОИТО ЗАПОЧНАХА ПРЯКИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО СУВЕРЕННАТА ДЪРЖАВА ПОЛША - с което ПОСТАВИХА НАЧАЛОТО на Втората световна война?
- Трето - през м. октомври, Молотов е на официално посещение в Германския Райх - за да уточняват НОВО ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на Европа - Като?
- Четвърто - ЕДНА ОТ ТОЧКИТЕ Е СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ?
- Пето - след като България ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ТОВА Е ОТКАЗАЛА НА ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ВОЙНАТА на страната на ТРИСТРАНННИЯ ПАКТ - СССР - Сталин, УВЕДОМЯВА ръководителя на БКП в емиграция, Г. Димитров ЧТЕТИ ВНИМАТЕЛНО?
- Че няма НИЩО ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВКЛЮЧИ НА СТРАНАТА НА ТРОЙНИЯ СЪЮЗ - в който по-късно щял да се включи и СССР ... с което не се изчерпват "мирните инициативи" на миролюбивите Русия и Сталин - а продължението идва с ... ?
- Идването в България на Соболев - СПЕЦИАЛНИЯ И ПЪЛНОМОЩЕН ЗАМ. ВЪНШНЕН МИНИСТЪР НА СССР, на посещение в България, м. Ноември 1940 год. ЗА ДА ИСКА ОТ БЪЛГАРИЯ НАСТАНЯВАНЕ НА СЪВЕТСКИ ВОЙСКИ НА ТЕРИТОРИЯТА Й ... като при това в част от разговорите СЕ Е ПОДЧЕРТАЛО ОТНОВО - искането на СССР, България да се включи във войната на страната на Тристранния пакт.

- Четете другарю и не се сърдете на мен за неосведомеността си ... и после укорявайте БЪЛГАРИЯ - че е насилвана да се включи в Тристранния пакт ... със съучастието и на СССР - за което след войната той ни обвинява?

- Народната певица - леля ни Любка Рондова, е една от тези жертви НА ПАГУБНАТА РУСКА и ОФронтовска политика от след ВСВ - СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО БЕЛОМОРИЕ !!! ?
- Никога като бежанка от БЕЛОМОРИЕТО не съм я чувал да се ПРИПОЗНАВА ЗА ГЪРКИНЯ - а ти да си я чувал?
1.
https://www.youtube.com/watch?v=xEHyy51LG9U
2.
https://www.youtube.com/watch?v=rrs0p6Yaa78
цитирай
68. kvg55 - До 67. get
19.07.2018 16:40
Какво общо има Полша с постинга ми? Едно си баба знае, едно си бае.
цитирай
69. starforlife - Градски, за пореден път ти казвам, че ти тук си трол.
19.07.2018 17:26
Сърди се, ако ти е по воля, но е точно така.
Защото ти:
- не умееш да формулираш позиции
- още по-малко умееш да ги защитаваш
При теб просто се тролят едни подмятания, които околните правят на пух и прах, но въпреки това ти като малко детенце-инатче се цупиш и държиш на своето.
Несериозно е.
Абсолютно несериозно.
Толкова ми падаш в очите, че не можеш дори да си представиш.
Давам ти пример с няколко неща:
- Да вземем за пример льолявщината ти по репликата ми за офиса (ми).
(Тук е момента да уточня за икуфелия фрии, че говорейки в онова число - не визирах, че е лично мой. Но това няма значение в случая.)
Та: Кой, Градски, си ти, че да синтезираш, че в показания от мен офис не се произвежда?
Говоря за производство не на услуги (Което също си е производство и то не по-малко важно от натуралното, или си на друго мнение?), а същинското, стоково производство.
Та нали пуснах снимки на спецификации, на хай-технологични изделия, които кооперативно се произвеждат именно във въпросния офис бре, Градски?
Или ти мислиш, че западнякът (в момента говоря по принцип) идва и дава по 3К заплати за кол-центрове само?
600 човека, Градски, не клатят крака в офиси.
Има развойно звено (80 инженера са/сме)...
Има производствени структури (350 средни техници, които не падат под 1К8 заплата) като започнеш от ецвнето на РСВ-то, та стигнеш до корпуса на изделието...
Има управляващ персонал (близо 20 директора и мениджъра сме)...
ТРЗ...
Счетоводство...
Личен състав...
...
ОЕЗ-то в най-добрите си години беше с малко по-голям персонал.
Но разликата е, че тогава (по времето на соца), в ОЕЗ-то със секретните - се работеше за заплати, които за две години купуваха "Лада" (ама трябва да чакаш поне 5 да ти дойде реда), а за въпросната фирма - с почти същото възнаграждение си купуваш "Тойота".
Еее, опонирай сега ти де? Като казваш, че на теб не се опонира релевантно.
С две думи: ТИ ТРОЛСКИ ОТСЕЧЕ, ЧЕ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ОФИС НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА И ТОЧКА.
И кои са околните, че те да са правите, а не ти?

- После: Аз се въздържах, за да не те дестабилизирам - ха ха ха (но пък, ако ме следеше през годините - по конкретни случаи щеше да си чел от мен цитиране на много такива конкретни технологии, които Западът подари на Изтока), но Гет ти го е казал гледам:
САЩ са дали на СССР толкова технологии, че не може да си представиш дори.
Обратното ама изобщо го няма никакво.
И не казвам, че СССР не даваха на НРБ, но това беше мечешка услуга по две направления:
1-во, защото се експлоатираха нашите суровини на безценица от същите тези "даващи"
2-ро, защото така не се разгръщаше наш потенциал. Все едно ти да даваш на сина ти докато се споминеш и той да не се научи да се справя сам с Живота.

Да продължавам?
Ами няма смисъл, Градски, и то именно, защото си просто трол.
Е как да не си?
Как да не си, когато ти на бялото черно казваш и обратно, и не спориш с фактология (абсолютно никога и нищо конкретно не си ми цитирал досега, а само теоретични обобщения), а просто тролиш.
Маркс бил обявен за мислителя на хилядолетието...
Глупости!
Ама пълни и завършени!
А и да е - от комунягите обявен - какво от това бре, Градски?
Маркс е просто чесал езика си, формулирал нещо си (тъпо и ограничено - факт), което се видя колко просъществува и докъде докара последователите си.
България щяла да е Гърция, Португалия и коя беше третата...
Кам тоя късмет де.
В Гърция (където една от фирмите, за които работя имаме поделения) заплатите са в пъти спрямо нашите и моля те не теоретизирай отново, че видиш ли било по-скъпо.
Защото не гъркини идват да работят тук, а наши жени ходят там.
И то неквалифициран труд и за в пъти по-ниски заплати. И пак спестяват.
Обори де?!
Обоснови защо мигрират цели градове и кажи колко към прехвалената ти Русия и колко към мерзкия Запад? М?
Кой нормален човек, ако може да избира да живее в Манхатън и на Червения площад - ще избере второто бре, Градски?
Ми нали е просто смешно!
За Германия пък да не говорим.
Ами казах ти... ОК, нека са станали сила с парите на САЩ (което ама изобщо не е вярно - станали са с дисциплина и толериране на частната инициатива - нещо, което при нас все още го няма, а в момента точно прохожда - казах ти го).
Ами хайде да дадем шанс на САЩ 45 години както на СССР, м?
Защото СССР ни "помагаха" 45 години и видяхме резултатите.
Нека сега да приемем, САЩ да ни помагат и да видим резултатите след 45 години, м.
Да кажем към 2035-та, м?
А те се и виждат:
ОЕЗ-то... Върхов завод по времето на соца...
Сиво и нефункционално строителство. Грубо и недодялано. Грозно. Нефункционално го казах, но повтарям, защото е най-важното. За социалната атмосфера за работниците да не говорим - пълна скръб, поне по мои стандарти от още тогава, съпоставяйки с видяното навън.
Насреща е офиса, който показах. И някои неща, които нахвърлях в коментара, за който Русть0 се изпъна да ми се плюнчи.
Навсякъде блести от чистота (утре ще направя клип, за да видиш).
Отиваш с кеф на работа.
Като не европеец, а американец.
И най-важното, Градски: АБСОЛЮТНО БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ!
На хора по-малки дори от мен (двама са по на 43, а единия на няма и 55).
Но хората мислят с размах и най-вече ДЕЙСТВАТ!
А не си чешат езика като вас (теоретик-меланхолик-комунягите) по форуми, а действат. С размах.
И така трима българи АНТИкомунисти - дават абсолютно достойна прехрана на 600 човека.
Не Маркс.
Нито Путьон (не е грешка).
А хора, които ти обявяваш за кръвопийци, само защото си захлупен и не се радваш на "Поршетата" им, изкарани с труд и находчивост, а искаш да си се качиш в "Москвич"-а.
Е да де, ама "Москвич"-а никога няма да го има вече.
А "Поршето" ще пребъде.

Така е и със соца:
ОТИДЕ СИ!
КРАЙ!
ФИНИТО!
Няма да се върне, Градски!
Лесното за неамбициозните (стада овце) свърши.
Сега иска бачкане, пич.
Но пък бачкаш ли - ще имаш и мадамата (интелигентна, образована, елегнтна, а не текезесарка), и автомобила (а не колата), и къщата (а не панелената кутийка), и екскурзията (където ти душа сака по света, а не до Равда или Влас), и всичко.
Просто иска да не дървенофилософстваш, а да си плюеш на ръцете и най-вече ДА УЧИШ.
Не в училище... О, не (поне не в България, където поне за мен има само две места, където си заслужава)...
Още по-малко пък от дървени философи като теб (не отчиташ най-важното във въпроса ми, Градски, а то е: На какво ПОЛЕЗНО - повтарям - ПОЛЕЗНО - можеш да ме научиш? АБСОЛЮТНО НА НИЩО! Потретвам: ПОЛЕЗНО!
Можеш да ми философстваш, но това ще са празни приказки край огнището и то без абсолютно никаква не само полезност, а и смисъл.


ГРАДСКИ, ХОРАТА СЕ РАЖДАМЕ, ЗА ДА ЖИВЕЕМ ЩАСТЛИВО!
А щастливо се живее именно с нещата, които ти смяташ за префърцунен лукс.
Но дори ти да си прав, а аз грешен - ма живей си ти с печения картоф на керемидата край бунището на края на селото (образно те ебевам - щото Борни е същия льольо и се подпичква, ама и двамата знаете, че не сте прави и се възползвате с охота от всичко западно. А И КАТО Е ТОЛКОВА ХУБАВ СОЦА - 'ЩО НЕ ОТИДЕТЕ В РУСИЯ, МАМКА МУ?).
А който си харесва лукса както го разбира - остави го на мира да си го изживява и не го съди, само, защото не си ти на негово място.
Не съм видял някой бачкатор, който е добре - да каже: "Абе, пич, що си такъв мърльо бе?" или на спътника в "Поршето" си да каже "Глей го па тоа с къв смотан таралясник е?" по повод на руската нова "Лада" (ат която мога две да ти не само покажа на снимки, но и в наличност).
Тоя от "Ладата" ще каже "Де е ба и педераста - "Порше" кара. Или е мутра, или наистина педераст."
Е да де, ама може да е просто Бачкатор!
За мерзък западен капиталист, който не казва "Абе много са им парите - дай да ги резнем!", а ги актуализира два пъти в годината.
Та: Мърльовците-мързеланковци, все намират косури на бачкаторите-"богаташи" и видиш ли вторите били празни откъм съдържание.
Ма на кой му дреме за льольовските ви нерелевантни измислици бре, Градски?
ВСЕКИ ЖИВЕЕ ЖИВОТЕ СИ КАКТО ИСКА.
НО Е ФАКТ, ЧЕ РОБСТВО НЯМА (дори да приемем, че както казваш западнякът прелъстява), НО НЯКОИ МЕЧТАЕТЕ ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.
ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПЕДЕРАСТИЯ, ГРАДСКИ!
Да вземеш нещо от този, който го е съградил с труд.
Е... НИКОГА ВЕЧЕ!
СЛАВА БОГУ!


А М И Н !
ха ха ха
цитирай
70. get - Какво общо има Полша с постинга ми? ...
19.07.2018 17:55
kvg55 написа:
Какво общо има Полша с постинга ми? Едно си баба знае, едно си бае.

- Ами има МНОГО ОБЩО - защото ТИ ОБЯСНЯВАМ НЕЩО - КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА СИ СПОМНИШ ИЛИ КОМЕНТИРАШ?
- Изразяващо се в изпразненият ти от съдържание ЗАЯЖДАНЕ НЕ АРГУМЕНТ?
kvg55 написа:

Абе, умнико, ти как си представяш съюзникът на хитлеристка Германия да претендира за територии.


- Обяснявам КАК и БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙ(?) - СТАНАХМЕ СЪЮЗНИК НА ГЕРМАНИЯ?!!
- Знаеш ли че - КОМУНИСТИТЕ ОТ края на 1940 год. в УГОДА НА СССР - провеждат кампания ЗА ВКЛЮЧВАНЕТО НИ В ТРИСТРАННИЯ СЪЮЗ - не знаеш или не искаш да си спомняш?
- Знаеш ли, че през м.април 1941 год. ПАК КОМУНИСТИТЕ ОТКАЗВАТ НА ЛЕВИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ (на Никола Петков) да създадат ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ - като целта му следва да е АНТИФАШИСТКА(АНТИ-ГЕРМАНСКИ) БОРБА с ЕВЕНТУАЛЕН ОПИТ ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ - пак не знаеш или не искаш да коментираш ... а ми мантросваш КОЛКО ЛОШ Е КАПИТАЛИЗМА ... И КОЛКО ЩЯЛ ДА БЪДЕ ДОБЪР ... НЯКАКЪВ БЪДЕЩ И САМО НА ТЕБ ИЗВЕСТЕН нов СОЦИАЛИЗЪМ?
- Какъв НОВ СОЦИАЛИЗЪМ - като говорейки за същият ми се позоваваш на КЛАСИЦИТЕ ... по най-смешен начин МАРКС, ЕНГЕЛС, ЛЕНИН ... и това анти-социалистическо чудо СТАЛИН?

- Красимире, не си говоря с теб в блога ти ЗА ДА СИ ЧЕША РАЗДУТОТО САМОДОВОЛСТВО - ПАКАЗВАЙКИ ТИ КОЛКО СИ БОС В МАРКСИСТКАТА ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА - Не!
- Причината за да пиша в блога ти е за да ти обясня - че СОЦИАЛИЗМА ОТ СЪВЕТСКО-БОЛШЕВИШКИ ТИП - Е ТРУП!
- Социализма от ЗАПАДЕН ТИП ... а такъв е в почти цяла западна Европа - е двуличен ... ДАЙ ДА ПОТЪРСИМ ТРЕТИ ПЪТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩЕСТВОТО НИ? ... ама не ОТНОВО някакво идиотско-социалистическо-уродче - А ТАКЪВ КОЙТО ЩЕ Е НА ПОЛЗА РОДУ - ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА Й?
- Инак само си чешем езиците и егото!
цитирай
71. zaw12929 - ДОПЪЛВАТЕ?? АВТОРЪТ КАЗВА ДОСТАТЪЧНО ВИЕ НАПИШЕТЕ ВАШЕТО ВИЖДАНЕ
20.07.2018 11:36
get написа:
??! ДОПЪЛВАТЕ?? АВТОРЪТ КАЗВА ДОСТАТЪЧНО ВИЕ НАПИШЕТЕ ВАШЕТО ВИЖДАНЕ, БЕЗ ДА ОБЯСНЯВАТЕ ФАКТИТЕ ПО АМЕРИКАНСКИ И АКО ПОЛУЧАВАТЕ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ- СТЕ СИТ И НЯМАТЕ ТРЕВОГА ЗА НЕЩАТА. МЛЪКНЕТЕ ТОГАВА !!! ВИЕ ПИШЕТЕ ЗА ПАРИИИИИ
Пишете за неща, които(според мен) са ви слабо познати и поради това повтаряте БАНАЛНИ КЛИШЕТА !
Второ - социализма, демонтажа му, се започна от социалистите - това защо пропускате да упоменете?
Трето - защо пропускате да упоменете думите на ПЪРВИЯТ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ТОЙ и АВТОРА на Нео-НЕП-а в България, че "социализма е недоносче"?

- Така че, не бързайте да лепите обидни етикети - с които основателно, могат да ви отвърнат "капиталистите" и психо-десни! :))

В заключение, факт е че съвременният мултинационален корпоративен капитал е МОНОПОЛИСТИЧЕН (и от това а-социален) по своя характер - но не бе ли със същият МОНОПОЛИСТИЧЕН характер и държавния-капитализъм, който вие учудващо обявявате за "социализъм" - нима това е социализма?


ДО 1989 ЖИВЯ БЪЛГАРИНА В СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА ПРИ БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ- САМО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА ЗАМЪЛ1ИТЕ С ГЛУПАВИТЕ СИ НЕВЕРНИ СРАВНЕНИЯ ОТ НЕЗНАНИЯ НЕ СА- ТАКА ВИ ПЛАЩАТ ДА МАНИПУЛИРАТЕ МЛАДЕЖТА, ТОГАВА БЯХМЕ 9 МИЛИОНА, А СЕГА... ЗАЩО ДА ВИ КАЗВАМ КОЛКО И КАК СМЕ... НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ МЯСТО В БЛОГА ЗАРАДИ ОМРАЗАТА, ЗЛОБАТА, МЪРЗЕЛА И ЛЪЖАТА
УМНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ НАМЕРЯТ РЕШЕНИЕ В БЪРКОТИЯТА В КОЯТО МЪДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ПРОДАЖНИЦИ НИ ЗАБЪРКАХА...БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СПАСИ И ЩЕ ИМА И СПИСЪКА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!
цитирай
72. radostinalassa - Социализмът е държавен капитализъм с..
20.07.2018 12:24
робовладелчески характер . Левашов. Напр.самоубиецът, ако разбира се оживее плаща пари на държавата. Тя го е отгледала, изучила и той е трябвало да и работи като роб известно време и така да върне вложените пари с лихва. Сега работим пак като роби , за много малко пари. Добре , че 24 - часовото гладуване е полезно. Правете го по - често. Това важи особено за пенсионерите, които и без това по - трудно усвояват храната. И даже забравят понякога , че са яли.
цитирай
73. radostinalassa - Излиза, че по - лошият пример е монополният капитализъм
20.07.2018 13:10
Така е у нас. Те са толкова алчни, че са готови да изгонят или унищожат населението , да внесат още по - евтина работна ръка отвън.
Явно истината е на трето място.
цитирай
74. get - ДОПЪЛВАТЕ?? АВТОРЪТ КАЗВА ДОСТ...
20.07.2018 16:04
zaw12929 написа:
ДОПЪЛВАТЕ?? АВТОРЪТ КАЗВА ДОСТАТЪЧНО ВИЕ НАПИШЕТЕ ВАШЕТО ВИЖДАНЕ, БЕЗ ДА ОБЯСНЯВАТЕ ФАКТИТЕ ПО АМЕРИКАНСКИ И АКО ПОЛУЧАВАТЕ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ- СТЕ СИТ И НЯМАТЕ ТРЕВОГА ЗА НЕЩАТА. МЛЪКНЕТЕ ТОГАВА !!! ВИЕ ПИШЕТЕ ЗА ПАРИИИИИ
get написа:
Пишете за неща, които(според мен) са ви слабо познати и поради това повтаряте БАНАЛНИ КЛИШЕТА !
Второ - социализма, демонтажа му, се започна от социалистите - това защо пропускате да упоменете?
Трето - защо пропускате да упоменете думите на ПЪРВИЯТ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, ТОЙ и АВТОРА на Нео-НЕП-а в България, че "социализма е недоносче"?

- Така че, не бързайте да лепите обидни етикети - с които основателно, могат да ви отвърнат "капиталистите" и психо-десни! :))

В заключение, факт е че съвременният мултинационален корпоративен капитал е МОНОПОЛИСТИЧЕН (и от това а-социален) по своя характер - но не бе ли със същият МОНОПОЛИСТИЧЕН характер и държавния-капитализъм, който вие учудващо обявявате за "социализъм" - нима това е социализма?

zaw12929 написа:

ДО 1989 ЖИВЯ БЪЛГАРИНА В СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА ПРИ БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ- САМО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА ЗАМЪЛ1ИТЕ С ГЛУПАВИТЕ СИ НЕВЕРНИ СРАВНЕНИЯ ОТ НЕЗНАНИЯ НЕ СА- ТАКА ВИ ПЛАЩАТ ДА МАНИПУЛИРАТЕ МЛАДЕЖТА, ТОГАВА БЯХМЕ 9 МИЛИОНА, А СЕГА... ЗАЩО ДА ВИ КАЗВАМ КОЛКО И КАК СМЕ... НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ МЯСТО В БЛОГА ЗАРАДИ ОМРАЗАТА, ЗЛОБАТА, МЪРЗЕЛА И ЛЪЖАТА
УМНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ НАМЕРЯТ РЕШЕНИЕ В БЪРКОТИЯТА В КОЯТО МЪДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ПРОДАЖНИЦИ НИ ЗАБЪРКАХА...БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СПАСИ И ЩЕ ИМА И СПИСЪКА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!


- Хайде ЗАПАЗЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ - ГЛУПОСТТА?
- ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ - не обвинявайте другите за КРЕЩЯЩАТА СИ ИНТЕЛЕКТУАЛНА
и житейска ПОСРЕДСТВЕНОСТ!
- Защото и преди "десети ноември" и след него, БЕЗПЛАТНО НИЩО НЯМА - нито образование, нито здравеопазване ? - както НЯМА И - БЕЗПЛАТЕН ОБЯД! ... и при капитализма и при социализма - парите ИДВАТ ОТ работещия НАРОД - чрез пряко или косвено ПЛАЩАНЕ(облагане)! ... само МАНГО В сънищата СИ - Е ПОСТРОИЛ СОЦИАЛИЗМА :))) - където МОЖЕШ И БЕЗ ДА СИ РАБОТИЛ ДА ПОЛЗВАШ БЛАГАТА НА ДЪРЖАВАТА ??!
цитирай
75. kvg55 - До 69. starforlife
20.07.2018 16:09
С този си коментар потвърждаваш твърдението ми, че психодесните критикуват нещо, което отдавна го няма. "На умряло куче нож вадят".
цитирай
76. kvg55 - До 70. get
20.07.2018 16:10
Обясненията ти нямат никакво отношение към постинга ми.
цитирай
77. kvg55 - До 71. zaw12929
20.07.2018 16:12
Капитализмът води България към нов Народен съд.
цитирай
78. kvg55 - До 72. radostinalassa
20.07.2018 16:16
При социализма човек имаше лична собственост - жилище, кола, вила. При капитализма не притежава нищо, защото всичко принадлежи на банките, от които е теглен кредитът.
цитирай
79. kvg55 - До 73. radostinalassa
20.07.2018 16:17
Капитализмът е готов и майка си да продаде за да спечели.
цитирай
80. kvg55 - До 74. get
20.07.2018 16:19
И ти ли си капиталист, колкото starforlife. Или сте само буржоазни апологети.
цитирай
81. get - До 72. 73. radostinalassa - Радостина КОГАТО ГОВОРИШ ЗА ПОЛИТ-ИКОНОМИЯ и ТЕОРИЯ НА ДЪРЖАВАТА И ПРАВОТО- ПОЛЗВАЙ ... ?
20.07.2018 16:22
... Ползвай понятия(терминология) и категори ОТ СЪЩИТЕ НАУКИ - а не от ПСЕВДОНАУКАТА НА Николай Левашов - това Първо!

- При БУРЖОАЗНАТА ДЪРЖАВА - имаме частник-капиталист КОЙТО СЕ СТРЕМИ ДА СТАНЕ МОНОПОЛИСТ завладявайки ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ... по този начин АБСОЛЮТИЗИРАЩ И ЗАПАЗВАЩ чрез държавната репресия НА СВОЯТА ИКОНОМИЧЕСКА ВЛАСТ + ПРОСПЕРИТЕТ над останалите ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩЕСТВОТО - нямали неговият късмет НА КАПИТАЛИСТ!?
- При "социалистическата"(марксистка държавна власт-управление) - имаме ДЪРЖАВЕН-КАПИТАЛИЗЪМ при който ВИСШАТА ДЪРЖАВНА и ПОЛИТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА(държавни + партийни чиновници) - ЖЕЛАЯТ ДА ОБЪРНАТ ДАДЕНАТА ИМ СВРЪХ ГОЛЯМА административно-политическа ВЛАСТ и ВЪВ ФИНАНСОВА ТАКАВА! Което в края на краищата - ще ги доведе до това КОЕТО са крие зад КАПИТАЛИЗЪМ и КАПИТАЛИСТ - поради това именно, ПАДНАХА БЕЗ БОЙ И държавите на РЕАЛНИЯ "СОЦИАЛИЗЪМ" ?!

- Третото за което пишеш: КАКЪВ СТРОЙ ИМАМЕ при "социализма" от СТАЛИНСКИ ТИП?
- КАРЛ МАРКС го е определелил и описал във ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКАТА ФОРМАЦИЯ(историческа) - която той нарича АЗИАТСКИ ТИП НА ОБЩЕСТВО(метод на производство?)!
Инак в съвременната научна литература предпочитат да наричат тази ОИФ "политарен капитализъм"! ... наред с другите описани в МАРКСОВИЯ исторически-материализъм:
- робовладелска;
- феодална;
- капиталистическа ...
... общество/а (обществено-икономически и исторически утвърдили се - формации)!
цитирай
82. kvg55 - До 81. get
20.07.2018 16:33
radostinalassa може да не познава политическата икономия, но усетът и опитът й са достатъчни за правилно умозаключение.
цитирай
83. get - До 78. 80. kvg55 - Другарю МАРКСИСТ - Какво казва МАРКС ЗА КАПИТАЛИЗМА и ПРОЛЕТАРИАТА ??!
20.07.2018 16:39
... В марксовото ИЗКАЗВАНЕ - НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА за ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ ... а за СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО и тъй като ТОЙ(пролетариата) НЕ ГИ ПРИТЕЖАВА - му остава единствено и само - "СВОБОДАТА" ДА ПРОДАВА НА БЕЗЦЕНИЦА - ТРУДА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ ... А не жилището, колата, вилата ... ще продължа В ДУХ НА ТВОЕТО КУХО ИЗРЕЖДАНЕ - жената, децата или тъщатА! ... ама СОБСТВЕНОСТТА В/У СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО никога - ама В СЪЩЕСТВУВАЛИТЕ ДЪРЖАВИ НА "РЕАЛНИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ", ДОСЕГА - СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО - никога не са били ВЛАДЕНИЕ НА ПРОЛЕТАРИАТА - а на държавата-капиталист, с нейните МОНОПОЛИСТИ: Държавни и партийни НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ - те БЯХА КОИТО ПРАКТИЧЕСКИ СЕ ЯВЯВАХА СОБСТВЕНИЦИ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПОРИЗВОДСТВО - а от там формираха и Второто важно при МАРКСОВИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ - ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ!

kvg55 написа:

1.
При социализма човек имаше лична собственост - жилище, кола, вила. При капитализма не притежава нищо, защото всичко принадлежи на банките, от които е теглен кредитът.
2.
И ти ли си капиталист, колкото starforlife. Или сте само буржоазни апологети.


- Не съм "буржоазен" апологет а по-скоро АКО ТРЯБВА ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯМ анархо-комунист С ПРИСЪЩАТА ЗА ТЯХ КООПЕРАТИВНА И ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ на ВЛАДЕНИЕ И УПРАВЛЕНИЕ В/У СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО и СЪЗДАДЕНИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА ... комунитарни ОБЩЕСТВЕНИ КОЛЕКТИВИ?

... ама В ЧИТАНКИТЕ ОТ КОИТО ЧЕТЕШ ЗА МАРКСОВИЯ КОМУНИЗЪМ - няма НИЩО КАЗАНО ЗА ТОВА - ЗАЩОТО?
- Защото с ПОЯВАТА НА МАРКС и МАРКСИЗМЪ - тези по-стари работническо-антибуржоазни "теории" и модели на СОЦИАЛЕН живот - БЯХА ОТРЕЧЕНИ от МАРКСИСТИТЕ - те и ПОДДРЪЖНИЦИ НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ВЛАСТ НА БАНКОВИЯ КАПИТАЛ - тоест на ДЪРЖАВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ?
цитирай
84. kvg55 - До 83. get
20.07.2018 17:04
И анархизмът е отречен от историята.
цитирай
85. get - И анархизмът е отречен от истори...
20.07.2018 17:22
kvg55 написа:
И анархизмът е отречен от историята.


- Най-мразя самодоволно-изпразнените от към съдържание и аргументация ЛОЗУНГАРСКИ КОНСТАТАЦИИ И ОБОБЩЕНИЯ - ... като отново пояснявам НЕ СЪМ ПОДДРЪЖНИК НА ТОВА (възприемам от тях ПРИНЦИПА НА ОБЩЕСТВО в тяхното разбиране-понятие ЗА КОМУНА>>КОМУНИЗЪМ ... и за което в ГЛАВАТА ТИ Е МЪГЛЯВО ФОРМУЛИРАНО - КАТО ПОНЯТИЕ-ПРЕДСТАВА за анархо-комунизма - от учебниците по "Научен комунизъм" :)))?

- Анархизма не се изразява и не завършва с КОМИЧНИЯ-ПРЕДСТАВЕН ОБРАЗ от филмите за Октомврийската революция ... на матроса-простак опасан с картечни ленти, бомби и нагани по него :))) ... анархо-комунизма и неговите ТЕОРИТИЧНИ + РЕАЛНИ-ОБЩЕСТВЕНИ ФОРМИ НА СДРУЖЕНИЕ е нещо много по-различно?
- И ОПРЕДЕЛЕНО НЕПОЗНАТО ЗА ТЕБ! ... тези форми КОМУНИТАРНИ са БИЛИ БЛИЗКО ДО РАБОТНИЧеСКО-КООПЕРАТИВНИТЕ СДРУЖЕНИЯ - създадени НЕ ПО СЪВЕТСКА РЕЦЕПТА след "9-ти септември" ... а много по-рано още през 30-те години НА МИНАЛИЯ ВЕК и формите на ... ТЕЗИ СДРУЖЕНИЯ ... са на ЗЕБЕЛЕЖИ?!! - Д-о-б-р-о-в-о-л-н-и от хора СВОБОДНИ, и СОБСТВЕНИЦИ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО ... тоест ТОВА Е БИЛО в зората на КООПЕРАТИВНОТО ДВИЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ - ЗА КОЕТО НИКОЙ ЯВНО НИЩО, НЕ ТИ Е ОБЯСНЯВАЛ?
цитирай
86. kvg55 - До 85. get
20.07.2018 17:29
"НА СВОБОДНИ СОБСТВЕНИЦИ в/у СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТТО" - Колкото и да са свободни собствениците, все ще трябва да са подчинени на един началник, който да ръководи процеса. Утопия и утопизъм. И утопист.
цитирай
87. get - - Типично дървеняшко-коминист...
20.07.2018 17:45
- Типично дървеняшко-комУнистически НЕ ОТГОВОР - а заяждане?

kvg55 написа:
"НА СВОБОДНИ СОБСТВЕНИЦИ в/у СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТТО" - Колкото и да са свободни собствениците, все ще трябва да са подчинени на един началник, който да ръководи процеса. Утопия и утопизъм. И утопист.


- Началник и НАЧАЛНИЦИ имахме при ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ, тоест СОЦИАЛИЗМА!
- При капитализма(класически) ИМАМЕ СОБСТВЕНИЦИ - които АКО НЕ СА КОМПЕТЕНТНИ ДА УПРАВЛЯВАТ СОБСТВЕНОСТТА СИ - назначават директор-мениджър ТОЕСТ КОМПЕТЕНТЕН СПЕЦИАЛИСТ?
- При КОМУНИТАРНОТО ОБЩЕСТВО - което някои го свързват НЕ С АНАРХИСТИТЕ-БОМБАДЖИИ и ТЕРОРИСТИ а с ОПРЕДЕЛЕНА ФОРМА НА САМОУПРАВЛЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ КОЛЕКТИВИ - създали се(самосъздадени) за РЕШАВАНЕ НА КОНКРЕТНА ЦЕЛ-ПРОБЛЕМ или като КООПОРЕТАВ имама мандатно-изборен ПРЕДСЕДАТЕЛ ! Който ОБЩОТО СОБРАНИЕ - избира за периода когато ТО НЕ ФУНКЦИОНИРА да изпълнява ЦЕЛИТЕ И ЗАДАЧИТЕ МУ, набелязани при така СВИКАНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ на СВОБОДНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО!
- Тоест при тях имаме СВОБОДА НА ИЗБОР, мандатност, ограничена за определено време И С ЯСНО ФОРМУРИЛАНИ ЦЕЛ-ПРАВА на ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯ ГИ "началник" ... в случай ЧЕ?
- Началника НЕ ИЗПЪЛНЯВА ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ или ПРЕВИШАВА ОТДАДЕНИТЕ МУ ПРАВА - имаме КОНТРОЛЕН МЕХАНИЗЪМ ... по СВИКВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО СЪБРАНИЕ и ОТНЕМАНЕ ПРАВОМОЩИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на КОМУНАТА//КОЛЕКТИВА!

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ДА ПИТАМ ?
- Отговаряш ми за да се заяждаш - или защото това, което ти пиша Е НЕЩО НОВО И НЕПОЗНАТО, от което интересно - за теб ДРЕСИРАНИЯТ ДА МИСЛИ СПОРЕД МАРКС-ЛЕНИНОВИТЕ ЧИТАНКИ и "теориите" в тях - ДОКАЗАЛИ СВОЯТА НЕЖИЗНЕНОСПОСОБНОСТ?
цитирай
88. kvg55 - До 87. get
20.07.2018 17:58
Дори и избран, все ще трябва да му се подчиняват.
цитирай
89. vmir - 56. kvg55 - До 49. vmir
20.07.2018 18:05
kvg55 написа:
Тъпотии, тъпотии, ама не можете да ми опонирате, а говорите за Путин и русия.


Изтъркана опорна точка за плашене на глупави читатели с измислени фобии. В коментара си не съм споменал нито Путин, нито Русия. Мисля, че пред имитациите на спор риболова ще ви придаде много по-смислен вид.
цитирай
90. get - 88. kvg55 - До 87. get
20.07.2018 18:08
kvg55 написа:
Дори и избран, все ще трябва да му се подчиняват.


- Това пък чудо-констатация: "ще трябва да му се подчиняват." - в контекста на какво го пишеш ?

- За НАЧАЛНИК(правилното е !) РЪКОВОДИТЕЛ при един тип КОЛЕКТИВ ОТ СВОБОДНИ СОБСТВЕНИЦИ - се назначава(правилното е - ИЗБИРА !) ЧОВЕК - не само с ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНИ а и МОРАЛНИ КАЧЕСТВА!

- При един ТАКЪВ ТИП на колектив - ако участника в него ПРИЕМЕ, ЧЕ СА НАРУШЕНИ ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ НА СДРУЖЕНИЕ И УПРАВЛЕНИЕ ... е СВОБОДЕН ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПАТРИМОНИУМА НА СЪЩИЯТ - не само той като член, А И ВЗЕМАЙКИ СРЕДСТВАТА СИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО С КОИТО УЧАСТВА В НЕГО !! ... а де да можеше ТАКА - един член-кооператор от СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ТеКеЗеСе - да стори ТОВА? - веднага го обявяваха за "кулак" със съответните дори съдебни последствия за него ... това бе КООПЕРАТИВНОСТТА ПРИ "СОЦИАЛИЗМА" - тоест при него се ВИЖДАШЕ ЯСНО - КОЛКО Е НАРОДНА, обявяваната за "ОБЩОНАРОДНА" СОБСТВЕНОСТ?!
цитирай
91. get - 77. kvg55 - До 71. zaw12929
20.07.2018 18:14
kvg55 написа:
Капитализмът води България към нов Народен съд.


- И на първо място НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА СЛЕДВА ДА СЛОЖАТ ПОПУЛИСТКАТА-ЛЪЖКИНЯ И ОТКРОВЕННА КРАДЛА-приватизаторка на "Техноимпекс" - председателката на БКП/БСП, другарката К. Нинова!
цитирай
92. radostinalassa - Много правилно, ако бях учила такива ..
20.07.2018 18:38
науки, както един блогър ми предлагаше да прочета 40 - те тома на психопата Маркс, щях и аз да хвана менингит.
Безистена е прав. Не си хабете силите за оценка на фалшиви обществени строеве, а измислете нещо рационално. То е съществувало в древността и е било унищожено. Познайте от три пъти за какво говоря. Напр. историка господин военен get..
цитирай
93. get - До 92. radostinalassa - Много правилно, ако бях учила такива ... Радостинче, в живота и науката е ... ?
20.07.2018 19:28
radostinalassa написа:
науки, както един блогър ми предлагаше да прочета 40 - те тома на психопата Маркс, щях и аз да хвана менингит.
Безистена е прав. Не си хабете силите за оценка на фалшиви обществени строеве, а измислете нещо рационално. То е съществувало в древността и е било унищожено. Познайте от три пъти за какво говоря. Напр. историка господин военен get..


... почваш от ПРОСТОТО и стигаш ДО ВИСОКО ОРГАНИЗИРАНИ СИСТЕМИ или НАУЧНИ ЗНАНИЯ?
- За "древността" - критерий ЗА ИСТИННОСТ не МОГАТ ДА НИ БЪДАТ науко-образните(тоест псевдо-теориите) на Левашов и Задорни!

- Знам че е трудно и не се отчайвай ... а чети - че то ЧЕТМОТО от сляпото ОКАТО ПРАВИ?!

... а вземи и прочети - поста-коментар КОЙТО СПЕЦИАЛНО НА ТЕБ СЪМ ПОСВЕТИЛ - знам, че не всичко ще разбереш - но така се тръгва по дългия път на ПО-ЗНАНИЕТО!
цитирай
94. radostinalassa - Гетчо, спри да лалосваш , и
20.07.2018 19:42
отговори на въпроса. Интересно, аз ти се подигравам, а ти мислиш, че те хваля. Затова имаме само 2 самолета.
Написах много ясно в древността. Левашов и Задорнов бяха убити наскоро.
цитирай
95. get - отговори на въпроса. Интересно, аз ...
20.07.2018 19:59
radostinalassa написа:
отговори на въпроса. Интересно, аз ти се подигравам, а ти мислиш, че те хваля. Затова имаме само 2 самолета.
Написах много ясно в древността. Левашов и Задорнов бяха убити наскоро.


- Ах ти историчко, моя - откровеничеща ми С ЕПОХАЛНИТЕ СИ "ОТКРИТИЯ" - историята ти от птичи(самолетен) поглед ли ми я обясняваш :)))

- За епохалните ти Исторически "открития" - по достойнство те поздравявам с песента на Семьон Слепаков "Люба звездата на Ю-туба" :))) !

Следва линк към песента:

https://www.vbox7.com/play:03b8c07c9a
цитирай
96. radostinalassa - Ясно , нямаш отговор , но не смееш да си признаеш
20.07.2018 20:09
Аз не съм историчка, и ти също не си според мене.Друго няма какво да напиша.
цитирай
97. get - Аз не съм историчка, и ти също не си ...
20.07.2018 20:19
radostinalassa написа:
Аз не съм историчка, и ти също не си според мене.Друго няма какво да напиша.


Тинке-Радостинке ... какво ТОЛКОВА ЕПОХАЛНА Е ОТКРИЛА ВАША МИЛОСТ В "ДРЕВНОСТТА" - та ме държите в "шах" - с нищо НЕ ОЗНАЧАВАЩИТЕ ВИ ВЪПРОСИ на среден медицински кадър?
- Що не си гледаш, шприцовете, катетрите и подлогите ... наместо да се правиш на един Уве Топер или други ДОКАЗАНИ ИСТОРИЦИ-РЕВИЗИОНИСТИ ... от които ти са на СВЕТЛИННИ ГОДИНИ >>н-е-з-н-а-н-и-е<<!!>> предвид НИКАКВИТЕ ТИ ПОЗНАНИЯ ПО ИСТОРИЯ, езикознание, религиознание ет цетера?
цитирай
98. radostinalassa - Ти си фантазьор
20.07.2018 20:47
За какви подлоги бълнуваш. Нападаш, защото не можеш да отговориш. Признай си , невежо.
цитирай
99. kvg55 - До 89. vmir
20.07.2018 20:53
На слука.
цитирай
100. kvg55 - До 90. get
20.07.2018 20:55
Говориш като комунист, а защитаваш капитализма.
цитирай
101. radostinalassa - get - Типичен милиционерски подход
20.07.2018 21:30
Чекистко - комунистически. Но трябва да знаеш, че те са били / болшевиките / психопати. С особена форма на външното ухо. Огледай се. Тези думи ги дължиш на себе си, ако ме разбираш.
цитирай
102. get - Чекистко - комунистически. Но т...
20.07.2018 21:46
radostinalassa написа:
Чекистко - комунистически. Но трябва да знаеш, че те са били / болшевиките / психопати. С особена форма на външното ухо. Огледай се. Тези думи ги дължиш на себе си, ако ме разбираш.


- Ъхъ, с "особена форма на външното ухо" - като в легендата за цар Мидас.
Хайде престани да досаждаш С НИЩО КАЗВАНЕТО - което ни ги изсипваш - сякаш правиш откровения, които господ ти говори?

Повече за "ушите на цар Мидас" - прочети на адрес:
https://chitanka.info/text/27664/21
цитирай
103. get - Говориш като комунист, а защитаваш ...
20.07.2018 22:14
kvg55 написа:
Говориш като комунист, а защитаваш капитализма.


- Остава да (ти) отговоря - говориш като капиталист а защитаваш комунизма :))) - Защото НЕ СХВАЩАШ ОБЩОТО - ПРИЛИКАТА между това, което наричаш "капитализъм" и "социализъм"?

И при двете социални системи ИМАМИ ВЪРХУШКИ//ЕЛИТИ ... първата при капитализма ДЪРЖИ ПАРИТЕ(финансови капиталисти), като ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОВЛАДЕЕ или ИМА МОНОПОЛ ВЪРПУ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ... при втората СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА - същата ДЪРЖИ ВЛАСТОВИЯТ РЕСУРС ... същият му е недостатъчен ЗАТОВА ИСКА КАПИТАЛОВАТА ВЛАСТ !

- Тоест и ДВЕТЕ ВЪРХУШКИ-ЕЛИТИ(псевдо) ... имат ПРЕНЕБРЕЖИМИ РАЗЛИКИ И МНОГО ОБЩА ПРИЛИКА//ЧЕРТИ ... изразяващи се в понятието ВЛАСТТА = НАД КОЯТО ТЕ ИСКАТ ДА ИМАТ СВОЙ ЛИЧЕН МОНОПОЛ!

- Тях не ги интересува ПОЛОЖЕНИЕТО НА ГРАЖДАНИНА(ако искаш наречи го "пролетарий") - НЕГО ГО ИНТЕРЕСУВА единствено и само НА НЕГО ДА МУ Е ДОБРЕ!
А ЩЕ МУ БЪДЕ ДОБРЕ - КОГАТО СТАНЕ МОНОПОЛИСТ(тиранин: ЯВЕН или ПРИКРИТ): финансов и политически ... с КОЕТО ЩЕ СИ ОСИГУРИ ВЛАСТВАНЕТО ДО ЖИВОТ ... та дори и ЗА СВОИТЕ НАСЛЕДНИЦИ!

- ПОРАДИ ТЕЗИ ЧИСТО СУБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ и поради >> ПО-ВАЖНОТО липса на РЕАЛНО РАБОТЕЩИ СОЦИАЛНИ МЕХАНИЗМИ ПО ПРЕДПАЗВАНЕ, от ТАКИВА БОНАПАРТИСТИ-ТИРАНИ(финансови и политически) СЕ СГРОМОЛЯСА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА!
Като преди това ЕЛИТИТЕ ОТ БУРЖОАЗНИТЕ СТРАНИ се бяха споразумели с ЕЛИТИТЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ СТРАНИ - след ДЕМОНТАЖА НА СОЦИАЛИЗМА - ВТОРИТЕ ДА ЗАПАЗЯТ ПРЕВИЛИГИРОВАНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ!

- Много ли сложно го обяснявам ... ако трябва, мога с примери да ти илюстрирам КОЕТО ОБЯСНЯВАМ? - за КОЛАБОРАЦИОНИЗМА(съглашателството от преди "перестройката") М/У КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ и КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ЕЛИТИ?
цитирай
104. radostinalassa - get Добре, говори си сам
20.07.2018 23:13
Отдавна те подканвам да го правиш, но ти винаги се намесваш в коментарите ми.
Не си запознат с Библейският проект и нямаш общ поглед върху това , което ни се случва. Нормално е за тебе.
цитирай
105. get - До 104. radostinalassa - говори си сам ... Ще започна ДА СИ ГОВОРЯ САМ - при две УСЛОВИЯ ... ?
21.07.2018 10:34
radostinalassa написа:
Отдавна те подканвам да го правиш, но ти винаги се намесваш в коментарите ми.
Не си запознат с Библейският проект и нямаш общ поглед върху това , което ни се случва. Нормално е за тебе.



- Както УЖ БЕ ДА СЕ ОБРЪЩАШ КЪМ МЕН - ми ОТГОВАРЯШ и второ ... ?
- Престанеш ДА ПОПУЛЯРИЗИРАШ нео-фашистките РУСКИ ПРОСТОТИИ на "родино-верците" ... в частност е техните фантазии ЗА БИБЛЕЙСКИЯТ ПРОЕКТ ... който им бил отнел ИСКОНННОТО ПРЕД ХРИСТИЯНСКО ВЯРВАНЕ И "СЛАВЯНСКИ" БОЖЕСТВЕН ПАНТЕОН?

ОТНОВО АКЗЕНТУВАМ - Велико-русите НАРИЧАНИ ДО ПЕТЪР ВЕЛИКИ - МОСКАЛИ или МОСКОВЦИ ... почти нямат ЕВРОПЕЙСКИ - камо ли СЛАВЯНСКИ ПРОИЗХОД ... като с това да си приписват ЧУЖДИ ИМ БОЖЕСТВА ... като ВЕЛЕС, ДАЖБОГ, ПЕРУН и други КОИТО СА ОТ ПАН-ТЕОНА на истинските "славяни": тези от Велико Литовско княжество и съвременните УКРАИНЦИ=УКРАЙНА!!!
- МОСКАЛИТЕ-МОСКОВИТИ са в същността си ПРЕДИМНО УГРО-ФИНИ а с по-късни СЕРИОЗНИ ТЮРКСКИ ПРИМЕСИ ... и съвсем малко ЕВРОПЕЙСКИ!
цитирай
106. radostinalassa - Има си генетични изследвания и външен вид на хората
21.07.2018 12:44
Угрофините изглеждат външно европеиди и хаплогрупата н е арийска. Проумей го. Или мислиш , че под вида на бял човек се крие монголоид? Та те са и ментално други.
За Библейският проект - той е в ход. Погледни само докъде са ни докарали. Ние сме колония на авторите му.
цитирай
107. get - @ 106. radostinalassa - Радостинке ПОРАДИ ПРЕКАЛЕНО ЧЕТЕНЕ НА ВЕЛИКО-РУСКИ НЕО-ФАШИСТКИ "теории" ... си се налапала с понятия, категории и "теори
21.07.2018 13:10
... си ДОСУЩ пияно пате НАЛАПАЛО СЕ С гюбре от селския казан за ракия? :)))

radostinalassa написа:
Угрофините изглеждат външно европеиди и хаплогрупата н е арийска. Проумей го. Или мислиш , че под вида на бял човек се крие монголоид? Та те са и ментално други.
За Библейският проект - той е в ход. Погледни само докъде са ни докарали. Ние сме колония на авторите му.


- БИБЛЕЙСКИ ПРОЕКТ ЗА ДА ИМА ... от кога ЩЕ ДА Е ДАТИРОВКА ... Защото един ЧАСТЕН НО ЗНАЧИМ ФАКТ - книгата ИЗВЕСТНА НИ КАТО "БИБЛИЯ" до ВТОРО СТОЛЕТИЕ ПРЕДИ ХРИСТА <<..> НЕ ..> Е ... СЪЩЕСТВУВУЛА>>!!
- Ако говориш ЗА ТАЛМУД ... като СЛЕДВА ДА ОБЯСНЯ ЕЛЕМЕНТАРНОТО ТАЛМУДА не е равнозначно на БИБЛИЯТА//ТОРАТА//ПЕТОКНИЖИЕТИ ... ОТНОСНО ТАЛМУДА - ДА! Предполага се ЧЕ ТОЙ Е ПОНЕ С ТРИ ВЕКА ПО-РАНО СЪЗДАДЕН ОТ БИБЛИЯТА-ТОРА!

- НО КАТО ЦЯЛО ... разни ПРОЕКТИ - ЗАГОВОРИ - КОНСПИРАЦИИ ... са плод НА БОЛНОТО И НЕО-ФАШИСТКО ВЪОБРАЖЕНИЕ НА РУСКИТЕ НАЦИОНАЛ-ШОВИНИСТИ ... КОИТО ПИШАТ ОЩЕ РЕД ГЛУПОСТИ - като се изкарват и АРИЙЦИ(в расовият смисъл) а НЕ КАКТО Е ПРАВИЛНОТО ... в МЕНТАЛНО(КУЛТУРНОТО) и ЕЗИКОВОТО ПРОЯВЛЕНИЕ което е закрепено зад НАУЧНАТА КАТЕГОРИЯ "ИНДО-АРИЙЦИ" ... пак категорично твърдя - че? - ВЕЛИКО-РУСИТЕ//москали->московити ... ни най-малко НЕ са АРИЙЦИ а още по-малко ЕВРОПЕЙЦИ !!
цитирай
108. radostinalassa - Кой го интересува какво си мислил ти
21.07.2018 14:04
Един лебед мислил, мислил и умрял от мислене. Библейски проект е името на проекта. Означава , че датира от времето на събитията , описани там. Още от появата на тия елементи тук, те искат да завладеят всичко. Ти не зачиташ генетиката, и в това ти е грешката. Геният си е гений. Не може с цветни гени да искаш прогрес. Ще получиш само сричане. Мога да ти обясня как става, но няма смисъл. Не се прави на умен, защото си обратното на това. Остави на жена си да мисли.
цитирай
109. get - Един лебед мислил, мислил и умрял от ...
21.07.2018 17:19
radostinalassa написа:
Един лебед мислил, мислил и умрял от мислене. Библейски проект е името на проекта. Означава , че датира от времето на събитията , описани там. Още от появата на тия елементи тук, те искат да завладеят всичко. Ти не зачиташ генетиката, и в това ти е грешката. Геният си е гений. Не може с цветни гени да искаш прогрес. Ще получиш само сричане. Мога да ти обясня как става, но няма смисъл. Не се прави на умен, защото си обратното на това. Остави на жена си да мисли.


- Това, че знанията ти по ТЕМИТЕ ЗА КОИТО НАЙ-МНОГО ПИШЕШ са близки или равни на НУЛА-та - факт!
- Второ: слабо познаваш и допускаш чести грешки при превода от руски! ... в заключение ... ?
- Лошото е че и си вярваш - като повтаряш ФАШИСТКИТЕ "расови" ТЕОРИИ - прочетени от РУСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИЧНИ САЙТОВЕ ... лельо Дуня ... или "голяма бяла птицо с пет букви"!

- Апропо! - с генетиката направо си играеш - като ... прасе с тиква :)))
ТОВА Е не само ПРИ ТЕБ а И ПРИ ТЕЗ, ОТ КОИТО ПРЕПИСВАШ - ГЕНЕТИЧНИТЕ СИ ТЕОРИТИЧНИ "ОТКРИТИЯ" - КОИТО НА ПРАКТИКА СА ОТКРОВЕНА псевдо-наука и фашизъм ... като при ТЕЗИ германските-"арийци" от време преди и по време на Втора световна война !!!

- ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЕКЗОТИЧНИТЕ ТИ "РАСОВИ-ТЕОРИИ" - резултат от ниската ти НАУЧНА ПОДГОТОВКА И ЧОВЕШКА КУЛТУРА ... коментирам те, ЗАЩОТО СИ РАШИСТКА а от ТАМ И ФАШИСТКА!
цитирай
110. radostinalassa - А ти си твърде невеж според мене
21.07.2018 19:34
Призовавам те, да не се намесваш в коментарите ми. Твърде си елементарен и простоват лебед, чичо.
цитирай
111. get - А ти си твърде невеж според мене - ...
22.07.2018 00:39
radostinalassa написа:
А ти си твърде невеж според мене

- Казала ПАТКАТА на лебеда!
radostinalassa написа:

Призовавам те, да не се намесваш в коментарите ми. Твърде си елементарен и простоват лебед, чичо.

- Фашистка лельо - докато не млъкнеш - ще съм ти опонент! - инак ставаш като ЕВРЕЙСКАТА МАЙКА НА ИТАЛИАНСКИЯТ ФАШИЗЪМ - Царфати !!!

http://www.newsru.co.il/world/02dec2014/carfatti456.html
цитирай
112. born - Здравей, Краси, отново !
22.07.2018 22:55
Ти не разбра ли най сетне, че тук са сбрани накуп само специалисти от професори милионери нагоре. Ти нямаш право на собствено мнение!
ПП. Посъветвах те да въведеш антилогорейни ограничения не ме послуша. Побързай оше утре рано да отидеш на лекар, за да се предпазиш от менингит. Съшото препоръчвам на <фашистката леля>.
цитирай
113. kolevn38 - Радостиналасса е най-тъпата хурка, която съм срещал в блог.бг - ти се нареждаш наравно до нея.
22.07.2018 23:10
kvg55 написа:
radostinalassa може да не познава политическата икономия, но усетът и опитът й са достатъчни за правилно умозаключение.


Краставите магарета винаги се намират.
цитирай
114. get - До 112. born - В блога ВИ НЕ ВЛИЗАМ И НЕ КОМЕНТИРАМ ... но ОТНОВО ... за кой ли път припомням ... ?!!
23.07.2018 10:36
born написа:
Ти не разбра ли най сетне, че тук са сбрани накуп само специалисти от професори милионери нагоре. Ти нямаш право на собствено мнение!
ПП. Посъветвах те да въведеш антилогорейни ограничения не ме послуша. Побързай оше утре рано да отидеш на лекар, за да се предпазиш от менингит. Съшото препоръчвам на <фашистката леля>.


... ГОВОРИТЕ ЗА НЕЩА - КОИТО СА ВИ ПОЗНАТИ слабо(!) - като при това правите нечистоплътни и с обиден характер ПЕРСОНАЛНИ НАПАДКИ!

- Не съм "ПРОФЕСОР" - за какъвто, преди всичко вие правите впечатление с надменното(си и с нищо не подкрепено) поведение - СЪЩО С ОПИТИТЕ СИ ДА ДАВАТЕ ОЦЕНКА И ПРАВИТЕ НЕКОРЕКТНИ КВАЛИФИКАЦИИ - спрямо ХОРА ПОЗНАВАЩИ МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС марксизма НЕ САМО НА ТЕОРИЯ но и КАТО ПРАКТИКА!?

- Г-жата с обърканата ИДЕНТИЧНОСТ: "рускиня ли е или българка?" - ПОСТОЯННО РАЗВИВА РАСОВИ(в частта "генетични") ТЕОРИИ присъщи за НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА И ФАШИЗМА - желаете ли доказателства - ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ В ПРАВОТАТА И АРГУМЕНТИРАНОСТТА НА ТВЪРДЕНИЕТО Ми за блоговата "фашистка леля"?
цитирай
115. born - Драги ми Гет,
23.07.2018 14:21
Аз като едно просто момче с основно образувание многу обичам да си говоря за неша, от които не отбирам. Старая се да мязам на блоговите спешълисти, които са експерти по всички възникваши куесчъни. Пределно ми е ясно, че такивата кат мен /Краси, Радостина и оше цяла плеяда други с обърканата ИДЕНТИЧНОСТ/. нямат правото да имат лиЧНО мнение.
ПП. Аз съшо не влизам в блога Ви, поради простото убеждение, че няма какво ново да науча. А и нямам време за губене . Бъдете поне кавалер с дамите. Явно милиционерствуването Ви е въздействало съвсем по комунистически върху визията на нормалните човешки отношения.
цитирай
116. get - 115. born - 114. get - Драги ми Гет, === С вас драги ми Борн не водя диалог защото е безпредметен ...
23.07.2018 16:24
... говоря с Говедаров - по принцип! ЗАЩОТО И той, както и АЗ, е дете на ЕПОХАТА - с формирани, като мислене и оценъчни способности досущ ЕДИН МАРКСИСТ!

- След като не сте марксист - а британски джентълмен-лейбърист или руски дорянин-декабрист, вероятно, КАКВО ИМА ДА СИ ГОВОРИМ - спорим или др. подобни ... за марксизма? ... или ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА(ми) ОТПРАВЯТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ ... подобно на "(ма)дамата" с поведение и мислене на колхозна труженичка?


цитирай
117. stih - Моите почитания, kvg55!
25.07.2018 04:32
Напълно споделям становището на автора в този стойностен постинг.
Да, социализмът беше недоносче, затова и не живя.
Който е чел Маркс, знае: великият мислител и философ твърди, че комунизмът ще настъпи едновременно ( в различни форми, според конкретние условия), в най-развитите капиталистически държави – когато капитализмът достигне върховното си развитие във фазата на империализъм и държавен монополизъм. Тогава самото развитие на производителните сили ще изисква и нови производствени отношения, ново обществено-политическо устройство.
А какво направиха вождовете на Русия? Опитаха се да въведат комунизъм в най-слабото звено на веригата – феодална Русия – без необходимата икономическа база
и в най-неподходящите условия на война. Оттук – и последвалите насилия, извращения и поражения, които внушиха, че комунистическата идея е утопия.
И това е най-големият грях на Двадесетия век – че уби вярата на трудовите хора в тази светла и хуманна идея – комунизма.
Но той настъпва по света и бъдещето е негово.
цитирай
118. get - Напълно споделям становището на ...
25.07.2018 11:46
stih написа:
Напълно споделям становището на автора в този стойностен постинг.
Да, социализмът беше недоносче, затова и не живя.
Който е чел Маркс, знае: великият мислител и философ твърди, че комунизмът ще настъпи едновременно ( в различни форми, според конкретние условия), в най-развитите капиталистически държави – когато капитализмът достигне върховното си развитие във фазата на империализъм и държавен монополизъм. Тогава самото развитие на производителните сили ще изисква и нови производствени отношения, ново обществено-политическо устройство.
А какво направиха вождовете на Русия? Опитаха се да въведат комунизъм в най-слабото звено на веригата – феодална Русия – без необходимата икономическа база
и в най-неподходящите условия на война. Оттук – и последвалите насилия, извращения и поражения, които внушиха, че комунистическата идея е утопия.
И това е най-големият грях на Двадесетия век – че уби вярата на трудовите хора в тази светла и хуманна идея – комунизма.
Но той настъпва по света и бъдещето е негово.


- Да ! - призрак броди по Европа, призрака на комунизма ... най-вече в кулоарите на парламента и съвета на Европа в Брюксел ... начело с евро-комуниста(с троцкистко минало) Жан-Клод Юнкер!

П.П.
Желаете ли линкове - към информация, че Юнкер е троцкист в миналото си?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756068
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34180
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031