Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2018 08:26 - ШОКИРАЩ СИГНАЛ ЗА ЧОВЕКА НА ПЕЕВСКИ ГОТВЕН ЗА ШЕФ
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 2390 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

На 6.11.2018 АФЕРА публикува:

МАСКИТЕ ПАДНАХА! СКАНДАЛНА СИМБИОЗА В ИЗБОРА НА БЮРО ЗА КОНТРОЛ НА СРС! РАЗСЛЕДВАНИЯТ МАРЕШКИ СЕ ПЪЧИ С ЧОВЕК ОТ ДАНС, ДПС ПОЗОРНО ЛЪСНАХА, А БСП МРЪСНИШКИ БЛАМИРАТ „СВОЙ“!

На 6.11.2018 АФЕРА публикува:

ДИРЕКТОР В АГЕНЦИЯ, ЧОВЕК НА ДПС, В ПРЕСТЪПНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА – РАБОТИ ЗА 2 ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА – ТЕЦ „МАРИЦА 2“ АД И „АЙ СИ ДЖИ БИ“ АД!

….

В редакцията на АФЕРА се получи шокиращ сигнал за кандидатурата на ДПС за председател на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков, който публикуваме дословно на вниманието на парламента, прокуратурата, ККОНПИ. От сигнала става видно, че на практика точно кандидатурата на ДПС за шеф на Бюрото за контрол на СРС командари както в ДАНС, така и в други спец. служби. Как в такъв случай като шеф на Бюрото за контрол на СРС ще контролира ДАНС – е пълен абсурд, но търсен абсурд, тъй като досега единствено Бюрото за контрол на СРС бе останало извън опеката на Пеевски, респективно Цацаров, респективно Борисов.

Ето и сигнала:

„Влиянието на Илко Желязков, респективно на Делян Пеевски в ДАНС се засилва значително след назначаването на Димитър Георгиев за председател на ДАНС. Независимо, че минава за човек на Цветан Цветанов, реално Георгиев изцяло е под контрола и ръководството на Желязков, тъй като Георгиев се страхува от Желязков, който може с едно телефонно обаждане да го направи клиент на Прокуратурата. Но Димитър Георгиев има за какво да се притеснява – преди няколко години, когато е бил заместник – министър на министерство на вътрешните работи е хванат в извършването на сериозни престъпления, свързани с процедури по възлагане и изпълнение на обществени поръчки.

Друг спорен въпрос е как Митко Георгиев „МОПСА“ от служител на „Глобул“ със заплата от 10 000 лева преминава на служба в ДАНС, със „смешното“ възнаграждение от 4500 лева. Допълнително, към тези 10 000 лева, колкото са приблизително пенсиите на тридесет пенсионера, Георгиев е заработвал и възнаграждение в „Метрополитен“.

Според агенти на ДАНС, Илко Желязков посещава по няколко дни в седмицата кабинета на началника им в сградата на бул. „Черни връх“ № 45. На практика той взима пряко участие във всички дейности и процеси в Агенцията: поставяне на задачи за изпълнение, структурни и кадрови промени, възлагане и изпълнение на обществени поръчки и т.н. В ДАНС се знае, че Илко Желязков определя кой да бъде началник и кой не. Знае се още, че голяма част от ръководните служители в ДАНС са на тези постове, след дадена благословия лично от Желязков. Това той заявява най-демонстративно по време на служебно тържество в хотел в Сандански на една от дирекциите в ДАНС, в която той е бил дългогодишен служител, но е изгонен след като е прихванат да изнася държавна тайна в полза на чужди служби на югозападна съседна държава.

Освен, че ръководи лично председателя на ДАНС, Илко Желязков подържа и близки контакти и със заместниците му Недялко Недялков и Николай Ненков. Двамата осигуряват на Желязков достъп до секретна информация в енергетиката и финансовата сигурност. Използвайки служебното си положение, двамата заместници оказват натиск върху по нискостоящи служители да нарушават законови и вътрешнонормативни разпоредби при изпълнение на поставени от Желязков задачи (поръчки). Такива примери са отнемането на допуска до класифицирана информация на зам. председаля на Бюрото за контрол на СРС Георги Гатев и дейността по издаване на разрешения за работа с класифицирана информация на фирми и лица, които са принуждавани да заплащат за получаване на положително становище от ДАНС. Същият подход е прилаган и спрямо лица и фирми, които не отговарят на изискванията за надежност по смисъла на ЗЗКИ.

Запознати агенти твърдят, че отношенията на Илко Желязков с ръководството на ДАНС имат сериозни финансови измерения, изразяващо се в ежемесечно изплащане на „бонуси“. За целта Желязков не пести финанси и ресурси, тъй като държавните тайни и дела са сериозно приходно перо в бюджета на Илко Желязков. Финансовото изражение и благосъстояние на Желязков според приближени до него агенти и държавни служители, които са гостували в луксозната му къща в кв. Бояна, показва, че много музеи и галерии биха му завидели на колекциите от художествени произведения и картини. Дори Боян Радев и Вежди Рашидов се чувства като начинаещ колекционер, след като са разгледали експонатите на Илко Желязков.“



Източници на АФЕРА от ДАНС коментираха, че с покровителството на Илко Желязков са назначени и хора от ДАНС и в НРС, както и във военното разузнаване. Зам директорите на НРС и „Военна информация“ са близки на Илко Желязков. На практика – Пеевски е сложил ръка на всички служби.

А ако КОНПИ направи ревизия на имуществото на Желязков, доста ще има да описва.

Afera.bg


Тагове:   данс,   НРС,   СРС,   Желязков,   дгеоргиев,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3629059
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031