Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2018 22:21 - Urban Institute: 40 % от американците нямат пари за храна, лечение, жилище
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 364 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Редица хора в Съединените щати все още изпитват затруднения да плащат техните сметки — дори за нещо толкова важно като храната. Това е тежкото заключение на нов доклад, публикуван през уикенда от Urban Institute — надпартийна организация с нестопанска цел, базирана във Вашингтон, която е проучила през декември миналата година около 7600 възрастни американци, съобщава агенция MarketWatch. Проучването е публикувано преди официалното честване на Деня на труда в САЩ този понеделник.

Около 39,4% от анкетираните възрастни американци са посочили, че през миналата година семействата им са имали проблем да посрещнат плащанията на поне една от базовите нужди като храна, лечение, жилищни наеми или комунални услуги. Почти 24% от запитаните пък са съобщили за трудности при плащането през 2017 г. на две или повече от основните за човека потребности, докато 14% са заявили, че са изпитали проблеми при покриването на плащания за най-малко три от тези основни нужди.

Изследването на Urban Institute проследява индивидуалното и семейното здраве по отношение на финансовото осигуряване във време, когато икономиката на САЩ се подобрява, а безработицата намалява до рекордно ниски нива. Изследователите от института обаче твърдят, че социално осигурителната мрежа на американците с ниски доходи «може би е претърпяла значителни промени».

Всъщност почти две трети от семействата с доходи под федералното ниво на бедност, което понастоящем е 25 100 щатски долара за четиричленно семейство, срещат финансови проблеми по отношение на техните основни нужди.

Най-често срещаните трудности сред американци са, че те са изправени пред продоволствена несигурност, като цели 23,3% от анкетираните твърдят, че нямат надежден достъп до достатъчно количество достъпна и питателна храна.

Други базови потребности, за които гражданите на САЩ изпитват затруднения, включват плащането на медицински сметки (18% от респондентите), получаване на медицинска помощ (17,8%), пропускане на плащания на комунални сметки (13%) и пропускане на плащания за наеми или ипотеки (10,2% от анкетираните).
Възрастните американци под 35-годишна възраст са с 8,6% по-склонни да съобщават за финансови затруднения, което съвпада и с резултати от други подобни проучвания, показващи, че младите пълнолетни американци изпитват повече трудности да останат финансово платежоспособни. Според проучването на Urban Institute, жените, чернокожите американци, испаноезичните американци и самотните възрастни е по-вероятно да изпитват трудности, за да се справя
Близо 20% от хората, чийто доход в рамките на едно домакинство надвишава с 400% федералния праг на бедност (или разполагат с годишно над 100 400 долара за четиричленно семейство) също са изпитали през миналата година някаква трудност да посрещнат поне една от базовите си нужди.
Резултати от проучването на Urban Institute се подкрепят от предишни аналогични изследвания. По-рано тази година 43% от домакинствата в САЩ заявиха, че не могат да си позволят основен месечен бюджет за жилище, храна, транспорт, грижи за децата, здравеопазване и месечни сметки за смартфони, според анализ на правителствени данни, направен от Way Alice Project — организация с нестопанска цел, базирана в Ню Джърси, чиято цел е да се определи броят на хората, живеещи в бедност.

В края на предходната година, изследователският център Pew Research Center, неправителствен мозъчен тръст във Вашингтон, пък представи свое собствено проучване сред близо 43 хиляди души в 38 страни по света. Според тази анкета, жителите на 20 държави заявиха, че сега хората като тях са по-добре, отколкото преди 50 години, но САЩ не е сред тези държави. Съединените щати бяха една от 18-те държави, в които хората посочиха, че те всъщност са в по-лошо положение, отколкото преди половин век.

Агенция MarketWach напомня, че редица икономисти посочват за наличието на нарастващо неравенство в САЩ, отбелязвайки, че богатите стават по-богати, докато бедните остават забутани в нископлатени работни места.



Тагове:   стандарт,   янки,   плюс гмо,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13128110
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години