Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2019 13:17 - САЩ - НОВИЯТ СССР - възходът след 1991 г.
Автор: antimi25 Категория: Политика   
Прочетен: 1365 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Напоследък другарят Доналд Джонович ме наведе на едни странни размисли…

Пиша другарят, защото дори и след доклада на Милър не съм чул някой демократ /или медиа/ да се извини, че 2 години говореха за него като за първа дружка с Путин и че няколко хакера от оня колос на глинени крака /не е ясно защо тогава толкова много се страхуват от него/ са избрали президента на САЩ. Та щом няма извинение, явно има съмнение /даже и рима докарах/!!

Явно щом се случват тия неща САЩ демокрацията е толкова крехка, че трябва цял свят да полага усилия и да налага санкции на когото трябва, че да я опазим с дружни усилия!!!

И след лирическото отклонение идваме до заглавието

САЩ - НОВИЯТ СССР  - възходът след 1991 г.

1.       По светлия пример на СССР САЩ направиха и нещо като Парад /точно това ме наведе на тази мисли/.

2.       Пак така си създадоха и Космически войски.

3.       Лидерът на свободният свят=на лидерът на прогресивното човечество. Нали ако някой не се хареса на САЩ, то /днес в САЩ, утре в По света и у нас/  е обявяван за назадничав…..какво ли не, но в крайна сметка за непрогресивен… и от тук изводът, че САЩ са водачи на прогресивността..

4.       САЩ имат повече сателити в Европа от СССР. Бжежински в Голямата шахматна дъска в прав текст нарича поведението на европейските страни васално /и май наистина си е така/.

5.       Имат даже 2 ГОЛЕМИ ВРАГА – Русия и Китай.

6.       САЩ имат смъртно наказание.

7.       В областта на човешките права – разни летящи затвори – местене на хора в страни с мъчения, официално разрешените инвазивни техники за разпит, затварянето на хора без нормален съд и присъда, без право на адвокат – справка т.н. Патриотичен акт, Гуантанамо и какво ли не още.

8.       САЩ имат повече бази /говори се за 850/, повече войски и в повече страни по света от СССР.

9.       Водили са повече войни от СССР след ВСВ – Афганистан, Ирак –даже 2, Либия, Сирия.

В резултат са загинали милиони, не говорим за ранени, бежанци, разрушения…. /повече отколкото е нанесъл СССР/. Как беше – САЩ си воюват и си гледат келепира  - а бежанците във васална Европа.

10.   Във връзка /но не само/ с т. 7 имат навика да лъжат целия свят – войната в /2/ в Ирак… Ще напомня и как ходиха да спасяват някакви американски студенти в едно островче Гренада, което явно е щяло да нападне САЩ. А студентите си кара живото и кефа и чак в хеликоптерите разбрали, че трябва да бъдат спасявани от нещо… примери бол – „Мейн“, Тонкинския залив…….

Като говорим за пропаганда и лъжи – „борбата“ на САЩ срещу Идил  -ами 4 г. го гледаха как си развяват байрака  - Мосул завзеха  -НО САЩ никога не пратиха нито един полк на терен да воюва с ИДИЛ  - ФАКТ!!

11.   Подслушват и следят комуникациите на мнооого повече хора по целия свят от СССР.

12.   Като СССР не могат да изкарат без заеми /колко ли трилиона станаха/, но за разлика от СССР напоследък всяка година няколко седмици не плащат на част от държавните служители.

13.   В тази връзка никоя световна икономическа криза не е тръгвала от СССР.

14.   Имат търговски дефицит с Мексико, Канада, ЕС и Китай /освен оръжия какво ли изнасят – войни – вж. т. 7/. Разбираемо е да се поставят искания за промяна… Не споря.. Но от друга страна САЩ излязоха от споразумението за климата – т.е. техните централи на въглища няма да плащат въглеродни емисии, а и цялата им икономика…. Т.е. така те стават по-конкурентоспособни – лошо няма… Но питам, защо ЕС не налага санкции и мита на тази основа?? Ооо, забравих т.4 за васалитета.

15.   Двоен стандарт САЩ+васали - къде са санкциите?

-          напр. срещу Саудитска Арабия  - човешки права, убийство на журналист?? /санкциите са продажба на оръжие за 400 милиарда/

-          а срещу Турция – за признаването на т.н. северно кипърска република?? /санкциите са митнически съюз с ЕС/

-          Израел – за анексирането на Голанските възвишения и Палестински територии в ярко нарушение на решение на СС на ООН?? - /санкциите са всяка година 1,5-2 милиарда долара помощ и местене на посолството в Ерусалим/. Тук мисля, че през около 2 г складовете в Израел се препълват с бомби и муниции и все се измисля нещо да се изразходят – направете си ретроспекция….

16.   Не им пука за останалия свят – не признават доста от Международните съдилища /че току виж се намерил някой смел и честен прокурор/, излязоха от Парижкото споразумение за климата… 1.       /тук питам – забелязахте ли многохилядните демонстрации от зелените лидери Тома Белев и Ска Келер пред американските посолства по света – с цел опазване на планетата??/

Има и разлики със СССР разбира се, никой не спори, но малко време е минало. 1991+72=2063 г. Тогава ще си говорим колко ли разлики ще останат!! Все пак виждате, че само за 28 г даже в някои аспекти САЩ са изпреварили СССР.

PS. Запазвам си правото, ако се сетя още нещо да допълвам… Не се и съмнявам, че САЩ ще ми дадат повод!!



Тагове:   политика,   война,   Ирак,   САЩ,   СССР,   ес,   Путин,   санкции,   Сирия,   тръмп,


Гласувай:
0



1. germantiger - ...
15.07.2019 15:08
ЕВРОПА ВИНАГИ Е ИМАЛА НЯКОЛКО ВРАГОВЕ

РУСКИТЕ БОКЛУЦИ, АМЕРИКАНСКИТЕ И АНГЛИЯ
цитирай
2. krumbelosvet - Разликата СССР - САЩ е фундаментална.
15.07.2019 17:00
СССР национализира банките, а американската ЧАСТНА Централна Банка, "ФРС", приватизира САЩ. И е на път да приватизира глобуса. И България вече е приватизирана. И аз, заедно с цялото село Волуяк, на 9 км. от София, продадох земеделската си земя по 22 евро за ЕДИН МЕТЪР квадратен, 82 000 евро за 3 700 кв.м. И вече ги похарчих, но разбрах, че в землището на Волуяк ЕС предвижда грандиозен транспортен възел - магистрала, жп и даже летище. Купувачите на земята явно са имали вътрешна информация за проекта и ще си върнат парите двойно или петорно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antimi25
Категория: Политика
Прочетен: 468607
Постинги: 344
Коментари: 379
Гласове: 416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930